Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość f3gfergetgteg

kobieta w autobusie z dzieckiem i wozkiem poprosila o pomoc

Polecane posty

Gość ups......
XCVZ to przykład jak rozróżnić niewiadomo co od prawdziwego mężczyzny Piszesz o tym że same chciałyśmy równouprawnienia to mamy teraz karę! Będziemy stały w autobusach, otwierały sobie same drzwi i same wnosiły wózki ależ mi kara Prawdziwy mężczyzna pomaga bo taką ma potrzebę a nie czeka na zyski, Pomaga bo ktoś jest w potrzebie lub jest słabszy i nie analizuj wtedy „anie pomagam bo to kobieta, przecież jest równouprawnienie, chciały to niech sobie same teraz radzą dlatego do prawdziwych mężczyzn lgną kobiety,a Ty będziesz do końca życia tworzył szczęśliwą parę ze swoja ręką

Gość agatka798
Znieczulica na maxa, człowieka niewiele obchodzi drugi czlowiek. Kobiecie w ciąży też nikt nie ustąpi w autobusie, czy innym środku komunikacji miejskiej.

Gość to kwestia
Macie nasrane w głowach i same nie wiecie czego chcecie, Tyle w temacie. Tak myślałam, że przez jakieś konkretne kobiety masz uraz do wszystkich. Twoje myślenie jest chore. Powtórzę po raz kolejny. Wrzucasz nas wszystkie do jednego wora. Z tego jak się wypowiadasz wysuwa się tak naprawdę tylko jeden wniosek - jesteś parodią faceta.

Gość XCVZ
Prawdziwy mężczyzna ma jedynie potrzebę seksu, a potem świętego spokoju od baby. To jest 100% prawdziwy mężczyzna. NIe masz pojęcia o facetach. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Pojęcie prawdziwy mężczyzna jest względne. Co innego znaczy dla facetów, a co innego dla kobiet.

ja propnuję żeby to mężczyźni pobawili się kilka dni w matki, żeby próbowali się poruszać po mieście (a nie tylko spacerek wokół bloku) jak trzeba gdzieś podjechać to wózek i dziecko na barana i po trzech schodkach przez wąskie drzwi tramwaju hop!, potem wysiadka, z podobnymi przeszkodami, nie działająca winda, miejsce przeznaczone dla wózków (nie tylko dziecięcych!) zatłoczone, nikt nie ruszy tyłka itp itd wszyscy narzekają na matki z dziećmi, ale nikt nie pamięta że z tych dzieci wyrosną dorośli którzy będą finansować wasze emerytury

Gość to kwestia
Ty w ogóle o niczym nie masz pojęcia. Ktoś ci nakładł głupot do głowy, a ty chodzisz i tak powtarzasz. No i jeszcze to: ona mi nie podziękowała to znaczy, że żadna nie jest warta pomocy. Dżungla.

Gość robercik okularnik
niech dzwiga ten kto rucha - proste?

Gość XCVZ
ups...... XCVZ to przykład jak rozróżnić niewiadomo co od prawdziwego mężczyzny Piszesz o tym że same chciałyśmy równouprawnienia to mamy teraz karę! Będziemy stały w autobusach, otwierały sobie same drzwi i same wnosiły wózki ależ mi kara Prawdziwy mężczyzna pomaga bo taką ma potrzebę a nie czeka na zyski, Pomaga bo ktoś jest w potrzebie lub jest słabszy i nie analizuj wtedy „anie pomagam bo to kobieta, przecież jest równouprawnienie, chciały to niech sobie same teraz radzą dlatego do prawdziwych mężczyzn lgną kobiety,a Ty będziesz do końca życia tworzył szczęśliwą parę ze swoja ręką" - Piszę to po to, żebyście sobie przemyslały niektóre kwestie i nie robiły pewnych rzeczy na przyszłość, a świat będzie lepszy. I wierz mi, jak ktoś komu pomagasz jest niemiły dla ciebie raz, drugi i trzeci, to odechciewa Ci się pomagać. Polki na tle innych nacji wypadają baardzo słabiutko pod względem kultury. Nawet przy Polakach. Pracuję w firmie, a właściwie tylko jenym z jej biur gdzie jest zatrudnionych ponad 1000 osób. Codziennie obserwuję kulturę ludzi i niestety Polki mają w niej duże braki. Największy problem jest w tym, że wy nawet o tym nie wiecie, bo nie macie odniesienia. Nikt wielu z was nie uczył kultury. Samo słowo dziękuję to za mało. Kiedy dziewczyna przychodzi w sprawie pracy, to do wszystkich na około mówi :Dzień dobry", niemal się kłania z grzeczności. Kiedy pracę dostaje, nagle się zmienia i udaje, że nie widzi innych, np. recepcjonistek, ochroniarzy itd. Drzwi też częściej zamykają za sobą faceci niż kobiety. Generalnie kobiety nie widzą nic dalej pozaczubkiem własnego nosa i otoczenie je nie obchodzi.

Gość ups......
XCVZ najlepszą definicja prawdziwego mężczyzny jest Twoje przeciwieństwo

Gość XCVZ
"ups...... XCVZ to przykład jak rozróżnić niewiadomo co od prawdziwego mężczyzny Piszesz o tym że same chciałyśmy równouprawnienia to mamy teraz karę! Będziemy stały w autobusach, otwierały sobie same drzwi i same wnosiły wózki ależ mi kara Prawdziwy mężczyzna pomaga bo taką ma potrzebę a nie czeka na zyski, Pomaga bo ktoś jest w potrzebie lub jest słabszy i nie analizuj wtedy „anie pomagam bo to kobieta, przecież jest równouprawnienie, chciały to niech sobie same teraz radzą dlatego do prawdziwych mężczyzn lgną kobiety,a Ty będziesz do końca życia tworzył szczęśliwą parę ze swoja ręką" - I tu niespodzianka. Od kąd stałem się łobuzem, to wyruchałem wiele kobiet i zbytnio się nie opierały. Kobiety lubią nieprzystępnych, zimnych, dominujących drani i tyle. Wtedy same za nimi latają.

Gość XCVZ
"ups...... XCVZ najlepszą definicja prawdziwego mężczyzny jest Twoje przeciwieństwo" - Masz na myśli moje odbicie w lustrze? :P

Gość sdfgrthyjuki
To przykre ze polskie społeczenstwo tak widzi sytuacje.Za granica nie byloby to do pomyslenia!!WSTYD I TYLE.ŻENADA.

XCVZ przypominasz mi w mentalności takiego sąsiada z góry, młody chłopak, bardzo pyskaty i nieprzyjemny, wręcz chamski. który dba tylko o rodzinę i własne dziecko, natomiast wisi mu to czy innym z powodu jego poczynań lub braku takowych jest dobrze czy źle ukróciliśmy mu jego zapędy w robieniu z mieszkania siłowni i dyskoteki, przyjechała policja, kilka razy zapłacił mandat, a do sasiadów mądrala zawsze mówił, że ważne że jego dziecko tych hałasów nie słucha bo akurat jest u babci czy na spacerze, a reszta dzieci w bloku chuj go obchodzi

Gość XCVZ
"to kwestia Macie nasrane w głowach i same nie wiecie czego chcecie, Tyle w temacie. Tak myślałam, że przez jakieś konkretne kobiety masz uraz do wszystkich. Twoje myślenie jest chore. Powtórzę po raz kolejny. Wrzucasz nas wszystkie do jednego wora. Z tego jak się wypowiadasz wysuwa się tak naprawdę tylko jeden wniosek - jesteś parodią faceta." - Powtóerzę jeszcze raz łopatologicznie - Wrzucacie wszystkich facetów do jednego wora.

Gość sdfgrthyjuki
kobieta grzecznie poprosiła,szok!!

Gość Ja powiem tylko jedno
młode samczyki mysla jedynie co mają w portkach, a raczej tym myslą To akurat widać po komentarzach! a sami jeszcze tak nie dawno leżeli we własnych odchodach ze smarkiem wiszączym u nosa. Podrosnie taki chlystek to pluje, smarka na ziemie, klnie i udaje greka. Wygladacie żałosnie, tylko sami tego nie widzicie. (oczywiscie są wyjątki)

Gość ups......
XCVZ wypowiedz z godziny 11:06 utwierdza mnie tylko w przekonaniu że nie jesteś żadnym światowcem, że nic nie wiesz o innych kulturach i obyczajach panujących... bycie na wakacjach z biurem podróży nie czyni Cię znawcą! Wiedzę się czerpie z własnego doświadczenia a nie z badań przeczytanych w Internecie

Gość to kwestia
Ja nie wrzucam. Nie kłam. Od początku piszę, że to kwestia wychowania i kultury. A ty ciągle piszesz: wy, wy, wy wszystkie.

Gość XCVZ
"całkiem serio ja propnuję żeby to mężczyźni pobawili się kilka dni w matki, żeby próbowali się poruszać po mieście (a nie tylko spacerek wokół bloku) jak trzeba gdzieś podjechać to wózek i dziecko na barana i po trzech schodkach przez wąskie drzwi tramwaju hop!, potem wysiadka, z podobnymi przeszkodami, nie działająca winda, miejsce przeznaczone dla wózków (nie tylko dziecięcych!) zatłoczone, nikt nie ruszy tyłka itp itd" Oświecę Cię panienko. Tak samo opiekuję się dzieckiem i wychodzę z nim w wózku jak jego matka. Tak samo wjeżdżam i zjeżdżam po schodach. Tylko ja sobie potrafię ułatwiać życie, bo myślę, a baby zawsze wybierają najgorsze rozwiązania.

Gość XCVZ
"Ja powiem tylko jedno młode samczyki mysla jedynie co mają w portkach, a raczej tym myslą To akurat widać po komentarzach! a sami jeszcze tak nie dawno leżeli we własnych odchodach ze smarkiem wiszączym u nosa. Podrosnie taki chlystek to pluje, smarka na ziemie, klnie i udaje greka. Wygladacie żałosnie, tylko sami tego nie widzicie. (oczywiscie są wyjątki)" A kto im miał przekazać dobre maniery, skoro ich matki same ich nie znają? Przecież to matka najwięcej opiekuje się dzieckiem. Skoro dzieciak jest nie wychowany, to raczej wina rodziców. Prawda?

nie rozumiem co na równouprawnienie do dobrego wychowania!!!:P,

Gość sdfgrthyjuki
i tu sie myslisz,w uk gdzie nastolatki rodza dzieci(niestety)nie ma sytuacji gdzie nikt nie pomoze w wejsciu do autobusu,zreszta nie musza bo autobusy same"osiadają"jak kierowca widzi kobiete z wózkiem.W Polsce jest ciche przyzwolenie na chamskie zachowanie.Sami generujemy facetów chamów no bo nikogo to nie obchodzi,nie zwróci sie nikomu uwagi.Niedobrze mi sie robi na takie komentarze,ze Polki sa tanie a faceci to co?śmieciarze i prostacy i do tego nieroby!!

Gość tak prawda
Skoro dzieciak jest nie wychowany, to raczej wina rodziców. Prawda? tak to prawda, dlatego ty jestes niewychowany i obrazasz oraz wyzywasz sie na wszystkich kobietach. Na szczescie robisz to tylko na forum.

to może podpowiedz jak sobie ułatwiasz zycie? jak ci winda nie działa albo musisz pokonać schody czy tak trudno zrozumiec że kobieta po prostu ma mniej siły fizycznej i że jeśli ty dajesz rade wciągnąc wózek to kobieta tez powinna? może i da radę, ale sie namęczy przy tym niewspólmiernie wiecej niż facet mi np jest bardzo miło jak mnie ktoś poprosi o pomoc, lubię pomagać a nie patrze czy ktoś na nią zasłużył w moim mniemaniu czy nie

Gość XCVZ
"ups...... XCVZ wypowiedz z godziny 11:06 utwierdza mnie tylko w przekonaniu że nie jesteś żadnym światowcem" - Wypowiedź z 11:06 dotyczy miejsca w Polsce :D A jeśli Ci chodzi o francuzów, to pracowałem we Francji i często w Polsce mam z nimi do czynienia. Spytaj Turquoisez Kafeterii, jak traktują innych - kobiety, Polaków itd. To jest dopiero paskudny, zacofany i leniwy naród.

Gość phiiiii
fakt jest taki, że zdecydowanie lepiej poprosić o pomoc konkretną osobę, bo wtedy naprawdę trzeba mieć pecha, żeby owej pomocy nie uzyskać. Co do tego, że tylko mężczyźni mają pomagać, czy tam nie pomagać, to np starsze babki jak chcą wymusić miejsce siedzące, praktycznie zawsze sapią nad uchem jakieś młodej, porządnie ubranej dziewczyny, więc to już tak różnie bywa :D. Jak dla mnie zwykła wrażliwość wystarczy i zdrowy rozsądek, jak widzę np pana który ma dużo jakiś rzeczy do wniesienia to mu otworzę drzwi i przytrzymam, a nie będę oczekiwała szarmanckości bo powinien mnie puścić przodem. Z tym wózkiem, to przecież w interesie wszystkich pasażerów jest pomóc takiej matce sprawnie wsiąść/wysiąść z autobusu, bo wtedy szybciej pojedziemy, niż gdyby miała sobie sama radzić. Pomóc można w imię zdrowego egoizmu :D.

Gość zniewiesciale dupki
XCVZ i ptasiek nastroszony jestescie żalosni, niemescy i przez to odpychajacy. Co to sie dzieje teraz, ze faceci coraz bardziej w swojej mentalnosci przypominaja kobiety:O

Gość XCVZ
całkiem serio to może podpowiedz jak sobie ułatwiasz zycie? jak ci winda nie działa albo musisz pokonać schody - Mam 2 wyjścia. Albo dzwonię do konserwatora i wychodzę za pół godziny, bo tyle zwykle się na niego czeka, albo zakładam nosidełko i wsadzam w nie dziecko. Jeśli chodzi o schody, to wybrałem taki wózek, aby dobrze sobie dawał radę z takimi przeszkodami, no i mam lepszą technikę wciągania. Ciągnę wózek odwrócony tyłem do niego, a nie przodem. Moja baba oczywiście chciała po złości inny wózek, bo zawsze chce coś innego niż ja wybieram i dokonuje złych wyborów. Upierała się przy cięższym z mniejszymi kołami i mniej zwrotnym, tylko dla tego, ze tańszy. Baby są głupie. Nie słuchają rad, kupują złą rzecz, a potem narzekają. Bo jej kolezanka ma taki wózek, to taki jest najlepszy :O Macie nasrane w głowach.

Gość XCVZ
"zniewiesciale dupki XCVZ i ptasiek nastroszony jestescie żalosni, niemescy i przez to odpychajacy. Co to sie dzieje teraz, ze faceci coraz bardziej w swojej mentalnosci przypominaja kobiety" :D Twoje ostatnie zdanie to samo sedno kobiet. Co się dzieje, że faceci stają się tacy chamscy jak kobiety? :P