Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaa kotki dwaaa

żarówka w piekarniku amica- koszmar!!!!

Polecane posty

Gość aaa kotki dwaaa

mam kuchenkę gazowo/elektryczną i już ze 3 razy musiałam zmieniać żarówkę w piekarniku bo się spaliła. Wydaje mi sie, ze często się zużywa :( Ale wymiana jej graniczy z cudem. Zawsze wykręcanie jej kończy się pęknięciem żarówki i potem trzeba kleszczami wyjmować gwint. :( A w ogóle to nie świeci zawsze. Jak się piekarnik nagrzeje to zaświeci. Nie wiem o co chodzi ale coś straszy. Chciałam dzisiaj sprawdzić dlaczego nie świeci i odkręciłam klosz i co się okazało? klosz się rozleciał. Odpadł w miejscu gdzie jest gwint. Więc teraz mam problem z wykręceniem gwintu klosza. A żarówka się kręciła i kręciła aż zostało mi w ręce samo szkło a gwint żarówki oczywiście w piecu :( wrrr Nie wiem czy ja mam takie szczęście czy wam też tak ciężko z wymianą żarówki idzie ???

Gość ehhhhhe
jak gwint został to wkręć samą bańkę i masz gotowe

Gość kolejny badziew firmy Amica
:o pralki też mają paskudne buble. Amica to gowno!!!

Gość aaa kotki dwaaa
jak mam wkręcić samą bańkę jak tam pozostał gwint po starej żarówce !! Więc trzeba go najpierw wyjąc. :O No właśnie amica to szrot !!!

Gość ehhhhhe
masz włosy koloru blond czy inne

Gość maria Anna 71
ja nie mam w ogóle swiatełka, bo mnie wkurzało to wymienianie:(

Gość jjjjjjjj jjjjjjj
a moja sprawuje sie swietnie, mam ja z 10 lat chyba a zarowki jeszcze nie wymienialam. I swieci nadal

Gość aaa kotki dwaaa
ehhhhhe nie rozumiem o co ci chodzi? Blondynka czy inna?? Myslisz że nie wiem o czym pisze? Mam wrażenie , że wpadłeś/ aś tu , żeby filozofować a w gruncie rzeczy nie umiesz wyrazić swoich opinii

Gość ehhhhhe
chyba blond

Gość prawiczek_28
To raczej kwestia słabych żarówek, a nie kuchenki. Trudno mi się wypowiadać o ich demontażu. Niestety teraz nie dba się o jakość jak w latach 80tych :). Wbrew pozorom (że za komuny to było be) można spotkać jeszcze sprawne pralki POLAR 663 Bio oraz lodówki i kuchenki z tamtej epoki.

Gość gość
PO 10 latach się spaliła bardzo częstego używania piekarnika/raz w tygodniu/!!

Gość gość
Mam ten sam problem.Wynika to z tego że żarówki zamienne nie są takie jak była w oryginale.Po pierwsze bańka oryginalnej żarówki była znacznie dłuższa i z grubszego szkła.Temp była do 500 stopni a nie 300st. Sprawdziłem to osobiście.Ale cóż z tego ,kiedy oryginalnej w sprzedaży brak.Wszędzie oferują żarówki chińskie z cienkiego szkła i krótką bańką.Z tego powodu mamy te problemy.Ja teraz spróbuję założyć dostępną żarówkę Filips lub Osram,może czas użytkowania będzie dłuższy?