Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzelik

Ile czasu poswiecacie na dbalosc o wyglad?

Polecane posty

Gość andzelik

Kobitki wiecie czasem mam dosc tyle trzeba zrobic by dobrze wygladac zawsze bylam bardzo zadbana ale wiecie mam juz dosc tych ciaglych zabiegow dzien w dzien macie podobnie? ile wam to codziennie zajmuje czasu?

Gość w sumie trochę więcej
niż godzinę, powiedzmy tak do półtora, bo mam łuszczycę i najdłużej schodzi mi się z włosami.

Gość kotka_smiechotkaaa
Tez mam dosyc. Ktos tu pisze godzinka ALE: wliczcie depilacje nog, bikini, peelingi, balsam, nakladanie odzywek, paznokcie, itp. itd. Mnie to zajmuje cholernie duzo czasu i tez mam dosyc :O

Gość andzelik
tylko tyle???ja np jak wstaje i szykuje sie do pracy to tak myje wlosy nakladam odzywke splukuje kapie sie potem smaruje balsamem czekam az wyschnie potem sie maluje na koniec susze wlosy ubieram sie itd zajmuje mi to 2.5 h i naprawde robie to dosc szybko nie wspomne o dniach gdy robie depilacje i peeling wtedy uuuu duzo wiecej czasu , wieczorem robie sobie jakies maseczki kapie sie znowu nakladam balsam itd dbalosc o wyglad zajmuje mi dziennie okolo 4 h jak nie wiecej

Gość hyde park****
5 minut (nie liczac podstaw jak przysznic itp.) praktycznie nie wcieram w siebie zadnych balsamow, kremuje sie raz dziennie albo i rzadziej od czasu do czasu makijaz wycinac sobie z zycia 1,5 godz. dziennie, nigdy!

Gość andzelik
kotka ty mnie rozumiesz ;) no dokladnie to wszystko zajmuje mnostwo czasu chyba ze ktos pewnych rzeczy nie robi :) a wlasnie paznokcie manicure i pedicure robie raz w tygodniu zawsze w weekend i tez mi to bardzo duzo czasu zajmuje lubie dobrze wygladac i dobrze sie czuc robie wszystko systematycznie ale czasem mam tak bardzo dosc :(

Gość okres w ciąży ????
heh :D oj duzo, dużo :)

Gość hola hola 43
oj ja te z strasznie duzo , dziennir ok 3-4h, przed robota 2h i wieczorkiem 4, ni c nadzwyczajnego nir robie tyle co kazda baba powinna, w sobote łaze bz makijarzu , tylko szybki prysznic i tak mi dobrze.. al e na co dzien idealana, pachnaca, włosy jak od fryzjera, paznokcie itp...peelingi balsamy, depilacje ... to ochłania czasu duuuzo.

Gość kreska nad ziet
No to faktycznie dużo czasu poświęcasz, ale z tego, co piszesz, jesteś faktycznie bardzo zadbana :) Ja myję włosy co drugi dzień, prysznic zajmuje mi codziennie dosłownie chwileczkę, bo niestety mam mega zimną łazienkę i niewiele ciepłej wody do dyspozycji :O Balsamu też nie używam zbyt regularnie, najwięcej czasu schodzi mi na układanie włosów i makijaż, paznokcie, te sprawy.

Gość andzelik
bardzo duzo ale tyle trwa to wszystko gdy ktos chce dobrze wygladac mozna cos robic na odwal sie lub nie robic wcale ale ja tak nie umiem lubie wygladac tip top tylko ten czas i czasem nie mam sily choc to silniejsze

Gość andzelik
napisalam w skrocie bo przeciez nie bede wymieniac wszystkich drobnych rzeczy t6ypu nakladanie kremu na twarz lub pod oczy itd :D wiecie jestem uzalezniona kurde potrafie sie nie wyspac ale trza sie wyszykowac to chyba charakter nigdy sie nie zmienie tak czuje :( ciazy mi to

oj dużo dużo czasu. Wykąpać się zrobić sobie w kąpieli peelingi , nałożyć odżywkę( potrzymać z 15-20 min) , wyjść wykremować się balsamami ujędrniającymi i nawilżającymi , pomalować paznokcie , wysuszyć włosy lub zaczekać aż wyschną , ułożyć fryzurę , zrobić makijaż , dopasować strój :D omg sporo tego :P

Gość andzelik
up podnosze kobitki wypowiadajcie sie chce zobaczyc czy takich jak ja jest wiecej czy tylko ja tam mam szukam pocieszenia :)

Gość kreska nad ziet
No i bardzo dobrze :) Ja bardzo cenię takie dziewczyny, które wstają 1,5 h wcześniej, żeby się porządnie zrobić. Mi się często nie chce aż tak, więc jestem na przemian laską i szarą myszką :P

Gość andzelik
ale to jest meczace uwierz mi naprawde z drugiej strony nie potrafie tego zmienic naprawde bardzo duzo czasu mi to dziennie zabiera a czasem chcialabym np nic nie robic olac to i tamto itd ale nie potrafie zle bym sie czula probowalam i nic z tego ale widze ze niektore z was tez tak maja :) na dodatek moj chlopak czasem dziwnie na mnie patrzy np jak sie juz wyszykuje ubalsamuje itd to nie lubie jak mnie caluje-bo popsuje makijaz lub jak miznie mnie po wlosach bo fryz popsuje itd nawet jak twarz na noc nakremuje to mnie wkurza jak mnie zaczyna calowac bo krem musi przeciez wsiaknac :D wiem jestem chora :D

Gość Kariiiiiiiiiinka
2-3h to nic. Kobitki ktoś mi mówił, że u Drzyzgi była ostatnio laska z gimnazjum. Jej przygotowanie do szkoły (prysznic , makijaż itd) zajmują 6h. I przez to do budy nie może chodzić __________________________________________ Pobieraj i oglądaj filmy bez ograniczeń z MegaVideo i VideoBB: http://skocz.pl/filmybezlimitu

Gość andzelik
hahahahahaha dobre :D to mnie pocieszylas :D

Gość welcome to the jungle
Ułożenie włosów z samego rana i makijaż zajmują mi godzinę. Taka już ze mnie guzdrała, chociaż czasem potrafię spiąć dupę i ogarnąć się w pół godziny, więc u mnie to raczej kwestia mojej ruchliwości, a nie tego ile rzeczy na siebie nakładam. Kąpiel wieczorem + mycie włosów + depilacja to u mnie góra godzina. Nie mam warunków na to, żeby okupować łazienkę w mieszkaniu, bo mam trzech współlokatorów, którzy mają swoje potrzeby 🖐️

Gość hyde park****
"moj chlopak czasem dziwnie na mnie patrzy np jak sie juz wyszykuje ubalsamuje itd to nie lubie jak mnie caluje-bo popsuje makijaz lub jak miznie mnie po wlosach bo fryz popsuje itd nawet jak twarz na noc nakremuje to mnie wkurza jak mnie zaczyna calowac bo krem musi przeciez wsiaknac wiem jestem chora " no powiedzialabym, ze to niepokojace :O

ja pingole,nie myslalam,ze ktos tyle czasu poswiecia na pielegnacje,zagielyscie mnie!!! ja rano wstaje,siusiu,sniadanie,zeby,obmycie twarzy,uszy,deodorant (przeciez mylam sie przed snem wiec nie smierdze), buty na nogi-razem pol godziny.wole spac niz sie malowac...zreszta nawet jak robie makijaz to tylko 5 minut-kreska pod oczami,jakis cien i maskara.nie lubie maski,bo ciagle mi sie wydaje,ze sie rozmarze

Gość andzelik
a ja jestem uzalezniona od dobrego wygladu i juz tam mam co robic :(

Gość taka jedna lat 25____
czynnosci codzienne (okolo 1,5-2 godziny) : -prysznic -balsam na cale cialo -mycie wlosow -suszenie i ukladanie wlosow -makijaz -zmywanie makijazu czynnosci raz w tygodniu (okolo 2 godziny) : -peeling calego ciala -maseczka na twarz -odzywka na wlosy -depilacja (aktualnie jestem sama wiec raz na tydzien jest dobrze) -manicure w trakcie kapieli robie peeling ciala i mam wtedy na wlosach odzywke i maseczke na twarzy wiec wszystko w jednym ;) czynnosci raz na dwa tygodnie -pedicure najbardziej meczy mnie codziennie mycie wlosow i ich ukladanie ale inaczej nie wyszlabym z domu

Gość andzelik
co do wloso ja akurat nie mam z tym duzo roboty myje codziennie nakladam odzywke splukuje potem troche sa w reczniku akurat robie makijaz potem spryskuje je odzywka w sprayu i susze nie ukladam ich mam dlugie proste rowne wiec wystarczy wysuszyc

jak na codzień to szybki prysznic wlosy myje co 2 dzien. Więc tak na codzień a chodze na zajęcia to z godzine mniej nawet zalezy. A na weekendy albo jak się gdzieś szykuje to nawet do 3 godzin ale wtedy to wyglądam i idealnie ;)

Gość andzelik
no wlasnie to dobre podejscie ja na codzien chce wygladac idealnie to potem mam kilka godzin w plecy :D

Gość bajacyna
pracuję po mniej więcej 9 godzin dziennie, często też w weekendy, dokształcam się dodatkowo i zabiegi kosmetyczne, tak jak i pisanie na kafeterii to dla mnie rozrywka uwielbiam moc zajac sie tylko soba i nie musiec nizego analizowac, raportowac tylko sobie maznacmaseczke i malowac paznokcie

padniecie,bo ja odzywke specjalnie daje tylko na koncowki,zeby wlosy wytrzymalyco dwa dni mycie,jakbym nalozyla na cale,to musze myc codziennie a mi sie nie chce:P z kosmetykow to mam tylko krem do twarzy,peeling do twarzy i zestaw do manicure, odzywke do wlosow.podstaw typu pasta do zebow nie licze.dodam,ze moj facet ma tylko zestaw do golenia i jeden plyn do mycia wlosow i ciala i moj skromny zestaw juz uwaza za przesade:P

Gość hyde park****
andzelik wyliczylas ile to jest godz. w tyg? 28 :O naprawde nie szkoda ci tego czasu?

Gość andzelik
ja generalnie tez lubie dbac o siebie jasne ze tak sprawia mi to przyjemnosc tylko ze zajmuje to duzo czasu i tyle

Gość taka jedna lat 25____
dodam ze raz pozbieralam sie w 10 minut bo nastawilam budzik do pracy na godzine pozniej, nie wiem jak to sie stalo ale sie stalo i w niecale 10 minut dalam rade. ale przez 8 godzin czulam sie okropnie i czym predzej chcialam znalezc sie w domu. ale i tak jestem z siebie dumna :D i tak pomyslalam jak fajnie maja mezczyzni, szczegolnie ci ktorzy maja fryz spod maszynki na kilka mm ;)