Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tejajaja

Donald Tusk-jak oceniasz jego rządy

Polecane posty

Gość PONDS
TAK DOBROBYT SIE SKONCZYL,smieje sie z tych ludzi ktorzy na odwiedziny przyjezdzaja i wszystko wiedza i mity opowiadaja-popieram WYPOWIEDZ WYZEJ my tez opuszczamy ta kraine"mlekiem i miodem plynaca"

Gość yhyhś
Nie musisz się przelogowywać żeby poprzeć swoje teorie 😴 Skoro masz więc taki majątek, którego mogę ci pozazdrościć i jakiego nigdy się nie dorobię - na co narzekasz? W Polsce dorobiłabyś się takiego samego? Po co więc chcesz wracać, skoro jesteś tak świetnie urządzona? Nie będę się powtarzać, bo piszesz rzeczy, o których napisałam coś kompletnie odwrotnego, a ty przekręcasz moje słowa, więc wybacz, szkoda mi czasu na dyskusję z kimś, kto odwraca kota ogonem, żeby i tak wyszło na jego. Jesteś typowym Polakiem, któremu zawsze będzie mało, zawsze będzie źle, zawsze niedobrze. Powodzenia w tej Polsce, zapraszamy 🖐️

A WY SOBIE OSZCZEDZAJCIE NA STAROSC TORBA I KIJ-JA TEZ WRACAM DO POLSKI JESTEM W TRAKCIE PRZEPROWADZKI,KUPILAM SOBIE LADNY DOMEK NAD JEZIORKIEM I JESTEM SZCZESLIWA;JESZCZE TYLKO MIESIAC I BEDE WIDZIEC BIALE TWARZE

Gość taka prawda ona
Tusk to obłudnik kłamaca i oszust i pewnie jeszcze wiele innych inwektyw można by było pod niego podłożyć :D 🖐️

Gość ASDFG
sfrustrowana kobieto wracam do POLSKI bo tam da sie zyc,a ty jak kazdy Polak potrafisz propagande siac,ale nic nie robic i trzekac jak z nieba kapnie

Gość yhyhś
I właśnie o tym pisałam - ja jedno, a ty coś kompletnie innego, mózg ci chyba zżarło od swojego jadu, czytaj ze zrozumieniem tępaku :o Bez odbioru :o:o:o 🖐️))))))))))

Gość ASDFG
Wykradam koraliki z różańców niemieckich księży, by lubieżnie delektować się później wrażeniem, jakie wywierają na mnie własnoręcznie wykonane kulki analne :classic_cool:

Gość ASDFG
Choć mój osobisty Salomon przelewa, nalewa, odlewa, z buzi, do buzi oraz innych otworów :classic_cool:

do -ASDFG -nie szarp sie tak ci nie uwierza dalabym Polakom rade,cudze chwalicie swego nie znacie sami nie wiecie co posiadacie

Gość lekoooomankkaaa
ASDFG "DO TEGO POWYZEJ sprzataczka jeszcze nie bylam,jestem tu 30 lat i dorobilam sie majatku i wlasnie dlatego ze mam tyle lat wiem o czym pisze" --- dorobiłaś się go w Polsce czy w Niemczech ??? " a co do emerytury ty z aspiracjami-za 20 lat nawet tego nie bedziesz miala co ja,"- czyli jednak Niemcy nie takie złe? "ja jestem dobrze ubezpieczona na zycie i zabezpieczona" - BRAWO! Wypier**** głupia polko spowrotem do Niemiec jak masz nam tu biadolić i się gubić we własnych stwierdzeniach. Niemcy - złe ale ustawiona jestem. W Polsce byś ch#$ja miała!

PRZECIEZ TA KOBIETA PRAWDE NAPISALA TRZEBA UMIEC CZYTAC-JA TEZ SIE DOROBILAM PRZEZ TYLE LAT,kiedys bylo tu swietnie teraz trzeci swiat,chcesz dostac rente ubezpiecz sie prywatnie bo z panstwowej na chleb i wode ci starczy ,a za 20 lat jak napisala asdfg wcale rent nie bedzie kasy puste.Polak naprawde tylko biadolic potrafi i do cudzej miski patrzec

Gość elektorat tuska jest biedny
i nie wykształcony. Mapa bezrobotnych: http://www.solidarnapomoc.pl/images/2.jpg Zadłużonych: http://i54.tinypic.com/2zp32hv.jpg żyjących w ubóstwie: http://nortus.pinger.pl/m/2334234 Młodzi bez perspektyw gorzej się uczą: test gimnazjalny: http://i51.tinypic.com/25iydtw.jpg zdawalność matur: http://i55.tinypic.com/28oxo9.jpg Rośnie tam przestepczość i zachorowania na adis: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/df/AIDS_in_POLAND.svg/275px-AIDS_in_POLAND.svg.png Tusk oszukiwał mówiąc, że PO to młodzi , wykształceni, dobrze zarabiający, przedsiębiorczy..a prawda okazała sie inna. To bieda, element roszczeniowy i bez perspektyw chciał się dowartościować będąc zwolennikami PO.

Gość ja nie musze mieszkam blisko
do Niemiec i tam kupuje masło po 3,50 zł ale 250 gt cukier po 0,65 cent czyli 2,90 zl

Gość berecik
hi to skocz w Pis mocherki ci pomoga -partia starych zdruzgotanych pojebow z rydzykiem na czele.alleluja i amen

Tusk zaatakuje ! jest po prostu tak, że propaganda PO-SLD jest bardzo mocna, a Polacy są naiwni i politycy PO-SLD o tym doskonale wiedzą. Co jest teraz gorsze niż było do roku 2005 ? bo ja jakoś widzę to inaczej ! zatrudnienie wzrasta, np. budownictwo rozwija się tak, jak nigdy dotąd, sprzedaż nowych samochodów wzrosła rok do roku o 30%, złotówka mocna, wzrost inwestycji, PKB rośnie, PIS walczy z korporacjami (adwokaci, sędziowie, komornicy ) na rzecz większego dostępu młodych ludzi do zawodu, korupcja jest autentycznie ścigana - jednym słowem, państwo się rozwija ! wiadomo też, że nie da się naprawić wszystkiego tego, co się konsekwentnie psuto przez 16 lat, w kilka lat ! jak jest szansa poprawy, to Polacy chcą, to wszystko zepsuć głosując na PO-SLD, ale nie ma się co dziwić propaganda jest bardzo mocna, a naiwnych nie brakuje! W Polsce nigdy nie będzie dobrze, ponieważ ludzie stają w obronie przestępców, którzy rozkradali Polskę przez 16 lat, a później narzekają jaka to w Polsce bieda i bezrobocie, a jakie zarobki niskie - ale jak sami nie dopuszczają do rozliczenia winnych, to powinni mieć pretensje do samych siebie, bo politycy niczego się nie boją i dalej będą postępować nie uczciwie wiedząc, że nikt ich nie rozliczy, a nawet będą bronieni. Cóż, pan Tusk od momentu przegranych wyborów wielokrotnie pokazuje nam swoją PRAWDZIWĄ twarz i nie jest to bynajmniej twarz sympatyczna. Zupełnie inaczej był on przez media przedstawiany podczas kampanii wyborczej. Wtedy głosowaliśmy na niego. Dziś cieszymy się, że przegrał i najchętniej w ogóle nie oglądalibyśmy go więcej bo czujemy się zażenowani, że tak daliśmy się nabrać! Ambicjonalny karierowicz stawiający dobro własne nad dobrem państwa (to między innymi przez niego nie doszło do koalicji PiS z PO), kł..mca (obiecywał uchylić immunitety posłom-przestępcom, dziś pokazuje nam swoją mściwą zawziętość wobec człowieka, który został wprowadzony w błąd i chciał jaśnie pana Tuska PRZEPROSIĆ, ale temu .... było tego ZA MAŁO! Obrzydliwość! Mam poglądy NORMALNE i uważam, że ZDROWE, tak jak większość UCZCIWYCH obywateli Polaków! Ciężko pracuję poza granicami kraju, bo w Polsce tacy jak on dopuścili do tego, że rozkradziono cały majątek narodowy co dało radę i pozamykano nasze miejsca pracy. Nie jestem mściwy (jak pan Tusk) i uważam, że PiS ma spokojny, uczciwy program. A PO kłamie cały czas! Jak widzę te kobiety Senyszyn Piterę to żygać mi się chce!!! Oni nie chcą żadnych zmian w Polsce! Tylko powrotu komuny do władzy! Chcą kryć wszystkie te afery i złostwa i samowolę elit. Mam w Polsce całą rodzinę i chcę wracać, ale gdzie ja tam pracę dostanę? Liczę, że jak PiS weźmie się za tych złodziei to coś się w kraju zmieni na lepsze. Niech choć te pokradzione zakłady odzyskają z powrotem!! Przecież ludzie pójdą świadczyć jak to naprawdę z tymi prywatyzacjami było. Już zwłaszcza w małych miastach jest tragedia!! Jestem jeszcze członkiem PO, ale już złożyłem rezygnację z członkostwa. Jestem młodym człowiekiem, ale dobrze pamiętającym komunę, w 89 roku kończyłem podstawówkę. Nigdy nie głosowałem na SLD bo uważam iż ta partia nie ma moralnego prawa rządzić naszym krajem. Nie daj Boże aby Platforma doszła do władzy. W tej partii rządzą układy i koterie ludzie z dawnej solidarności nie mają nic do powiedzenia. Stanowiska we władzach terenowych partii obsadzają dawni działacze SLD dla których liczy się tylko kasa. Tusk popiera te działania i na nie reaguje. Toleruje taki stan rzeczy, ja jeszcze jestem w tej organizacji i widzę co się dzieje. Ta partia doprowadzi Polskę do jeszcze większej klęski niż SLD

Śmieszne, a jak Kaczyński byłby przy władzy to cukier by kurwa Wam za 1 zł dał:-o niektórzy to są niereformowalni Też głosowałam na PO i nie powiem, żebym była zadowolona. W życiu jednak nie zaufam człowiekowi, który sympatyzował z intelektualnymi kalekami typu Lepper czy Giertych, który ciągle tylko szuka afery, spisku i nie wiadomo czego. Takich ludzi powinno się leczyć, bo im strach oddać władzę. W historii było / jest mnóstwo szaleńców.

nie ale po 2 zł by nie było by podwyszki

Gość a dlaczego za wzrost cen
cukru odpowiedzialny jest wzrost jego cen na rynkach światowych, a w Niemczech jest tanszy niź w Polsce ??Co to kurwa Niemcy na innej planecie leżą?? Czy może jakiś Miro czy Zbycho nas łupi?? U mnie w firmie na każdy element dostarczany do nas z zewnątrz mamy podpisane umowy co do min. ceny i chuj mnie to boli jakie sa ceny na rynkach światowych, cene mamy stałą. Dostawca musi wywiązać się z umowy a jak nie to jest odpowiedni aneks w umowie.

Gość prawda boli zwoleników po
Cukier tańszy w Niemczech o połowę to fakt, mój znajomy jeździ po towar przywiózł przy okazji m.in dla mnie 10kg zapasów cukru. Na święta w sam raz.

Gość nie wstydze sie jezusa
Dziś w sklepie byłam świadkiem takiej oto scenki: Pani w podeszłym wieku kupująca kawałek kiełbasy, dwie bułki i mrożonkę na zupę po usłyszeniu kwoty do zapłacenia powiedziała bez pardonu: "A żeby tego Tuska popier....!" :cool: Ludzie w kolejce tylko głowami pokiwali...

Gość nie wstydze sie jezusa
Polska oddała banki, a sektor energetyczny przejmują firmy narodowe innych państw, np. szwedzki Vatenfall. Wcześniej TP SA przejął państwowy France Telecom. Podobnie działo się w Afryce. Wszystkie towary eksportowane z Europy albo Ameryki były bez porównania droższe. Kupiłem w Afryce volkswagena za 15 tys. dolarów, przyjechałem do Berlina, patrzę kosztuje tylko 8 tys. Teraz także ceny artykułów przemysłowych są w Polsce dużo wyższe, zaś płace nieporównywalnie niższe. Na tym polega interes firm zagranicznych. Gdyby płace, żądaniem związków zawodowych, doprowadzono do poziomu wynagrodzeń za granicą, to koncerny przeniosłyby się do Rumunii, Bułgarii, na Białoruś, do Chin, a nawet do Afryki. Przecież Ford zlikwidował fabrykę pod Warszawą i otworzył ją w St. Petersburgu. Czy podobnie rekolonizowano inne kraje, które wychodziły z komunizmu? Tak, tę koncepcję zrealizowano w całej Europie Środkowej. Jak ocenia Pan aktualną sytuację Polski? Jest tragiczna. Suma długu państwa i długu prywatnego przekracza poziom dochodu narodowego. A dług rośnie, bo całe te 20 lat mamy ujemny bilans w handlu zagranicznym. Żyjemy wedle filozofii sformułowanej przez premiera Tuska „tu i teraz. Nie ma żadnego planu strategicznego. Czy limity emisji CO2 to pomysł na doprowadzenie do upadku polskiego przemysłu? Pakiet klimatyczny jest korzystny dla zachodu Europy, który kombinuje, by eksploatować kraje Europy Środkowej. To mają być neokolonie. Temu służy likwidacja polskich banków, ciężkiego przemysłu i handlu. To są ostatnie lata polskiego handlu. Tylko w tym roku Carrefour i Biedronka zamierzają otworzyć paręset nowych placówek. Czyli Polacy nie mają być właścicielami dużych firm? Taki jest cel. Polsce grozi poważny kryzys finansowy. Zagrożony jest system ubezpieczeń społecznych. Jak można było stworzyć OFE kilkanaście zagranicznych firm, które biorą po 7,5 proc. prowizji? Należało powołać jedno polskie towarzystwo emerytalne, które tworzy fundusz inwestujący tylko w budowę wieżowców, duże przedsiębiorstwa i na tym zarabia. Tak jak ONZ, którego fundusz emerytalny jest właścicielem wieżowców w Nowym Jorku, których wartość idzie co roku w górę. Ale zagranicznym firmom ubezpieczeniowym dawać takie zarobki?! Dlaczego Niemcy zdecydowali się otworzyć swój rynek pracy? Jest zapotrzebowanie na konkretne zawody, m.in. informatyków, lekarzy oraz osoby do opieki nad ludźmi starszymi. Zarazem Niemcy prowadzą konsekwentną politykę. W latach 70. wyemigrowało paręset tysięcy Polaków, którzy mieli rodziny w Niemczech. Oni się zgermanizowali. Także część mieszkańców Dolnego Śląska ma już obywatelstwo niemieckie i praktycznie tylko wakacje spędza w Polsce, a pracuje w Niemczech. Zakładamy, że po 1 maja wyjedzie kolejne 400 tys. Polaków. Za granicą pracuje już 1,5 mln Polaków. Jakie będą konsekwencje masowej emigracji zarobkowej? Tragiczne. Zabraknie nam specjalistów i robotników wykwalifikowanych, a to ograniczy możliwości rozwoju. Najzdolniejsi wyjeżdżają i tylko niewielki procent z nich wróci. W tej chwili przysyłają jeszcze pieniądze do Polski, ale to się skończy, kiedy ściągną rodziny. A przecież wymieramy jako naród, bo statystyczna Polka rodzi 1,23 dziecka. W rekordowym tempie rośnie mocarstwowość i rola Niemiec, które już są 4. potęgą świata i ściągają najlepszych specjalistów, również z Polski.Program Solidarności sformułowany na I zjeździe w Oliwie to była koncepcja samorządności tworzenia samorządów przedsiębiorstw i samorządów zawodowych. Po 89 roku udało się utworzyć 1500 spółek pracowniczych, które dziś świetnie prosperują. Ale na poziomie państwa projekt „S odrzucono.

Gość u mnie w pracy ci co
tak obiera rekami byli za platformą teraz to ich może z 1/3 z tego została ale i tak siedzą cicho, tak z 1/3 pójdzie na sld a reszta w ogóle nie pójdzie na wybory.

Gość a ci co nie pujda to i tak
benda narzekać na rzad samiast samemu cos zrobic

Gość tak Tusk spełnia obietnice
33) Zwiększenie bezpieczeństwa energetycznego Ministerstwo Skarbu Państwa sprzedało we wtorek 11,9 proc. akcji Tauron Polska Energia po cenie 6,15 zł za akcję. Transakcja realizowana była w formule budowania przyspieszonej księgi popytu i wzięli w niej udział inwestorzy finansowi z szesnastu krajów, z trzech kontynentów.

Gość arka genoa
zajebiscie

Gość PrOwadź Donaldzie
Stopa bezrobocia zarejestrowanego wyniosła na koniec lutego 2011 roku 13,2% wobec 13,0% miesiąc wcześniej, podał Główny Urząd Statystyczny. :classic_cool:

Gość urocza czarownicaaa
glosowalam na tego rudego falszywca 5 lat temu, rok temu na jkm bo niewiedzialam co gorsze?? rudy czy kaczor?? ale teraz juz wiem rude to falszywe