Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzelik

Ile czasu poswiecacie na dbalosc o wyglad?

Polecane posty

Gość gfdggfgfgfd
Masz rację, jestem dzieckiem :) Mam 21 lat, jestem młoda i nie mam potrzeby niszczyć się jakimś chłamem :) Dzięki temu cerę i skórę będe meić na długo młodzieńczą :) Powodzenia babciu w "zatrzymywaniu" czasu :D

Gość anielica diablica
jak nie umiecie o siebie zadbac lub was na to nie stac to ok ale nie obrzucajcie blotem kogos tylko dlatego ze w tym temacie jestescie nieudolne :) jak kilka dziewczyn tu napisalo by wygladac atrakcyjnie trzeba na to poswiecic czas ale wy to mylicie z ostra tapeta itd to tylko pokazuje ze nie wiecie totalnie o czym sie tutaj pisze jesli dla was zadbany wyglad to ostra tapeta to naprawde nie ma tu o czym i do kogo pisac :) milego dnia !

Gość toć nie tyje
Wtedy, kiedy Wy się malujecie, wolę uprawiać seks z mężem, rozmawiać z mamą lub bawić się z dzieckiem. 8 godzin pracy + 2 godz. dojazd + 4 godz. zabiegów. Zostaje 10 godzin, a skoro dbacie o siebie, to z pewnością nie zaniedbujecie tak zdrowego i służącemu urodzie snu. Życie rodzinne i osobiste w wymiarze 2 godzin to dla mnie stanowczo za mało.

Gość kolorkowaa
Niektórzy nie zauważają że mają na sobie za dużo tapety , wydaje im się że to norma. Tak samo jest z różem na policzkach.

Gość gfdggfgfgfd
W którym miejscu ktos obrzucił cię błotem? :D Jesteś tu ejdyną osoba, która kogoś wyzwała :D Ten tekst o braku kasy i umiejętności mnei powalił :D Szkoda mi ciebie,, musisz być strasznie zakompleksiona, nie tylko jeśli chodzi o urdoę (a raczej jej brak) ale i status materialny ;) No, dalej, czekam na ciętą ripsotę (z tym też u ciebie krucho :( ) No dalej, nie pozwól, zeby przegadało cię "dziecko"! :D

Gość ania lubi lato
znowu sie malolaty kloca czy tak musi byc na kazdym topicu ? :(

Gość ania lubi lato
przez takie brudasy jak wy latem nie da sie jezdzic MPK :(

Gość fanatico27
oj ta zgodze sie z tym- tym "naturalnym" dziewczynom juz podziekujemy

Gość dorota2222
aby ladnie wygladac przed impreza ,min 2 godziny...porzadny makijaz trwa 40-60 min nikt mi nie wmowi ze w 10 minut mozna wyczarowac makijaz na wazna uroczystosc:) ja smieje sie z dziewczyn ktore probuja wszystkim wmowic ze w 30 min umyly sie, umalowaly, pomalowaly paznokcie, zakrecily wlosy na lokowke i zjadly sniadanie!!!!!!!!! bezczelne klamczuchy:) Mi z rana min zajmuje godzine czasu wyszykowanie sie do pracy. Makijaz 20 min, nie wyobrazam sobie niechlujenj tapety zrobionej w 5 min:)

Gość Martuś:)
O ja cie, przeczytałam wszystko, nie wiedziałam, że tyle czasu może zajmować wyszykowanie się do wyjścia z domu. Ja jak mam wychodzić np. 7.30, to zdarza się, że wstaję 7.15 - 7.20 ale później lecę he he. A tak jak nie zaśpię, to wstaje z 40 min przed, myję się i tyle, czasem dam tylko cień i róż (tuszu nie lubię, bo ciężko się go zmywa). A tak to stroję się tylko przed wyjściem do baru, na dyskotekę, to wtedy daje puder, cienie, róż, błyszczyk to mi to zajmuje z 5 minut. Najdłużej to mi zajmuje strojenie się przebieranie po 5 razy itp. :) A z włosami NIC nie robie (oprócz mycia :)) nie susze, nie prostuję a myje co 3-4 dni zależy od pogody. Ale Wy na pewno jesteście fajniutkie laseczki takie "zrobione" mi by się nie chciało hehe

Gość dorota2222
Ja jak mam wychodzić np. 7.30, to zdarza się, że wstaję 7.15 - 7.20 ale później lecę he he. to musisz wygladac jak niechlujaaaa 10 min do wyjscia....tragedia do pracy bez nawet lekkiego makijazu, prysznica, umycia wosow, masakra

Gość andzelik
wpadlam na troche :) no dokladnie tak jest wszystko wymaga czasu ale nie oczywiscie kolezanki twierdza ze w 10 min sa piekne :Djasne ze klamia lub sa zaniedbanymi pasztetami ale do tego zadna sie nie przyzna :D poza tym to co uwazaja za ladne i naturalne dla innych jest pewnie poprostu brudem :D

Gość kolorkowaa
Ale jeśli ktoś mył włosy wieczorem to po co ma myć rano przed pracą?, Znam dziewczynę która też jest w stanie zebrać się w kilka minut razem ze zrobieniem kanapek.Włosy ma zawsze czyste,cerę ładną , nie widzę powodu żeby nakładała na siebie tapetę,rzęsy zawsze chyba tuszuje.

Gość lubiezurawine
Mam 18 lat, do szkoły mam zwsze na 8.00. Wstaję o godzinie 6, biorę prysznic - 20-30 minut. Makijaż robię ok. 15-20 minut, potem suszę włosy. Są naturalnie proste więc nie wydziwniam z układaniem. Do 7.15 jestem ubrana. Co do makijażu to oczyszczam twarz płynem micelarnym, nakładam krem nawilżający i bazę na powieki. Nakładam korektor zielony na zaczerwienienia w okolicy nosa, podkład (jasny, dopasowany do cery). Następnie nakładam cień brązowy na linii rzęs, potem tusz. Zewnętrzną część łuków brwiowych przyciemniam brązowym cieniem. Czasem użyję różu, staram się nie używać pudru. W ciągu dnia poprawiam błyszczenie skóry bibułkami.

Gość andzelik
co wy z ta tapeta :/ nikt nie pisal ze robi sobie tapete tylko ladny makijaz zauwazylam ze te co nie umieja sie malowac o tych co sie maluja mowia pogardliwie ze nosza tapete :D tia zalosne :D wyobraz sobie ze zrobienie dobrego makijazu polega na tym ze ladnie sie wyglada a kolezanki mysla ze nie jestes umalowana :) poza tym jak mozna po wstaniu z lozka nie myc wlosow przeciez zdarzy sie ze sie poodgniataja lub sie spocisz itd ta dyskusja nie ma sensu bo zadbany niechluja nie zrozumie i odwrotnie :D

Gość kolorkowaa
Nie , po prostu niektórzy naprawdę nie muszą się mocno malować, a wyglądają ładnie. Jak można mylić brak tapety z brudem?:O Mnie niepomalowane dziewczyny nie wydają się brudne. W ogóle to współczuję Waszym facetom, zamiast ten czas spędzać z nimi to Wy wieczorami 4 godziny spędzacie w łazience.I nie daj Boże zetrą Wam kremik albo tapetkę...

Gość andzelik
ale ja sie nie maluje mocno helppppppppppppp jezu brak slow :(

Gość andzelik
piczki tez pewnie nie golisz bo to takie naturalne :D:D:Daaaaa nie skomentuje bo szare zaniedbane mychy i tak nie zrozumieja :D

Gość dorota2222
kolorkowaa...nie rozumiesz podstawowych kwestii!!! makijaz trwajacy 40 min to nie makijaz kolorowy i tandetny, to nie jest tapeta,owszem mozesz taki zrobic zrobienie eleganckiego, delikatnego, porzadnego makijazu trwa minimum 30 min!!! dla mnie jestes niechlujem jak w 10 min malujesz sie przed bankietem! makijaz elegancki to porzadna lagodna kreska na oku, ladny cien, usta perfekcyjnie pomalowane w 10 min to mozesz jedynie umyc wlosy i nalozyc odzywke

Gość paschalina
kwadrans- 5 minut prysznic, 7 minut układanie i suszenie włosów i 3 minuty na makijaż. szkoda życia na stanie przed lustrem. mam ładne włosy, cerę bez problemów i regularne rysy twarzy, nie muszę się godzinami upiększać żeby móc wyjść z domu :D

Gość andzelik
dorota2222-one tego nie zrozumieja :) dla nich makijaz to tapeta ktora widac na kilometr a tylko te co umieja sie malowac wiedza ze w makijazu chodzi o to by podkreslil urode a nie ja zatuszowal zreszta te brudasy tylko biora 5-minutowa kapiel ich cielska pewnie nawet balsamu nie zaznaly :D

Gość dorota2222
Tobie sie wydaje ze ladnie wyg;adaszjak wklepiesz podkladi pomalujesz blyszczykiem usta. Tak to mozesz pojsc do szkoly albo do sklepu. Wszytkie gwiazdy, modelki maja robiony makijaz kilka godzin przed zuroczystoscia!!! hehe ja nie wyobrazam sobie aby modelki przed pokazem diora mialy w 10 minut robiony makijaz i co ciekawe czesto te makijaze sa ledwo widoczne ale perfekcyjne!!!!

Gość dorota2222
Rzeczywiscie one tego nie rozumieja,masz racje :) Padl rekord, makijaz w 3 minuty hahah. Tyle czasu to ja myje zeby....o matko

Gość oj tez mniemam
ze niektore maja wybujala wyobraznie i naginaja fakty. w 15 minut umyć się, włosy ii zrobic makijaz? nonsens, żałosne kłamstwo :P myslicie ze jak powiedzie ze szykujecie sie do wyjscia w 15 minut to stwierdzimy ze jestescie tak piekne i nieskazitelne ze tak niewiele musicie ze soba robic? tylko te podstawy ? ha ha :D

Gość andzelik
no dokladnie ale co one moga wiedziec dobre tez sa te co pisza ze nie maja problemow z cera to sie nie maluja :D jakby makijaz wiazal sie z problemami skornymi :D wlasnie jak ktos ma problemy z cera to nie moze sie malowac bo sobie cere pogorszy oj brak slow na ich glupote

Gość andzelik
wiecie juz mi sie agresja wlacza jak czytam te glupoty bo chcialam normalnie z zadbanymi kobitkami pogadac ale nie da sie :) tak tak urodzilyscie sie z brakiem owlosienia na ciele nie musicie tez uzywac kremow macie piekna nieskazitelna cere nawet sie nie pocicie wiec antperspirant zapewne tez zbyteczny BRAK SLOW

Gość oj tez mniemam
no wlasnie nie wiem co probujecie wmowic sobie i nam ze nie macie owlosienia, nie pocicie sie, moze jeszcze nie robicie kupy ? oj dziewczyny dziewczyny

Gość W takim razie wyjasnij mi po
co mam uzywac pidru korektora i podkladu, skoro mam cere bez zmarszczek, przebarwien, syfkow i wielkich porow, po co mam uzywac np. tuszu do rzes, skoro mam czarne i grube oraz geste, po co mam malowac oczy na codzuen, skoro mam duze i ich blekit i tak kontrastuje z ciemna oprawa??? Wg mnie makijaz jest wlasnie dla bardzo brzydkich kobiet ktore dzieki niemu bez interwencji chirurga wizualnie oczyszczaja cere, powiekszja oczy, usta itp. Albo dla przecietnych, ktore chca wygladac superladnie. Ale jak ktos jest dosc ladny i mu to wystarcza albo jest naturalnie piekny to nie musi

Gość andzelik
W takim razie wyjasnij mi po-dla podkreslenia i uwydatnienie tego co jest ladne tlumoku ? :D

Gość andzelik
cos mi sie przypomnialo :) kiedys w pracy rozmawialysmy na podobny temat i jedna z dziewczyn powiedziala ze rano to ona tylko wstaje myje zeby sie ubiera i wychodzi mysle ze wiekszosc z was wlasnie tak robi tylko prosze nie probujcie wmowic nam ze jestescie zadbane i dobrze wygladacie :D