Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czteroboran

czy po tormentiolu Wasze dzieci miały białe plamki?

Polecane posty

Gość czteroboran

po pierwsze tak, wiem, tormentiol (maść) jest okropny itd. ale wypróbowałam juz dosłownie wszystko inne i tylko to zostało posmarowałam dziecku odparzenia, a przy następnym przewijaniu zobaczyłam, ze ma pełno białych plamek "trudnościeralnych"- i nie wiem czy tormentiol tak wysusza i to skóra ma taki kolor przez to, czy moze farbuje na biało, czy co :( bo w sumie tormentiol jest lekko brązowy, to farbowac na biało chyba nie powinien?

Gość a co na to lekarz
jak dziecko ma silne odparzenia to idź z nim do lekarza przy każdym przewijaniu myj pupę wodą z mydłem, odstaw na kilka dni chusteczki, i dokładnie osuszaj, a następnie smaruj clotrimazolem na zmianę z penatenem na odparzenia do kąpieli dodawaj nadmanganian potasu kilka kryształkow

Gość czteroboran
napisałam wyraznie, że wypróbowałam juz wszystko inne :O nadmanganian mam, nie pomaga - clotrimazolum, penaten, bephanten, nagietek, arnika, masc apteczna na zamówienie na receptę - to wszystko juz było - chusteczek rowniez przestalismy uzywac odparzenia nie są silne, tylko uparte

Gość xaaaaaaaaaa
zmieńn pieluchy na inne i podawaj dziecku dicoflor 30