Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miłość jednego semestru

matura z matmy a dyskalkulia

Polecane posty

Gość likijh
dgfvdfz dyskalkulia?? pierwszy raz slysze o czyms takim. jak np ktos piec razy liczy monety w sklepie i za kazdym razem jest inny wynik to to moze byc ta dyskalkulia? czym sie objawia ta przypadlosc? no to jestes idiota. swoja droga nie rozumiem, z tego co wiem dyskalkulia pozwala na niepisanie matury z matmy,wiec jakim cudem nie mzoesz podejsc teraz do matury z polskiego,jezyka obcego?

Gość ladymonaliza
tu by się drugi Hitler przydał... zrobiłby czystkę i każdy chodziłby jak w zegarku

Gość Lupencja
jeżeli jesteś upośledzona umysłowo - no, bo niemożność liczenia TO JEDNAK UPOŚLEDZENIE - to idź do zawodówki, naucz się cukiernictwa, układania bukietów albo strzyżenia. Nie każdy MUSI mieć studia. Potem rządzi krajem stado półidiotów z LEWYMI zaświadczeniami o tępocie, ale mający obrotnych rodziców. Banda leni. Pełno upośledzonych - czytać nie umieją, pisać nie umieją, nadpobudliwi ale pchają się na wyżyny.

Gość ladymonaliza
a wypierdolił ci ktoś kiedyś w mordę pustaku po studiach?

Here I go again :D jednak zdaję maturę !!! i co zatkało?:P

Gość nie chce mi się czytać
całego topiku - nie gniewaj się! :-) Przeczytałam tytuł i powiem ci tak. Mam ten sam problem - łącznie ze wszystkimi konsekwencjami (wiesz, tylko elektroniczny zegarek itp.). Jestem teraz na studiach - i radzę sobie bez problemu z matematyką (którą mam na ekonomii czy statystyce). Pamiętaj, że dyskalkulia to jedyna dys- która jest wyleczalna - tylko trzeba naprawdę ćwiczyć i ćwiczyć. Na pewno dasz sobie radę!

Gość sdvsdvsv
dyskalkulie mozna wyleczyc cwiczac, duzo cwiczac. na ten temat moe powiedziec jedynie tyle ze to bzdura w sp bylam katowana psychicznie przez ojczyma matematyka, wszytso wykute na blaszke codziennie zestaw zadan z matematyki nawet w weekendy. i nic...nie uczynilo to ze mnie mniejszego glaba niz bylam. niesttey w liceum ledwo przeszlam z 3ciej do 4tej klasy. przez matme. godzin spedzonych na rozwiazywaniu zadan nie policze do konca zycia...wiec nikt mi nie wmowi ze dyskalkulii mozna sie pozbyc.!

Gość sZXvzvcccxv
gdybym ja była katowana psychicznie matematyką to nawet bez dyskalkulii bym jej nie umiała, bo od razu bym była negatywnie do niej nastawiona

Gość vxvv
ale chcac nie chcac musialam sie uczyc, musialam rozwiazywac zadania i tak jak mowie nie zmienilo to niczego jesli chodzi o moje zdolnosci matematyczne. ktos kto twierdzi ze mial dyskalkulie i sie zniej wyleczyl; poprzez ciwczenia najwyrazniej wcale jej nie mial, mial za to potwornego lenia, ot co

no jestem leniem:P to prawda, ale! mam swoje plany i ambicje do których dążę nieustannie i nie obchodzi mnie opinia innych :P p.s nie wszyscy się rodzą całkowitymi geniuszami!:P ja jestem geniuszem po połowie ha!:D

Gość dfcdscds
no to przynajmniej sie przyznajesz ze jestes leniem a aosoba wyzej usilowala wszytskim wmowic ze nie ma dyskalkulii bo ona kiedys miala problemy z matma i dzieki cwiczeniom pozbyla ich sie..,.wiec ja mowie ze zadnej dyskalkulii nie miala tylko byla zwyczajnie leniwa... ja np mam problemy z liczeniem monet czy innych rzeczy -jesli jest icgh duzo, potrafie liczyc pare razy i za kazdym razem inny wynik 8i ktos wyzej napisal ze w takim razie jestem idiota..., czyzby? to jakim cudem skonczylam studia, mam dobra prace radze sobie w zyciu super i jestem uwazana za bardzo inteligentna osobe... oj ludzie ludzie

oj kurwa czego wy nie skończyliście:P tacy wszyscy mądrzy bo po studiach... tak wyższe wykształcenie macie ale podstawowego brak! szczerze..niektórzy ludzie bez studiów są mądrzejsi niż wy wszyscy uczeni...

Gość dfcdscds
k**wa czego wy nie skończyliście tacy wszyscy mądrzy bo po studiach... tak wyższe wykształcenie macie ale podstawowego brak! szczerze..niektórzy ludzie bez studiów są mądrzejsi niż wy wszyscy uczeni... jakies kompleksy, ze zareagowalas taka agresja? no niesttey ale ludzie bez studiow wykazuja znaczace roznice w zestawieniu z wyksztalconymi w roznych dziedzinach zycia. ja np chodze na kurs jezykowy zagranica z roznymi ludzmi i co sie okazuje ci bez wyksztalcenia ucza sie w tempie znacznie wolniejszym od tych wyksztalconych, znacznie gorzej przyswajaja wiedze i tu nie ma zadnych wyjatkow, chyba o czyms to swiadczy? poza tym bez podstawowego nie zdobedziesz sredniego ani tym bgardziej wyzszego, wiec badz spokojna z moim podstawowym wyksztalceniem wszystko ok:)

uderz w stół, a odezwą się nożyce...;] a wiesz, że każdy ma prawo do własnego zdania kujonie:P moje jest powyżej

Gość dfcdscds
bardzo chcialam byc kujonka ale bylam zbyt leniwa by zakuwac, ciezko pracowalam, ale mialam tez swoje slabosci i nigdy orlem nie bylam, za to tobie przydalaby sie lekcja dobrego wychowania, i troche wiedzy o zyciu, ale zakladam ze jestes jeszcze baaaardzo mloda siusiara, wiec przymkne oko na twoje niskie wywody

trzymaj krótko te swoje epitety pod moim adresem! gówno cię to obchodzi ile mam lat!i co z tego że mam niewyparzony język. Większość z was studencików to wyrafinowane chamstwo co drugie słowo u was to łacina! tacy wielce wykształceni ludzie

Gość dfcdscds
wiesz kiedy ludzie reaguja agresja? kiedy czuja sie slabsi i brak im argumentow...kiedy sa jeszcze mlodymi pisklakami nie znajacymi zycia ani znaczenia slowa pokora tak jak ty. ale wierze ze sie wyrobisz.. oby

Gość ladymonaliza
miłość jednego semestru jak widzę ładnie ciśniesz tutaj magistrów hehe:D nie daj się:D

Gość ladymonaliza
słaba to jesteś Ty labadziaro! ciekawe czy poza siecią też jesteś taka mocna. Nie ubliżaj dziewczynie

a Ty je masz? co ukończyłaś? UW UJ czy polibudę? zabłyśnij swoją inteligencją i pociśnij mi jeszcze

i przyszła tu taka dziunia grubo po 20-stce, wypowiada się na temat, którego nie jest w stanie pojąć ani ona ani żadna inna osoba bez wiedzy na temat dyskalkulii. Co z tego ma? satysfakcję, że przewyższa inteligencją autorkę tego tematu... śmieszne

chyba tylko psycholodzy to rozumieją...

Gość oczywiście, że rozumieją mózgu
bo zbijają kabzę na tępawych rodzicach, którzy popierają olewanctwo i lenistwo swoich nastoletnich, rozwydrzonych bachorów :o

Gość dfcdscds
Ty je masz? co ukończyłaś? UW UJ czy polibudę? zabłyśnij swoją inteligencją i pociśnij mi jeszcze dziewczynko, ja nie mam 5 lat zeby sie ci cos jak to ujelas ciskac, co to w ogole za slowo? w rynsztoku sie wychowalas czy jak? zycze ci zdanej matury i mase oleju w glowie bo ci go brakuje zdecydowanie

Gość mój ojciec w 77 roku
zdał maturę z matmy tylko dzięki ściągom od kumpli, skończył prawo, zna cztery języki obce, z matmy zawsze był upośledzony.

dfcdscds weź wypierdalaj stąd gnido bo aż szkoda cię czytać. rynsztok to w twojej głowie istnieje! mam wyjebane na was i na całą tą zasrana maturę cwele

ja zresztą też upośledzona z matmy, za to talent do języków i śmietnikowa humanistyczna pamięć po tatusiu, tylko że na szczęście matury z matmy zdawać nie musiałam, objęła mnie amnestia Millera z 2001 roku ;)

Ja się tylko tak zastanawiam, skoro piszecie, że dyskalkulia dysgrafia, dysleksja to wymysł naszych czasów, to jak hrabia Komorowski zdał maturę i ukończył studia o profilu chómanistycznym? :D

bo Polacy to debile:D nawet w rządzie

Gość dfcdscds
niech zgadne nosisz tipsy i i jestes spalona sloncem marki solarium??:) z takim slownictwem inaczej sobie ciebie nie wyobrazam, twoi rodzice musza byc z ciebie dumni. moze skonczylabys przesiadywac na kafe i wzielabys sie za matme, co? wspolczuje....chocbhy mnie kolem lamali nie zamienilabym sie z toba miejscami:)