Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nataliawwww

KIEDY PRZEBILYSCIE CORKOM USZY I JAK ZAREAGOWALY?

Polecane posty

Gość nataliawwww

DUZO PLACZU PRZY TYM??

Gość nataliawwww
kiedyś jak próbowałam jeździć rowerem i mi się włosy łonowe wkręciły w łańcuch to z bólu dzwonek odgryzłam

Gość vizualia
widziałam kilka dziewczynek i żadna nie plakała, a ja sama sobie przebijałam taka gruba igla do szycia :) jak sobie to przypomne to mnie smiech ogarnia, ale nawet uszy mi nie ropialy póxniej.

Gość jadw
ja jeszcze nie przebiłam ale mam zamiar pzebić nim córka skończy roczek tak ok 10, 11 m-c

Gość vizualia
ja widziałam starsze 3 -5 lat

ja nie przebiłam i nie zamierzam wolę by to była jej decyzja świadoma więc najwcześniej w połowie szkoły podstawowej szkoda by mi było sprawiać córce ból :)

Gość nataliawwww
Do podszywa - jesli jestes matka to wspólczuje dziecku. co do uszek to zdania sa podzielone kiedy to robic. boje sie reakcji corki. czy np nie bedzie targac uszu.

Gość wgwrgrweg
Ja nie płakałam wcale - zawsze starałam się być "twardzielką", i miałam wtedy 9 lat. Moja siostra chciała bardzo kolczyki, będąc w tym samym wieku, w ostatniej chwili zaczęła się wahać a potem była histeria i pretensje jakoby ją zmuszano. Dotąd się nad sobą użala. Wszystko zależy więc od dziecka. :D Dobrze że mam czas na pomysły córki (1,5 roku) na kolczyki.

Gość jadw
a ile twoja córka ma?

Gość nataliawwww
Niby malutka. 14 miesiecy.

Gość wgwrgrweg
O rrrany! Ja myślałam że to normalny temat a to o jakiejś patologii. Po cholerę sprawiać ból takiemu maleństwu, żeby wyglądało jak z kultury slamsów, wyrwało sobie kolczyk lub rozciągnęło dziurkę a na koniec okazało się że uszko rosło i dziurki są już niewłaściwie umiejscowione? Aż się brzydzę że się przypadkiem wdałam w dyskusje z jakimiś prymitywami.

Ja miałam przebijane w wieku 11 lat, bo sama chciałam. Pistoletem jechali, trwało chwilkę, raczej nie bolało :). Moim córom nie przebijam. Dzieciakom takie błyskotki tylko przeszkadzają. Nawet jak kolczyki są bardzo "płaskie" to w zabawie gdzieś zahaczy i tyle. Myślę, że jak będą miały 7-8 lat po prostu zapytam czy chcą i już! Pozdrawiam.

Gość wgwrgrweg
(I jak często, okazało się że to podszywacz pierwszy i najtrafniej skomentował pytanie.)

Gość nataliawwww
wg cos tam. chyba nie jestes zbyt inteligentna. czy ja napisalam ze juz chce przekluwac? zadalam pytanie do kolezanek - kiedy one to robily. czytaj ze zrozumieniem kobieto. ŻAL.

Córa dostanie kolczyki w wieku 15-16 lat jeśli mnie ąłdnie będzie o to prosić i nie nabroi do tego czasu za bardzo ;) I myślę że ten temat trochę tak że tak powiem feministycznie skonstruowany bo chłopcy tez uszy przebijają, niedalej jak w tamtym tygodniu widziałam 5latka, chłopca, z kolczykami w uszach ;) I tak, to na pewno był chłopiec ;)

mnie przebili w wieku 2 lat, i z tego co mi opowiadała mama- nie płakałam, ani nie ruszałam.

Gość aż wspólczuję ci w jakim
jeszcze im takie obręcze na szyję pozakładajcie i kółka do nosa:( Kto malutkim dziewczynkom na siłę robi coś takiego bez ich zgody:(

Moim bratanicom bratowa nie przekłuwała uszu, same jak miały 8,9 lat przyszły do niej w tej sprawie, pogadały o tym razem i jedna się zdecydowała, druga nie :) Pozostawmy im możliwość wyboru, przecież kilkunastomiesięcznej dziewczynce nie potrzeba żadnych ozdób i biżuterii, to raczej tylko dziwna chęć matki.

Gość dfghjk.
Nie przebiłam jeszcze i nie zamierzam narazie. Teraz ma 3 lata. Moze jak będzie miała 8-9 lat i będzie chciała to wtedy.

Gość dfghjk.
Ja miałam 8 lat i poprosiłam mamę żebyśmy poszły do kosmetyczki i przebiły mi uszy.Pamiętam ze chciałam mieć kolczyki jak 3/4 moich koleżanek :)

Gość a moim skromnym zdaniem....
malutka dziewczynka ma w sobie tyle uroku ze nie potrzeba jej zadnych kolczykow i blyskotek...