Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzelik

Ile czasu poswiecacie na dbalosc o wyglad?

Polecane posty

O rany, wyluzujcie ! Jeżeli ktoś maluje się 5 minut, to co wam do tego ? Ja mam koleżankę, jest śliczna, ma ladną oliwkową skórę i wiem, że nie potrzebuje podkładów i pudrów (a jeśli by nałożyła, to bym jej coś powiedziała ;)). Nałoży w ciągu tych 5 minut tusz czy cień i wygląda super. Ale mam też taką, co też maluje się 5 minut, ale nie potrafi dopasować podkładu, czy też nie ma świadomości (nie wiem czy widzi, czy nie), że jej makijaż wygląda nieestetycznie (przesadzony eyeliner, feria barw na powiecie). Również jak ktoś maluje się 40 minut, to nie oznacza to tapety. Są kobiety, które makijaż traktują jako swój codzienny rytuał. Jeżeli kobieta lubi to robić, poprawia to jej nastrój, pomaga zacząć dzień (o ile lepiej się czujemy ze świadomością, że wyglądamy atrakcyjniej!), dlaczego miałaby skracać swój czas ?

Gość andzelik
Wg mnie makijaz jest wlasnie dla bardzo brzydkich kobiet ktore dzieki niemu bez interwencji chirurga wizualnie oczyszczaja cere, powiekszja oczy, usta itp. Albo dla przecietnych, ktore chca wygladac superladnie. Ale jak ktos jest dosc ladny i mu to wystarcza albo jest naturalnie piekny to nie m widzialas kiedys dziewczyne np z tradzikiem umalowana ????? :D jesli tak to wiesz ze wyglada to tragicznie nie no brudasy won stad to moj topic nie chce dyskutowac z owlosionymi parchami :D

Ja w dni codzienne, kiedy rano zazwyczaj sie spiesze, mam nie więcej niz 15 min na "strojenie sie" przed lustrem, wliczając w to takze umycie zębów... Jednak raz w tyg, najczęściej sobota, czasami piatek, kiedy mam sporo wolnego czasu tak nie przesadzając siedzę w łazience minimum godzinę... Bo te wszystkie maseczki, peelingi, depilacja, maseczki na włosy itp niestety tyle zajmuja... I mnie to strasznie wkurza... Bo przecież nie wyjdę np. oglądać TV z maską na twarzy... :/

Gość oj tez mniemam
a mnie nic do tego, ja sie tylko pytam, jakim cudem normalna kobieta zdarzy w 15 minut umyc siebie i swoje wlosy, ULOZYC JE i pomalowac sie? i ja sie pytam jaki to daje efekt? az sie boje :):) wychodzi takie czupiradło jeszcze mokre, fluid na szybkiego z efektem maski, kredka wyjechana, żenada, i sie chwali, ze w 15 minut sie wyrabia

Gość W takim razie wyjasnij mi po
Hm, jesli cos jest ladne, to nie trzeba tego uwydatniac, tlumoku. Ale Ty najwyazniej mowisz o upiekszaniu tego, co jest srednio ladne, tlumoku. Ale, tlumoku, makijaz to nie dbanie o siebie. Dbanie o siebie, to zdrowy styl zycia, tlumoku. Trudno jest wyliczyc, ile to czasu zajmuje, jako, ze nalezy w to wliczyc chodzenie spac o odpowiednich porach, jedzenie odpowiednich rzeczy i cwiczenia fizyczne, tlumoku. Widzisz tlumoku, dbanie o siebie to nie tylko sfera fizyczna, ale rowniez intelektualna, rozwijanie pasji. A Ty, tlumoku, sprowadzasz to do odrabiania codziennej wielogodzinnej panszczyzny, bys nie straszyla na ulicach i by moglo Ci sie wydawac (oczywiscie tylko w makijazu wykonywanym profesjonalnie przez wiele godzin), ze jestes w sumie ladna kobietka. Ale watpie by taki tlumok jak Ty to zrozumial :D

Gość W takim razie wyjasnij mi po
Hm, jesli cos jest ladne, to nie trzeba tego uwydatniac, tlumoku. Ale Ty najwyazniej mowisz o upiekszaniu tego, co jest srednio ladne, tlumoku. Ale, tlumoku, makijaz to nie dbanie o siebie. Dbanie o siebie, to zdrowy styl zycia, tlumoku. Trudno jest wyliczyc, ile to czasu zajmuje, jako, ze nalezy w to wliczyc chodzenie spac o odpowiednich porach, jedzenie odpowiednich rzeczy i cwiczenia fizyczne, tlumoku. Widzisz tlumoku, dbanie o siebie to nie tylko sfera fizyczna, ale rowniez intelektualna, rozwijanie pasji. A Ty, tlumoku, sprowadzasz to do odrabiania codziennej wielogodzinnej panszczyzny, bys nie straszyla na ulicach i by moglo Ci sie wydawac (oczywiscie tylko w makijazu wykonywanym profesjonalnie przez wiele godzin), ze jestes w sumie ladna kobietka. Ale watpie by taki tlumok jak Ty to zrozumial :D

ja sama nie wyobrażam sobie, aby makijaż perfekcyjnie wykonać w 5 minut. Mi samej doprowadzenie się do stanu normalności zajmuje około godziny:D mam kręcone włosy,muszę je wyprsotować, makijaż też tra dobre 25- 30 minut: podklad, tusz, eyliern, bronzer. Cóż, i nie wyglądam jakoś "plastikowo" i "tapeciasrko"

Gość kolorkowaa
Świat gwiazdek i modelek mam głęboko gdzieś i nie interesują mnie przykłady z ich pustego światku.Łatwo można zauważyć że te malujące się 4 godziny mają większą skłonność to wyzywania innych.

Gość andzelik
ale spokojnie bo ataku serca dostaniesz z wrazenia nie stresuj sie tak :D do twojej wiadomosci - to ze napiszesz ze jestem brzydka da ci satysfakcje ????? widzialas mnie znasz mnie ?????? :D otoz nie bede pisala jak dobrze wygladam bo nie o to chodzi ale jestem sliczna i zadbana taki brudas tego nie zrozumie chocbym wyszla z siebie:D i jeszcze jedno jestem wyksztalcona to tez cie zabolalo ?mam dobra prace to tez cie kluje ? :D:D dla ciebie ktos zadbany nie dba w swoj wyglad tylko o rozwoj intelektualny ? :D tak sie w latach 80-tych uwazalo ze tylko mol ksiazkjowy jest madry w dzisiejszych czasach kobiety wymagaja od siebie wiecej jak widac nie nadazasz :D:D:D

Gość andzelik
a i jeszcze jedno wysylam ci buzki i zyczenia milego dnia choc powinnam chyba probko kosmetykow buahahahahahahaha :D skonczylam pracke i ide do kina z moich ukochanym ty nawet pewnie nie masz faceta kto by chcial ze smrodem siedziec :D narka pozdrawiam i caluje :D

Gość agrafka84
ale głupoty opowiadacie z tym makijażem. Rozumiem oczywiście, że dla niektórych z Was makijaż trwający mniej niż 40 nie jest makijażem. Ale zrozumcie, że niektórzy nie potrzebują takiego pacykowania się i wyglądają ładnie i naturalnie. Ja nie mam idealnej cery, ale wystarczy mi musnąć twarz lekkim podkładem, korektor pod oczy, bo mam często podkrążone, oczy cieniami w trzech kolorach (tzn odcieniach, np. brązu) i tusz - to wszystko zajmuje mi niewiele ponad 10 min. Do tego puder sypki rozświetlający i jest super. Nie widzę potrzeby codziennego spędzania długich godzin na makijażu, skoro mój Mąż mnie widzi codziennie rano i wieczorem bez makijażu - i bez niego też uważa mnie za piękną. A dla innych osób nie mam zamiaru się odstawiać. Co innego większe wyjście oczywiście.

Gość nijak ****
szybkie mycie ok 10 minut , włosy co 2 dni nie mam odżywek tylko jedwab, do ciała też nic nie mam tylko takie dla dzieci do mycia z biedronki :D depilacja też szybko więc bardzo mało czasu i nie wyglądam jak niechluj

Gość nijak ****
a makijaż, hmmm tylko tusz do rzęs i czarna kredka pod oko ;)

Gość agrafka84
codziennie również czyszczę odbytnicę przecież to niepojęte jak może śmierdzieć z dupy

Gość andzelik
codziennie również czyszczę odbytnicę przecież to niepojęte jak może śmierdzieć z d**y

Gość agrafka84
dobry podszyw ;p owszem, w miejscach intymnych też się myję, przynajmniej trzy razy dziennie :P

Gość andzelik
mam faceta tylko w wymysłach :)

Gość pomyłka**********
to nie miał być twój podszyw :D:D:D sorka

Gość agrafka84
lol :D

Gość andzelik
codziennie z rana zaraz po wstaniu z mojej pryczy usłanej sianem i słomą zapożyczoną od zenona z pobliskiej wsi, biegnę czym prędzej do pobliskiej osiedlowej apteki pani zdzisi z niecierpliwością czekam aż otworzy by móc zakupić 10 opakowań enemy na wewnętrzne oczyszczenie po czym udaję się do domu czując wielką dumę i satysfakcję że znów spędzę pół dnia w WC na czyszczeniu mojej odbytnicy wprawia mnie to w ogromne szczęście :classic_cool:

Gość andzelik
jak mnie nie stać na enemę to używam do tego krakowsko suchą czasem pomaga tak samo i ma lepsze walory smakowo aromatyczne :classic_cool:

Gość andzelik
pamiętam mój pierwszy dzień na studiach kiedy to czekałam na pierwszy dzwonek pół godziny pod uczelnią po czym pani sprzątaczka zenobia uświadomiła mnie że koty z 1 roku mają zajęcia na 1 piętrze udałam się więc pod salę każdy już pisał notatki chciałam się zaprzyjaźnić z koleżanką obok niestety od samego rana miałam problemy żołądkowe przez stresy więc zanim wykrztusiłam z siebie "czesc co tam" puściłam strasznie śmierdzącego bąka cała sala uciekła z krzykiem i przerażeniem a profesor założył z biegu maskę gazową po czym zdzielił mnie po dupie patykiem podtrzymującym fikusa krzycząc przy tym "ło pieronie ty" jest mi strasznie wstyd :(

Gość poza twoją urodą jesteś też
bardzo pusta andzelik i nie zmieni tego twoje przesadne dbanie o wygląd...

dbałość o własny wygląd oraz czas temu poświęcony jest indywidualną sprawą każdej z nas:o nie warto drzeć kotów o to, ze któraś makijaż robi 30 minut a któraś 15. wiaodmo, że osoba która zaczęlła dopiero co się malować zrobi makijaż gorszy niż od tej, która maluje się od kilu lat :D

Gość agrafka84
klaszcze u rubika -> właśnie. Dlatego głupie komentarze, że jak ktoś jest nie umalowany jest brudasem, są nie na miejscu. Nie wszyscy czują potrzebę wystawania godzinami przed lustrem, a już malowanie się i nie pozwalanie się chłopakowi dotknąć .... to dla kogo ten ktoś się maluje? Żeby inni podziwiali ale własny facet na dystans bo makijaż się zetrze? ;)

Gość dffdsdfsfsddsdf
Współczuję facetom. Wyrwą na imprezie "fajną dupkę" a rano wyjdzie na jaw, jaki towar wybrali :D No błagam, jeśli ktoś w dzień powszedni wstaje 3 godziny wcześniej tylko po to, żeby doporawdzić się do porządku, a przed "wielkim wyjściem" przeznacza na to 6 godzin, to coś jest nie tak :D Hahahahaha paszczurki ;)

Gość ja sie wypowiem
1. kąpiel rano 20 minut depilacja CODZIENNIE bikini, nogi, pachy mycie głowy oraz maska na włosy razem w wannie 30 minut 2. myje zęby oraz się balsamuje plus minus 10 minut razem 3. reguluje brwi (mam fobie nienawidzę włosów) oraz usuwam jakieś włoski z okolicy wąsika pomimo,że mam blond 15-20 minut łąbnie czyli już godzina :P 4. wklepuje krem, a potem zaczynam suszyć włosy okolo 12 minut 5. nakładam kamuflaż pod oczy oraz na nos i jakies punktowe wypryski i zaczynam prostować wlosy znów jakieś 12 minut 6. pokdłada,pudruje cała twarz DELIKATNIE, a potem zaznaczam dokładnie kości policzkowe rysuje kreski oraz roszczesuje i podkreslam brwi jakies 15 minut 7. ubieram się więc plus minus wychodzi mi 2 godziny z rana z innych rzeczy, które robię, ale nie rano to malowanie paznokci co 2-3 dni u rąk połączone z pilowaniem i odsuwaniem skórek niestety też trwa to koło godziny oraz raz w tygodniu pedicur peeling stóp plus pumex i oczywiście skórki i malowanie raz na dwa 10-14 dni rozjasniam wlosy na rękach chociaż nie mam zbyt ciemnych, ale lepiej się czuje orpóćz tego staram się 3 razy w tygodniu cwiczyc po 30 minut oraz zdrowo jeść. Peeling ciala robię dość nieregeularnie, ale wtedy gdy czuję, ze potrzebuje oprócz tego chodzę na peeling kawitacyjny i mikrodermabrazje do kosmetyczki oraz kwasy na rozstępy na pośladkach, których nabawiłam się jako nastolatka oraz walcze laserowo z włosami pod pachami i okolicy bikini. Generalnie lubię o siebie dbać i nie wyborażam się zrobić 'dobrze' w mniej niż 2 godziny. Co nie znaczy, że mam problem wyjść bez makijażu bo często to robie szczególnie w wakacje pozdrawiam

Gość moj makijaz trwa
10 min i nie zmienia to faktu ze bez niego jestem nikim