Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pasiflora30

szczepIenie ODRA-ŚWINKA-RÓŻYCZKA

Polecane posty

Gość a mojaa
tylko jak tu dalej zwlekać kiedy sie dostaje listy do domu juz nawet s przechodni ? Kurde. Nie mam juz pomyslow a to trwa 4 miesiace juz.

Gość MMR z zagranicy
Ja zwrócę się z prośbą o odroczenie szczepienie do Ministerstwa Zdrowia, wtedy trochę zyskam na czasie. O piśmie poinformuje przychodnię, więc myślę, że nie będą nękali przez jakiś miesiąc.

Dziewczyny, a dlaczego nie napiszecie oświadczenia do przychodni, że PRZEKŁADACIE szczepienia, aż dziecko skończy, np. 3lata? Ja tak zrobiłam i już pół roku mam spokój. Ostatnio na bilansie dwulatka mąż dopisał, że dalej przesuwamy i nie ma problemu. Tym bardziej, że teraz chcemy zaszczepić dawkę przypominająca na błonice, tężec i krzytusiec. A jak wszystko będzie OK to na polio i Hib.

Gość a mojaa
ooo nie mialam pojecia o tym, ze mozna tak zrobic. Wybiore sie z tym do naszej Pani Doktor i pogadam o tym. Dziekuje za cenne wskazowki:*

no pewnie, że można. Jak się będziecie "ukrywać" to Was będą ścigać. A jak deklarujesz co i jak to Ci odpuszczają. W końcu Ty jesteś matką!

Gość MMR z zagranicy
Zaświadczenie rodziców o odroczeniu szczepienia dziecka nie ma racji bytu! Takiego zaświadczenia żadna przychodnia nie uzna, co innego wystawione przez lekarza, ale wtedy muszą być jakieś powody. Najbardziej obawiam się szczepionki na odrę, bo po niej mogą być okropne powikłania!

Gość Tata Asi
Ja nie szczepię Asię od 6 miesiąca. Podpisałem w przychodni oświadczenie, że zostałem poinformowany o zalecanych terminach szczepień. Ponieważ przychodnia - Lekarz jest karany zgodenie z Ustawą za niepoinformowanie o szczeieniach. Przysłano mi wezwanie z przychodni więc zadzwoniłem czy mam jeszcze jakieś pismo podpisać (można bowiem od razu dać oświadczenierodziców że nie będą szczepić dzieci). Wzory oświadczeń i mnóstwo porad znajdziecie na stronie www.nieszczepimy.org Przysłali mi pismo z sanepidu ale je nie odebrałe. Sanepid musi nas straszyć zgodnie z Ustawą odpowiada za poinformowanie nas o terminach zalecanych szcepień. Jeżeli sanepid po ponagleniach podejmie decyzję zmuszającą do szcepienia ew. narzuci karę to podajemy ich do sądu administracyjnego że decyzja jest podjęta niezgodnie zprawem ponieważ Ustawa nie uprawnia ich do podejmowania takich decyzji . takie orzeczenie było wydana przez NSA. Trzeba walczyć jeżeli chce się mieć zdeowe dzieci.

Gość Mama 13-latki
Mieszkam w Londynie szczepionka Gardasil HPV jest w UK bezpłatna. Moja córeczka 13 lat, wczoraj w szkole otrzymała drugą dawkę szczepionki. Po przyjezdzie ze szkoły nie miała apetytu, powiedziała ze boli ją głowa i jest bardzo zmeczona i poszła spać. Obudziła się po 4 godzinach z wysoką goraczką i jeszcze wiekszym bolem głowy. Nie chciała zadnych leków, po około godzinie stwierdziła ze czuje sie lepiej. Dzis po powrocie ze szkoły znowu stwierdziła ze nie ma apetytu i boli ja głowa, od razu zasneła, obudziła sie okolo 20;00 i zaczeła wymiotować. Wystraszyłam sie juz na dobre kiedy cyklicznie co 10 minut wymiotowała, zaczeła narzekac ze bola ja nerki, brzuch, nogi, głowa. Odrazu zawiozłam ją do szpitala. Napisze tylko ze na trzecia dawke Gardasilu juz sie nie zgodzę!

Gość gość
Mój brat w wieku 2 lat (nie było wtedy jeszcze szczepienia przeciw odrze) zachorował na odrę i jako powikłanie wystąpiło zapalenie mózgu. Ledwo przeżył, od tamtej pory miał padaczkę i niedorozwój umysłowy. Zmarł w wieku 33 lat podczas ataku padaczki. Jak słyszę teraz, że ktoś nie chce szczepić dzieci (o zgrozo!) - przestrzegam, powikłania się zdarzają i to tak poważne i nieodwracalne. On miał zmarnowane życie i my jako Rodzina również. Ewa N.

Gość gość
U nas szczepienie MMR -14 m-c - dzień 6 po szczepieniu: gorączka 38,5 + delikatna wysypka, na razie tra to 2 dzień, widać że mały sie złe czuje . .

Gość gość
Dzieci szczepione: 30 razy częściej chorowały na alergiczne katary, 22 razy częściej stosowały leki na alergie, 3 razy częściej występowały zmiany skórne alergiczne 5 razy częściej były upośledzone umysłowo i miały trudności w nauce, 4,2 razy częściej na ADHD i autyzm, 4 razy częściej cierpiały na choroby neurorozwojowe, 4 razy częściej chorowały na zapalenie ucha środkowego 6 razy częściej chorują na zapalenie płuc, 4 razy większe ryzyko zdiagnozowania choroby przewlekłej szczepienia u wcześniaków wiązały się ze zdecydowanie częstszym występowaniem zaburzeń neurorozwojowych http://alexjones.pl/aj/aj-inne/aj-akcje-i-inicjatywy/item/138473-oswiadczenie-w-sprawie-odry--czego-nalezy-sie-obawiac