Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzelik

Ile czasu poswiecacie na dbalosc o wyglad?

Polecane posty

Gość smierdzacy klocek
wy macie dobrze, bo sobie umyjecie wlosy i wysuszycie i mozna sie desantowac. a ja po umyciu i wysuszeniu musze cos jeszcze z nimi zrobic (i to zajmuje najdluzej) bo inaczej to sianooooooooo, nie mozna tak wyjsc na ulice

Gość jakloajaka
jak czekasz na wchloniecie sie odzywki, balsamujesz cialo, jak czekasz az sie wchlonie krem mozesz suszyc wlosy, jak czekasz na podklad mozesz je ukladac itp. a jak robisz pranie tez patrzysz jak wiruje i pilnujesz pralki?

Gość tycjanka1234
mnie makijaz zajmuje ok 40-50 min nakladam podklad puder cienie tusz brazer blyszczyk itd tez odczekuje az wyschnie to i tamto wtedy makijaz jest trwaly :)

Gość andzelik
wiesz co nie wiesz o czym piszesz :D nie nie patrze na pralke a ty ??? :D

Gość fgtredsdgewsferdd
lol ale ja na krem nie nakladam potem zadnych fluidow, pudrów... jak juz mam zamiar , ale rzadko to nakladam krem ide suszyc wlosy, wracam i wtedy dopiero uzywam pudru czy korektora.

Gość fgtredsdgewsferdd
aha czyli wg Ciebie makijaz powineien wygladać tak mniejw iecej: krem + baza + fluid/podkład a na koniec puder (sry za zla kolejnosc) Tusz do rzes, kredka do oczu badz eyeliner albo to i to, cien do powiek, szminka, aha i jeszcze roz do policzkow... cos jeszcze?

Gość hej dziewczyny!hjhj
tez wlasnie mam juz tego dosc, faceci stawiaja nam takie wymagania :D a my musimy sie meczyc :D gorzej gdy dochodza do tego jesczze ludzkie schorzenia,niedoskonalosci, to czas pielegnacji ciagle sie wydluza :( a to niesprawiedliwe, bo niektorzy sa nieksazitelni,maja super skore bez krost, piekne zdrowe wlosy,i nie wiele musza ze soba robic :O

Gość przypominajka nn
no nie każdy potrzebuje nakładać na twarz cały arsenał :O a sory, alekrem, baza, podkład, puder, bronzer, róż..to wszystko jest dla kogoś kto serio ma mega problem z cerą ktoś kto ma ładną cere tego nie potrzebuje i wystarczy mu lekkie muśnięcie podkładem albo samą bazą

Gość andzelik
fgtredsdgewsferdd- jak nie umiesz sie malowac to ok ale nie wyzywaj sie na innych moze tobie starczy tylko krem i jestes "piekna" :D ale wiecie to nie chodzi o robienie czegokolwiek dla faceta ja to robie dla siebie faceta to akurat mam takiego ktory nie zwraca na wyglad uwagi za bardzo jak jestem chora i nog nie ogole to nawet sie nie zorientuje poprostu taki typ ze nie bardzo go to interesuje dlatego mnie nie rozumie w kwestii ilosci spedzania godzin w lazience :D

Gość fgtredsdgewsferdd
no ja mam problemy z cera ale nie uzywam arsenału jak to ujelas - po takim czyms mialabym wysyp na caly ryj. skora powinna czym oddychac. dobra spadam stad, niektorzy - adzelika - maja jakiegos po prostu bzika na punkcie wygladu, to sie leczy ;]

Gość andzelik
ja nakladam fluid pozniej opruszam twarz pudrem itd i naprawde nie mam zadnych probelow z cera jezu wy sie nie znacie na makijazu wcale :D od razu sobie wyobrazacie ze tego wszystkiego sie doz naklada a wcale tak nie jest naklada sie troszeczke chodzi o to by makijazem podkreslic delikatnie urode a nie nawalic tone ale wy nie kumacie w ogole o co mi chodzi :D

Gość gfdggfgfgfd
Współczuję wszystkim, kto musi spędzać przed lustrem 3 godziny, żeby wyglądać jako tako :D Na szczęście ja nie mam takiego problemu

Gość bajacyna
Piszecie, że dla Was tracenie czasu jest problemem i jednocześnie wyśmiewacie osoby, które tego czasu poświęcają mniej. Czuję się zadbana i nie mam zamiaru spędzać pół dnia na wklepaniu balsamu i czekaniu aż się dobrze wchłonie. Ja nie widzę potrzeby malowania się 40 minut. 10 minut mi w zupełności wystarcza i nie mam żadnych niedoróbek, nawet jak komuś mażącemu się prawie godzinę tak się wydaje. Finito.

Gość andzelik
fgtredsdgewsferdd- ale nie denerwuj sie to ze o siebie nie umiesz zadbac to nie jest powod do nerwow przeczytaj co napisalam wszystkiego uzywa sie troszeczke matolku nerwowy :D a jak ktos ma cere z problemami i nalozy wszystko to dopiero bedzie zle wygladal oj chyba rozmawiam z dziecmi co uzycie tuszu do rzes uwazaja za super hiper makijaz :D

Gość gfdggfgfgfd
Dokładnie, mi makijaż zajmuje 5-10 minut. Może to kwestia wprawy a może po prostu nie używam miliona kosmetyków, żeby wyszpachlować na twarzy tapetę

Gość andzelik
gfdggfgfgfd-jako tako ? chyba pieknie i idealnie :D oj zlosliwe leniwe baby :D trza popracowac w koncu jestem w pracy :) pozdro

Gość gfdggfgfgfd
Ta, pięknie i idealnie. Naprawdę piękne są kobiety, które wyglądają zajebiście bez tony chemii :)

Gość gfdggfgfgfd
Poza tym naprawdę ci współczuję, że życie tracisz na balsamowaniu/makijażu/układaniu włosów. Nawet nie wiesz ile tracisz :) Ale rozumiem, paszczur musi się odpimpować przed wyjściem z domu

Gość hej dziewczyny!hjhj
moj makijaz to tez 10 min, krem, podklad, tusz,czasem cien, czasem tylko cien, czasem tylko tusz i to wszystko. nie bawie sie w zadne bronzery, róże bo zwyczajnie nie potrafie nimi operowac :P a szkoda bo czasem zazdroszcze takich makijazow, daja super efekt

Gość anielica diablica
oj mnie tez bardzo duzo czasu zajmuje dbanie o wyglad lubie to choc faktycznie czasem jest to meczace z drugiej strony to podstawa nie podlegajaca dyskusji jednak wiecie gdy popatrze na kolezanki w pracy mam wrazenie ze wiekszosc jest jednak zaniedbana lub troche tylko zadbana tylko te ktore naprawde dobrze wygladaja wiedza ile to kosztuje czasu :) i nie ma czegos takiego jak stuprocentowe naturalne piekno nikt nie ma cery bez skazy itd te co twierdza ze pewnych rzeczy robic nie musza klamia lub naprawde ich nie robia duzo z was jest nieststy zaniedbanych to nawet widac miedzy wierszami w waszych wypowiedziach

Gość gfdggfgfgfd
Oczywiście, że istnieje naturalne piękno :) Wtedy niewiele trzeba, aby je podkreślić Kiedyś jak zobaczyłam moją koleżankę bez makijażu to jej nie poznałam :D

Gość gfdggfgfgfd
"te co twierdza ze pewnych rzeczy robic nie musza klamia lub naprawde ich nie robia" Nie oceniaj wszystkim względem siebie :D To, że ty potrzebujesz 100% liftingu przed wyjściem z domu, nie znacyz, że inni też :) P.S. istnieje coś takiego jak znaki interpunkcyjne

Gość anielica diablica
ale nigdy nie bedziesz wygladala tak dobrze jak wtedy gdy o siebie zadbasz to normalne wez daj juz spokoj dzieciaku czytam twoje wypowiedzi i sa zalosne naprawde nie wiesz o czym piszesz i najlepiej idz na inny temat P.S-rozumiem ze masz piekne nieogolone nogi albo nie myjesz wlosow bo sa ladne nawet przetluszczone :D idiotka!

Gość anielica diablica
gfdggfgfgfd "te co twierdza ze pewnych rzeczy robic nie musza klamia lub naprawde ich nie robia" Nie oceniaj wszystkim względem siebie To, że ty potrzebujesz 100% liftingu przed wyjściem z domu, nie znacyz, że inni też P.S. istnieje coś takiego jak znaki interpunkcyjne i tak zrozumialas moja wypowiedz? matko kto tu pisze mylisz dbanie o siebie z przesada , to ze wygladasz zle i o siebie nie dbasz nie znaczy ze kazdy tak musi pryszczaty malolacie :)

Gość gfdggfgfgfd
Dlaczego mnie wyzywasz? Może zamiast tony pudru zafunduj sobie odrobinę kultury osobistej (i słownik ortograficzny)? Jest różnica między HIGIENĄ a LITREM LAKIERU DO WŁOSÓW :P

Gość anielica diablica
nie uzywam lakieru do wlosow ani nie naduzwam pudru maluchu :)

Gość gfdggfgfgfd
"i tak zrozumialas moja wypowiedz? matko kto tu pisze mylisz dbanie o siebie z przesada , to ze wygladasz zle i o siebie nie dbasz nie znaczy ze kazdy tak musi pryszczaty malolacie" Oj, zdziwiłabyś się ;)

Gość gfdggfgfgfd
Musisz być strasznie stara :) (i brzydka :( )

Gość kolorkowaa
U mnie też to wszystko zajmuje mało czasu.Makijaż to może 5 minut trwa-pomaluję kredką powiekę,tuszuję rzęsy i to zazwyczaj wystarcza,czasami minimalne ilości podkładu bo cerę mam w porządku , nie mam trądziku ani plamek.Z włosami też nie mam problemów-rozczesanie trwa może 3 minuty,na ew.poprawki paznokci też zlatuje max. 5 minut.Prysznic z depilacją ok.20 minut(i to bez pośpiechu).Mycie zębów ok.5 minut. Razem ok.30 minut , ale branie prysznica to przecież przede wszystkim czynność higieniczna.