Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

konczynka

kobiety starajace się łączmy sie!!! Ten topic jest nasz!!!

Polecane posty

Gość italiana bella
Hej dziewczyny tak sobie czytam i no i moze tez sie przylacze:) Staram sie od kiedy siegne pamiecia nawet kiedy sie nie staralam to cicha nadzieje mialam ,ze @ nie przyjdzie, ale tak na 100 proc. to rok i nic, porobilam badanka i mam: -przewlekle autoimunologiczne zapalenie tarczycy co przyczynia sie do niedoczynnosci, - no i reszta hormonow szwankuje fsh,lh,prolaktyna..... Lecze sie na tarczyce z 2 miesiace w polowie kwietnia mam wizyte kontrolna no i zobaczymy co jest grane. Nie wariuje z tego powodu tzn co 30 dni nie robie testow, ale co 34 tak, obserwuje owulacje naturalnie tzn sluz, bole, zwiekszona ochota na sex, moj organizm daje mi wiele znakow a moze sobie tylko zarty robi a owulek brak. Pozdrawiam

Gość Xcień wiatruX
italiana bella... dopóki niewyregulujesz tarczycy, to hormony płciowe będą takie jakie będą. Zostaw je w spokoju, najpierw tarczyca. Ja też mam Hashi :)

Gość sandrillla
Witam dziewczyny,jak samopoczucie? Ja dzisiaj mam dobry humor,mialam wolny dzien i poszlam sobie na zakupy,kupilam sliczna torebeczke i kilka bluzek :D

czesc dziewczyny fajnie ze sie przyłączyłyście. Ja też kiedyś mialam problemy z tarczyca ale sie wyleczylam i teraz ich nie mam a mimo to nadal mam problem z zajsciem w ciaze. zapraszam jutro na pogaduchy przy kawie tak okolo 10,00

mam wyniki TSH - 2,35 Progesteron - 11,5 Prolaktyna - 25,57 Bardzo proszę o pomoc, czy to są wyniki w normie???

Gość Xcień wiatruX
Podaj normy, progesteronu i prolaktyny. Tsh- nie jest takie złe.... ale jak chcesz być w ciązy musisz mieć 1, chociaz trudno powiedziec cos po samym tsh. ja zrobiłabym jeszcze ft3 i ft4. Lekarz Ci powie, że jest super i reszta nie potzrebna, mozesz byc pewna.

lekarz mi mówił że nie powinnam mieć więcej niż 1,5 a to mój zakres TSH - zakres 0,550-4,7800 prolaktyna - zakres 1,39-24,20 progesteron - 3,34-25,56 co myślisz o tym?? w miare okej są wyniki???

Gość Xcień wiatruX
Klaro, jak sama widzisz prolaktyne masz za wysoką. Ja uważam, ze masz coś z tarczycą. Podpowiadam Ci zrób hormony tarczycy, to badanie Ci pokaże, jak Twoja tarczyca wyglada hormonalnie. W przypadku niedoczynności prolaktyna zawsze jest za wysoka :(

dzięki bardzo. Przy kolejnej wizycie u lekarza poproszę go o kolejne skierowanie. Ale on pewnie będzie wolał przepisać mi jakieś leki. A czy możliwe że prolaktyna jest tak wysoka bo dziś mój 20 dc i już mi puchną piersi na okres???

Gość starsza mama123
Kolejny taki sam temat :/ Oh laski, nie uda Wam sie szybko zajsc w ciaze siedzac tutaj. Ja sama siedzialam chyba z 8mcy i te wieczne pisanie, testy, problemy... po co to sobie czlowiek wszystko wkreca i sie nastawia - nie wiem. Przestalam wchodzic bo za kazdym razem gdy dostawalam okres czulam ze ni etylko zawiodlam siebie ale i cale forum! Czy to jest jakis wyscig o dziecko??? Przestalam wchodzic, 2mce i co? Mam coreczke :D

Gość Xcień wiatruX
klaro... są różne podejscia lekarzy, większość bedzie Ci dawało specyfiki na zbicie prolaktyny. A ja Ci mówię, ze hormony płciowe w duzej mierze zależą od traczycy. Wiec sprawdx dokładnie tarczyce i bądz o krok pzred lekarzem. Od razu Ci mówię, ze nie da Ci skierowania na to... chyba, że to endokrynolog. W Polsce leczy się niestety tylko wynik tSH... a to żenada.

hey, wyczytałam że coś o TSH piszecie ja tez po podstawowych badaniach i TSH mam 1,685 niby norma u mnie jest do 4 ale jak Wy myślicie? u mnie nie ma szans na badania hormonów na kase ;/ też tak macie? wszytsko trzeba robić prywatnie robiłam jescze badania na Toxoplazmoze ale jeszcze nie mam wyniku pozdrawiam

Gość Olwia11111
Staramy sie poltora roku i nic z tego nie wychodzi badania porobione niby wszystko w pozadku a jednak nie jest