Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listopadziA

LISTOPADÓWKI 2011 - kto dołączy?

Polecane posty

tez takie spioszki mam zamiar kupic, z tym ze I (serduszko)mum, i (serduszko)dad, w h&m widzialam ale za ok 20 zl/sztuka. Ale bedzie mial do kompletu, bo skarpetki juz ma;p nie wiem czemu do polowy sie wysyla;/

Cześć dziewczyny! Wczoraj był sadny dzien! Od 12 az do dzisiaj nie mialam internetu...:( myslalam ze oszaleje... na szczescie internet w tel uratowal moja aukcje:) Skoro nie mialam netu wzielam sie za sprzatanie.... uf bylo co robic, pod wieczor to myslalam ze mam polamany kregoslup ale ze plecy mnie bola od wielu lat to po czesci sie przyzwyczailam:) Takietam-(pies morderca-zaliże na śmierć) mamy Amstaffa z rodowodem, jest wysterylizowana, ma paszport i chipa od kilku lat bo potrzebny byl na wyjazd na wystawe do Danii. Co do badan to juz sie mniej wiecej rozeznalam. Najgorsze jest to ze jak czytam info w necie nawet na stronach UK to wszedzie pisza ze psy w typie pitt bulla tez sa zakazane. Wg anglikow to niby ta sama rasa i po prostu policja i sad rozstrzygaja czy moze zostac czy tez nie. Wiec nadal szukam. Co do kolysek jak juz pisalyscie "ala kosz wiklinowy" to sa zarabiste ale moga sluzyc tylko do czasu az dziecko nie zacznie siadac bo poznej moze wypasc. Sama bede takie miala od szwagierki ale sama bym go nie kupila bo to bezsensowny wydatek na krotki czas, a jak wiadomo wydatkow bedzie sporo... Jesli chodzi o CC to mam ogolnie metlik w glowie, znam opinie ze CC to najlepsze co moze byc i odwrotnie... Sama nie wiem jak bym w koncu chciala urodzic, ale w moim przypadku zdecyduje o tym neurolog bo mam torbiel na szyszynce i ponoc jest to wskazanie do CC. Najgorsze jest to ze maz nie bedzie mogl byc przy mnie ani przeciac pepowine wiec to jest na razie najgorsze... Ide zrobic sobie kawke:P

A ja znowu mam mętlik -_- i oczywiście chodzi o wózek :/ Allegro to zło.... Oczywiście, jak się człowiek nudzi, to i wejdzie na jakąś stronkę, popatrzy, porówna ceny, zrewiduje swoje poglądy itd... NO i ja moje nie tyle zrewidowałam co zresetowałam. Mam teraz 4 typy wózków, do 1300zł z fotelikiem.... I nie mam pojęcia, który chcę o_O oszaleje do Listopada....

Julianna nie narzekaj, Ty masz tylko 4 do wyboru, ja ok 15...:/ i tu jest dylemat...

Dzień Dobry Mamuśki :) Julianna ja mam taki sam metlik w głowie z tymi wózkami ale ograniczam się z allegro bo u nas są dwie spore hurtownie z wózkami więc najpierw tam się rozejrzę a potem tylko porównam ceny moich typów :) Byłam dzisiaj w SH kupiłam sliczne śpioszki dwie pary i taką fajna bluzę z kapturkiem dwustronną z jednaj strony jest z takiego mięciutkiego materiału, skarpetki, spodenki i bluzeczkę ubranka jak nowe i ceny nie duże a w nagrodę że jestem ciężarną to dostałam -15% zniżki tylko musiałam pokazać kartę ciąży bo jakoś mi Pani w sklepie nie dowierzała :) dużo nie kupuję bo sąsiadka obiecała mi ubranka bo swojej niuni urodziła miesiąc temu i ma dzisiaj przynieść pierwszą turę :D zobaczymy co tam będzie ciekawego :) U mnie pogoda kiepska jest tak nie wiadomo jak niby chłodno ale jakoś tak duszno i pochmurnie. Idę zaraz do cioci na herbatkę bo jakoś nudy w domku :) Miłego dnia kobietki :)

can_do , ja dopiero niedawno zawęziłam, a do listopada jeszcze tyle czasu, więc może mi się tysiąc razy pozmieniać :/

Gość www.fotokreacja.net
Witam! Jesteśmy studiem fotograficznym które chce wrzucić do swojej oferty sesje "metamorfoza". Poszukujemy pań po 30 które zapozują dla nas w zamian za zdjęcia. Zdjęcia przed i po będą wykorzystane na naszej stronie internetowej. Gwarantujemy niezapomniana przygodę! Zgłoszenia prosimy przesyłać na adres metamorfozy@fotokr eacja.net. Do zgłoszenia proszę załączyć aktualne zdjęcie, napisać kilka słów o sobie, w temacie maila: kafeteria. Serdecznie zapraszamy

Gość Marzenaaa1975
Witam serdecznie:) przepraszam,że do Was wpadam,ale mam prośbę.Dowiedziałam się dosłowne kilka dni temu,że jestem w ciaży-nie planowana,ale skoro już jest to proszę Pana Boga o zdrowe dzidzi:) W ostatnią sobotę sierpnia mam wesele kuzyna,tak bardzo chciałabym na nie iść i jakoś wyglądać.Jestem farbowaną blondynką-już mam odrost,a co będzie za miesiąc?czy Wy farobwałyscie włosy w tak wczesnej ciąży?Mam na myśli same odrosty,a używam farby z firym garnier,tą z drogerii,wiecie napewno o jakiej pisze.Paznokcie?czy można malować?,malowałyście? Proszę odpowiedzcie mi,będe Wam baaaaardzo wdzięczna:) Życzę Wam wszystkm wszystkiego naj,naj,najlepszego:)❤️

Julianna ja na razie nie wchodze w dzial wozkow bo pojawi sie cos nowego i bede miala jeszcze wiekszy dylemat. Narazie skupilam sie na kupowaniu drobiazgow, jakies ciuszki, kocyki itp. drozsze rzeczy zostawie na wrzesien/ pazdziernik Marzenaaa spokojnie!!! Wlosy mozna farbowac (no chyba ze dostaniesz jakiejs nadwrazliwosci na glowie i bedziesz musiala splukac po 5 min.) Ja farbuje, paznokcie maluje, sztuczne rzeski zakladam (oczywiscie nie na super glue:) ) robie wszystko tak jak robilam do tej pory:) ciesz sie sprawnoscia do puki mozesz, jak teraz sobie pomysle ze po farbowaniu bede musiala sie wyginac przez dobre 10m min i splukiwac resztki farby to mi sie nie dobrze robi... ale nie ma tego zlego...:)

Juliana nie jestes sama z problemem wózkowym:) ja tez nie wiem co i jak ale wiem mniej wiecej jak mam wygladac,duza gondola,porządne kółka i 2w1 bo spacerówke kupie sobie jakas leciutka na wiosne... Marzena ja tez ide na wesele w ostatni wekend sierpnia i to juz będzie u mnie 7ms:) zamierzam jeszcze potanczyc jak mi nogi pozwola:D włosy farbuje tez garnierem ale tym bez amoniaku,paznokcie tez maluje przeciez nie mozna popadac w paranoje;)

hej :) ja właśnie sie wzięłam za robienie KAPUSNIACZKA bo za mna chodzi :) i dzidzia chyba też jest za kapuśniaczkiem bo kopać zaczęła jak wspomniałam o nim :) ktoś tu o słodyczach pisał ja oduczyłam sie picia coli naszczęście ale przerzuciłam sie na czekolade i jem jem i mi nie zbrzydła jeszcze :D i czekoladowe ciastka z kokosowym nadzieniem chociaż za kokosem nie przepadam :)

Jesli chodzi o jedzonko to ostatnio moglabym sie zywic tylko chlebem z pasztetem (z pomidorami lub z papryka) i z ogorkiem malosolnym...mmm pycha

Gość Marzenaaa1975
Oj Kochane,dziękuję Wam za odpowiedz,więcej napiszę póznej bo ide teraz do ginekologa Tulę moooooooooooooooooocno:):*

Ja mialam jakiś czas temu hopla na punkcie kanapeczek z almette smietankowym, pomidorkiem i szczypiorkiem :D ale od dłużej chwili moje zachcianki ucichły :) Teraz mam bardziej smaczki, które są silne, ale nie wymuszają na mnie wycieczki na miasto- jak nie ma w domu to się obejdę bez:)

Ja tez od paru dni najchętniej jadłabym bułeczkę z pasztetem, ogórkiem małosolnym i ketchupem. A tak poza tym nic innego mi nie podchodzi:-)

Agnieszka wiem o czym mowa:) mam tak samo A poza tym jak widze jaka jest pogoda (deszcz i chlodno) to nawet zachcianek mi sie odechciewa...:/

can_do dokładnie! Nic tylko spać, co jakiś czas wstać i coś przekąsić, odwiedzić toalete i dalej iść spać :/ pogoda stworzona do hibernacji :/

oj dziewczyny poradźcie mi sposób na więcej mocy i energii!!!!!! błagam!!!!!!!!!!! zaraz chyba spadne z krzesła:( nie mam siły dosłownie na nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LEDWO SIĘ Z OBIADEM POTRAFIE UPORAĆ:( a tu jeszcze poranie, sprzątanie, zabawa z córeczką na zakupy bym chciała się wybrać, ale nie ma jak, bo sił brak:( myślałam, że jak będę w ciąży to porobię to czy tamto, zrobię dawno nierobione porządki w szafach, na strychu itp...ale ledwo ogarniam codzienną pracę:( trochę zaniedbałam dom, bo nawet takie rutynowe porządki ko0sztują mnie dużo:( najtrudniej mi się odkurza:( jak tak dalej pójdzie to ja nie będę miała sił urodzić, no a co będzie jak się już ten dzidziuś urodzi:( tak bardzo się boję... nigdy tak nie miałam, takiej niemocy:( w pierwszej ciąży chodziłam jak przeciąg! Miałam na wszystko czas i siłę, czułam się wprost rewelacyjnie, energia mnie rozpierała (no z wyjątkiem 9 miesiąca, bo to już była męka;) ), a teraz ręką mnie mogę ruszyć:( boję się co to będzie....

Akurat na pasztet mi przeszło już miałam faze jakieś 2 tyg temu właśnie na pasztety paprykarze i różne różniaste konserwy :) teraz na chlebek ser salami i topione z pomidorkiem. Ja co do spania problemu nie mam tylko wstawanie mam ciężkie a tak cały dzień na pełnych obrotach :D jak inne ciężaróweczki które mają już dzieciaczki :)

Erka - na niemoc rady niestety nie ma;-) mi zawsze pomagala lampka wina i muzyka i od razu sily wracaly... Julianna ja tez mialam metlik w glowie przez wozki, ale wiesz co najlepiej wybrac sie do hurtowni i samemu poogladac- w ten sposob jak zobaczylam na zywo odpadly mi 4 pomysly i w koncu zdecydowalam sie na ten idealny;-) polecam Ci hurtownie Olenke na powstancow, maja naprawde duzy wybor. a co do smaczkow to ja dzisiaj pierogi z jagodami- jednak slodkie teraz przezwycieza...chociaz malutkie paroweczki z angielska musztarda zajmuja drugie miejsce;-)

Eh gdybym tylko mogla sie polozyc i zasnac bylabym bardzo szczesliwa.. Juz nie wiem co mam ze soba zrobic, tak mnie zebra z tylu szarpia gorzej jakbym miala polamane... Erka nie przejmuj sie, to raczej chwilowe. Jak nie musze nic robic to tez leze i czasami mam takie napady: "a zrobie to czy tamto" 2 minuty pozniej :"nie chce mi sie" :)

can do, no właśnie! o to mi chodzi;) ja zawsze rano mam takie postanowienia i cała lista rzeczy do zrobienia, no i na ambitnych planach się kończy... po śniadaniu zazwyczaj zapał i siły mijają:(

haha to chyba kazda tak ma;-) ja na wieczor obmyslam plan dzialania na kolejny dzien, ale jak wstaje to okazuje sie ze plan niestety musi poczekac bo zupelnie nie mam weny zeby go wykonac... chociaz dzisiaj sprzatam, piore i szukam dalej jakies ciekawych zadan;-)

Ja staram się wszystko rozsądnie rozłożyć :) tak więc rano i wieczorem przemyje gary, raz na 3 dni pranie, raz na 2 dni odkurzanie, raz w tygodniu mycie podłogi. Śmieci i zakupy zwalam na głowe mojego faceta, wychodzenie z psem - tylko po południu, w wyjątkowych okolicznościach wieczorem, ale to na prawdę tylko wtedy kiedy mój do domu wraca do 21. z pracy. I dzięki temu w domu czysto a ja się nie przemęczam ;)

Dziewczyny od którego tygodnia dokładnie sie liczy ruchy i dokładnie ile ruchów itp . bo w pierwszej nie liczyłam bo i tak większość w szpitalu przebywałam .

Erka nie jestes sama ja dzisiaj od rana wstałam z mega zapałem bo nie bolało mnie żebro itd mówie zrobie to i tamto a na końcu sie najadłam i poszłam spac (własnie wstałam) i zamierzam znowu zjesc ;) No i żebro zaczęło bolec;/ Ania ja mam taka karte ruchów płodu wg Cardiff dostałam ja od gin i liczy sie od 29 tygodnia...z tego co tam wyczytałam to liczy sie od 9 do 14 i jezli do 14 było 10 ruchów to zaznaczamy 10 ruch na tej karcie i juz nie trzeba wiecej liczyc natomiast jesli od 9 do 21 miałam mniej niz 10 ruchów to zaznaczasz ile było dokładnie cos takiego bo nie wiem jak to wytłumaczyc inaczej;/ Co do smaczków to ja ostatnio uwielbiam biały serek taki z rzodkiewka i szczypiorkiem:D do tego swieza bułeczka:D

heh Julianna to u Ciebie faktycznie jak w zegarku;) pozazdrościć:) ale wiesz jak się ma w domu kilkulatka z niewyczerpalnymi siłami i energią, który w dodatku ma codziennie towarzystwo koleżanek, lub kuzynów, to takie piękne układanie planu sprzątania mieszkania to jednak starta czasu;) czasem mam wrażenie, że ja tylko sprzątam, a bałagan się tylko robi...i tak w kółko, eh ale zobaczysz i Ty jak to z dziećmi jest;) już niedługo;)

Hej dziewczyny! moje plecy zwariowaly nawet na lezaco bola:( nie daje rady do tego po zelazie mam sensacje zoladkowo jelitowe:( bede spala w toalecie na stojaco chyba:(:(:( a jutro do szpitala na te cholerna glukoze bleeeee ech dolek mnie jakis zlapal bez sensu..

mamo babelkow ja tez jutro powinnam zrobic glukoze ale pojde w poniedzialek bo jak lezalam w szpitalu to tak mi pani pobierala krew ze zyla pekla i teraz mam duzego krwiaka siniaka wiec wogole zyly nie widac..