Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starszy_pan

Wasze życie będzie straszne, ciągle wybrzydzacie

Polecane posty

niekoniecznie dla idiotów dla mas a media to nakręcają bracia mroczek nie przezyja zycia za Ciebie jezeli ktos jest na tyle tepy ze nie widzi swiata poza tym kreowanym przez media to faktycznie moze poczuc sie bezmozgą "masa", co zreszta jest bardzo wygodne

Wymagania dotyczące potencjalnego partnera są kreowane przez media i nie ma znaczenia jaki świat widzisz. Żyjesz w "masie" i musisz sie do niej dostosować. Inaczej ludzie cię zniszczą.

Gość NB orendż
a Kasia Cichopek też nie przeżyje? :( kiepska sprawa, serio :(

Korjonos jezeli masz byc w tej niszczacej ludzkiej fali to juz zaczne kopac schron

Gość NB orendż
a tak poważnie dlaczego uważasz, że masy są bezmózgie? przecież i one składają się z indywidualnych osobowości :p zresztą nie wszystko, co jest popularne musi być bezwartościowe ;)

zresztą nie wszystko, co jest popularne musi być bezwartościowe to do mnie pytanie? a gdzie ja tak napisalam?

Użyłem określenia "zniszczą" w przenośni. Wyjaśniam teraz, dla osób cierpiących na tępotę, że ludzie potrafią znisczyć na wiele sposobów. Jesli przyprowadzisz do domu chłopaka z biednej rodziny, bez pracy, bez perspektyw, rodzice nie dadzą ci żyć. Będą tak długo zniechęcać, aż będzie to skuteczne. Podobnie z brzydkim facetem: koleżanki wyśmiewałyby cię na każdym kroku i prędzej czy później ty również zauważyłabyś jego wady. Ludzie zniszczą każdy przejaw indywidualności i nie przestrzegania przyjętych norm społecznych.

Gość IMO13705
Wiedziałem, że czizas to laska!

Gość NB orendż
tak odczytałam podtekst Twoich wypowiedzi :) być może nadinterpretowałam (na zasadzie: dla mas = bardzo popularne, masy = "bezmózgi" - to Twoja opinia, coś dla bezmózgów = coś mało wartościowego jak np. gra braci Mroczek)

Podobnie z brzydkim facetem: koleżanki wyśmiewałyby cię na każdym kroku i prędzej czy później ty również zauważyłabyś jego wady. Ludzie zniszczą każdy przejaw indywidualności i nie przestrzegania przyjętych norm społecznych. jesli ktoś sie temu poddaje to jest napewno bezmózgą maś :P Starszy pan ma sporo racji. Ślub bierzemy czesto z innych niz miłosc pobudek :P Czesto stawiamy na to że nasz partner zaspokoi nasze potrzeby bez potrzeby odwdzieczania mu sie tym samym . jak wiemy miłosc nie moze jednak zaistniec bez sprawiedliwosci i takie pozycie nazywamy wykorzystywactwem.. Zdarza sie tez ze partner nie jest w stanie spełnic naszych pragnien i wtedy zaczynają sie schody :P bo sami tych pragnien nie potrafimy zrealizowac ;)

Oczywiście, że się podda. Z lenistwa, wygodnictwa czy dla świetego spokoju. Bo po co walczyć z całym sspołeczeństwem? Lepiej rzucić go w pizdu i poczekać, może trafi sie lepszy.

Gość IMO13706
"jesli ktoś sie temu poddaje to jest napewno bezmózgą maś" Epona, droga samiczko. Czy masz na myśli, że nie wolno ulegać presji społeczeństwa i zawsze być "sobą"?

mam na mysli że mnie kazdy z takiego społeczeństwa moze cmoknąc w ...:classic_cool:

Wiedziałem, że czizas to laska! nigdy tego nie ukrywalam Korjonos a wiesz co to jest asertywnosc, poczucie wlasnej wartosci i stawianie wlasnego dobra nad tym co mysla o Tobie inni? NB w moich wypowiedziach nie bylo podtekstu :) bezmozgie masy - to bylo do wypowiedzi Korjonosa o wszechwladnym idiocie

Gość IMO13706
Oj laska, lepiej nagie piersi pokaż, bo poglądy masz nieżyciowe...

Gość 3krotka333
Kiedyś rozwody nie były takie popularne,tak samo jak i mieszkanie bez ślubu.Chciało się z kimś zamieszkać- musiał( a przynajmniej powinien być) ślub. Teraz większość par mieszka razem,do ślubu im się nie śpieszy- bo po co- skoro te same przywileje można mieć bez? Przecież można z kimś zamieszkać,"przetestować",a jak nie pasuje,to nie szukać kompromisu tylko zmienić na lepszy model... Osobiście tego nie rozumiem,jeśli kogoś kocham to chcę z nim być i nie mam potrzeby go sprawdzać.I tyle. Zwłaszcza mężczyźni zrobili się wygodni- zgodnie z powiedzeniem,że jeśli chcesz wypić piwo nie musisz od razu kupować browaru.

Wiem, to cos takiego z czego ludzie chętnie rezygnują by osiagnąć ważniejsze cele: pieniądze, akceptację społeczną czy spokój.

Gość IMO13706
"Korjonos a wiesz co to jest asertywnosc, poczucie wlasnej wartosci i stawianie wlasnego dobra nad tym co mysla o Tobie inni?" Wiesz kto to jest psychiatra? To osobnik do którego trafisz jeśli nie spodobasz się więksości, a "asertywność" nie pozwoli Ci się zmienić...

Gość NB orendż
trzeba mieć niezwykle silną osobowość, aby tak po prostu "nie przejmować się opinią ludzi" ;) fajnie to brzmi "mam wszystkich w dupie, jestem sobą" ale w praktyce każdy z nas jest nieświadomie inwigilowany :)

Gość IMO13706
3krotka, Ty także pokaż cycki jeśli masz zamiar perdolić o myłościach.

Trzeba mieć naprawdę dużo pieniędzy, żeby móc mieć wszystkich w dupie.

Przecież można z kimś zamieszkać,"przetestować",a jak nie pasuje,to nie szukać kompromisu tylko zmienić na lepszy model... Osobiście tego nie rozumiem,jeśli kogoś kocham to chcę z nim być i nie mam potrzeby go sprawdzać.I tyle. bredzisz, jezeli ktos juz sie decyduje na wspolne mieszkanie to raczej nie zaklada ze po pol roku zacznie mieszkac z kims innym. masz zle zrodla :) Wiesz kto to jest psychiatra? To osobnik do którego trafisz jeśli nie spodobasz się więksości, a "asertywność" nie pozwoli Ci się zmienić... ja pierd.

korjonos Trzeba mieć naprawdę dużo pieniędzy, żeby móc mieć wszystkich w dupie. czemu wszystko sprowadzacie do pieniędzy?:)

Reasumując: pieniądz rządzi i kreuje :) Amen.

korjonos Trzeba mieć naprawdę dużo pieniędzy, żeby móc mieć wszystkich w dupie. wystarczy miec mozg i z niego korzystac

to nie my sprowadzamy :) to życie nas sprowadziło na ten tor myślenia :)

czemu wszystko sprowadzacie do pieniędzy Bo tak właśnie robi wspomniana "większosć".

Gość IMO13706
Nie pierdol bo rodzinę powiekszysz kotku. Nie wiem jak u Ciebie, ale powinnaś trochę się rozejrzeć, bo pustymi frazesami i bzdurami Ci ślepka zarosły.

ludzie przeciez to ja podejmuję decyzje dotyczące mojego zycia :P nikt mi nie powie jak mam zyc bo nikt za mnie umierać nie bedzie :O Moje zycie i moje decyzje wiec nie wiem czemu mam sie poddawac sugestii masy?:D

Gość IMO13706
Hahahahah! O kurwa! Laski udają, że nie widzą o wadze pieniędzy. :D