Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ludzie różnie jedzą

Czym polewacie ziemniaki, kiedy jecie schabowe lub kotlety mielone

Polecane posty

Gość ludzie różnie jedzą

Wiadomo, że z karkówki, zrazów itp wytwarza się sos, a co z kotletami z kury, lub schabowymi, albo kotletami mielonymi? Takie mięso z reguły smaży się na oleju. Potem z tym olejem jecie ziemniaki, a może suche, bez niczego? Korzystacie z sosów z torebek?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harmid
ja rozpuszczam masełko i polewam po ziemniakach i koperkiem tez.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja zawsze jak piekę mieso na kanapki, to zlewam sobie tą bazę do sosu, co sie z mięsa wypiecze i potem mam w razie potrzeby

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kolo inia
Na tym oleju podsmażam cebulkę, dodaję śmietany, doprawiam solą, pieprzem i zaklepuję mąką. Pycha sosik :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja ziemniaki gotuje w mundurka
albo piekę pokrojone w ósemki i przyprawione, ewentualnie z poprzedniego dnia ziemniaki gotowane w mundurkach podsmażam na patelni pokrojone w kawałki lub grube plastry do tego robię sos jogurtowo ziołowy wg mnie pasuje do większości mięs i ryb bez sosów mięsa z sosami robię najczęściej z kaszami, makaronem lub kluskami innymi, albo z plackami ziemniaczanymi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość odpowiem też ......
ja często gniotę ziemniaki dodaję troszkę masełka i mleka do tego koperek i nie potrzeba sosu ...zdarza mi się też robić sos koperkowy pycha..... z sosów gotowych nie korzystam .....czasem jak zostaje mi się sos od karkówki to sobie mrożę i mam jakby co

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja ziemniaki gotuje w mundurka
przypomniało mi się coś :) moja mama robi czasem taki tłuszczyk: podsmaża cebulę i kiełbasę drobno pokrojone i to się daje na ziemniaki wiem, że ciężkostrawne i tp, ale jakie pyszne:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość afeeee
ale wy tłusto jecie! dziwić sie potem, ze tyle pasztetow chodzi o ulicach. Olej ze smażenia jest ohydny i nie zdrowy, jeżeli juz to margaryna i to surowa i koperek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja najczęściej rozpuszczone masło+koper. Czasem zdarza się sos z torebki, bo mam kilka ulubionych, ale z chemii staram się nie korzystać zbyt często.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja ziemniaki gotuje w mundurka
wypraszam sobie, że mój sos z jogurtu jest fe :p margaryna jest fe :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość afeeee
Benecol jest fe ? ale zalecany i zdrowy. Potem macie wysoki cholesterol i miażdzyce i inne choroby.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kto co woli, jeden lubi
sztuczne margaryny, drugi naturalne jogurty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gryczka
Zwykle ugotowane ziemniaki rozgniatam na pure, najczęściej z masłem, czasem zamiast masła daję jakiś twarożek - naturalny lub smakowy (np. almette z pieprzem).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość afeeee
wczoraj na interii pisali, ze do jogurtów dodaja mszyce wiec mam je jz z glowy!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chodzi Ci pewnie o barwnik
koszenilę czerwony barwnik pochodzenia naturalnego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja albo tym olejem ze smażenia
albo ziemniaki z masłem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Niczym- wolę posypać koperkiem lub zieloną cebulką. Jak robię jakaś pieczeń czy roladki to robię sos na tej bazie z odrobiną śmietany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja nie polewam niczym. Tak wiem, jak można jeść suche ziemniaki. a ja lubię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie jem ziemniakow
j.w

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak mam jakiś sos to polewam
z jogurtem też uwielbiam, ale po co na siłę kombinowac jakąś polewkę do ziemniaków ? ja jem same + rzeczony kottlet + surówka i jest pycha !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pattirra
a ja odkad pamietam robie tzw omaste - cebulke smaze na smalcu i tym polewam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja ziemniaki ubijam z prawdziwym maslem i prawdziwa wiejska smietana :) wiem mega niezdrowe ale smak boski ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
olejem na ktorym smaze kotlety. pycha! i przynajmniej tlusciutkie i tuczy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie przejmuj się tak
takie prawdziwe masło jest o wiele zdrowsze niż sztuczna margaryna, i o niebo smaczniejsze jest masło

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość polewają ziemniaki
takimi tłustościami niezdrowymi a potem pierdolą że ziemniaki tuczą! same ziemniaki NIE TUCZĄ! tuczy właśnie ten tłuszcz i sosy którymi je polewacie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MASLO JEST SMACZNE ALE TYLKO ZIMNE I TWARDE Z LODOWKI. A TAKIE ROZTOPIONE JAK NA KALAFIORZE LUB FASOLCE?! ŁEE! OCHYDA SMROD MASAKRA!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×