Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agaczar13

ODSTAWIENIE OD SMOCZKA!!!!WASZE DOŚWIADCZENIA I RADY

Polecane posty

Hey...mój synek ma 1,5 roku podjęłam krok oduczenia go ciumkania smoka. W prawdzie używał go tylko do spania....ale w tym sęk...mieliśmy masakrę, ponieważ jak tylko się zczaił,że nie ma monia płakał, kwęczał i trzeba było po kilka razy podawać smoczka. Wczorajsza noc minęła spoko, nie było płaczu jakoś zasnął, a w nocy raz wstał, ale dostał pić i usnął. Problem jest ze spaniem w dzień...masakra..płakał 30 min a jak zasnął po 50 min się przebudził i znowu płacz 30 min...teraz śpi dalej. Napiszcie jak to było u Was...czy długo szkraby rozpaczały, a może macie jakiś sposób?

Gość dzis w dzien dobry tvn o tym
o tym było. I okazuje sie, ze nie ma co na sile zabierac smoka, bo tak sobie wymyslimy. Sa dzieci majace potrzebe ssac dluzej i trzeba to uszanowac. http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,45437,news,,1,,odstawiamy_smoczek,aktualnosci_detal.html#autoplay

my akurat jesteśmy tydzień po wyrzuceniu smoczka, mały ciągle pamięta i wspomina przy zasypianiu, raz jest lepiej raz gorzej ale zdecydowanie gorzej idzie przed drzemką w ciągu dnia. Mam nadzieję, że jeszcze tydzień i wszystko wróci do normy.

hmmm moja córa miała długo smoka bo tez były awantury i koszmar straszny bo zasnąć bez niego nie umiała, aż przyszedł taki dzień że powiedzieliśmy żeby dała smoczek pod poduszkę to w nocy przyleci dobry smok który go zabierze i da jakiemuś maleńkiemu dziecku (akurat kumpela urodziła więc było łatwiej) a jej za to zostawi coś dobrego pod poduszką i jak zasnęła zabrałam smoka spod tej poduszki dałam tam czekoladę i było super ani razu później o smoczku nie mówiła :) teraz czasami go wspomina i za nim płacze ale to dlatego że ma 4 miesięcznego brata i u niego tego smoka widzi :)

nie zamierzam oduczać...nic na siłę...sam odstawi, a po cholerę na stres narażać?

Gość mamulllllllllaaaa
My własnie też jesteśmy na "detoksie" juz 4 dzień i nie jest tak xle. Pierwszą noc meczył sie tylko przez godzinę ale nie płakał tylko mówił ni ma. Gorzej było z drzemką w ciągu dnia ale z dnia na dzien jest co raz lepiej. I żałuję że nie zrobiłam tego wcześniej, bo teraz jest mniej nerwowy, nie szuka cały dzien smoczka, mówi wiecej tak wiec same plusy!! I bzdura jest że nic na siłę dziecko samo nie odstawi smoczka, a przez to niestety często zgryz jest krzywy i sie zęby psują. więc dziewczyny troche cierpliwości i bedzie dobrze :)

Gość zabrania...monia
zabrania czego?monia??

Gość mamulllllllllaaaa
monia, cumelka, nupelka, dydusia....

Gość zabrania...monia
yhhhhhh.... wracajac do tematu,fajny program o smoczku,polecam

hej rada na ostawienie smoczka odcinaj po kawaleczku smoczek z kazdym dniem po kawalku zauwazy ze cos nie tak i juz nie bedzie chcial

hej rada na ostawienie smoczka odcinaj po kawaleczku smoczek z kazdym dniem po kawalku zauwazy ze cos nie tak i juz nie bedzie chcial

Gość mamaarka
Witajcie!!! mój sym ma 2lata i 8 m-cy, oduczyłam go używania smoczka (poszło bardzo sprawnie, ) ale zauważyłam że od momentu odstawienia smoka przestał spać w dzień. Dodam że potrafił mieć drzemki 3-4 godzinne. I nagle z dnia na dzień nie zasypia w dzień. Może macie podobne doświadczenie? Czy smoczek miał az taki wpływ na drzemki?