Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie oddalam i juz!

Odmowilam oddania rzeczy po corce. Co to durna moda z tym oddawaniem?

Polecane posty

Gość vbnmmmnbn
o kurde, spoznilam sie z pomyslem:D niech sobie spali te ubranka jak jej zal komus oddac ;/ dla mnie to zalosne zeby tyle rzeczy trzymac na niby pamiatke, kikla owszem ale nie wszystkie!!

Gość josea
Na pamiątkę zostawiłam tylko malutką czapeczkę a resztę z wielką radością oddawałam i oddaje nadal bo młody przecież szybko rośnie.

Gość vbnmmmnbn
prawo masz nikt nie mowi ze nie ale wez jakis magazyn zalatw bo sie tego uzbiera a pozniej bedziesz do tego chyba robic;/ pampersy tez zostawiasz?? dajcie ludzie spokoj. co robisz to twoja sprawa ale watpie ze tu chodzi o sentyment, to raczej zachlannosc bo pewnie byly drogie i ladne i zal zeby ktos mial tak dobrze jak ty i tyle w tym temacie;/

Gość ja też tak zrobiłam
ja też zachowalam prawie wszystkie rzeczy z myslą że jeszcze będe miała dziecko (planuję) więc mnóstwo kasy zaoszczędze i będe mogla w pełni cieszyc się macierzyństwem a nie martwic za co kupię to czy tamto. Wszędzie śą hieny które tylko wyciągaja łapę po cos a najwięcej w rodzinie.

Gość pamiatki to super sprawa!
ja jako nastolatka ubieralam lalki w moje ubranka :) i mialam przy tym super radoche! no i psa kiedys tez w to ubralam... wiem głupia bylam :D:D

Gość vbnmmmnbn
jesli sie planuje miec kolejne dziecko to nie ma problemu. do ubierania lalek czy psa tez nie trzeba CALEJ GARDEROBY wystarczy jedna reklamowka ciuszkow

DO pamiatki to super sprawa! JAKO NASTOLATKA BAWIŁAS SIE LALKAMI NO SORRY TO NAPRAWDE GŁUPIA BYŁAS. A co do autorki jak chcesz te ciuchu sobie zatrzymac to je sobie zatrzymaj i po sprawię nikt ci nie kaze ale juz nie musisz pisac tak o tym naforum

Gość a ty tak bedziesz WSZYSTKIE
ubrania dziecka trzymac? Przez cale jego zycie? tego naprawde sie zrobi duzo. Rozumiem sentyment do pamiatek, ale prawda jest taka,ze wszystkiego nie zachowasz. Dojcda jeszcze rysunki,zeszyty, prezenty, ktore dla ciebie zrobi, jej zabawki, mebelki, nocniki, buteklki, kubeczki...

Gość nie oddalam i juz!
chce zatrzymac ubranka te do 5 roku zycia. Moja mama tak robila to naprawde fajne:) Poza tym kupuje porzadne oryginalne ciuszki wiec nie usmiecha mi sie ich darowac komus bo jest biedny. Mam prawo do takich pamiatek

Gość vbnmmmnbn
niek kurde nie mowi ze nie masz prawa ale tak jak mowilam szkoda ci ich bo jestes sknera i tyle. pewnie jestes jedna z tych mam co kupuje dziecku markowe buty za 200zl dziecku ktore jeszcze nie chodzi:/ zal ci bo drogie i tyle jest jedna kobieta ktora jest w ciazy i rodzi w lipcu a pomaga dziewczynie (swojej uczennicy) ktora rodzi w kwietniu i kupila jej nowy kocyk i rozek ze jak juz ta uczennica nie bedzie potrzebowac to jej odda, pozyczyla fotelik samochodowy, pomaga z wlasnej woli. za jej pieniadze a ktos inny bedzie mial jako nowe, kobieta ma zlote serce. niestety niektorzy nie dadza tego czego i tak nie beda uzywac:/ XXIwiek niestety, sknery i chytrusy dookola normalnie zal czytac. WSADZ SE TO WSZYSTKO W BUTY TO BEDZIESZ WYZSZA!!

Gość nie oddalam i juz!
co ty bredzisz? oddaje wozek, zaproponowalam sama. Gdybym byla snobka to bym go sobie zatrzymala, ale chetnie kuzynce podaruje. Lozeczko oddaje komus innemu rowniez potrzebujacej mamie, obiecalam wiec slowa nie cofne.

Gość nie oddalam i juz!
dla swojego dziecka buty moge kupowac nawet za 1000zl i nic ci do tego, a nawet za 10zl moge kupic i miec prawo do zachowania ich

Gość vbnmmmnbn
Moze to sie w garderobie nie mieści?? hehe :D

Gość po porodzie...
ja prawie wszystko dostalam i prawie wszystko oddam dalej, przyjaciolka akurat jest w ciazy. co sie nada, to do mnie wroci. mnie pomogly te rzeczy, moze pomoga tez komus. niektore z tych ciuszkow moj synek mial na sobie raz lub dwa, a niektorych wcale. przekroj pelny, od ubranek chyba jeszcze z lat 80-90, po nowe, firmowe, ze smyka, marksa i spencera czy gappa. wiele nam te ciuszki pomogly, a niemowlakowi i tak jest obojetne, w co zrobi kupe :P

Gość vbnmmmnbn
kobieto nikt nie mowi ze nie masz prawa do cholery tylko ze to chore zachowywac wszystko!!! jedna reklamowka rzeczy ktore sa sspeclakne (chocby ciuszki w ktorym zrobila pierwszy krok czy cos w tym stylu) ale nie wszystkie!! to nienormalne i tyle nikt ci tu nie mowi co masz robic

Gość vbnmmmnbn
po porodzie... dobre podejscie ja sama kilka rzeczy dostalam od tak nie proszac sie i tez je dam dalej

Gość hafrdssgghb dxh
moi rodzice oddali wszystko po moim bracie a za chwilę musieli kompletować nowe bo wpadli po raz 3 :P

Gość vbnmmmnbn
ale autorka nie planuje wiecej

Mam 5 miesięcznego synka.Jego ciuszki to też nie dziadostwo,większośc ma z Next, Mother Care,jednak wszystko oddaje zupełnie obcej osobie,lub do lumpeksów,to samo z wózkiem,bo wymieniłam na inny,leżaczkiem z Fisher Price,karuzelą z tej samej firmy.....a wiesz dlaczego?Bo są ludzie,którym to się przyda,bardziej potrzebujący!!Na pamiątke zostawiłam jesdynie pierwsze śpioszki synka,które kupiłam w szpitalu( mały jest wcześniakiem i wszystko co kupilam było za duże) za marne grosze!!!!!!

Gość nie oddalam i juz!
ale ja nie chce oddawac, moje rzeczy, moje pieniadze. Niczego od nikogo nie wzielam wiec mam prawo do zachowania

Gość vbnmmmnbn
to sobie nie oddawaj, wsadz w buty jak mowilam to wyzsza bedziesz. nikt ci niczego nie karze!! i rada na przyszlosc dla kolekcjonerki wez sobie specjalne pomieszczenie przygotuj bo duzo tego bedzie. ale moim zdaniem jednak skąpstwo tez tu jest

Gość vbnmmmnbn
ty kobieto nie rozumiesz ze nikt cie tego prawa nie pozbawia??!! juz kilka razy to pisalam i nie tylko ja a ty dalej ze masz prawo! niek nit mowi ze go kurde nie masz!! i niech to dotrze ale trzymanie wszystkiego jest meega dziwne i tyle

to nie oddawaj ,Twoje sumienie,tylko po co piszesz o tym na forum,czego oczekujesz?Porady,czy zbesztania kuzynki za jej "bezczelnośc"?

Gość rozne sa pasje - jeden pali
inny pije, ktos zbira znaczki, inny ciuchy - i nic na to nie poradzisz. ja bardzo lubilam te przechodnie ciuchy - mialy jakby dłuzsze zycie .

Gość nie oddalam i juz!
ale ja nie mam ciuszkow nexta, H&M itd. Tylko bardziej porzadne marki. Chce na pamiatke zostawic po prostu

Gość nie oddalam i juz!
w moich szafkach nic nie gnije. Wspolczuje ci ze masz wilgoc:O

Gość vbnmmmnbn
"tylko bardziej porządne marki" no zesz ludzie trzymajcie mnie!! :D sobie je załóż jak takie super :D nie licz ze wszyscy cie pochwala za twoje skąpstwo!!

Gość pamiatki to super sprawa!
DO sEE YOU lATER aLIAGatOR123456 JAKO NASTOLATKA BAWIŁAS SIE LALKAMI NO SORRY TO NAPRAWDE GŁUPIA BYŁAS. Oczywiscie, że bawilam sie lalkami :) lalkami, samochodami, gralam w pilke z dzieciakami z osiedla, w berka, chowanego! a co mialam niby, dupy dawac jak wiekszosc dzisiejszych nastek??:D

Gość Pokrzywa 12
Szanowna Autorko, zastanawiam się, czy założyłaś ten tematy, aby usłyszeć poparcie dla siebie żeby pozbyć się wyrzutów sumienia, czy faktycznie chcesz usłyszeć inne opinie i gotowa jesteś zmienić zdanie? :) Ja rozumiem zostawianie sobie sukni ślubnej, sukienki ze studniówki czy kilku ciuszków dziecka. Ale popatrz na to z innej strony, oddając te ubranka, będziesz się mogła czuć ciut lepszym człowiekiem, bo pomogłaś komu, kto nie miał tyle szczęścia co Ty. Jak są takie ważne, to możesz im porobić zdjęcia i zachować ich urok, dopracowanie etc etc żeby się tym cieszyć, kiedy Cię najdzie taka ochota. Za 2-3 lata wyrzucisz te ubranka, bo będą zagracały szaf,ę a teraz mogą komuś ułatwić życie. Miło z Twojej strony, że zaoferowałaś wózek, ale trzymanie wszystkiego to zwykłe chciejstwo :) Może kiedyś Ty będziesz potrzebowała pomocy Twojej kuzynki i wtedy ona będzie miała okazję, żeby Ci się odwdzięczyć :) pozdrawiam. P.S. określenie "snobka", którego użyłaś troszkę nie pasuje do tego kontekstu :)