Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość f3gfergetgteg

kobieta w autobusie z dzieckiem i wozkiem poprosila o pomoc

Polecane posty

Gość XCVZ
"całkiem serio no jasne, najlepiej jest nie pomagać bo kiedyś tam jedna czy druga nie powiedziała dziękuję żałosne i ciągle słyszę że Polki to, Polki tamto, chryste nie podoba się to wyjeżdżajcie do innych krajów tam szukać partnerek, ciągle tylko narzekacie wy oczywiście nic do zarzucenia sobie nie macie" Ale my nie narzekamy. Jesteśmy szczęśliwi. Po prostu nie pomagamy polkom.

aha pomagacie chinkom i wietnamkom, bo teraz pełno ich na ulicach:) a róbta co chcecie, świetnie sobie radzimy bez was facetów

Gość XCVZ
"to kwestia Ja jestem organizmem doskonałym Oczywiście. Z której strony? Może idź się wyśpij." Ze strony przystosowania się do dzikich warunków miejskiej dźungli zdominowanej oprzez wsiochów.

Gość internationalxxx
Podziekujcie za wychowanie Wojewodzkiemu ,Kuzniarowi ,Zakowskiemu,Olejnik ,Wołkowi ,Lisowi Wyborczej ,TVN,Tokfm,przekrojowi ,Polityce,wprost tak własnie kształtuja wasze umysły jestescie chodzacymi debilami niewidzicie tego chamstwa wokolo? Czesto jestem za granica i jak ide ulicami np Paryza i przchodza mlodzi ludzie Polacy to tylko słysze Kurw.. ,hu.., same przeleństwa zadna mlodzież za granica tak sie nie zachowuje! ( nie mowie o arabach i czarnuchach na przedmiesciach Paryza) O Polskich ulicach juz nie wspomne bo chamstwo widac wokoło! Macie liberalmizm i nie narzekajcie jeszcze pare lat bedzie jeszcze gorzej!

Gość a mnie kiedyś taka baba
no nie, robisz komuś grzeczność, ta osoba nie mówi "dziekuję", a wy to jeszcze uważacie za normalne? ręce opadają Nie ma się co dziwić, że Polacy narzekają Rosjanki czy Ukrainki np. są wybierane na zony przez bogatych facetów, bo sa ładne, pracowite i grzeczne. wiedzą gdzie ich miejsce. A Polki to takie nadęte księżniczki. Z jednej strony chcą równouprawnienia, z z drugiej żeby ich po tyłkach całowac i znosić humory. Jakieś kompletne nieporozumienie

Gość XCVZ
" całkiem serio aha pomagacie chinkom i wietnamkom, bo teraz pełno ich na ulicach a róbta co chcecie, świetnie sobie radzimy bez was facetów" A my bez was :) Tylko my potrafimy zrobić wiele rzeczy, a wy nie i wołacie faceta.

To nie wiem, skad ty jesteś... W moim otoczeniu byłoby to nie do pomyslenia... Nie przypominam sobie takiej sytuacji, że mężczyzna mnie w drzwiach nie przepuścił... czy właśnie w autobusię, żeby kobiecie z wózkiem nie pomógł czy miejsca starszej osobie nie ustapił...

Gość f3gfergetgteg
mezczyzno;) rozumiem ze ejsli kiedys zaslabniesz na ulicy, albo cie okradna i nie bedziesz mial za co wrocic do domu, albo bedziesz chodzic o kulach nie bedziesz prosil nikogo o pomoc?? bo w miejskiej dżungli nie wypada;p a ja i tak ci pomoge;)

Gość to kwestia
To ja ci współczuję, że mieszkasz w dżungli. Ja mieszkam w mieście. I tu ludziom pomagam nie oczekując, że każdy będzie mi się kłaniał, dziękował i wzdychał jaka to ja nie jestem. Ale już pisałam. Kwestia wychowania.

Gość a ja dzisiaj
dałam 10 zł takiej staruszeczce,widać było,że nie jakaś obdarta alkoholiczka,a porządna kobiecina,której pod koniec miesiąca na chleb zabrakło. Jak zobaczyła te 10 zł to sie tak ucieszyła,jakbym z tysiąc wyciągła. Lubię pomagać :)

Gość XCVZ
Drzecie ryje o równouprawnieniu, takich samych pensjach i przywilejachm, a potem chcecie, żeby facet za was płacił i na każdym kroku doicie go z pracy. Jak jest coś co wam nie pasujem, to powinien to zrobić facet. Jak trzeba coś dźwignąć, to facet. Jak wspierać i zabezpieczyć rodzinę to facet. Więc skończcie pierdolić o równouprawnieniu.

Ja myslę, że w tej kwestii nie ma co uogólniac... bo każdy został inaczej wychowany.. czy jest ze wsi, czy z miasta..

Gość XCVZ
"całkiem serio i rozumiem że swojej matce też nie pomagasz czy siostrze, czy ciotce albo żonie, wszak to Polki" To moja rodzina kretynko. Pomagam komu chcę. Rodzinie zawsze się pomaga.

ale ja nie uważam że nie trzeba podziękować, za każdą pomoc udzieloną mi zawsze dziękuję, niezależnie czy jestem sama czy z dzieckiem, dziękuję sąsiadce że przytrzymała mi drzwi, mamie że zrobiłą mi zakupy, mężowi że naprawił kran, koledze, nieznajomemu że pomógl wtachać wózek po schodach itp ale uważam że jeśli jedna z drugą kiedyś nie powiedziały dziękuję i rzeczywiście biło od nich dumą i prostactwem, a nie że się śpieszyły, to dlaczego teraz skreślacie wszystkie Polki?

ojej:P, czemu znowu sie nie dziwię , bo nie mam juz facetów na poziomie, " Polki narzekają, bo maja najwyraźniej na co!!!", jak trzeba coś zrobić to od razu czekacie na podziękowania, nie można czegoś zrobić tak z serca , po prostu z dobrej woli,

Gość XCVZ
"internationalxxx Podziekujcie za wychowanie Wojewodzkiemu ,Kuzniarowi ,Zakowskiemu,Olejnik ,Wołkowi ,Lisowi Wyborczej ,TVN,Tokfm,przekrojowi ,Polityce,wprost tak własnie kształtuja wasze umysły jestescie chodzacymi debilami niewidzicie tego chamstwa wokolo? Czesto jestem za granica i jak ide ulicami np Paryza i przchodza mlodzi ludzie Polacy to tylko słysze K**w.. ,hu.., same przeleństwa zadna mlodzież za granica tak sie nie zachowuje! ( nie mowie o arabach i czarnuchach na przedmiesciach Paryza) O Polskich ulicach juz nie wspomne bo chamstwo widac wokoło! Macie liberalmizm i nie narzekajcie jeszcze pare lat bedzie jeszcze gorzej!" Zapomniałaś dodać jacy są Francuzi. Daleko im do szarmanckich Polaków. Są małostkowymi egoistami i skąpcami. Wszystko skrupulatnie liczą i maja masę problemów. Ci dopiero nie szanują kobiet.

Gość to kwestia
Rodzinie zawsze się pomaga. Lepiej poinformuj rodzinę, że jeśli ktoś ci nie podziękuje to koniec z pomaganiem.

XCVZ i ty wymagasz szacunku i dziękowania nazywasz mnie kretynką??? czy ja cię w ten sposób nazwałam chociaż w jednym poście?? nie dziwne że Polki zaczęły was ODPOWIEDNIO traktować, skoro tak się o nas wyrażacie

Gość to kwestia
Daleko im do szarmanckich Polaków. A czy ty się uważasz za szarmanckiego Polaka?

"Zapomniałaś dodać jacy są Francuzi. Daleko im do szarmanckich Polaków. Są małostkowymi egoistami i skąpcami. Wszystko skrupulatnie liczą i maja masę problemów. Ci dopiero nie szanują kobiet." szarmancy Polacy??? Zaraz się posikam

Gość Przemyśl i odpowiedz
Ja mam synka i nie jeżdżę z nim w wózku w tramwaaju właśnie z wyższych powodów. Nie lubię się prosić ;) Noszę go na rękach. Za to jak wchodzę zawsze znajdzie się osoba, która powie " niech pani usiądzie z tym malcem" fakt faktem czasem gówniarze siedzą i schodzą kobiety ale tak naprawdę to mi to tito ważne, że ja siedze i mam lżej. Kto pwpiedział że tylko facet ma pomóc/zejść?

Gość f3gfergetgteg
ja tez kiedys kupilam cala torbe jedzenia jednej biednej staruszce i strasznie sie ucieszyla:) warto pomagac

Gość XCVZ
"f3gfergetgteg mezczyzno rozumiem ze ejsli kiedys zaslabniesz na ulicy, albo cie okradna i nie bedziesz mial za co wrocic do domu, albo bedziesz chodzic o kulach nie bedziesz prosil nikogo o pomoc?? bo w miejskiej dżungli nie wypada;p a ja i tak ci pomoge" Tylko 99% młodych kobiet mi nie pomoże. Widziałem takie sytuacje wiele razy. Sam raz miałem taką w autobusie. Zasłabłem po gastroskopiii, pewnie po znieczuleniu. Byłem blady spóściłem głowę zacząłem się słaniać i ouwać trzymając poręczy, wystąpił zimny pot. Ewidentnie było widać, że mi słabo, anie, że na przykład jestem naćpany. NIkt nie ruszył dupy z miejsca, ani się nie zainteresował. Abyły tam głównie kobiety. To właśnie kobiety najrzadziej ustępują innym miejsca.

Gość Przemyśl i odpowiedz
Jak jade sama i jakaś opryskliwa stara baba do mnie wyskoczy z tekstem "że ty gówniaro mogłabyś stać" to zawsze jej pojade, że kurwa ja tez pracuje czasem po 12h i mam prawo być zmęczona, źle się czuć i chuj wie co jeszcze a ona zpierdala na stragan na plotki. Schodzę tylko jak widzę, że ktoś napraawdę potrzebuje pomocy. Ostatnio zeszłam kolesiowi koło 30stki widać że wyjebany po pracy w 3 dupy i że ledwo się na nogach trzyma. Troche mu było głupio ale co tam :P

10:41 [zgłoś do usunięcia] XCVZ Drzecie ryje o równouprawnieniu, takich samych pensjach i przywilejachm, a potem chcecie, żeby facet za was płacił i na każdym kroku doicie go z pracy. Jak jest coś co wam nie pasujem, to powinien to zrobić facet. Jak trzeba coś dźwignąć, to facet. Jak wspierać i zabezpieczyć rodzinę to facet. Więc skończcie pie**olić o równouprawnieniu. ****** po tobie to nic dobrego nie można sie spodziewać , niestety , tylko współczuć twojej rodzinie i znajomym jeśli owych posiadasz:P:P:P, pewnie jesteś typem:classic_cool: wyluzowanego "dresa", który widzi tylko swój czubek nosa, :P

Gość adsadsfddf
Kto pwpiedział że tylko facet ma pomóc/zejść? no jeżeli kobieta tacha ciezki wozek i jeszcze trzyma dziecko to chyba logiczne, ze facet w zwiazku z tym, iz ma wicej sily powinien pomoc. Tak by wypadalo, a jesli facet nie chce to fajne jak jakas kobieta pomaga

Gość XCVZ
"to kwestia Daleko im do szarmanckich Polaków. A czy ty się uważasz za szarmanckiego Polaka?" Byłem takim jeszcze na początku lat 90' do póki Polacy nie nauczyli mnie chamstwa i cwaniactwa. Za każdym razem kiedy byłem szarmancki, byłem wykorzystywany i traktowany jak frajer. Nawet w zupełnie innej kwestii - kiedy na pierwszą randkę przychodziłem z kwiatkiem, byłem miły , otwierałem drzwi itd, to drugiej randki już nie było. Ewentualnie mogliśmy zostać " przyjaciółmi". Jak przestałem przynosić kwiaty, zacząłem się zachowywać arogancko i olewająco, to laski się chciały ponownie umawiać. Macie nasrane w głowach i same nie wiecie czego chcecie, Tyle w temacie.

"no jeżeli kobieta tacha ciezki wozek i jeszcze trzyma dziecko to chyba logiczne, ze facet w zwiazku z tym, iz ma wicej sily powinien pomoc. Tak by wypadalo, a jesli facet nie chce to fajne jak jakas kobieta pomaga" zgadzam się

Gość XCVZ
"ABS 10:41 [zgłoś do usunięcia] XCVZ Drzecie ryje o równouprawnieniu, takich samych pensjach i przywilejachm, a potem chcecie, żeby facet za was płacił i na każdym kroku doicie go z pracy. Jak jest coś co wam nie pasujem, to powinien to zrobić facet. Jak trzeba coś dźwignąć, to facet. Jak wspierać i zabezpieczyć rodzinę to facet. Więc skończcie pie**olić o równouprawnieniu. ****** po tobie to nic dobrego nie można sie spodziewać , niestety , tylko współczuć twojej rodzinie i znajomym jeśli owych posiadasz , pewnie jesteś typem wyluzowanego "dresa", który widzi tylko swój czubek nosa, " Akurat to, że tu prowokacyjnie i kontrowersyjnie podgrzewam temat, nie oznacza, że taki jestem. Wyobraź sobie, że jestem przeciwieństwem dresa i dbam o rodzinę. Nie jedna kobieta by chciała, żeby jej dziecko było tak zadbane i zabezpieczone jak moje.