Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość UYJHGFD

DO OFIAR DUŻYCH PSÓW BIEGAJĄCYCH BEZ SMYCZY:

Polecane posty

Gość UYJHGFD

NIE CZAJCIE SIĘ TYLKO ZGŁASZAJCIE TAKIE PRZYPADKI JAK NAJSZYBCIEJ POLICJI !!!natychmiast przyjeżdżają i nieodpowiedzialny właściciel dostaje 200 zł mandatu i chwała policji za to ! nie dajcie się terroryzowac dużym psom puszczanym luzem - to jest nielegalne . policjant wyrażnie mówi, by na przyszłośc zgłaszac takie przypadki

Gość basik_basik
U mnie na osiedlu duże psy chodzą na smyczy, natomiast te małe są puszczane luzem!!!

Gość UYJHGFD
małe to nic, ja mówię o dużych

Gość 8oiyr
up

Gość basik_basik
A ja piszę, że duże u mnie na osiedlu nie chodzą bez smyczy! Jaka dla ciebie różnica między tym dużym a małym? Czyżby mały miał większe prawa i może chodzić bez smyczy a duży nie? KAŻDY pies powinien chodzić na smyczy i ten duży i ten mały. A co zrobisz jak pogryzie cię mały piesek do krwi, zniszczy spodnie? Pewnie jeszcze go pogłaskasz i nie zgłosisz na policję?:)

Gość utopia bez wyjścia
No właśnie. Mnie pogryzło coś pudlopodobnego. Podarł spodnie i wgryzł się do krwi. Nie zgłosiłam choć od właściciela usłyszałam tylko że on taki nerwowy i czasem kogoś zaatakuje. Nawet głupiego "przepraszam" nie było :O

Gość gygkgjg
a co to za roznica? Jak dla mnie zadna- pies ma byc na smyczy jesli wlasciciel nie potrafi nad nim panowac i tyle. Nie wazne czy mały czy duży. Po małym psie ugryzienie tez potrafi sie paskudnie babrać.

"jesli wlasciciel nie potrafi nad nim panowac i tyle" Zawsze, a nie tylko jeśli właściciel nie potrafi nad nim panować. I sprzątać kupy powinien.

Gość gygkgjg
Chodziło mi o to,ze sa miejsca gdzie psa mozna spokojnie puscic, jeśli można nad nim wtedy zapanować- nie sa to na pewno miejsca publiczne;)

Gość gygkgjg
a i co do sprzatania po psach- popieram w 100%

popieram u mnie na osiedlu mnóstwo psów lata luzem, pół biedy gdyby były w kagańcu, ale nawet na to liczyć nie można a kup tyle ze trzeba iśc slalomem albo przeskakiwać co drugi krok, nasrane na środku chodnika mam małe dziecko z którym chciałabym spokojnie spacerowac po osiedlu ale nie moge bo boje się że pies podbiegnie i ugryzie, a mały sam na kupy nie uważa bo ma dopiero 2 lata, codziennie trzeba czyścic buty z tego obrzydlistwa sąsiedzi z bloku tez nie lepsi, wsiadają do windy z psem bez kagańca i smyczy, nie patrzą że ktoś z nimi jedzie i mówią że na pewno nie ugryzie, ja się osobiście boję jeździć w takiej zamkniętej klatce z czyimś psem bez smyczy i kagańca

Ja sobie nie wyobrażam sytuacji w której w miejscu publicznym puszczam mojego psa luzem :o nie dlatego, że móglby kogoś zaatakować bo ten pies jest odpowiednio zsocjalizowany ma nawet ukończone testy psychiczne i zaświadczenie, że może chodzić po ulicy bez kagańca. Jednak szanuję innych ludzi i rozumiem, że nie znają mojego psa i mogą się go po prostu bać. Czasami nawet czlowiek może ze strachu źle zareagować, gwaltownie machnąć ręką a pies pomyśli, że to atak ze strony czlowieka zwlaszcza, że pies szkoli się teraz na psa obronnego. To ludzie są totalnymi egoistami mają Cię w dupie i nie liczą się z tym, że może po prostu boisz się tego psa bo wg Ciebie krzywo się patrzy ważne że ich ukochany niunuś może sobie polatać :o Na policję powinniście od razu dzwonić bez zastanawiania, bez gadania!! Ja się zastanawiam dlaczego Polska to takie średniowiecze dlaczego nie wezmą przykladu z innych krajów UE w których psy dużych ras muszą obowiązkowo przechodzić przez testy psychiczne dzięki którym ustala się czy pies musi nosić kaganieć i być caly czas na smyczy czy też nie.

Gość Mysia, pies tez musi sie wybie
gac tym bardziej duzy. Co to za zycie caly czas lazic na smyczy i w kagancu, a w domu to go jeszcze do klatki wpierdola, bo przeszkadza komus ze lazi po chalupie. Testy psychiczne to powinni ludzie przechodzic, czy nadaja sie na wlasciciela psa.

Gość 8oiyr
mysia ma racje. \ to jak sie musi wybiegac to mu suko stwórz warunki a jak sama siedzisz w bloku to kaganiec smycz i klatka

do Mysia, pies tez musi sie wybie a niby czemu ma biegać koło bloku/bloków gdzie pełno spacerujących ludzi czy dzieci?? sorki ale dla mnie to żaden argument, właściciel ma pilnować swojego psa, zapewnić innym bezpieczeństwo i sprzatać jego kupska dla mnie to szczyt bezczelności kiedy idzia baba ze swoim wielkim/małym psem środkiem chodnika, pies wali kupsko jak krowa a ta idzie dalej... jesteśmy 100 lat za Murzynami

Gość Mysia, pies tez musi sie wybie
wlasnie stwarzam mu warunki pizdo, biega gdzie chce, w parku, przed blokiem, rzucam mu patyki a on mi aportuje i mam w dupie co sobie inni mysla

"Mysia, pies tez musi sie wybie wlasnie stwarzam mu warunki pi**o, biega gdzie chce, w parku, przed blokiem, rzucam mu patyki a on mi aportuje i mam w dupie co sobie inni mysla" :o Mam nadzieję, że w końcu zapłacisz parę razy mandat, może przemyślisz sprawę :o

Pies się musi wybiegać? To po jaką cholerę ludzie biorą wielkie psy do bloków??? Po jaką cholerę biorą psy które wymagają dużej dawki ruchu skoro np dużo pracują i nie mają czasu chociaż raz w tygodniu wyjechać z psem za miasto na pożądny spacer???? Co do testów - wiesz jak takowe wyglądają?? W Niemczech: pies musi uzyskać określony wiesz po 12 miesiącu może do takowego testu przystąpić, po ukończeniu 18 do 21 miesiąca musi test powtórzyć, a wygląda to tak: Tylko jedna osoba może iść z psem na ten test jako wlaściciel (nie że cala rodzinka sobie pójdzie) dajmy na to ja i mój rottweiler. Idę do kliniki weterynaryjnej gdzie czeka na mnie behawiorysta, ogląda psa, wypelniamy pare formalności i wyruszamy na spacer. Jedziemy metrem, idziemy przez parki, podstawione są psy które go obszczekują jak i biegające mu przed nosem dzieci behawiorysta obserwuje zachowanie psa i... TWOJE reakcje. Widzi jak wygląda wasza ''wspólpraca'' itd. on sam nawet nagle staje za drzewem i wyskakuje na psa z zaskoczenia a pies musi zachować spokój. I normalnie pies zaatakuje, bo czuje się zagrożony ale jeśli Ty jesteś jego przewodnikiem i Ty w takiej sytuacji zachowujesz spokój pies nie ruszy z miejsca - uwierz mi bo sama to przeżylam. Po tym przywiązujemy psa do drzewa i oddalamy się a obca osoba (podstawiona) podchodzi do niego i prowokuje, straszy, krzyczy, skacze. Pies nie może dać się sprowokować od razu, ale jeśli po chwili warknie ostrzegawczo to dobry znak nie ujmujący punktacji. Testowi podlegają również strzaly wiatrówką czy petardą. Po takim teście TY otrzymujesz papierki (np. że pies nie musi nosić kagańca i może być puszczany w przeznaczonych do tego miejscach luzem) jak i "Prawo jazdy" na Twoje imie i nazwisko. Od tego momentu tylko Ty możesz psa wyprowadzać z tym ''prawkiem'' (tak to się po niemiecku nazywa) czyli to nie jest do końca tak, że tylko pies przechodzi ten test ;)

Gość marzec 2011
Ha ha ja mam w dupie ludzi moje psy nikogo bez powodu nie ugryzą a jak wieczorem bym wychodziła z psami na smyczyi kagańcu to jak broniłyby mnie w razie ataku? Puste baby znajdźcie sobie wieksze problemy ;) Pozdro :classic_cool:

Gość marzec 2011
**Mysia " Pies się musi wybiegać? To po jaką cholerę ludzie biorą wielkie psy do bloków??? Po jaką cholerę biorą psy które wymagają dużej dawki ruchu skoro np dużo pracują i nie mają czasu chociaż raz w tygodniu wyjechać z psem za miasto na pożądny spacer????" A po to, żeby np. nie szedł do schroniska😠 Głupie, niemyślące, zrzędliwe baby :classic_cool: 🖐️

Marzec 2011 mój pies też nie chodzi w kagańcu... mimo wszystko albo się ma kulturę osobistą i szanuje poglądy innych ludzi albo się jest niewychowanym czlowiekiem który ma zdanie innych w dupie. Nie zdziw się jak inni ludzie Twoich poglądów również respektować nie będą jak puścisz psa luzem w parku gdzie są male dzieci. Ty to wiesz doskonale, że Twoje psy nie ugryzą a co ja mam powiedzieć? To samo.. mój pies ma psychikę nie do zdarcia, dobre geny i bez problemu idzie do przodu na szkoleniu IPO które nie wiele psów tak naprawdę daje radę ukończyć (niektóre wysiadają psychicznie) Jednak gdybyś to Ty byla matką malutkiego bobasa bawiącego się w piaskownicy do której nagle wtargnąl wielki kaukaski za swoją pileczką nie wiem czy nadal byś byla zadowolona...

duży pies do bloku? To jest męczarna dla psa a jeśli już durna baba się takiego czynu dopuści to jej zasranym obowiązkiem jest zapewnienie psu odpowiedniej dawki ruchu ruszyć dupsko i zabrać psa za miasto do lasu, czy na pole poszaleć....

marzec2011 a psa tylko na smyczy trzymać nie możesz, chodzi o kontrolę nad psem, nie podbiegnie do nikogo a ciebie obroni aha zapomniałam dodać że to ty jesteś pustą babą, a nie my ciau bella tobie też życzę pogryzienia przez cudzego psa, najlepiej żeby ci od razu odgryzł pusty łeb, i tak ci nic po nim!

Gość 8oiyr
**MYSIA nie zwracaj uwagi na tą mysia musi sie pies wybiegac , to jakaś ciemna bidota z blokowiska, tępa wiocha

Gość UYJHGFD no jasne duże tylko
złe, co nie?! Powiem Wam mój przykład mam 2 psy w typie zaprzegowym zero agresji nie są to psy duże ani agresywne nie nosze kagańca,no chyba że maiłabym być w centrum miasta lub w autobusie.Psiaki zawsze w mieście na smyczy chodzą, puszcam tylko na specjalnych odludnych terenach.W miescie którym zyje 99% włascicieli małych piesków puszcza je luzem.Psiaki te czesto obszczekują moje,włażą pomiędzy łapy ,lub/i gryzą. Właściciele tych małych agresorów ,oczekuja że ja bede się szarpać,i nie wiem może moje dwa psy na rekach nosić co by krzywdy ich agresywnemu pupilowi nie zrobiły.Obecnie mam w czterech literach ich pupila,i kiedy podbiega ja nie robie dosłownie nic,niech właściciele małych psów naucza sie że oni też są odpowiedziali za swoje pociechy,zobowiązani ich trzymać na smyczy. Przykład nr 2-po moich sprzatam odchody(choc prawie zawsze załatwiają sie poza blokowiskami)jesli jednak zdazy sie to w miejscu publicznym,zanim wyciągne worek na odchody zostaje złowrogo objechana wzrokiem(lub wysłuchuje kretyńskich tekstów) Natomiast właściciele małych psiaczków spuszczają ich ze smyczy i mają w doopie że ich psiaki sraja gdzie popadnie,nie sprzątaja bo po co w koncu taka mała kupka... :/

Mnie tylko denerwują w Polsce babcie z pudlopodobnymi kreaturkami przy dupie które krzyczą że taka gówniara z psem mordercą chodzi i że te ludojady się powinno powystrzelać a tymczasem jej mala kreatura drze pyska na pól osiedla i na wszystkich skacze ale przecież babcia powie że piesio się chcial tylko przywitać albo ma nerwowe usposobienie ;)

Sacryfical można trzymać psa w bloku jeśli mu się zapewni odpowiednią ilość ruchu owszem ale niech miejscem do tego będzie jakiś las za miastem a nie park i plac zabaw dla dzieci ;) niestety niektórzy tego nie rozumieją, bo są po prostu zbyt dużymi egoistami :)