Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wswieciedziecka

Mamy 20-letnie 21-letnie

Polecane posty

Tak, my kobiety majace dzieci w wieku 25 lat chcemy wypełnić pustkę w swym życiu, bo nie mamay celów i zainteresowań.... Bzdura totalna... Octavio, nie oceniam Cię, masz swój sposób na życie, ale nie wyciągaj tak pochopnie wniosków. Wyobraź sobie, że dziecko to nie laleczka do zabawy, żeby wypełnić jakąś wymyśloną przez Ciebie pustkę. Po prostu niektóre dojrzewają szybciej do macierzyństwa i nie ma to nic wspólnego z brakiem zainteresowań.

Tamara nie pisałam o matkach 25 letnich. Akurat ten wiek jest dobry na posiadanie dziecka, bo ma się już zazwyczaj jakieś studia skończone, ewentualnie pracę. I myśli się poważniej niż 'jakoś to będzie'.

Oktavio, zgadzam się, gdybym myślala jedynie, że jakoś to będzie, to nie miałabym dzieci... Ja skończyłam studia i mimo dwójki maluchów od wrzesnia zaczne pracę w prywatnym przedszkolu. Mam wspomnienia jak również cele.... Posiadanie męża i dzieci nie sprawiło, że stałam się kurą domową bez perspektyw :)

Ok, śmieszą mnie tylko żalosne wypowiedzi Lindy-tylko atakować potrafi i usilnie twierdzi, że jej życie jest lepsze i wyzywa kobiety tu piszące od kretynek i głupich-to dopiero świadectwo dojrzałości i inteligencji :)

bo jest lepsze...bo dzisaj spędziłam cudony poranek.bo jak patzre w lustro to widze super laske, bo mam mgr przed nazwiskiem,bo kiedy ide ulicą obcy mężczyźni mówią mi dziendobry BO: NIE MUSZE CHODZIC Z WIELKIM BRZUCHEM,WYDAWAĆ KUPE KASY NA DZIECKO,ZATRUDNIAC OPIEKUNKI KIEDY MAM OCHOTE POTANCZYC... nie zrozumiesz tego tłuku NIGDY :))

ale TY Tamaro masz dwa bachory więc plisssss...wiem,że sobie zążyłąś juz wmówić,ze to przecudna sprawa użerać się z dwójką dzieciaczków:) niestety mnie do tego nie przekonasz Załosna Matko!

Gość zwykłe latawice a nie matki
żeby być dobra matką trzeba móc zapewnić dziecku odpowiednie warunki, trzeba być szczęśliwą kobietą. A czy szczęśliwa może być kobieta bez wykształcenia bez pracy pasożytująca na facecie albo rodzicach bo nawet jej na mieszkanie nie stać?:o takie kurwiszcza bez przyszłości pakują się w bachor w tak młodym wieku

Gość racja z tymmmmmmm
lindo-pindo, obys nigdy w ciaze nie zaszla bo tylko skrzywdzisz swoje dziecko. Co twoja matka na swiat wydala-glupia, zapatrzona w siebie pusta lale. I ty masz mgr przed nazwiskiem, ale wyczyn. Chyba cudem studia skonczylas idiotko, twoj poziom wypowiedzi jest bliski zera.

Gość racja z tymmmmmmm
Masz racje po co ludziom dzieci, widac to na twoim przykladzie-wierz mi twoja matka nie spodziewala sie pewnie ze urodzi taka kretynke. Widzisz po co jej byl bachor taki jak ty?

Gość racja z tymmmmmmm
Super laska, wmawiaj sobie. Na forum mozna wszystko napisac. Za dwadziescia lat nie bedziesz juz taka piekna i wtedy nic ci nie zostanie, twoje watpliwe wyksztalcenie jedynie i twoje super wspomnienia.

hahhhahahhaha zadzrosny bazyl z Ciebie,pewnie jestes jedną z tych dziewczyn,które zabijają mnie wzrokiem na ulicy...zazdosć ale przyznaj...jesteś pasztetem??? ZAWSZE BEDE SIE CZUŁA LEPSZA OD WAS BRZYDULO MACIORY Z BACHORAMI!!!!!!!!!!!!!!

i nigdzie nie napisałam,ze mgr to wyczyn,tylko,ze jestem z tego powody szczesliwa..bo oprócz urody mam wykształceni,hahhaha Maciora z bachorem u cyca czytać nie umie..:((((

Gość racja z tymmmmmmm
Naucz sie czytac-nigdzie nie napisalam ze mam dziecko. Idz do burdelu pracowac skoro taka cudna jestes i tam facetom sie chwal, ze studia skonczylas. Bedziesz miec swoj pokoik a na drzwiach napis "Mgr Linda Obciagara" :P Ze takie puste pindy po ulicach chodza :P na twoj widok moglabym pomyslec jedynie "ekskluzywna dziwka". Tylko nie zapomnij wypisac sobie na czole, ze mgr masz :P, bo inaczej ktos pomysli, ze jedynie zwykla szmata z ciebie, gumowa lalo.

biedna,całe żucie zazdrościła ładnym dziewczynom...stąd ta frustracja wobec lepszych:)

Gość bibi345
w tym roku skoncze 21 lat i szczerze mowiac, nawet nie wyobrazam sobie siebie jakos matki, mam jeszcze tyle planow, chce tyle swiata zwiedzic a nie sie bawic z dziecmi... jak dla mnie dziecko moze poczekac bo mlodosc jest piekna i tylko jedna wiec nie chce jej spedzic w pieluchach:) no ale to moje zdanie a wam dziewczyny zycze powodzenia w wychowywaniu dzieci bo to trud ogromny

Gość racja z tymmmmmmm
Akurat ci zazdroszcze, nie mam czego, masz zjebany charakter i faceta zwabisz jedynie na swa sliczna buzke ale nie zatrzymasz na dluzej, bo jak pozna twoj charakterek to ucieknie w pizdu. Takie jak ty dobre sa na jeden raz na ruchanko a ty sciero sie cieszysz. I Twoj mgr jest nawet plusem-jestes niezalezna finansowo i przynajmniej sponsorowac cie nie trzeba...dymanie za darmo :P

Gość do lindy............
ja ubieram sie fajnie dla mojego faceta, a nie typow na ulicy, zeby sie za mna ogladali, masz sie czym szczycic, serio... no chyba, ze dowartosciowuje cie to, ze obce dziady sie na ciebie gapia, jestes zakompleksiona i tyle, jesli takie cos zwieksza twe poczucie wartosci... i tekst dnia, ze masz magistra przed nazwiskiem. moja droga, moze mialas szczescie, ale w tych czasach mlodzi ludzie z mgr czesto pracuja za najnizsza krajowa lub zapierdalaja zagranica na liniach produkcyjnych... i widac na studiach nie nauczylas sie tolerancji i kulturalnej rozmowy... oj zalosna jestes i zal mi ciebie.

Gość lkjfkljasdf
🖐️

Gość HciwD
Przeczytalam tylko dwie pierwsze strony, wiecej mi sie nie chce. Autorka to jakas idiotka. To jesli kobieta ma 30 lat i ma dziecko to juz jest stara? Glupia dziewucho nie masz nic: mieszkania, wykszlatcenia, pieniedzy, slubu, nawet narzeczony nie chce teraz dziecka. A zachodz sobie teraz a za jakis czas bedzisz plakac, ze ciezko i facet nie chce w niczym pomagac, a moze nawet zostawil. Skad sie takie glupie baby jak autorka biora, i argumeny na posiadanie dziecka tez jak by przedszkolak wymyslil. Egoistka i tyle

Gość kkkjur
Ja mam 19 lat, przede mną matura, moja córka ma 3 miesiące, właśnie sadzi bąki w wózku obok mnie, jest bardzo absorbująca i nigdy w życiu nie zdecydowalabym się zmienić tego wszystkiego.. Naprawdę, zostać matką i w ogóle być matką, to jak się tak o sobie mówi, to aż kręci się w głowie ;D Taka jestem z siebie dumna, ha!

Gość kkkjur
młodość w pieluchach też nie jest taka zła :) jeśli ktoś to zaakceptował, wziął na klatę i naprawdę tego chce. Zgadzam się, że to wcześnie i nie każdy miałby na to ochotę, ale po co się o to spierać. Nikt się nie dowie , jak zareaguje , dopóki go to nie spotka. Ja jeszcze całkiem niedawno nienawidzilam małych dzieci. Nadal za nimi nie przepadam, ale moje , to zupełnie coś innego :)

Gość kkkjur
jeszcze tak się zastanawiam skąd w Was tyle żółci :) To sprawa autorki , za co utrzyma dziecko, co Was to tak boli? Przecież nie Wy ją i jej dziecko będziecie utrzymywać.. Rozumiem wyrażanie swojej opinii, ale po co ta agresja :D Takie reakcje kojarzą mi się tylko w pewnym sensie z zazdrością.. Albo jakimś niedowartościowaniem.. Skąd w Polakach tyle negatywnych reakcji , uczuć, co?

Gość jasne możesz chcieć
w jakim chcesz wieku ale nie pisz mi że 30 letnia kobieta jest stara i może urodzić chore dziecko bo normalnie cię wyśmieję! gdyby rodziła przed 5 to można się zastanowić ale teraz wiele par ma pierwsze dziecka po 30 i nie widzę jakiś defektów u tych dzieci , jedna pani którą znam urodziła mając 40 lat pierwsze a druga 42 oboje dzieci zdrowych. A ty tu sugerujesz że 30 lat to stara itd :O

Gość jasne możesz chcieć
przed 50

Gość o ja pierniiiczeee
jak ktoś ma problemy z zajściem w ciąże to zawsze będzie je miał nie ważne czy w wieku 20-30 czy 40 lat ale taka polska mentalność gdzie wpaja się "im młodsza tym lepsza" 🖐️

Gość ja miałam 16 jak urodziłam
i czuje, że przegrałam życie, leczę się u psychiatry :(

Gość NESSEYA
KTOŚ TUJESZCZE ZAGLĄDA?:D

Ja mam 20lat gdy urodze bd miała 21. Oboje mamy działalności gospodarcze. Wpadka to nie była oboje tego chcięliśmy i cieszymy się kazdym dniem ciązy. Mamy mieszkanie po dziadku mojego. Uwazam ze dziecko jezeli jest kochane i ma dojrzałych rodziców(czasami 30letnie matki tez zbyt odpowiedzialne nie są) to oczywiście w granicach rozsądku kazdy wiek jest dobry. Zapewnienie dziecku odpowiednich nie mówię ze luksusowych warunków to podstawa do wychowania dziecka bo to największy skarb jaki moze dostać kochająca się para.