Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość f3gfergetgteg

kobieta w autobusie z dzieckiem i wozkiem poprosila o pomoc

Polecane posty

Nic szczegółnego. Przewinięcie dziecka w takim podrzędnym i brudnym lokalu, to tylko ryzyko i obrzydzenie dla dziecka, a nie osób postronnych. Nie wiem jak może się brzydzić widokiem przewijanego dziecka ktoś, kto je kebaby.

"Hatsumomo san A to ciekawe bo jak ja idę z wózkiem to nawet obcy faceci rzucają sie na pomoc bez żadnego proszenia jak np gdzieś jakieś schody są albo coś " - Cicho, nie psuj im tematu. Jesteśmy źli i wrzuceni do jednego wora. Ale oczywiście temu zaraz zaprzeczą.

Gość walczylysmy o rownouprawnienie
to mamy. Nie powinna oczekiwac pomocy, a juz na pewno nie konkretnie od mezczyzny.

XCVZ No i taka jest prawda, że to nie ci kulturalni, tylko ci maczo zaliczają najwięcej kobiet. Więc po co być kulturalnym frajerem? Trzeba brać przykład z kobiet i być kulturalnym tylko wtedy, kiedy ma się w tym interes. Kolejne debilne myślenie.Pomagać tylko kiedy się chce przelecieć dana kobietę.A mówi się że kobiety są puste i interesowne, ale wychodzi szydło z worka.

weź mnie nie rozśmieszaj, tak umie chodzić ale chyba masz mylne wyobrażenie o dwulatkach, dla tak małego dziecka 8 pięter to jest bardzo dużo i to nie o to chodzi że moje dziecko nie umie zejśc po schodach, bo umie, tylko o to że jadąc gdzieś dalej musze wziąć wózek, zwłaszcza jak musze przytachać po drodze zakupy zresztą, bez sensu z Tobą dsykutować bo ty masz tylko jeden pogląd i jeden punkt widzenia pewnie mi napiszesz - to zostaw dziecko w domu (samo), znieś najpierw wózek z 8 pięter, potem wróc na piechtę 8 pięter, dopiero ubierz dziecko i zejdź z nim na nogach 8 pieter, a wózka na dole ... już nie ma, hehe, nie wiem gdzie mieszkasz, na którym piętrze i ile razy wychodzisz z dzieckiem (bo dam sobie głowę uciąć ze pracujesz a z dzieckiem od biedy wychodzisz) ale twoje porady są od czapy

"donkapatke XCVZ No i taka jest prawda, że to nie ci kulturalni, tylko ci maczo zaliczają najwięcej kobiet. Więc po co być kulturalnym frajerem? Trzeba brać przykład z kobiet i być kulturalnym tylko wtedy, kiedy ma się w tym interes. Kolejne debilne myślenie.Pomagać tylko kiedy się chce przelecieć dana kobietę.A mówi się że kobiety są puste i interesowne, ale wychodzi szydło z worka." Przez lata nauczyliśmy się tego od was, żeby nie być frajerami i dostosować się do nowych brutalnych warunków rzycia narzuconych przez polskie kobiety z marginesu i ze wsi, które zalały miasta.

"całkiem serio weź mnie nie rozśmieszaj, tak umie chodzić ale chyba masz mylne wyobrażenie o dwulatkach, dla tak małego dziecka 8 pięter to jest bardzo dużo i to nie o to chodzi że moje dziecko nie umie zejśc po schodach, bo umie, tylko o to że jadąc gdzieś dalej musze wziąć wózek, zwłaszcza jak musze przytachać po drodze zakupy zresztą, bez sensu z Tobą dsykutować bo ty masz tylko jeden pogląd i jeden punkt widzenia pewnie mi napiszesz - to zostaw dziecko w domu (samo), znieś najpierw wózek z 8 pięter, potem wróc na piechtę 8 pięter, dopiero ubierz dziecko i zejdź z nim na nogach 8 pieter, a wózka na dole ... już nie ma, hehe, nie wiem gdzie mieszkasz, na którym piętrze i ile razy wychodzisz z dzieckiem (bo dam sobie głowę uciąć ze pracujesz a z dzieckiem od biedy wychodzisz) ale twoje porady są od czapy" - Bo ja jestem facetem i jestem nauczony radzić sobie z przeszkodami, a ty jak większość kobiet - jak masz w życiu małą przeszkodę, to już jest dla ciebie mega problem.

nie jest mega problem bo z takich opresji wychodzę bardzo dobrze i to sama, nie proszę się o pomoc, chyba że to konieczne, czytaj ze zrozumieniem, jak napisałam nie jestem roszczeniowa, chodzi o twój sposób traktowania takich spraw, moje 8 pieter to dla ciebie pestka i MOJE WIELKIE GRATULACJE, DLA MNIE SPORY PORBLEM, no ale skoro ty ją pokonasz to dlaczego baba nie miaąłby sobie nie poradzić, prawda jakie to proste? nie przyjmujesz do wiadomości że sa osoby dla których te cholerne 8 pieter w bloku lub jak w przypadku tej kobiety z dzieckiem w autobusie, lub dla inwalidy, bo i takim nalezy pomóc, przeszkoda taka lub podobna jest wielkim utrudnieniem i przydałaby się, podkreslam przydałaby się pomoc drugiej osoby jak słysze komentarze typu niech pomaga ten kto wyruchał, to mnie szlag trafia, to może niech ta osoba, co tak uważa, powie to własnej matce! moja koleżanka tez taka samodzielna była, nigdy nie prosiła o pomoc, sama tachała wózek bo ona przecie sobie poradzi, aż w końcu dostała przepukliny, i co warto było, nie? czasem trzeba poprosić, różne są sytuacje, ale w za bardzo oddaliliśmy się w swoich wywodach od przypadku tej topikowej kobiety z dzieckiem, która poprosiła o pomoc a nikt nie pomógł, dopiero autorka, faceci siedzieli i udawali ze nie słyszą i nie widzą, kaleki same przeciez chyba nie odkrywam ameryki jesli twierdzę że faceci są silniejsi i szybciej i sprawniej sobie radzą z cieżarami gdybym była na miejscu tych panów to bym spłonęła ze wstydu

Gość gamera
"Ale to już jest szczyt jak kobieta prosi a żaden nie zareaguje no wstyd chłopy wstyd!! niewieściejecie" Ok tylko na czym ma polegać to "niewieścienie"? Bo z Twojego wpisu wynika ,że na niereagowaniu na prośbę o pomoc. Czyli, że cechą kobiet jest niereagowanie na prośbę o pomoc. Skoro tak to dlaczego my mamy wam pomagać?

chodzi o zwykłą ludzką (męską i żeńską) życzliwość tak trudno się na nią zdobyć, prawda NASI KOCHANI WSPANIALI MĘSCY SZARMANCY MĘŻCZYŹNI-POLACY??

Gość gamera
całkiem serio no właśnie : całkiem serio - skoro tak kpisz z Polaków, to czemu dziwisz się , że odechciewa nam się być pomocnymi?

A jak na kobietę się ktoś żuci i będzie wolała o pomoc, to też powiecie, no tak nie ma tego czegoś w sobie to jej nie pomogę.

Kpię jak czytam teksty Pana XCVZ lub jemu podobnych. Może mam mu jeszcze przytakiwać i mówić że ma rację, skoro mam inny pogląd? Pan XCVZ zapytał czy moje dwuletnie dziecko umie chodzić, to nie jest kpina?? Macie patent na kpinę a jak ktoś się odpłaca podobnym to już was razi? Poza tym, jeśli ja mam komuś pomóc to nie robię najpierw wywiadu o nim, nie pytam czy kpi z Polek, Polaków, czy jest gejem, czy ta ucięta noga to naprawdę ucięta noga a nie tylko dekoracja, albo czy kobieta na pewno jest w ciąży czy też ma poduszkę pod bluzką, tylko pomagam kiedy widzę, że ktoś sobie z czymś nie radzi lub wręcz prosi o pomoc.

Hatsumomo san nie mam zastrzeżeń do swojego wyglądu, wielu facetów ogląda się za mną na ulicach, ale skoro tobie wszyscy pomagają (w podtekście: bo pewnie świetnie wyglądasz), to POGRATULOWAĆ. Po prostu trafiasz na ludzi na poziomie i życzliwych.

"przeciez chyba nie odkrywam ameryki jesli twierdzę że faceci są silniejsi i szybciej i sprawniej sobie radzą z cieżarami" Niestety, przeczysz tutaj feministkom i marnujesz to o co walczyły dla kobiet przez bez mała 100 lat.

"całkiem serio Kpię jak czytam teksty Pana XCVZ lub jemu podobnych. Może mam mu jeszcze przytakiwać i mówić że ma rację, skoro mam inny pogląd? Pan XCVZ zapytał czy moje dwuletnie dziecko umie chodzić, to nie jest kpina?? Macie patent na kpinę a jak ktoś się odpłaca podobnym to już was razi?" - Mnie nie razi. Lubię z tobą dyskutować :)

na urok też nie narzekam:) nie chodzę z nosem na kwintę i ze zmarszczonymi brwiami że aż strach podejść, mieszkam w takim mieście gdzie każdy patrzy nie dalej niż na czubek własnego nosa no cóż, takie życie, każdy gdzieś pędzi i ma własne sprawy ale czuję się tu jak dziwoląg, mimo że mieszkam tu od urodzenia temat dotyczy kobiety z wózkiem i dzieckiem i zapewne torbą która poprosiła o pomoc, przecież wystarczy zwykła życzliwość, poza tym jak ktoś wcześniej trafnie zauważył, pomoc takiej osobie jest w interesie pozostałych pasażerów, szybciej wyjdzie to szybciej tramwaj/autobus odjedzie wczorajsza sytuacja, jaka mi się zdarzyła była sporadyczna, z reguły zawsze znajdzie się ktoś kto pomoże, choć z natury jestem zosią-samosią, nawet mój mąż na to narzeka, że nie daję sobie pomagać ale nie oto chodzi, ja nie mam daru rozpoznawania czy ktoś chce pomocy, oczekuje jej, jak widzę sytuację z wózkiem czy jakąs inną ze staruszką na przykład to proponuję pomoc, jak jej nie przyjmie, to przynajmniej mam czyste sumienie a tutaj wiele osób na tym forum wręcz uważa że kobiety nie zasługują na pomoc bo- kpią z facetów, zapłodnił je ktoś inny, są sukami któe puszczają się z turkami i murzynami, bo równouprawnienie nie ma u nas równouprawnienia! nadal jesteśmy sto lat za murzynami na pomoc kobiety zasługują tak samo jak mężczyźni, choć w 99% kiedy proponowałam pomoc mężczyznom to odmawiali

"całkiem serio XCVZ weź bo cię polubię" - Bo jestem uroczym draniem? :P

lubię uroczych drani, ale że mam bicepsy jak pisklę, pomoc przy wózku od czasu do czasu zostałaby przeze mnie doceniona:P

"na pomoc kobiety zasługują tak samo jak mężczyźni, choć w 99% kiedy proponowałam pomoc mężczyznom to odmawiali" - Widocznie nie są jednak tacy zniewieściali.

Ale ja tak naprawdę nigdy nie odmówiłem żadnej kobiecie pomocy przy wyniesieniu wózka. Zawsze wychodzę z założenia, że jak jej pomogę wynieść wózek, to będzie mniejszy tłok i więcej powietrza :P

ja nigdy nie powiedziałam że są zniewieściali:P faceci nie lubią kiedy im się proponuje pomoc, mają swoją dumę ale niektóre kobiety lubią kiedy im się pomaga, przynajmniej nie te zatwardziałe feministki a te które proszą o pomoc, jak kobieta z tematu, to przecież nie po to by pokokietować, tylko rzeczywiście jej potrzebują

Gość Hanalna
XYZ, ale w czym ty masz problem? chciałbyś, żeby kobiety się stały facetami czy jak?

Ja rowniez pomagam w takich sytuacjach i wstyd mi wtedy za facetow :-O Ogolnie Polacy maja wrodzony brak kultury i uprzejmosci. Tylko zawisc i chec dowalenia komus..