Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martinaaaaa

ABORCJA, czyli wara od naszych tyłków!

Polecane posty

Gość Hawa2000
ide spac. dobranoc

Gość zarodek to człowiek
i rozwija i rośnie całe życie

Gość wrzucam z tematu
o psach w Chinach. Patrzcie przeciwniczki aborcji co się tam dzieje z płodami: "W cywilizowanym świecie szokującym zjawiskiem jest sprzedaż w Chinach ludzkich płodów . Młode dziewczyny świadomie zachodzą w ciążę. Potem również świadomie poddają się zabiegu aborcji. Uzyskane w taki sposób zarodki nadają się do spożycia. Chińczycy wierzą, że jedzenie ludzkich płodów sprzyja długowieczności. Najlepiej, jeśli płód jest z pierwszej aborcji młodej kobiety i jest płci męskiej.Mimo że organizacje humanitarne sygnalizują o takich nieprawidłowościach, to nic się z tym nie robi. Wręcz przeciwnie, kanibalistyczne praktyki stają się coraz bardziej powszechne. Żadne z państw nie zareaguje stanowczo. Wychodząc z założenia: Co nas to interesuję, przecież mamy własne problemy.\" link http://slajdzik.pl/slajd/chinczycy-jedza-plod%20y-ludzkich-dzieci,651 I co wy na to?

Gość Hawa2000
nie ogladalam tego slajdzika i nie wiedzialam ze w chinach cos takiego sie dzieje. ale skoro tak twierdzisz to wierze ci. to rzeczywiscie straszne co dzieje sie w krajach trzeciego swiata. tylko ze to o czym my piszemy nie mozna porownac do tego co dzieje sie w chinach. w polsce takich praktyk sie nie wykonuje.

Gość ja tez widzę pewną różnicę
między kanibalizmem a aborcją ze względów społecznych. Daleka jestem od oceniania osób żyjących w innej kulturze, tak różnej od mojej, o której tak mało wiem.

Gość różowy klapek
Jest już tutaj topik o adopcji ze wskazaniem i po jego przeczytaniu stwierdziłam, że ludzie sami nie wiedzą, czego chcą. Dziewczyna chce oddać dziecko do adopcji - sypią się teksty typu "trzeba było się nie puszczać, a teraz oddawać do adopcji", ludzie piszą, że powinna zatrzymać dziecko, bo wiele osób dzieci mieć nie może i autorka powinna czuć się szczęściarą itp. Gdyby autorka chciała ciążę usunąć, wszyscy pisaliby, że "trzeba było się nie puszczać, a teraz zabijać", żeby lepiej oddała do adopcji, bo jest tyle bezdzietnych małżeństw, które pragną dziecka itp. :D PARANOJA PO PROSTU! A jeśli chodzi o temat acorcji - jestem za w każdym przypadku.

Gość różowy klapek
*aborcji Co do osoby samego pana T. Terlikowskiego i jego poglądów - myślę, że jako mężczyzna nie powinien wypowiadać się na tematy, które z racji jego płci nigdy nie będą go dotyczyć. Ale oczywiście zawsze jest tak, że najłatwiej rozporządza się nie swoim ciałem i nie swoim życiem.

Gość gimogewo
Jezu chryste, zobaczylem i o malo z krzesla nie spadlem. Nawet nie wiem jak to skomentowac, mowe mi odebralo. Ale chinczycy to wszystko zezra, takie to smiecie sa niestety. Koty psy, ludzi, robaki, splesniale i smierdzace...zapewne spozywaja nie tylko plody ale i dla wybranych male cialka dzieci. Taka tam bieda i tak duzo ludzi ze nawet jak jakies dzieci gina to i tak nikt sie tym nie przejmuje. Szok.... Nie cierpie tego narodu, te zwierzeta ktore obdzieraja zywcem ze skory...Powybijal bym tych bydkalow.

Gość a propos chińczyków btw
Mamy przykład kraju, w którym aborcja jest legalna, podobnież w niektórych przypadkach wręcz wskazana: jak się okazjuje krajowi temu wcale nie grozi wyginięcie a wręcz przeciwnie.