Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkk20ea

Chyba spaliłam włosy, BOŻE POMÓŻCIE!

Polecane posty

Gość kkk20ea

od pół roku rozjaśniam włosy, robi mi to ciocia po kursach fryzjerskich. wszystko było ok dopóki nie zrobiła mi odrostów w zeszłym tyg... nałożyła nowy, droższy rozjaśniacz, trzymała połowe czasu mniej. przy zmywaniu wydawało mi sie, ze bede łysa, włosy wychodziły z rozjaśniaczem...była ich strasznie duża ilość, wielkie pasmo... byłam przekonana że wyłysieje, i strace to na co pracowałam 6 lat... włosy przerzedziły się, ale nie wyłysiałam. problem tkwi w tym, że są szorstkie, matowe, ciągną się jak guma i nadal wypadają. Co robić? stosuje nafte apteczną, odżywki fryzjerskie do włosów rozjaśnianiych, wax, ampułki seboradinu. Nie widzę poprawy ... błagam pomóżcie mi, co ja mam zrobić! nigdy się tak ni edziało, ciocia zawsze była bardzo ostrożna, zapuszczałam włosy 6 lat żeby je rozjaśnić i mieć wymarzone, niestety nie stać mnie na salon fryzjerski...czy istnieje sposob zeby poprawic ich kondycje?:(

Gość huiii
oj bejbe!!!!! chyba spaliłas.. modl sie zeby cebulki sie nie uszkodziły bo koniec bedziesz łysa!!!!!!!!! szybko do dermatologa, on cos ci przepisze.... matko po co na siłe blondi z siebie robic?? jak włosy słabe masz.. kobito...

Gość dezodorant fa w kulce
jeśli spalone, to już nic nie zrobisz... zaciśnij zęby i obetnij na krótko :(

Gość lololololokolo
po tygodniu poprawy na pewno nie zauwazysz

Gość herterraja
zabic ciotke i z jej wlosow zrobic sobie peruke

włosy rozjaśnione są włosami martwymi!!!! A jeśli ciągną Ci się jak guma, to już nic na to nie poradzisz!!! Żadne odżywki Ci nie pomogą, bo zmieniłaś skład chemiczny włosa, spaliłaś keratynę, czyli białko, z którego zbudowany jest włos. Jedyna rada to obcięcie wlosów na krótko i dłuuuuga regeneracja, tzn. czekanie aż odrosną. Przykro mi

Gość ja tez rozjaśniałam
rozjasnialam wlosy 2 czy 3 lata jako dziecko byłam blondynka ale mi pociemniały i teraz moje naturalne o ciemny braz :P rozjasniałam włosy te kilka lat ale dawały rade, nic złego sie nie działo problem pojawił się gdy zażywałam duzo silnyc lekow, to je dobiło, były wtedy takie jak mówisz: matowe i jak GUMA! ciągnęły się i łamały no i cóż wróciłąm do brazu. a eraz włosów nie farbuje wcale Stosuje: Seboren - płyn do wcierania w głowe (na łysienie :D) odżywke Lorys (są w auchanie, dobre sa też Kallos)

Gość nie wiem ale chyba
każde włosy w ogóle sa martwe

Gość kkk20ea
nie wyglądają one tragicznie, jak są suche to nie wypadają w ogóle, daja sie rozczesywac, dopiero gdy je myje to cos sie dzieje :( dziewczyny blagam nie zalamujcie mnie ;(naprawde nie trzymalam dlugo tego rozjasniacza, Boze, nie moge sciac wlosow, wygladam w krotkich OKROPNIE

Gość kkk20ea
jakie leki stosowalas? ja ostatnio zaczelam brac antykoncepty ...mzoe to kolejny powod:(

Gość podzekuj cioci
niech siem ciocia dobrze grzmoci. I albo nic nie rob albo chodz do salonu fryzjerskiego. A teraz na zapalke i wcierac olej.

Gość takie raciczki
nie wierzę,że w dobrze dobranej krótkiej fryzurce będzie Ci gorzej niż ze spalonymi kłakami

Gość niezbyt pomocna dłoń
Jeśli włosy ciągną się jak guma, to są spalone, niestety. Chyba nie masz innego wyjścia, musisz obciąć.

Włosy nie są martwe, oddychają chłoną zapachy i przede wszystkim rosną, tak jak paznokcie. Gdyby były martwe toby nie rosły:) Nie są unerwione, dlatego nie boli nas, gdy je obcinamy:) Natomiast włosy rozjaśnione są martwe, a te które odrastają czyli odrosty są żywe:) Autorko musisz obciąć włosy, albo chociaż je skróć, bo i tak spalone będą Ci się kruszyć

Gość nie wiem ale chyba
ja bym się ogoliła na łyso - w ciągu 2 miesięcy odrosną na tyle, że da się z nich zrobić jakąś fryzurkę.

Gość kkk20ea
one na dole są odżywione żeby było śmieszniej, nie są połamane, gorzej z górą. przestańcie pieprzyć, nie mam zamiaru obcinać tych włosów... potrzebuję porady fachowca... najbardziej przeszkadza mi to ciągnienie tak naprawdę, bo tak to się nic z nimi nie dzieje, co z tym zrobic;/ czy ktoras z Was to pokonala..?

Gość takie raciczki
włosy i paznokcie to martwe wytwory naskórka:) że rosną to już inna sprawa

Gość a ku ku czerepuku
one na dole są odżywione żeby było śmieszniej, nie są połamane, gorzej z górą. przestańcie pieprzyć, nie mam zamiaru obcinać tych włosów... potrzebuję porady fachowca... najbardziej przeszkadza mi to ciągnienie na wlosy ktore sie ciagna najlepsza jest guma arabska :)

Gość wspolczuje
mowie Ci - Joico K-Pak szmpon i rekonstruktor codziennie, az do porawy a potem tak jak bedziesz czula, ze potrzebuja, a na codzien odzywka.

Gość podziekuj cioci
niech siem ciocia dobrze grzmoci :classic_cool:

Gość to idz do cholery do faxchowca
a nie trujesz dupe ludziom na forum!!! Fryzjer/dermatolog, a nie my.

Gość ona wie
hej. w tym co opisalaś wywnioskowalam , ze bardzo dużo razy już rozjaśniałaś wlosy. Niestety moja droga będziesz musial zrezygnowac z dalszej koloryzacji wlosów . Twoja ciocia jest tez temu winna, bo jeżeli jest ,,alla'' Fryzjerką powinna odrazu odradzić ci koloryzacje czy tez rozjaśnianie nawet odrostów. Ty nie jestes feyzjerką nie mogłaś tego ocenic, ona i owszem jezeli widziala jakie mialas wlosy. Przykro mi , jak narazie musisz podciac wloski zeby staly się lżejsze , twoje cebulki wlosowe są slabe i nie mogą być zbytnio obciążone bo wszstkie wloski stracisz.

Gość najamka1
Mam identyczny problem tzn włosy mi nie wyłaziły z farbą (farba też trochę rozjaśniała) jednak też na mokro się plątały i plączą wciąż i ciągną więc po każdym myciu muszę nakładać odżywkę taką którą po chwili spłukuję no i zaraz po tym włosy już są gładkie i do rozczesania. Podcinaj włosy regularnie i nakładaj odżywki, nie farbuj jakiś czas, stosuj jedwabie i odżywki w sprayu i jakoś w końcu dojdziesz z nimi do ładu.Ja zrezygnowałam z blondu i stosuję teraz szamponetki w innym zupełnie odcieniu; powiem ci że już wyglądają zdrowiej, a ja naprawdę nie mam gęstych włosów.

Gość kkk20ea
następna się znalazła. jak nie masz nic madrego do powiedzenia to sie nie odzywaj

Gość a ku ku czerepuku
sorry, ale masz na łbie wate, a dziwisz sie ludziom,ze radza ci sciac.

Gość kkk20ea
dziękuję Wam bardzo :) Czyli jest szansa żeby je odratować, tak?:(

Gość kkk20ea
o Boze kocham polskosc :D :* napisalam gdzies ze mam wate czy napisalam ze mam ciagnace sie DOSC SUCHE wlosy?

Gość a ku ku czerepuku
widzialam juz ciagnace sie wlosy i w porownaniu do zdrowych wygladaja jak wata. trzeba bylo napisac,ze szukasz kosmetykow silnie regenerujacych, anie pytac co zrobic, bo jak ktos czyta o takim sianie to ma prawo napisac,ze dobrze byloby je sciac. a ty sie burzysz jakby ci kazali dac dupy staremu proboszczowi.