Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pasiflora30

szczepIenie ODRA-ŚWINKA-RÓŻYCZKA

Polecane posty

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
wima pieprzysz bzdety za przeproszeniem, jest ogromna różnica między leczeniem a wstrzykiwaniem w organizm NIEPOTRZEBNYCH świńst, czy dobrze zrozumiałam że jesteś pielegniarka??????? jesli tak to porażka kobieto

ja też rozważam za i przeciw. każdy ma swoje zdanie i ja je szanuje

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
bo wiedzę posiadasz mniejszą niz inni tutaj piszący a to żle świadczy o Tobie jako o pielęgniarce. Idę na spacer z córka, a wszystkim którzy rozważaja za i przecie polecam to forum ----------> http://szczepienia.org.pl/index.php

bo jestem za szczepionkami. no faktycznie, to świadczy o mojej wiedzy każdy ma prawo wyboru

Gość Tata Asi (18 m-cy)
W Kanadzie i w USA wiele rodziców nie wyraziło zgody na szczepienia HPV. Chociaż szczepionki są dostępne, w czerwcu 2009 był znacznie niższy procent szczepień niż krajowe przeciętne. Wychodzące na ten temat raporty nie są najlepszą reklamą dla Gardasilu. Raport dotyczący 1637 niepożądanych skutków wywołanych przez szczepionkę HPV obniżył w znacznym stopniu popularność szczepionki. Cudowna szczepionka, jak ją niektórzy nazwali już po 10 - 15 sek. po jej podaniu potrafi wywołać duże komplikacje, takie jak nagły ból głowy, problemy z widzeniem, z wymową, wymioty, utrata pewności w czasie, drgawki. Symptomy występują albo zaraz po podaniu albo kilka godzin później lub jeszcze w późniejszym okresie.

polecasz forum? faktyczie to jest miejsce do zdobywania wiedzy na medyczne tematy. powodzenia

Gość Tata Asi (18 m-cy)
"To było absolutnie przerażające, nie wiedziałam dlaczego tak się dzieje. Czułam się przerażona. Miałam bóle i zawroty głowy, moja prawa połowa ciała była słaba, prawa pięść mocno się zacisnęła, miałam halucynacje." Allice Harvey - jedna z australijskich kobiet, której podano Gardasil. "Obudziłam się rano i chciałam wstać. Miałam śmieszne uczucie w nogach, nie mogłam chodzić. Po fizjoterapii ponownie mogłam chodzić, ale jestem tylko przez dwie godziny w szkole, spadła moja aktywność. Czuję w ciele ciągły ból, w plecach, w karku, w kończynach, upuszczam na ziemię różne przedmioty bo brak mi czucia w rękach Wszystkie te dolegliwości niszczą moje życie. Jade Foreman, 15 lat. Dzisiaj jest już powszechnie wiadomo, że każda szczepionka niesie za sobą uboczne skutki a nawet śmierć. HPV - Gardasil jest ciągle do końca nie zbadany. Z czasem kiedy podaje się coraz więcej szczepionek, coraz więcej osób zgłasza komplikacje, przeważnie systemu nerwowego.

Gość Tata Asi (18 m-cy)
Ciekawe czy wima7 która tak zachęca do szczepienia sama się zaszczepiła na HPV - Gardasilem ??? Myślę że nie. Jest na tym forum bo jej za to płacą koncerny szczepionkowe lub pośrednicy medialni !!! . Ma tez za zadanie ośmieszać tych co są przeciwni szczepieniom. takie jest moje zdanie.

jestem zaszczepiona na hpv, gdybym nie była nie mogła bym pracować w zawodzie. pozatym ja nie ośmieszam przeciwników szczepień tylko wyrażam swoje zdanie.

Gość majjjka35
Nie no nie wierze,by naforum byl ktos oplacany przez koncerny jakies,to absurd.Ale rowniez nie jestem zwolenniczka szczepien.Nie twierdze tez zeby w ogole nie szczepic,ale zeby robic to z glowa i apel do rodzicow NIE WIERZCIE SLEPO LEKARZOM!!!! Wasze dziecko jest dla nich jednym z tysiaca,a dla Was jest najcenniejsze na swiecie i to na Was rodzicach spoczywa odpowiedzialnosc za ich zdrowie.

sorki pomylilam sie. myslalam ze pytasz o szczepienie przeciw wirusowi odpowiedziaLNEMU ZA zapaleniE wątroby

Gość majjjka35
A jesli chodzi o ta szczepionke hpv to niesttey moja corka sie zaszczepila i po tyg.od szczepienia dostala jakis brazowych plam na plecach i brzuchu,byla u lekarza ten przepisal jej jakies masci nie pomogly,poszla znowu dostala masc ze sterydami,rowniez nie pomogly.Plamy sa caly czas moze troszke bledsze ale sa,na plaze w bikinio juz nie pojdzie bo sie wstydzi.Ja jestem pewna ze to reakcja na te wlasnie szczepionke,bo niby co to moze byc? Lekarz nie widzi zwiazku...Bo przeciez jakby widzial to nie mial by tego co ma za promowanie tej wlasnie szczepionki w swojej przychodni.

Gość Tata Asi (18 m-cy)
Skoro Wima7 podchodzi tak entuzjastycznie do szcepeiń to niech się zaszczepi HPV - Gardasilem i opowie nam o swoich przeżyciach po trzech dawkach tej szczepionki. Ciekawe czy będzie mieć drgawki tak jak inne dziewczyny i czy wogóle przeżyje.

NA HPV JEST SENS SIE SZCZEPIĆ JEŚLI NIE ROZPOCZEŁO SIĘ WSPÓŁŻYCIA. I OCZYWIŚCIE ZASZCZEPIE SIĘ BO TY MASZ TAKĄ OCHOTE. JUŻ LECE

Gość Tata Asi (18 m-cy)
Wima7 - Jeżeli nie chcesz się szczepić na HPV oraz nie podoba się tobie, że cię do tego szczepienia zachęcam. To dlaczego zachęcasz innych aby szczepili swoje małe dzieci ??? I jeszcze mam pytanie. Czy Jesienią 2010 roku szczepiłaś się na grypę ??? Pytam z ciekawości - ponieważ jesteś zwolenniczką szczepień i przeciw działania pandemi.

Gość majjjka35
zadnego sensu nie ma,to czy ta szczepionka rzeczywiscie chroni bedzie wiadomo dopiero za ok.20 lat teraz wszystkie dziewczyny ktore sie nia szczepia sa krolikami doswiadczalnymi,niestety moja corka padal ofiara tego experymentu :( Boje sie co bedzie dalej

JA nikogo nie zachęcam, przedstawiam swój punkt widzenia. tak od 4 lat szczepie sie przeciw grypie

Gość Tata Asi (18 m-cy)
Wima7 - dobre info - możesz się szczepic do 45 roku "Coraz częściej słychać, że obecnie rozważa się rozszerzenie szczepień HPV dla kobiet do 45 roku życia. Gardasil jest bardzo drogą szczepionką. Aktualnie kosztuje 404$ US, wymaga 3 dawek. "

Gość Tata Asi (18 m-cy)
CYTAT - "Cyniczna chciwość i napędzany lobbing nęka ludzi na różne sposoby. Z jednej strony politycy dają prawo do zabijania dzieci w łonie matki argumentując, że rząd nie powinien ingerować w to co kobieta zadecyduje zrobić z jej ciałem ale jeśli chodzi o obowiązkowe szczepienia, wszyscy muszą się im poddać. "

Gość do wima7
ohoho...handlaro szmatami,jak tam allegro? nie handlujesz juz dzifffko tylko się mądrzysz:O??? spierdalaj do lumpeksu węszyc za ciuchami scierkoooo:D

Gość noo ale sie porobilo
dobra dajmy kobiecie spokoj proponuje nie najezdzac juz na wime7. tato Asi przeciez nie kazdy zareaguje alergicznie na szczepionke HPV. Ale wiecie co to co napisala wima7 dalo mi do myslenia. Tez nie twierdze ze moj syn zachoruje na pewno ale ze jest prowdopodobienstwo zachorowania (- wima7 prosze czytac ze zrozumieniem). Kurcze jesli osoba pracujaca w sluzbie zdrowia informuje nas laikow ze mimo szczepien zdarzaja sie przypadki zachorowan to cos jest nie tak. Przyznam sie ze szczepilam syna na wszystkie chorobska lacznie z pneumokkokami i meningokokami jako niemowlaka, dostal takze szczepionke na gruzlice mimo ze nie jest juz obowiazkowa ale w zyciu nie podam mu zadnej 6w1 czy 8w1 i dlatego nie zaszczepie na mmr. Po za tym Odre moj syn przeszedl jako niemowle, rozyczka nam nie straszna a swinka moze byc niebezpieczna dla chlopcow tylko jak sie ja przeziebi i ma powiklania. Sama jestem w ciazy i bardzo zle przeszlam grype sezonowa ( naprawde bylo kiepsko ) i dlatego dobrowolnie popedzilam do przychodni zaszczepic sie na swinska... mam obawy co do celowosci i skutkow jaki moze przyniesc ta szczepionka mojemu nienarodzonemu dziecku, pozyjemy, zobaczymy. Sadze ze kazdy z nas rozwaza celowosc szczepien i podejmuje decyzje najbardziej optymalne dla siebie i swojej rodziny. Jedni szczepia na wszystko inni wybiorczo a Tata Asi nie bedzie szczepic w ogole. Wolna wola wolny kraj, tylko nie obrazajmy siebie nawzajem.

Gość do wima7
konto zawieszone????????? hahah,zablokowali cie handlaro:D:D:D:D:D:D hahahahhahaha:D:D:Ddobrze ci tak oszustko!!!! nie czytajcie wypocin tej handlary, oszukuje ludzi!!!!

Gość Tata Asi (18 m-cy)
Dla przypomnienia: Jestem przeciwny szczepieniom ponieważ znam CAŁĄ PRAWDĘ o szczepieniach. Znam najtajniejsze szczegóły szczepień i celu, któremu służą. Wy prawdopodobnie nigdy się o tym nie dowiecie !!! Pamiętajcie nikt nie jest tak potężny jak ci co chcą szcepić nasze dzieci. Są to najpotężniejsze osoby, wpływy, siły i środki na świecie. Mogą wprowadzać dowolne ustawy, zmuszać siłą do szczepień dla osiągnięcia celu o którym nawet nie pomyslicie. Zyczę udanych decyzji.

Gość Dziwne .........
Co napisała Wima7 dzisiaj : 1. Przymusznie do szczepień i drwiny z mam które boją się szczepić dzieci: "MMR można przesunąć o kilka msc, by mieć pewność odnośnie autyzmu, który ujawnia się w tym czasie (dla matek ślepo wierzących w związek między autyzmem a szczepieniami), ale szczepić trzeba!!! to przez mamuse, które nie szczepią swoich dzieci coraz częściej te choroby atakują. swą bezmyślnością, żeby nie powiedzieć głupotą, narażacie zdrowie nie tylko swoich ale i cudzych dzieci." 19.07.2010- córeczka Iga 2. Sama nie chce się szczepić. Drwi z zachęty innych aby się zaszczepiła: NA HPV JEST SENS SIE SZCZEPIĆ JEŚLI NIE ROZPOCZEŁO SIĘ WSPÓŁŻYCIA. I OCZYWIŚCIE ZASZCZEPIE SIĘ BO TY MASZ TAKĄ OCHOTE. JUŻ LECE 19.07.2010- córeczka Iga

Moja córka była szczepiona na to... ja byłam na odrę i co? Zachorowałyśmy na rumień zakaźny :P Jest to podobne do odry i wlaśnie jak osoba szczepiona ( bądź wcześniej chorująca na odrę) ma kontakt z odrą to choruje na ten rumień właśnie. Ja zaczynam mieć w nosie te wszystkie szczepionki -.-

Gość BeyonceKnowlessssssssssss
Wima i co z tego że sie szczepisz na odre, ja bym sobie ani nikomu z rodziny tego syfu za nic nie zafunddowałą, poza tym nie szczepie sie na grype i nie byłam na nia chora od 10 lat :)

Gość BeyonceKnowlessssssssssss
* miało byc co z tego ze sie szczepisz na grype

Gość iskierka4444
Pytał ją o to ten nawiedzony, dlatedo odpowiedziała.

otóż nie było mnie jakiś czas, ale już wracam tata Asi napisał, z jestem opłacana przez kogoś tam, zeby zachęcać do szczepień widać jak pieczołowicie czytał moje wypowiedzi, z których jasno wynikało, ze jestem przeciwniczką szczepień pisałam o wuju pediatrze itd., ale wiem, ze całkiem nie da się nie zaszczepić dziecka, bo do końca to nikt nie wie co będzie, jesli nie zaszczepimy ponadto drogi Tato mój syn miał własnie powikłanie poszczepienne gdzieś o tym pisałam i nie mam ochoty po raz drugi tego wspominać - małopłytkowość na granicy możliwosci, zagrożone życie, a nie zdrowie dziecka, pobieranie szpiku w weku 1,5 miesiąca, płacz i rozpacz do mojego upadłego, dlaczego moje dziecko i takie tam, każda matka wie o czym pisze, jeżeli tylko życie jej dziecka było zagrożone i nie pisz mi tu Twoich doniosłych wyssanych z palca teorii spikowych o mnie, bo zwyczajnie śmiac mi się chce nic o mnie nie wiesz matole i mam wrażenie,ze jednak masz coś z głową