Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lecho

PO jakim czasie kasuje sie Wyrok ????

Polecane posty

Gość Lecho

Witam jeśli ktoś ma wyrok rok/na trzy lata w zawieszeniu to po jakim czasie ma czyste papiery ??? chodzi o zaświadczenie o nie karalności do pracy.. Proszę o pomoc.. ?? :)

Gość 3 lata
W razie skazania na grzywnę albo karę ograniczenia wolności, zatarcie skazania następuje z mocy prawa z upływem 5 lat od wykonania lub darowania kary albo od przedawnienia jej wykonania. Na wniosek skazanego sąd może zarządzić zatarcie skazania już po upływie 3 lat.

Gość 3 lata
Sąd może jednak na wniosek skazanego zarządzić zatarcie skazania już po upływie 5 lat, jeżeli skazany w tym okresie przestrzegał porządku prawnego, a wymierzona kara pozbawienia wolności nie przekraczała 3 lat.

Gość 33 lata i pół
W przypadku natomiast skazania sprawcy na karę w zawieszeniu, zatarcie skazania następuję z mocy prawa z upływem 6 miesięcy od zakończenia okresu próby, przy czym nie jest możliwe wcześniejsze zatarcie takiej kary.

aha.. bo teraz sprawa jest w toku , Zgodziłem się na kare grzywny , rok na trzy lata w zawieszeniu i nadzór kuratora to wszystko zrobiłem dobrowolnie i czekam teraz na sprawę, czyli po tych 3 latach będę miał już na pewno czyste papiery tak ?? :)

Gość 33 lata i pół
3,5 roku

aha.. bo teraz sprawa jest w toku , Zgodziłem się na kare grzywny , rok na trzy lata w zawieszeniu i nadzór kuratora to wszystko zrobiłem dobrowolnie i czekam teraz na sprawę, czyli po tych 3 latach będę miał już na pewno czyste papiery tak ?? :)

aha To dzięki wielkie za poradę :) :) :) długi okres ponad 3 lata :( :( ale cóż.. nic nie zrobię :) jeszcze raz wielkie dzięki :)

Gość janek anonim
miałem to samo... trzy lata minęły jak z bicza trzasnął ;) dasz radę !

Gość kbe
Czy po uplywie tych 5 lat trzeba cos wysylac do sadu o zatarcou wyrpku?

Gość Zemsta Urzedasa
zna ktos te gierkę?