Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiek1984

starania o dzidzię

Polecane posty

Jeśli chodzi o mnie to nie mam PCO. Ostatnio robiłam ponownie badania hormonów i jest oki. Tylko znowu zaczynają mi się chrzanić cykle. Jak nie 38dc, to 21. I tak wszystko w cały świat :( Już mam po prostu serdecznie dość. Jesteśmy prawie 3lata po ślubie i to jest nieustająca walka z naturą i moją psychiką :(

Gość Też się starram
też się staram ale zgodze się młodą mamą .. Weźcie diewczyny, nie konccie staran na forach i zakladacie co rusz to nowe topiki . mi akurat nie preszkadaja ale co drugi t starania , dlacego po prostu nie wejdiecie na inne frum ktore ktos zalozyl? TAKA FAJNA JEST CHĘĆ POSIADANIA WLASNEGO FORUM? za chwile kazda oddzielnie zalozy swoj topik bo bedie ja cieszylo ze jej forum zapelnia ilosc osob

Ja też nie mam PCO. Kurde dziewczyny co z nami jest, że tak ciążko zajść w ciąże. Kiedyś myślałam, że to nic trudnego. Ze wystarczy chwila zapomnienia i dzidzia wyskoczy. A tutaj kurde parę miesięcy się dziewczyny starają i nic...

niestety nie ale znam osobę która miała pco i po laparoskopii udało się w 1 cyklu :) tak że głowa do góry :)

bardzie chyba chodzi o to, żeby osoby które robią coś w tym samym czasie mogły się lepiej poznać. Nie czuje satysfakcji ze stworzenia sobie topiku i jakoś wczale mnie to nie kreci. Chciałam po prostu zebrać kilka dziwczyn, które mają taki sam cel. Jak widać po wpisach forum nie jest puste i są chętne osoby, żeby tutaj pisać.

nie chodzi o chęć posiadania własnego forum ale na forach które już są dziewczyny się znają i ciężko się wbić w taką paczkę gdy nie wiesz o czym piszą i w ogóle a na niektórych topikach dziewczyny nie chcą nowych osób i jeśli ktoś ma ochote założyć 5 tematów to dlaczego nie?

dorotka a robiłaś badania hormonów? może wystarczy wyregulować cykl?

Ja się bardzo bałam tego, że mogę nie donosić ciąży ale w życiu nie przyszło mi do głowy, że będę miała problemy, żeby zajść w ciążę :(

przepraszam za zawładnięcie dla siebie kawałka internetu ;) zgadzam się z pablinką, na ogólnych forach dziewczyny juz się znają i nie chcą opisywać od nowa nowym osobom swoich historii, dlatego właśnie chciałam założyć nowy watek, ale nie wiedziałam, że to taki problem dla innych osób.

Tak, robiłam w lutym - i wszystko jest oki A to rozregulowanie cyklu to pewnie po odstawieniu bromergonu. Brałam go wcześniej razem z CLO na stymulację owulacji :(:( A teraz zmieniłam lekarza, sama odstawiłam bromek i właśnie efekt jest

a jak się czułaś po bromergonie? Ja biorę go od 3 miesięcy, ma mi wyregulować prolaktynę i mm go brać do momentu zajścia w ciążę.

Kasiek --> bardzo dobrze, zaczynałam od 1/4 tabletki na noc aż doszłam do 1,5 tabletki. Żadnych skutków ubocznych. Aż sama się dziwiłam czytając wypowiedzi innych dziewczyn odnośnie ich reakcji na bromka

może ci się rozregulowały bo odstawiłaś sama na swoją rękę bromergon on obniża prolaktynę a jak jej poziom jest za wysoki to nie ma owulacji i cykle są różnej długości przeważnie się wydłużają

No wiem, miałam zrobić też badanie prl i chciałam, żeby wynik był prawidłowy i se odstawiłam. Jak go brałam to cykle miałam w miarę regularnie 30-33dniowe....

dorotka - mi lekarz mowił że tak samo jak bierze się bromek stopniowo tak samo stopniowo trzeba go odstawiać. Ja teraz też mam nieregularne cykle. Właśnie jestem w trakcie płodnych dni i mam nadzieje, że już okresu nie dostanę ;)

Gość aneczek1992
Witajcie My staramy się o dzidzie od grudnia i jakos do tej pory nic nie wychodzi... Myslalam ze w tym cyklu sie udalo ale nistety w niedziele przyszla @.... co bylo szokiem bo okres spoznial mi sie ok3 dni... kiedys balam sie wpadki a teraz bylaby dla mnie spelnieniem marzen :) mierze temp zobaczymy moze za pare tyg beda dwie krechy....:)

dorotka nie wiem, jak już odstawiłaś to nie bierz na własną rekę. Zdób badania, jedno pobranie krwi a będziesz miała pewność czy brać czy nie brać.

przepraszam ze sie wcinam w Wasz topik, bo zadna ze mnie staraczka ale tak przeczytalam i zauwazylam, ze jedna z Was ma PCO. ja co prawda nie mam ale moja siostra miala. leczyla sie 2lata zanim zaszla w ciaze. brak owulacji, bardzo nieregularne miesiaczki ale po pierwszym porodzie wszystko sie unormowalo i teraz ma trojeczke dzieciaczkow:) trzymam kciuki a postami mlodej mamy nie nalezy sie przejmowac. ona jest sfrustrowana wpadka i do tego probuje ludziom wmowic, ze w wieku 17lat zaczela sie starac:o zycze powodzenia i wkrotce duzych brzuszkow🖐️

Nie wiem czy powinnaś teraz sama zacząć brać, ale skoro masz nowego lekarza to może z nim zrób badania i on ustali co powinnaś dalej robić? Myślę że nie powinnaś sama decydować a to dość poważne leki Mój Misiek wczoraj mnie tak zaskoczył, złapał mnie za pierś i mnie tak coś zakuło aż syknełam ała a on że jak mnie boli to do lekarza mam iść na co mu mówię że przed okresem zawsze boli a on przecież w tym miesiącu nie dostaniesz okresu :) kochany optymista

inka linka dzięki 🌼 anusia my też staramy się od grudnia i też na razie nici, mam nadzieję że tym razem się udało robiłam testy owulacyjne i wiedziałam dokładnie kiedy powinna być owulacja, jeśli zawsze miałam tak późno to wcześniej mogliśmy nie trafiać ale się okaże tym razem. Też mierzę temperaturę i zaniepokoił mnie wczorajszy pomiar bo temperatura była jak podstawowa ale dzisiaj już wyższa tak że nie wiem co to wczoraj było

hehe faceci są zabawni ;) ale z takim podejściem jest im chyba łatwiej. Widzę, że nie tylko ja nie dostanę juz okresu ;)

dorotka, ja myślałam o prolaktynie. Zobacz czy jest w normie. Jeśli tak to chyba nie ma sensu brać bromergonu. Temat się rozkręcił, czyli była zasadność żeby go stworzyć. Ale się zdenerwowałam na początku.... uhhhh

Gość aneczek1992
ja tez mialam skoki temp po owulacji ale jakies 5 dni przed @ mialam ok 36,9 dlatego bylam nastawiona na to ze sie udalo a tu nic... ale coz staramy sie dalej

Kasiek--> no właśnie robiłam badanie prl w lutym jest oki. Wynik mam 4,95 przy normie 3,24 - 29,12

Gość aneczek1992
kasiek na poczatku bylo tak na wszystkich nowych topikach ale teraz to juz niektore maja po 100 stron o ile nie wiecej :)

po temperaturze można stwierdzić ciążę dopiero jak utrzymuje się dłużej niż 18 dni :) a forum było warto założyć i pisuje jeszcze na jednym forum i wiem że najlepiej ignorować całkowicie takie wpisy zupełnie ich nie komentować i odpisywać to dają sobie spokój :)

masz bliżej dolnej granicy wiec nie bierz bromergonu bo sobie bigosu narobisz. Mi lekarz powiedział, że jak prolaktyna jest jednoliczbowa to jest idealna do zajścia w ciążę ;) ja z 57 zbiłam do 4,2, wrociła mi owulacja, tylko że cykle mam nieregularne 28, 32, 38 i ciężko jest w owulację trafić.