Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pasiflora30

szczepIenie ODRA-ŚWINKA-RÓŻYCZKA

Polecane posty

Gość moje dziecko ma 20 miesiecy
i jeszcze nie szczepilam na mmr i poki co nie zaszczepie przynajmniej jeszcze do wakacji. nikt mnie poki co nie sciga. szukalam po aptekach osobnych szczepionek ale nie ma!!!!!!! ano odry ani swinki ani rozyczki nie ma osobno i to jest chore bo rodzice powinni miec wybor.

Gość Nie zamierzam być wulgarna
Ja odkąd szczepię się przeciw grypie co rok, nie wiem, co to grypa, jakoś działa szczepionka, a kiedyś, jak się nie szczepiłam,chorowałam o wiele częściej. teraz nie wiem, co to leżenie w łóżku z gorączką. No jakoś działa szczepionka i dzięki niej nie leżę co rok ochora. Podobnie z innymi chorobami, ludzie nie leżą masowo w łóżkach chorzy na wirusowe zapalenie wątroby, bo są szczepionki.

Gość Tata Asi (18 m-cy)
Dzieci są szczepione w wieku w wieku 13-14 miesięcy zanim jeszcze rozpoczynają mówić aby rodzice nie zauważyli że po szcepionce dziecko cofnęło się w rozwoju - Przestało mówić.

Gość do nie zamierzam byc....
ja sie nie szczepie i tez nie choruje ale... skad wiesz moze za 20lat cos ci wyjdzie fajnego po tych szczepionkach :D myslisz ze skutki uboczne sa widoczne od razu?:D

Odkąd chodzę z dzieckiem na szczepienia, nikt mnie nigdy przesadnie miło nie nakłaniał do szczepienia, tylko normalnie o tym wspominał jak o ważeniu, mierzeniu, czy innych badaniach. A dodatkowo płatne szczepienia też były oferowane na zasadzie, "Jesli Pani chce, to nie obowiązkowe". Więc gdzie tu zło i wmawianie zła komuś ?

Gość tato asi DOKLADNIE!
ale zauwazyc mozna ze dziecko przestaje chodzic, robi sie wycofane nie jest juz wesole itd. ehh szkoda gadac. tato asi-a ty szczepiles dziecko na mmr?

Słuchaj, wieczna nie będę i za 20 lat może mi nawet coś wyjść, bo będę miała już swój wiek, w którym ma prawo coś wyjść :-) Nikt nie jest wiecznie młody i zdrowy.

Gość Tata Asi (18 m-cy)
Do moje dziecko ma 20 m-cy. - NIE SZCZEP DZIECKA - NIE MUSISZ - JAK DADZĄ CI KARĘ TO JA ZAŁATWIĘ PAPIERY DO SĄDU ADMINISTRACYJNEGO I ZAPŁACĘ ZA CIEBIE KARĘ - JEŻELI NAŁOŻY TAKĄ SANEPID - KAJOT

tato asi-idz siępomódl a nie przed kompem siedzisz

Gość a mi lekarka wmawiala
ze 6w1 i te inne cuda pneumo itd sa supeeer dla dziecka. ona ma pewno z tego kase ze tak zachwala.

bo w wieku 13,14 mies u dziecka nie jest jeszcze rozwiniety ani system odpowiedzialny za mowę, sprawne chodzenie (nie mylic z nauką chodzenia i przewracania sie) inne czynnosci a w wieku 2,3 lat już tak i chodzi tu o odpowiedzialność, bo łatwiej jest powiedzieć, ze dziecko zaszczepione w wieku 13 mies. jeśli nie zacznie mówić lub będą jakieś inne powikłnia neurologiczne - to, ze tak było, bo poród ciężki, a moze cos tam innego, aby tylko uciec od odposiwdzialności za powikłania poiszczepienne a inaczej juz duże dziecko z wykształconymi zachowaniami i umiejętnościami - nagle po szczepieniu przestaje mówić i wykonywac inne czynności - tutaj już tak łatwo nie da sie wywinąć dostałąm cały wykłąd na ten temat od lekarza "znajomego', o co w tym wszystkim chodzi tylko w Polsce ładuje sie tak wcześnie w maluchy szczepienia

tatao asi a ty dostales kare? mowisz zeby nie szczepic nawet np w wieku 3 lat? chcialbym chociaz odre ale nie ma ;/

tato asi zgłoś się do swojego psychiatry bo prawdopodobnie leki na schizofrenie ci się skonczyły, możesz być grożny dla swojej córki

niestety lekarz ignoruje zglaszane powiklania po szczepieniu wiec wedlug "papierow" wszystko ladniepieknie skoro lekarze nie wpisuja nic w karte.

w skojarzonych jedynym dobrem jest oczyszczony krztusiec, po którym jest najwiecej powikłań takze mamusiu wyżej, nie zrobiłaś aż tak źle, aczkolwiek ja na 6 w 1 nie zdecydowałabym sie - chodzi o wzwb (za duzo)

Gość Tata Asi (18 m-cy)
Kochani - po co sie obrażąć mama Igi chce szczepić to niech szczepi.

moje dziecko... no to powiedz lekarzowi, nich da Ci na piśmie gwarancję, że dziecku nic nie będzie

Gość Tata Asi (18 m-cy)
Tata szczepił Asię do 6 m-ca. WZW, Hexa 6-w jednym, Rota, Meningokoki. Musiałem podpisać zgodę ponieważ była ro szcepionka EXPERYMENTALNA. Po aferze ze świńską grypą przestałem szczepić.

na odrę niestety nie ma oddzielnej szcz. nawet w Niemczech, gdzie do niedawna była

moje dziecko... no to powiedz lekarzowi, nich da Ci na piśmie gwarancję, że dziecku nic nie będzie jakbys zgadla, najpierw mowi ze o tym mmr to bzdury sa a jak wlasnie kazalam poswiadczyc na pismie ze na 100procent nic dziecku nie bedzie to lekarka zaczela sie migac i zadnej deklaracji nie zlozyla wiec i ja nie zaszczepilam

no żartujesz wrypałeś w dziecko eksperymentalną szczepionkę?

Gość Tata Asi (18 m-cy)
Nie potrzebuję niczyjej pomocy !!! szczególnie od złych osób udających dobre !!!

Gość jaka szczepionka byla
eksperymentana? i nie bales sie??a teraz sie boisz?

powiem tak: szczepić koniecznie, najwyżej pare miesięcy póżniej

moje dziecko... no widzisz, nikt Ci nie zagwarantuje możesz pospiać oświadczenie, że zaszczepisz po ukończeniu 3 roku zycia, tylko odpowiedzialność spada na Ciebie w razie zachorowania i jakiegos tam powikłania po chorobie

ppo tym co pisesz moge wywnioskować żze potrzebujesz pom ocy psychiatry

Gość Tata Asi (18 m-cy)
Experymentalna bo było 6 w jednym Hexa Infarnix. dawniej stosowano 5 w jednym. Niestety człowiek robi czasem głupstwa i szcepi swoje dzieci !!! Ale od 6 m-ca nie szczepiłem niczym.