Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klucznikiowa

zmiana pracy - poradźcie

Polecane posty

Gość klucznikiowa

Proszę doradźcie. Obecnie pracuję w sklepie, studiuję zaocznie. Czuję, że w swojej pracy stoję w miejscu, wręcz się uwsteczniam. Myślałam o zmianie pracy ale dopiero po wakacjach. Dziś dostałam propozycje pracy w biurze, mogę zacząć właściwie od zaraz. I tu pojawia się problem bo z jednej strony bardzo chcę podjąć się tej nowej pracy ale wiąże się to z tym, że nie miałabym urlopu w wakacje a planowaliśmy z chłopakiem wyjazd na wakacje. Co zrobilibyście na moim miejscu?

Gość njhnjjnsryh
Moim zdaniem trzeba mieć coś z głową, żeby mając propozycję zamiany pracy w sklepie na pracę w biurze mieć wątpliwości, bo się nie będzie miało urlopu:D

Gość njhnjjnsryh
Poza tym jakim cudem nie będziesz miała tego urlopu? Urlop każdemu przysługuje, chyba, że pracujesz na umowę zlecenia, ale wtedy to jest kwestia dogadania się z pracodawcą. Nie sądzę, żeby odmówił, najwyżej da ci w październiku lub listopadzie.

powiem Ci tak byłam handlowcem w biurze i zarabiałam 1600 zł na reke, nadgodziny prawie codziennie - oczywiscie nieplatne, zarabiałam dla kolesia ok 1000 tyś mieś, a on z radościa dawał mi 50 ZŁ(!!) premii, nie mowiac juz o stresie i presii zmienilam tę pracę na prace w butiku (z ktorego teraz piszę ;P) zarabiam o 1/4 wiecej, bez stresu i sama ustalam grafik ;P aa ai tez studiuję, więc nie musze mieć super hip[er ambitnej pracy jak na ten czas

Gość njhnjjnsryh
presii:D Praca w biurze daje jakieś konkretne doświadczenie na początek, a w butiku to nie bardzo.

Gość laura.....
bierz biuro poki masz okazje , moze dostaniesz urlop nawet z tej biurowej pracy a nawet jesli nie to dla lepszej przyszlosci i rozwoju warto cos poswiecic zeby pozniej miec lepiej w zyciu wiec ja bym sie nie zastanawiala i leciala do biura :)

Gość klucznikiowa
jeszcze nie wiem jak w tej pracy byłoby z urlopem ale nie wydaje mi się, że gdybym zaczęła dajmy na to od kwietnia lub maja to od razy jako nowicjusz dostałabym urlop w sierpniu... chyba, że się mylę? smrodek, ja w tym sklepie zarabiam 1600zł. Owszem, mam czas na przesiadywanie na internecie itp. ale ta praca mnie wręcz dołuje... Przypuszczam, że w tej nowej miałabym więcej bo moja koleżanka tam pracuje i nie narzeka na zarobki - zarabia 2200zł netto. Wiecie dlaczego mam wątpliwości? Bo nie wiem co wybrać... Z chłopakiem nie mieliśmy wakacji od dwóch lat. Już się nastawiliśmy na to i tak trochę się boję jak będzie z tym urlopem

akurat w trakcie studiow nie moge zdobyc doswiadczenia w kierunku w ktorym sie krztalce za bardzo ;) a zarabiac chce, zarabiam teraz wiecej, mam wiecej czasiu, mniej sie stresuje, grafik ukladam pod uczelnię. a doswiadczenie tutaj?? asystowanie przy sesjach zdjeciowych, pokazach mody (naszych kolekcji) wywiady w TV (jakies tam sniadaniówki zapchajdziury, ale zawsze), kontakt z roznym klientem, zawsze mozna to w CV wpisac ;)

daj spokuj, pszeciesz nic sie nie stalo, a Ty sie obóżasz, kójonie

btw. kocham takich zasrańców, ktorzy sie przyj*** do jednego wyrazu, nie mając zupełnie na uwadze czego dot. temat ;)

Gość klucznikiowa
Tak, ja zdaję sobie sprawę z potrzeby jakiegoś doświadczenia zawodowego - innego niż praca w sklepie... W tym sklepie jestem już 2 lata, zaczynam go nienawidzić i mieć dość. Bo jak już wspomniałam, stoję w miejscu, nie rozwijam się i to zaczyna robić się odczuwalne. Co do tego biura, mam jedynie wątpliwości ze względu na urlop. Podobno na umowę o pracę urlop należy się dopiero po przepracowanym roku. Nie chcę też by z powodu tej pracy posypał się mój związek bo nie będziemy mieli wakacji...

Gość klucznikiowa
Smrodek, ja nie mam tak super w tym sklepie bo mam wiecznie zajęte weekendy chyba, że mam uczelnię i to jeszcze muszę się nasłuchać jaki to problem. Ponadto pracuję tam na umowę zlecenie, mój urlop polega na tym, że zamieniam się z którymś pracownikiem i on tyra za mnie 2 tygodnie, a później ja za niego. Grafik jest fatalny, pracuję 3 dni po 12 godz, dzień wolnego, później znowu 2 dni i tak w kółko, jestem przemęczona i sfrustrowana bo nie mam czasu na zwykłe sprawy. Ale nie chcę by posypał się mój związek przez brak wakacji

jesli posypie sie z tak glupiego powodu to... sama sobie odpowiedz ;)

Gość klucznikiowa
błagam, trzymajcie się tematu

a skad wniosek o anaalfabetyzmie? chyba Pani sfrustrowana pinda nie zna znaczenia tego slowa ;)

to rzeczywiscie, uciekaj stamtąd!! w takim razie nie wiem jakim cudem wytrzymałas tam 2 lata i to za takie pieniadze!! uciekaj, wyjdzie Ci to na dobre, a urlopu moze nie dostaniesz (2 tyg) ale na kilka dni pewnie by cie puścili ;) wiec moze nie zagraniczna wyciecza, a np kilka dni na mazurach/nad polskim morzem??

Gość klucznikiowa
Smrodek nie zaśmiecaj mi proszę wątku jakimiś docinkami nie związanymi z tematem! Załóż sobie na to osobny wątek, ok?

Gość to zlaezy
oczywscie ze zmien prace. w najgorszym wypadku pojedziesz na wakacje za rok.

Gość klucznikiowa
Smrodek, rozmowę mam w piątek. także okaże się wszystko co i jak. muszę jeszcze z chłopakiem pogadać. nie miałam urlopu od dwóch lat, co ich w tej firmie będzie to obchodziło? zresztą, może jak już mnie przyjmą i dadzą umowę na dłużej to uda się jakoś dogadać...

Gość klucznikiowa
Wiecie do czego doprowadził mnie ten sklep? Całkiem straciłam poczucie własnej wartości. Nie wierzę, że sobie poradzę w nowej pracy, że przedłużą ze mną później umowę, i łapię się na myśleniu, że lepiej zostać w tym sklepie bo pewna praca... eh...

Gość klucznikiowa
Smrodek moja wypowiedź co do tych docinków dotyczyła tego, jak się sprzeczasz na temat analfabetyzmu... nie obrażaj się :)

Gość buahahaha
smrodek nie wiem co studiujesz ale z taką znajomością języka polskiego to co najwyżej masz zawodówkę. Porażka, analfabeci ...