Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martinaaaaa

ABORCJA, czyli wara od naszych tyłków!

Polecane posty

Gość za_a_nawet_przeciw
im intensywniej wsłuchuję się w argumenty zwolenniczek aborcji, tym bardziej jestem przeciw takiemu prawu.

Gość Zieeeeew
Taka kobieta już zdecydowała narażając się na ciążę idąc do łóżka. Sama jestem dziewczyną, ale tutaj macie rację: nielogicznie myślące, zdemoralizowane babska. :D

Gość nieistotna panienka
Gdyby kobiety były inaczej traktowane na porodówkach, to też by inaczej się działo. Wiele kobiet usuwa ciążę ze strachu przed porodem i złym traktowaniem. Skoro tak głośno wrzeszczycie o prawa życia dla płodu, to może zacznijcie też dbać o prawa kobiet w ciąży i porody, które wreszcie odbywać się będą po ludzku, a nie w nieziemskich bólach i przy złośliwych komentarzach personelu! Gdybym miała gwarancję, że będę rodzić pod znieczuleniem, pod dobrą opieką miłej położnej, pod okiem lekarza, który zrobi wszystko, abym odniosła jak najmniej uszczerbków i trzymając za rękę ukochanego męża, którego nie będę w przyszłości brzydzić po takich widokach to może zmieniłabym spojrzenie na aborcję. Jak narazie jestem za, bo wydaje mi się, że płód jest o wiele ważniejszy niż sama kobieta. Czasem czuję się, jakbym miała pełnić kiedyś rolę inkubatora, a najważniejsze będzie nie moje samopoczucie, a tylko dziecka, dziecka, ja będę zupełnie nieważna.

Gość martinaaaaa
uwielbiam mordować małe dzieci!! co mnie one obchodzą, licze się tylko ja, zabiłabym wszystkie, moje ciało jet do ruchania, a nie jakimś inkubatorem.

Gość Czerwona_Krwinka
Aborcja powinna być dopuszczalna w takich przypadkach jak: gwałt, zagrożenie życia matki, czy ewidentne wady płodu. W pozostałych przypadkach nie należy traktować człowieka jak sukienki w butiku. Dziś mnie na nią stać, to kupuję, a jak mnie nie stać, albo mi się teraz nie opłaca, to nie kupię. (A więc dziś usunę, a urodzę sobie za rok jak mi się sytuacja finansowa i psychiczna wyklaruje). Dziecko to nie rzecz! Twierdzenie autorki iż dziecko można usunąć dopóki jest w niej, bo z niej "żyje" i "pobiera" oraz dlatego że bez jej akceptacji tego stanu nie będzie w stanie samo przeżyć, jest po prostu śmieszne. To nic innego jak prawo dżungli. Jestem silniejsza, to więc ja decyduję czy zabrać ci życie! Od chwili poczęcia tworzy się odrębny organizm i tak samo jak nie można po jego urodzeniu decydować samemu o uśmierceniu dziecka, tak samo nie powinno się decydować o zabraniu życia komuś, kto rozwija się w naszym łonie. Dziecko po urodzeniu również nie jest w stanie funkcjonować bez naszej pomocy, często się o tym zapomina, a jakoś nie ma społecznego przyzwolenia i zrozumienia dla kobiet które urodziły i pozostawiły dziecko same sobie, bez opieki, czego skutkiem była jego śmierć. Dlaczego więc tutaj rozróżniamy kobiety uważając je jako dzieciobójczynie, a te które zabijają dziecko w łonie już nie? Bo niby co? Uważają że to jest dzieckiem a tamto nie? Zaraz zaczną się przepychanki i twierdzenia że dziecko do 12tc to nie człowiek, tylko zlepek komórek itd... więc można bez wyrzutów sumienia usuwać. A po 12tc to już w sumie nie powinno się usuwać, bo to w końcu już płód. Wiemy przecież że stopień zaawansowania ciąży limituje możliwość legalnej aborcji i waha się od 10 tygodni (we Francji) do 24 tygodni ( w Wielkiej Brytanii). Jak widać, dla każdego kiedy indziej zaczyna się CZŁOWIEK! Czy to oznacza że Polki są lepsze od Brytyjek, bo uznają aborcję tylko do 12tc? Otóż nie. I Polki i Brytyjki tak samo mają ludzkie życie za nic. Wyznaczanie SUBIEKTYWNYCH granic jest tylko zawoalowaniem okrucieństwa. Nikt nie zaprzeczy temu że ŻYCIE ZACZYNA SIĘ OD POCZĘCIA!!! Kiedy zaczyna się życie? Wypowiedzi naukowców. Poniżej przytaczamy wypowiedzi wybitnych naukowców, którzy jednoznacznie stwierdzają, że życie ludzkie zaczyna się w momencie poczęcia: „Komórkę jajową od momentu zapłodnienia nazywamy zarodkiem, ale nie ulega wątpliwości, że jest to człowiek" prof. dr hab. med. Bogdan Chazan, specjalista krajowy w dziedzinie położnictwa i ginekologii „Żywot człowieka rozpoczyna się w momencie poczęcia, to jest zapłodnienia i kończy się w momencie śmierci". prof. zw. dr hab. med. Rudolf Klimek, członek Królewskiego Towarzystwa Lekarskiego w Londynie, CM UJ „W świetle obecnej wiedzy nie ulega wątpliwości, że życie człowieka zostaje zapoczątkowane w następstwie połączenia się dwu komórek rozrodczych - gamet - żeńskiej i męskiej w postać komórki macierzystej zwanej zygotą, która o tej chwili zaczyna żyć własnym rytmem". prof. dr hab. med. Maria Rybakowa, Komitet Rozwoju Człowieka Wydziału Nauk Medycznych PAN Warszawa-Kraków „Po zapłodnieniu, to jest zespoleniu się jądra komórki jajowej z jądrem plemnika (co następuje w jajowodzie, blisko jego ujścia od strony jajnika) powstaje całkowicie nowa, odbiegająca od genotypów rodzicielskich, odrębna jakość genetyczna - nowa osoba ludzka. Zestaw jej genów w komórkach somatycznych nie ulegnie już zmianie do końca życia" prof. dr hab. Bolesław Suszka, biolog, pracownik naukowy PAN „Szacunek dla nowego życia od samego poczęcia i uznanie dziecka za partnera w dialogu są bardzo ważne. Ten dialog rozpoczyna się w momencie poczęcia". prof. dr hab. Peter G. Fedor-Freybergh, „Psychologia i medycyna pre- i perinatalna: nowa interdyscyplinarna nauka w zmieniającym się świecie", „Menopauza", Zeszyt 1. Tom 1, 2002 CZŁOWIEK JEST CZŁOWIEKIEM OD POCZĘCIA,to jest udowodnione naukowo i nie jest to już kwestią wiary czy ideologii tylko.Aborcja jest więc ciężkim grzechem i MORDERSTWEM DZIECKA,a nie żadnym usunięciem "komórek","zarodka" czy jakiegoś fragmentu ciała matki. I nie opowiadajcie tu o aborcji jako czymś lepszym od rodzonych - niechcianych dzieci. Was również i te dzieci nic nie obchodzą!!! TROSKA O DZIECKO JEST PIERWSZYM PODSTAWOWYM SPRAWDZIANEM STOSUNKU CZŁOWIEKA DO CZŁOWIEKA!

Gość martinaaaaa
mój stosunek do człowieka jest obojętny dopóki nie tkwi w moim brzuchu i jest pasożytem!

Gość e... po co te cytaty
o genach?

Gość Bóg zabija swoje dzieci
ok. 70% zarodków umiera we wczesnej fazie rozwoju. w wiekszości przypadków kobieta nie ma świadomości, że była w ciąży.

Gość Czerwona_Krwinka
"ok. 70% zarodków umiera we wczesnej fazie rozwoju. w wiekszości przypadków kobieta nie ma świadomości, że była w ciąży". Zgadza się. Tak samo Bóg decyduje o tym czy zachorujesz na śmiertelną chorobę i nie będzie Cię za miesiąc itp. Decyduje o tym Bóg i niech tak pozostanie. "mój stosunek do człowieka jest obojętny dopóki nie tkwi w moim brzuchu i jest pasożytem!" Kłania się nauka biologii, zajrzyj w google czym jest pasożyt.

Gość amarant**
co nie oznacza, że jeszcze trzeba im pomagać w umieraniu..

Gość Czerwona_Krwinka
Bóg - siła odgórna. Bynajmniej do Katolicyzmu mi baaaaaaaaardzo daleko, ale każdy ma swojego Boga i ja go mam.

Gość amarant**
skąd wiesz Noxelia jak to bedzie?? opowiedz, bo też bym chciała zostac taka oświecona

Gość Czerwona_Krwinka
Noxelia - ja nie twierdzę że ktoś nas będzie z tego rozliczał, pewnie nie. Ale nie w tym rzecz. Bądź po prostu człowiekiem, tak zwyczajnie od siebie.

Gość martinaaaaaa
Naucz się czytac ze zrozumieniem czerwona krwinko! Chodzi mi o taką sytuację gdy płód jest już na tyle rozwiniety,ze może zyc BEZ CIAŁA MATKI,a nie bez jej przewijania czy karmienia! Czyli taki płod może przezyc np. w inkubatorze,przy pomocy lekarzy,ALE BYC NIEZALEZNYM od matki. Jak wyskrobiesz 3 miesięczny płód,to nie przezyje chocby go wsadzić do inkubatora i zastosować najnowsze metody leczenia.NIE PRZEZYJE poza matką.I to dla mnie nie jest odrębny człowiek.Jest to płód,który MOŻNA usunąc. Po drugie SYTUACJA MATERIALNA to jeden z NAJWAZNIEJSZYCH czynników warunkujacych zycie człowieka.Jesli więc kobieta nie ma odpowiednich warunków ,MA PRAWO nie donosić ciazy. Ja usunę ciążę jesli wpadnę.W moim kraju jest to LEGALNE i łatwodostępne.

Gość martinaaaaa
a ty czerwona_krwinka myslisz ze ktos bedzie te Tewoje długie wypociny czytał? przeczytałam 2 ostatnie zdania.

Gość martinaaaaaa
czerwona krwinka:Tak samo Bóg decyduje o tym czy zachorujesz na śmiertelną chorobę i nie będzie Cię za miesiąc itp. Decyduje o tym Bóg i niech tak pozostanie. " No to rozumiem czerwona krwinko,ze skoro to Bóg decyduje o chorobach,to jesli zesle na ciebie raka-TY NIE PODEJMIESZ TERAPI,BO TO PRZECIEZ BÓG TAK CHCIAŁ?? Rozumiem,że zgodzisz się umrzec na zapalenie wyrostka robaczkowego,bo przeciez BÓG TAK CHCIAŁ???Jak twoje dziecko bedzie miało cięzkie zapalenie płuc,to nie podasz mu leków i umrze, bo BÓG TAK CHCIAŁ? Potworna z ciebie HIPOKRYTKA,jak większosc katoli z resztą.

Gość Czerwona_Krwinka
Nie do mnie pretensje. To nie ja tylko naukowcy już dawno udowodnili, że począwszy od poczęcia mamy do czynienia z odrębnym organizmem! Odrębnym w sensie - tuż po połączeniu plemnika z komórką jajową tworzy się nowe życie, gdzie zapisany jest osobliwy kod genetyczny, a więc nie Twój, nie partnera tylko EWIDENTNIE TEGO jeszcze nie wykształconego człowieka. A więc czy chcesz czy nie, decydujesz o losie kogoś, kto w ciągu zaledwie 9 miesięcy stanie tym którego byś nawet palcem nie tknęła, aby go aby nie skrzywdzić, bo przecież tak nie wypada. To dopiero hipokryzja.

Gość Zieeeeew
Noxelia pisze: "Przecież nie ma żadnego boga" a potem wpierdala jakieś kity "Po śmierci jesteśmy jedynie energią" Co kurwa? Bzdury i tyle. Chorzy z was ludzie, całkiem chorzy. A te baby są nielogiczne i dlatego pierdolą takie głupoty.

Autorko... aborcja = morderstwo i uwierz mi, że powinni zalegalizować morderstwa takich osób jak Ty właśnie. Odrazu bym Ci kulke sprzedała, bo wkoncu morderstwo morderstwem jest, a ze to tak ładnie nazwali " aborcja" to tylko słowo, a w praktyce znaczy dokladnie to samo co "zabić". Jestes pewna juz w 100% ze zabijesz swoje dziecko? Świetnie i gratuluje. Ok, ja rozumiem gwałt, czy zagrozenie zycia kobiety czy dziecka, okaleczenie dziecka itp, ale Ty swteirdziłaś juz na dzień dobry, iż je zabijesz... a jak mieszkasz w Italii od dłuzszego czasu to juz rozumiem to podejście... Włoszki Włochy to brudasy, bo sama mam chrzestną we Włoszech już od 15 lat i stwierdza, ze taka POlka jak Ty przeradza sie w takiego brudasa i wlasnie to okazujesz tutaj, tylko nie wiem co chcesz tym zyskać. Dajesz dupy? Dawaj,ale ponoc tego konsekwencje a nie zabijaj, bo pamietaj że takie cos jak sprawiedliwosc na świecie istnieje a ciebie wczesniej czy pozniej dosięgnie :)

Gość martinaaaaa
właśnie i tak jest nas za duzo, a lubię się pozbyc problemu szybko i nic nikomu do tego. was tez bym sie pozbyła gdybyście sie mnie doczepili jak pasożyt.

Gość Czerwona_Krwinka
martinaaaaaa - no właśnie odwrotnie. Zrobię wszystko aby moje dziecko mogło przeżyć. Czyli będę je leczyła, podobnie jak siebie, aby mnie nie straciło itd... Nie mieszaj nienawiści z miłością. Chęć niesienia pomocy a uśmiercania to duża różnica.

Gość martinaaaaaa
Maluniu Polacy to brudasy,np. ty. Ze swoją cipa rób co chcesz,a ja zrobię TO CO JA CHCĘ. Jesli to dla ciebie morderstwo,to prosze bardzo,nie przekonuję cię do mojego zdania.ALE TAK,na 100% usune jesli zajdę.Bo dla mnie to nie jest człowiek,a nawet gdyby ktos mi udowodnił,ze jednak jest TO I TAK bez żadnych oporów go usunę.

Gość martinaaaaa
a ty malunia jak zwykle pierdolisz głupoty.. zawsze sie znajdzie ciocia dobra rada, co tyle widziała i o swiecie tyle wie..

Gość martinaaaaaa
Prosze sie nie podszywać pod mój nick.Chodzi o post z 00:31

Gość Czerwona_Krwinka
"właśnie i tak jest nas za duzo, a lubię się pozbyc problemu szybko i nic nikomu do tego. was tez bym sie pozbyła gdybyście sie mnie doczepili jak pasożyt". Jesteś nie na bieżąco widzę. Wiesz dlaczego podwyższają wiek emerytalny? Dlatego że ludzie żyją dłużej niż kiedyś, ale przede wszystkim dlatego, że mamy NIŻ DEMOGRAFICZNY! Nie pozbywaj się problemów, tylko po prostu ich nie twórz, będzie Ci w życiu łatwiej.

martinaaaaa a ja wiem jedno... problemów sie nie pozbedziesz, to one pozbędą sie ciebie i uwierz mi, to co tu piszesz jest straszne... takich pasozytów jak ty pwinno się tepic i sprawiac by poczuli sie dokladnie tak samo jak taki niewinny jeszcze nic nie czujący zarodek, ktorego zapewne bys sie tak łatwo chciala pozbyc. Tez pomalu bym ci dłonie ucinała, nogi, na kark chwyciła i co nie co poprzestawiała... jestes zalosna idz juz spać smieciu.

Gość Czerwona_Krwinka
Noxelia - jakie to ma znaczenie czy stworzył na Bóg? Dla mnie żadnego. Mogłam sobie powstać z prochu, czy czegokolwiek, co nie zmienia mojego podejścia do drugiego człowieka. Zostaw Boga w spokoju. Przyjmijmy że go nie ma jak to dla Ciebie takie istotne.

Gość martinaaaaa
wlasnie noxelia, boga nie ma. ja lubie sie bzykać a nie rodzić.

Gość Czerwona_Krwinka
"wlasnie noxelia, boga nie ma. ja lubie sie bzykać a nie rodzić". No więc nie ma Boga, o co to Halo, czepiacie się nie tego co trzeba. Jakbyś się go tak nie bała, to byś w ogóle o nim nie wspominała. Po następne, kto Ci się nie pozwala bzykać, możesz to robić co sekunda, ale jeśli wiesz że nie chcesz rodzić, to pozbaw się na stałe płodności. Sprawa iście prosta.