Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listopadziA

LISTOPADÓWKI 2011 - kto dołączy?

Polecane posty

Znam ten ból :D ja już mam liste zachciankowych produktów, jutro jadę z rodzicami do większego sklepu robić zapasy ^^ U mnei najczęstsze zachcianki to: - truskawki ( w każdej formie) - sorbety owocowe - banany - bagietki z masłem czosnkowym - płatki śniadaniowe czekoladowe (Chocapic?) - pasta jajeczna - słonecznik solony do łuskania :P a to pewnikiem dopiero początek :D

Gość Ania23L
Nie z pierwsza aby zagrożona przedwczesnym porodem a tak żadnych z krwią

Gość Ania23L
No ja już mam takiego że szok :) i na słodkie i na kwaśne nie ma różnicy jak nadaje sie do jedzenia to jem :) napisze jak wyniki mam nadzieje że dobre troszke mnie uspokoiłyście bo strasznie sie tym wys. Cukrem denerwowałam

Gość Ania23L
A wy dziewczyny ciągnie was do słodkiego czy raczej słone i kwaśne a może jedno i drugie ?

Gość natii813
Ciąża druga, ale córka ma już 9 lat wiec mało pamietam. Brzuszek mam jakbym była w 6 miesiącu, a gdzie tu listopad? Ale najwazniejsze ze jest wszystko dobrze, ciąża sie dobrze rozwija i dzieciaczki są spore jak na ciąze blizniacza. Pozdrawiam.

ja raczej mam słabiutki apetyt, ale jak już to kwaśne i owocowe - jabłka, truskawki, ananasy, a przed ciążą nie lubiłam owoców i prawie ich nie jadłam :D Dziewczyny a co porabiacie na co dzień? Ja jestem na wychowawczym i kończę w czerwcu szkołę policealną, do której poszłam na początku wychowawczego dla zabicia czasu. Ale zleciało... Myślalam też o studiach od października, ale chyba się jednak nie zdecyduje..

ja zawsze slone zagryzalam slodkim, wiec moje zachcianki nikogo nie dziwia;-) ale tez mam liste produktow, ktore w kazdych zakupach byc musza. Ania pewnie nie musze Ci przypominac bo sama wiesz o tym , ale wez sobie cytrynke do glukozy, zeby nadawalo sie to do picia;-) napewno bedzie dobrze, norma nie byla przekroczona tylko podchodzila pod gorna granice;-) Witam rowniez nowa Listopadoweczke. Czy Wy wszystkie macie juz brzuszki?? U mnie zupelnie nic nie widac, a to 13 tydzien...wiem ze jeszcze bede narzekala na brzuch, ale wiecie jak to jest;-)

nick...............wiek..........termin porodu........które dziecko........woj. tralalala.............29...........30.10.2011............ . 1. .... ....kuj-pom Ania23L..............23...........1.11.2011.............2 ........wiel kopolskie Mama Urwisa.......28...........1.11.2011.............2........ ..małopolskie Julianna_Szcz......20...........4.11.2011............1... ......zach-pomorskie xdaisyx..............25..........4.11.2011.............1. .............zach.pom Erka.................27...........12.11.2011............2 ..........małopolskie Karolciaaa24.......24...........15.11.2011............1.. .........wilekopolska Zakręcona solniczka.....25....24.11.2011............1..........małopo lskie ch*jna82............29............24.11.2011...........3. ...........pomorskie olucha26stka......26............24.11.2011............2.. .........mazowieckie scarlett.............26............26.11.2011............2...........małopolskie skrzatunio.........24............27.11.2011............1. ..........mazowieckie owca na manowcach...37....28.11.2011............3............mazowie ckie

Gość Ania23L
mi już wybił i jest dość duży wyglądam jak w 5 miesiącu może i nawet troszke dalej dziekuje za rade z ta cytryna przed pójściem wstąpie do sklepu po cytryne:)

ja zupełnie nie mam brzuszka :) ale w 1 ciąży dopiero około 5 miesiąca zaczął rosnąć, więc teraz pewnie też tak będzie. Jedynie biust mam większy i to do tego stopnia, że tylko 1 biustonosz jest na mnie dobry - pasowałoby skoczyć na zakupy..

Gość Ania23L
W pierwszej ciąży to miałam na wszystko i 2 też w pierwszej zawsze jak w szpitalu lądowałam tam praktycznie nie ma co robić więc zostało aby jedzienie codzienie 2 kg mandarynek 2 kg jabłek mi dowozili też na bigos miałam ochote różne różności jadłam nawet w któryś raz w szpitalu naszło mnie na pizze i zamówiłam do szpitala :D

Gość Ania23L
Scarlet mam to samo też mi tylko jeden pasuje :D tylko mam tak jak jade kupić to zawsze i tak zapomne :)

haha no ze stanikami to fakt, ale jakos nie chce mi sie wybrac po nowe;-)

Gość Ania23L
Po domku chodze bez w samej koszulce ale jak wyjśc to ten jeden pasujący zakładam :D

Ja też mam tylko jeden pasujący, ostatnio kupiłam drugi, ale jest strasznie niewygodny więc chyba oddam go mamie ( obecnie obie mamy takie same rozmiary:) ). w 13tc mam brzuszek wyglądający na siiiilne wzdęcie :) No ale w większość spodni nie wejdę, a jak założę przylegającą bluzeczkę to już się ciąży nie wyprę choćbym chciała:) Tyle, że ja to chudzinka byłam przed ciążą- 48kg żywej wagi :P Obecnie, pomimo powoli już mijających mdłości, przytyłam przez te 3 miesiące jakieś 3.5kg i poszło w biust ( z 70B małego na 70Cduże) i w brzuszek ;) Mi dzisiaj teściowa zrobiła niespodziewajkę z mężem :) - wpadli z wielgachna Margaritą i soczkiem 2l multiwitamina xD zjadłam 2 kawałki i się poddałam, ale chociaż tyle musiałam- tak pachniało !! Ale jutro biorę się ostro za siebie- przez ostatni tydzień za mocno pofolgowałam niezdrowemu jedzonku, pora to odbębnić:P

Gość Ania23L
Jestem po wypiciu tego swinstwa dziewczyny mialam cytryne ale tak wypilam bez zadnych dodatkow noe bylo az takie zle poza tym smakiem _le na to chwile idzie wytrzymać ja na dwa razy to wypiłam dużymi łykami :) nie źle nie:D

Gość Ania23L
Siedze w tym centrum jeszcze prawie godz musze być a głodna jak wilk jestem kurde mam ochote na jakąś pizze albo coś ale musze wytrzymać niestety :)

Gość Ania23L
Wlaśnie leże z moim 3-letnim synkiem i dyskutujemy czy bedzie brat czy siostra i syn w zaparte idzie że brat mówie mu że siostrzyczka też jest fajna ale nie chce brata i koniec

Aniu to tak jak moja córeczka, mówi, że chce brata i już;) ona uwielbia auta i pasjonuje się F1, więc ma nadzieję, że będzie brat i będą się razem bawić autkami;) u nas żadnej lalki nie uświadczysz;) a jeśli chodzi o zachcianki to ja mam mega zachcianki na kanapki z białym serem i z kwaśnym dżemem;) tak mi to smakuje jakbym jadłą największe rarytasy, no i nieprzerwanie na jajka;) od samego początku z tymi jajkami;) Aniu czytałam, że zachwalasz pościel drewexa , ja sobie wybrałam z serii Hippo, jest taka słodka, że choćby nie wiem co muszę ją mieć;) a te pościele są dobre gatunkowo, czy nie spierają się za szybko?

tak sobie tez czytałąm jak tyjecie i powiem Wam, że ja lekki brzuszek mam, ale jak na razie we wszystkie stare spodnie się bez problemu mieszczę, no i te staniki, mi piersi niby trochę urosły, ale każdy stanik dobry i nie zanosi się aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. No i nie wiem......trochę wam jakoś zazdroszczę, bo jak rośnie brzuszek w ciąży to kobieta ma jakieś takie poczuciem, że dzidzia dobrze się rozwija.......mam nadzieję, że u mnie wszystko dobrze. \Każdy mi mówił, że w II ciąży brzuch znacznie szybciej rośnie, że od razu widać, to nie wiem co ze mną nie tak, już końcówka 12 tyg a u mnie tak mało się zmienia brzuch:( zobaczymy w czwartek idę do lekarza to się wszystkiego dowiem!

Ja też się doczekać nie mogłam, aż zacznie być cokolwiek widać, to prawda, jak tylko brzuszek przybiera ciążowy kształt, kobieta z jakiejś niewyjaśnionej przyczyny uspokaja się, no bo przecież jak rośnie to znaczy, że nie obumarło, że się rozwija..:)

Gość agnieszkaj10
Ja mam pościel Drewexu po synku ma już prawie 7 lat i nadal wygląda jak nowa.

a u mnie przy córce przez prawie rok pościel była zbędna - mała wyrzucała kołdrę, a poduszka (płaska jak naleśnik) była tylko na ozdobę, więc spała w śpiworku. Baldachimu wcale nie miałam. Dziewczyny a macie jakieś przeczucia odnośnie płci? Ja czuję, że to druga kobitka :)

Gość agnieszkaj10
Ja czuję, ze będzie dziewczynka. Ale najważniejsze jest żeby było całe i zdrowe.

u mnie na 95% chlopak- na badaniu prenatalnym wyszlo;-)

Wiadomo, że najwazniejsze to żeby było zdrowe. Czasem mam różne myśli, np że coś będzie nie tak, ale staram się opanować i myśleć pozytywnie. A co gotowałyście dzisiaj? Ja mam pierogi ruskie :P

Gość agnieszkaj10
Ja dzisiaj mam barszcz ukraiński z fasolą, zresztą pierwszy raz go robiłam. Zobaczyłam gdzieś zdjęcie tej zupki i tak mnie naszło, że już jest i jest pyszna!!!:-)

barszcz ukrainski jest pyszny- pierogi rowniez;-) a ja nie mam weny na obiad- wcinam owoce;-)

Gość agnieszkaj10
Ja ogólnie to jadłabym tylko lody, ale zdjęcie tego barszczyku było takie apetyczne, więc zrobiłam. A na kolację lody truskawkowe, albo sorbet malinowy :-))

Gość Ania23L
Mnie dzisiaj naszło na spaghetti a potem na ziemniaczki z jajkiem takim jak lubie i z ulubiona surówka z kapusty pekińskiej :) aż wkońcu nic nie zrobiłam i zjadłam troche sałatki jarzynowej