Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Roberto............

Oglądałem obrady Sejmu w sprawie OFE - smutny i przerażajacy teatr.

Polecane posty

Gość Roberto............

Im chyba nie zalezy na naszym dobru, delikatnie mówiąc. Odebrali mi dzisiaj wiarę w ludzi, w dobro i marzenia o spokojnej starości. Tyle fałszu i zakłamania jeszcze nie widziałem, smutny i przerażający teatr.

tez zawsze uwazalam ze poslka to zlodziejski kraj - zusu tez ci nigdy nie oddzadza!!!

Gość Roberto............
ROR - co innego uważać że są zakłamanymi, egoistycznymi, brutalnymi bestiami a co innego to zobaczyć naprawdę nie mają w ogóle wstydu i godności

nie wejde w polemike bo polskiej polityki na biezaco nie sledze teraz

Gość Roberto............
gdyby powiedzieli otwarcie, kradniemy wam waszą kasę w majestacie prawa i mamy w doopie waszą przyszłość, to bym docenił to, że mówią prawdę ale nawet na to ich nie stać

Gość Roberto............
nie chodzi mi o to kogo wybrałem tylko o dotrzymywanie umowy i praw nabytych skoro jestem w OFE i miałem zagwarantowane ze tam będą szły moje składki - 7,3% to to jest prawo nabyte którego nikt nie może mi odebrać

Gość Roberto............
jeżeli ktoś zabiera mi moje pieniądze to jak inaczej to określić, niż kradzież

Gość Roberto............
prawo nie działa wstecz a poza tym to nie jest część systemu państwowego tylko prywatna umowa z OFE ta umowa już jest zawarta i wiążąca od 12 lat

" msf Takie polityczne bagienko jest na całym świecie. Nie ma lepszych ani gorszych państw czy rządów. Są inne. A każdy ma to co sobie wybiera i na co zasłużył " coz za bullshit ;-) otoz zapewniam cie ze sa inne systemy;-)

Gość Widzę żę jesteś OFErmą
z wypranym 11 lat temu mózgiem. OFE czy ZUS to jedno i to samo złodziejstwo. Kto nie odłoży na III filar, g... będzie miał.

Gość Roberto............
OFE były odejściem od idei solidaryzmu emerytalnego, i ta zasada już od 1999 r. nie obowiązuje właśnie z uwagi na istnienie OFE

Gość yhh56tez
ogladalam to ogladalam i sie smialam wstyd ale chyba spoleczenstwo polskie calkowicie zobojetnialo bo nikogo to nie interesuje

Gość Roberto............
yhh56tez ogladalam to ogladalam i sie smialam" to by bylo śmieszne gdyby to był kabaret a nie rzeczywistość

Gość Roberto............
ciekawe czy łatwo im przychodzi patrzeć rano w lustro

Gość aha i achhhh
i tu się z tobą zgodzę w 100%

Gość aha i achhhh
tzn zgadzam się z roberto nie z offermą

Gość Roberto............
OFE inwestują też w akcje

Gość dfghj
Oradaja nas. Tak. Ale te fundusze emerytalne. Ile one wydawały NASZYCH pieniędzy na pensje dla prezesów, na akwizyję reklamy itp. I jeszcze jedno te fundusze musiały kupować obligacje emitowane przez rząd. W ten sposób łatano wcześniej dziure budżetową. Teraz bezpośrednio. Ciekawa jestem ile udziłow ma balcerowicz w tych funduszach emerytalnych albo Boni.. I ile łapówek te fundusze dały naszym politykom, zeby przeciwstawiali sie takim praktykom. Balcerowic ma tez dwie fundacje. wiecie jak działaja fudacje. Dzwonia do ludzi i prosza o pieniądze na szczytny cel. i ludzie daja. Tylko nikt tym darczyńcom nie mówi, że połowa ich pieniedzy zasiła konto fundcji (pencj dla prezesów, pracowników itp) a połowa lub mniej idzie na ten szczytny cel. fundacje maja ulgi podatkowe więc duzo podatkow nie płacą.

Gość Roberto............
w kazdym razie OFE zarobiły już 64 miliardy złotych, nawet jeżeli byly pensje dla prezesów i inne wydatki więc twierdzenie, że są niedochodowe to zwykłe kłamstwo

Gość Roberto............
nawet nie chodzi mi o te OFE i emeryturę ale o tych ludzi po prostu strach było na to patrzeć nie chciałbym być z nimi w jednym pokoju, w sensie przebywać

Gość ciupek
Witam. Wiecie coś wam powiem. Każdy napierdala na ZUS a tak szczerze sama moja mama mówi pracownica ZUSU od 25 lat że żeby nie ten ZUS to połowa ludzi "obłożnie" chorych nie miała by za co żyć. Polacy sami okradają ZUS fałszywe zwolnienia nawet nie wiecie ile tego kurwa dziadostwa jest a najlepsze to że najbogatsi chodzą non stop na takie chorobówki jak lekarze itp... Nie mówię że ZUS to zajebista instytucja bo też w chuja lecą i moja mama też wie że Polacy mają prawo narzekać ale ile z naszych pieniędzy idzie na tych jebanych symulantów a później Oni pierwsi najeżdżają na ZUS itp...

Gość yhh56tez
rzeczywiscie dosc agresywnie to wygladalo

Gość ciupek
Co do tej parodii to Oni sobie jaja robią z Nas z Polaków. Mam nadzieje że ta banda PO już nie będzie u władzy. Nie jestem Pisowcem itp ale za ich czasów jakoś lżej się żyło w portfelu więcej pieniędzy było. Teraz te dziady bo inaczej ich nazwa nie można mają w nosie czy za ileś lat będzie z naszymi emeryturami Oni powiedzą że załatali w jakimś stopniu dziurę budżetową.

Gość Roberto............
chodzi mi nie tyle nawet o agresję tylko o hipokryzję mam wrażenie że mogliby wbić nóz w plecy i powiedzieć, że żelazo jako pierwiastek jest dobre dla zdrowia

Gość ciupek
Dlatego głosować trzeba na ludzi innych wiem że każdy jak sie dorwie do koryta zapomina o obietnicach ale pora zagłosować na konkretne zmiany nie mamy wcale opozycji lewicowej nie ma kto ich ścigać!!!

Gość Roberto............
przecież to miała być polityka miłości

Gość ciupek
Ha ha no tak masz rację polityka miłości dla ludzi zarabiających 20000miesięcznie bo tylko Oni są czegoś warci.

Gość Roberto............
ciupek Ha ha no tak masz rację polityka miłości dla ludzi zarabiających 20000miesięcznie bo tylko Oni są czegoś warci." bo tylko oni przeżyją, bo mają Z CZEGO odłożyć na III filar albo sami zainwestować

Gość ciupek
Offerma ja to rozumiem spokojnie mówię tylko że PO ma w dupie swoje poczynania bo wiedzą a przynajmniej tak zakładają że nikt im nie zagrozi. Szczerze? Kurcze marzę aby Polacy wstali z miejsc i wyszli jak kiedyś, zrobić format tym wszystkim jebanym politykom że to dzięki nam są na stołkach. Zaraz każdy skoczy że sam wstań i rób coś ale nie chodzi mi o kłótnie. Jeśli mamy byś świadkami historii Polski tworzącej się to może pora powtórzyć kilka występów narodu.

Gość Roberto............
offerma - za jaką darmoszkę? to jest kasa zabierana nam z naszych zarobków!!!