Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piankowe puzzle

Piankowe puzlle-Mycie

Polecane posty

Gość Piankowe puzzle

Witam Czym myjecie piankowe puzzle ? Czy mozna je wlozyc do automatu ?

Ja mam je rozłożone na podłodze jako dywan i myję je normalnie mopem lub gąbką jak coś brudnego takiego bardziej typu rozlane, a co jakiś czas wrzucam do pralki i piorę jako delikatne

Gość taka.sobie.osoba.na.forum..
czy nie slyszalyscie ze piankowe puzzle od niedawna sa zakazane??w Niemczech juz je wycofali ze sprzedarzy, tylko czekac az zrobia to w PL, one sa rakotworcze, bardzo niebezpieczne!!!! mialam ich 2 wielkie worki, wszystko wywalilismy!

Słyszałam, czytałam... ale nie wywalam. Ostatnio znajoma POWĄCHAŁA moje kolczyki z koralików i stwierdziła że źle jej pachną i to pewnie rakotwórczy plastik i powinnam wyrzucić :D Takim tokiem myślenia musiałabym wyrąbać chyba 90% swoich rzeczy

Gość Piankowe puzzle
Zgadzam sie !!!! Wszystko powli trzeba by bylo wyrzucac bo rakotworcze .... Wlasnie wlozylam puzzle do automatu mam nadzieje ze nic sie nie stanie

kolczyki???bo smierdza???kobieto ocknij sie, przeprowadzono badania, ten material z ktorego sa te puzzle zrobione jest szkodliwy!! Boze co za matka, biedne dzieci :( Ja gdybym tylko cokolwiek slyszala ze moze mojemu dziecku zaszkodzic bym usunela, a bo to wiadomo w tych czasach?? a tu kawa na lawe ze rakotworcze a one dalej dzieciom daja!!!!

I rozumiem że mieszkasz na wsi z dala od aut i spalin, jecie tylko własne wyhodowane warzywa i sami trzymacie zwierzęta na mięso?

mieszkam na wsi,jesli kupuje to tylko BIO, dziadki maja swoje owoce i warzywa na ogrodku a puzzle dzieciaki biora do buzi, i nie ma to nic wspolnego ze mna, z rodzicami ogolnie tylko male dzieci, po co je na starcie chemia czestowac??? nie porownuj warzywa z rakotworczymi puzzlami zal tylko dzieci :(

Gość Piankowe puzzle
Nie kazd edziecko bierze wszystko do buzi ....

Moja córka nie miała nigdy tego puzzla w buzi, u nas służy za dywan. Tak tak wiem... może wdychać... A z czego piją Twoje dzieci? Wiesz że plastikowe butelki dziecięce i nie tylko zawierają yyyy bisfenol czy jakoś tak, puki o tym nie było wiadomo ludzie kupowali głownie takie bo szkło może się zbić.. substancja ta tez zagraża życiu a jakoś niesłyszałam przypadku żeby ktoś na to umarł. Puzzle nie są rakotwórcze tylko mogą się do tego przyczynić, to jest wg mnie mała różnica ale zawsze różnica. Zobacz ile skutków niesie za sobą picie alkoholu a mimo to wiele ludzi się na to decyduje. Nie "chowam" córki w hermetycznym opakowaniu, żyjemy w czasach takich jakie są i trudno. Nie sądzę że chodzenie po piankowej macie ją zabije

Gość takaaaa osbie jednaaa
juz od dłuższego czasu są sprzedawane butelki bez tego szkodliwego składnika, takie butelki mają oznaczenie na opakowaniu. Ja bym wywaliła bo jeśli dziecko kiedykolwiek zachorowałoby na raka nigdy bym sobie nie wybaczyła tego, że nie wywaliłam tego świństwa. Świadomie trujecie dzieci

Gość takaaaa osbie jednaaa
ja bym wywaliła a dziecku kupię szklaną butelkę bo sama z plastiku pić nie lubie:)

No teraz są ale kiedyś o tym nie było wiadomo i chyba każde dziecko piło z takiej właśnie butelki. Akurat chyba jak ja rodziłam to coś tam było w tym temacie to nie kupowałam tych butelek. Ale te puzzle to już mam któryś rok a chyba z pół roku temu o tym czytałam. Jakbym ja dostała teraz raka to nie przyszłoby mi do głowy mieć pretensji do mamy czy tato że może dawali mi się bawić pianką albo pić z plastikowej butelki. A każdy robi jak uważa i chowa dziecko jak mu pasuje