Gość lancome23 Napisano Październik 23, 2013 Ten castsgnus zniza poziom prolaktyny może zrobię po obciążeniu za każdym razem jak się pytam ginekologa o prolaktyne po obciążeniu on mówi po co przecież masz w normie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dolarcia 0 Napisano Październik 23, 2013 lancome mój mówi odwrotnie czemu nie rozszerzasz badań heh tylko on ci musi dać receptę na obciążenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kropka80 0 Napisano Październik 23, 2013 Lancome, wybacz, ale ten lekarz to jakiś baran! Powiennien powiedzieć, sprawdź dla świętego spokoju. Może w razie czego, nie umiałby tego leczyć??? Dolarcia, super! Idź na spotknie i zdaj relacje :) ja nie mam takiej możliwości :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LANCOME 23 Napisano Październik 23, 2013 to ja już sama nie wiem... a muszę mieć recepte na tą prolaktyne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kropka80 0 Napisano Październik 23, 2013 Lancome, do obciążenia bierze się lek-metoklopramid. On jest na receptę, choć to zwykły lek przeciwwymiotny. W laboratorium na ul. Janowicza mają te tabletki, więc nie musisz mieć recepty. Jak coś to ja też mam, bo kupiłam, a w opakowaniu jest ich 50 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dolarcia 0 Napisano Październik 23, 2013 lancome, a już długo chodzisz do lekarza? on chyba nie dość poważnie podchodzi do problemu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LANCOME 23 Napisano Październik 23, 2013 o w ogóle taka ciapa rapa jest no już z 8 miesięcy chodzę do tego ginekologa a byłam dzisiaj na Janowicza z badaniem nasienia:) może tam pójdę a resztę badań moge tam też probić? chodzi mi o lsh,lh jutro mam 3 dzień cyklu i mogłabym zrobić hormon tarczycy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LANCOME 23 Napisano Październik 23, 2013 jakie konkretne badania powinnam jutro zrobić? prolaktyne po obciążeniu,fsh,lh i coś jeszcze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dolarcia 0 Napisano Październik 23, 2013 lancome ja tarczycę robiłam chyba bez względu jaki dzień cyklu był. Lancome moim zdaniem zmień lekarza i poczytaj o naprotechnologii :) ja się wkręciłam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kropka80 0 Napisano Październik 23, 2013 Lancome, oczywiscie tam wszystko zrobisz. Nie wiem jak się mają ceny względem Szpitala Miejskiego(ja tam robię). Wiem, że prolaktyna z obciążeniem to łączny koszt 60 zł. Zrób jeszcze fsh, lh, estradiol. Możesz testosteron. Tarczycę warto byłoby zrobić pełną tj. Tsh, ft 3, ft 4. Jeśli masz kasę, to do tarczycy anty tpo, anty tg, ale to możesz zostawić na troszkę później. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LANCOME 23 Napisano Październik 23, 2013 o żesz kurde ile tego jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kropka80 0 Napisano Październik 23, 2013 Lancome, ważna rzecz przed prolaktyną: wyśpij sie, rano jak najmniej ruchu!!!! Dziś zero wysiłku fizycznego, sexu itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LANCOME 23 Napisano Październik 23, 2013 testosteron już miałam badany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kropka80 0 Napisano Październik 23, 2013 Masz rację, dużo tego więc zrob fsh, lh, estradiol i prolaktynę. Reszta nie ma znaczenia, który dzień cyklu. Zrobisz później. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dolarcia 0 Napisano Październik 23, 2013 lancome ja robię w diagnostyce zobacz może u ciebie też będzie takie coś (mają stronę internetową) u mnie są tam lepsze ceny niż w przychodni ja robię" na raty" wszystkie badania teraz robię rozszerzenie tarczycy prolaktynę i krzywa cukrową Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LANCOME 23 Napisano Październik 23, 2013 To tak zrobię:):) dziękuje wam:*** Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kropka80 0 Napisano Październik 23, 2013 Hehe dolarcia, u nas diagnostyka, to właśnie na Janowicza :) fajnie wiedzieć :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LANCOME 23 Napisano Październik 23, 2013 ja na razie te badanie podstawowe zrobie a później resztę:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LANCOME 23 Napisano Październik 23, 2013 a hormon TSH to co to jest? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kropka80 0 Napisano Październik 23, 2013 Tylko nie zapomnij o estradiolu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kropka80 0 Napisano Październik 23, 2013 Tsh odnosi się do tarczycy, ale jej pełny obraz to jeszcze pozostałe badania. Samo tsh nie daje odpowiedzi, czy z tarczycą jest wszystko dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LANCOME 23 Napisano Październik 23, 2013 wiecie co wam powiem odkąd biore castagnus głowa mnie nie boli wcześniej bolała jak cholera musiałam brać po 2 tabletki przeciw bólowe a teraz nic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dolarcia 0 Napisano Październik 23, 2013 kropka a co to estadriol? mi nie kazał tego robić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LANCOME 23 Napisano Październik 23, 2013 a gdybym jutro zrobiła to chyba nic nie zaszkodzi?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LANCOME 23 Napisano Październik 23, 2013 Dolarcia ja robiłam w dniu owulacji estradiol i miałam wysoki to znaczy że pecherzyk był dojrzały Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kropka80 0 Napisano Październik 23, 2013 Dolarcia, to dziwne. Estradiol bada się w 3 dc z fsh i lh. Stosunek fsh do estradiolu Pokazuję w jakimś tam stopniu, jak daleko nam do menopauzy. Estradiol jest też wyznacznikiem prawidłowej pracy ciałka żółtego (badany z progesteronem ok. 7-8 dni po owulce). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LANCOME 23 Napisano Październik 23, 2013 a raz zrobiłam estradiol dzień po owulacji to miał tylko 40 i był bardzo niski to znaczy że nie było komórki jajowej była owulacja ale pusta. są dni że trzeba robić estradiol z progesteronem 6-7 dni po owulacji żeby się upewnić czy owulacja miała dojrzały pęcherzyk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dolarcia 0 Napisano Październik 23, 2013 hmm a może napisał to.. sprawdzę jak paznokcie mi wyschną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dolarcia 0 Napisano Październik 23, 2013 mam zrobić ft3 ft4 atpo (albo zero nie wiem) i atg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kropka80 0 Napisano Październik 23, 2013 Dolarcia, mógl nie napisać. Moj poprzedni lekarz olał temat mimo, że estradiol ok. 7 dni po owulacji wynosil tylko 37. Orzekł, że w tym czasie ważny jest progesteron, a to nieprawda! Oba hormony muszą być prawidlowe, żeby doszlo do ciąży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach