Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojownik ....

ma ktos rybki bo mam pare prostych pytan

Polecane posty

Gość bojownik ....

kupilem corce bojownika zył 6 miesiecy. czemu zdechł ... umylem na szybkiego akwarium plynem do mycia okien, kamyki plynem do rak, do tego gabka byla chyba po domestosie - tak czy siak zdechla. dzis kupilem nowa rybke - tez bojownika- wyszorowalem sama woda akwarium, zmienilem zwirek na nowy, umylem dobrze drzewko, wlalem wode, wlalem uzdatniacz do wody, wrzucilem rybke ... 1 min i sztywna. why !!! ???

Gość ja mam....
no jak mozna myc takimi specyfikami??!! przeciez sa fora ktore o tym pisza! poza tym bojownika trzyma sie minimum w akwa o pojemnosci 25 l (absolutnie zadne kule!) potrzebuje grzałki termometra i filtra! to ryba cieplolubna i musisz miec zamkniecie na to akwa bo Ci sie przeziebi

Gość ja mam....
okropnym jest kupowanie zwierzat i meczenie ich przez swoja nieznajomosc hodowli :O

A tak w ogóle to po 1 jakie masz akwarium? Po drugie woda z kranu+ uzdatniacz+ od razu rybka? A pierwsza rybka mogła być chora, źle karmiona, źle trzymana itp itd

Gość bojownik ....
to ze sie nie myje takimi srodka mi to wiem, dobrzw wymylem akwarium czemu znowu zdechla. p.s. 1. nie trzymam w kuli ,tylko w akwarium 6- 8 litrow. 2. gosc w akwarystycznym mowil ze to idealne dla 1 rybki bojownika, ze nic wiecej nie trzeba. CZEMU ZDECHLA TA DZISIEJSZA SKORO WYMYLEM AKWARIUM ? MOZE KRANOWA BYLA ZACIEPLA. ?

Gość kilimandżaro
Mam nadzieję, że zapomniałeś wspomnieć, że do akwarium włożyłeś też grzałkę i filtr

Gość maturzystka także
jestem zbyt zmęczona żeby myśleć,a miałam bojownika. Po pierwsze wrzątkiem wymyć,po drugie woda musi odstac mimo że to labiryntowce,wbrew opinii wcale nie powinno ich się trzymać w małych pojemnikach,temp wody chyba koło 26 ale nie pamiętam, woda nie może być zasadowa a powinna lekko kwaśna.i należy uważać podczas wpuszczania rybki na nagłą zmianę temperatur

Gość bojownik ....
TAK uzdatniacz pare kropel (zalecenei w akwarystycznym) i odrazu rybka, tej pierwszej to nie przeszkadzało zyła 6 miechow.

Gość kilimandżaro
6 litrów? Czyli tak jakbys ją trzymał w garnku..

Gość bojownik ....
do tego pierwsza wrzucalem do lodowatej wody i bylo okk, ta wwalilem do cieplej (temp na oko) i lipa moze temu ?

Gość ja mam....
bzdura z tym uzdatniaczem!! moj zachorowal przez to! przeciez uzdatniacz to sama chemia! konsultowalam sie z ichtiologiem w zoo i mowil ze w zadnym wypadku uzdatniaczy... odstana wode min przez 24 h i tyle! plus oczywiscie grzalka z termoregulatorem najlepiej, termometr i filtr

Gość bojownik ....
nieznam sie na rybkach zaszedlem do akwarystycznego i tak mi doradzili , chcialem kule to powiedzial ze lipa wiec posluchalem jego rady i kupilem co kazal, jako amator zdalem sie na doswiadczenie pracowika duzego sklepu akwarystycznego, nie miejcie domnie pretensji za to w jakim akwarium ja trzymam bo tak midoradzil fachowiec. .... to mala rybka.

Gość bojownik ....
24h i co tydzien wode zmieniac no nie zartuj

Ja mam duże akwarium już kilka lat, wlewam cieplejszą wode + uzdatniacz, odczekuje aż temperatura się wyrówna i dopiero rybki. Ta pierwsza to trudno, powodów mogły być tysiące po takim czasie... ale ta jednodniowa to wiesz albo wina sklepu albo ewidentnie Twoja. Mi też tak raz rybka zdechła, poszłam do sklepu no bo jak to, powiedziałam jakie mam akwarium, jakie rybki żyją, koleś doradził a ta zdechła... pierw nie chciał uznać a przyszedł akurat koleś co też wczoraj kupił tą samą i jemu zdechła, patrzymy do akwarium w sklepie a tam dwie zdechłe pływają :D Zwrot kasy i więcej tam ryby nie kupie

Gość ja mam....
no koles sluchaj córe masz to i jakis tam wiek dojrzaly tez! wiec ja sie pytam dlaczego przed zakupem nie poczytales zadnego forum na temat hodowli bojownikow?! tylko wszystko tak na oko? i sluchales sie goscia w akwarystycznym...ci to sciemniaja i tylko wciskaja badziewia byle sprzedac i naciagnac a tak naprawde chuja sie znaja i trzymaja biedne bojowniki w malutkich kubeczkach plastikowych :O

Gość ja mam....
nie wymienia sie wody co tydzien :O tylko PODMIENIA czyli z dna rurka najlepiej ten caly syf wylac i dolac nowej wody tak w proporcji 1/4 odlewasz i dolewasz nowej czyli tej odstanej

Gość bojownik ....
rybka to był impulsywny prezencik, jako ze nieznam cie na rybkach to mysle typ mi doradzi w sklepie a ze sprzedaja same rybki i sprawy z tym zwiazane to bedzie wiedzial ocb. zdalem sie na jego wiedze. jutro wygotowuje akwarium, kupuje ostatni raz niebieskiego bojownika jak wyjdzie lipa to niestety, trzeba bedzie core uswiadomic i zrezygnowac z rybki.

Gość ja mam....
nooo i zameczyc 3 rybke :O wez wpierw sobie dokladnie poczytaj o tym wszystkim jak je hodowac! o temp wody o tym ze ma byc odstana o tym ze bojowniki wielbia wszelkiego rodzaju roslinki bo lubia sobie w nich lezec - moj nie raz lezal na listku jak na hamaku :D to bylo takie urocze!

Gość nie stosuj chemii żadnej
to dla rybków siok

nie miejcie domnie pretensji za to w jakim akwarium ja trzymam bo tak midoradzil fachowiec. .... to mala rybka. Sprzedawca nie fachowiec.... :( Zanim sie kupuje rybkę, trzeba kupic chociaz jedną ksiązkę o akwarium, czy to takie dziwne? Nie wolno nigdy myc akwarium chemią, nawet z zewnątrz!

Gość bojownik ....
10 dni i rybka za mgła, to jak jej nie zmienic ? wylewam i wlewam nowa. toz to tylko 6 litrow,

Gość wowowowoowowowow
Rybke mozna wpuscic po uzdatniaczku, nie musi miec duzego akwarium, wystarczy kulka. Karmi sie raz dziennie, szczypte. Nie potrzebuje ani grzałki, ani tym bardziej filtra.

Gosciu, akwarium musi postac minimum 5 dni, zanim da sie ryby! Musi sie w nim wykształcic równowaga biologiczna.... Co prawda, w tak małym zbiorniku chyba równowaga nigdy nie będzie możliwa. Akwaryści doradzają min. akwarium - 60 litrowe.

Gość waldek ze cv
Chciałbym hodować rybki, ale w klozecie. Czy to możliwe?

Gość ja mam....
no ty wowowowo to chyba napisales prowokacyjnie! bo wszystko dokladnie ODWROTNIE trzeba robic

Gość wowowowoowowowow
bojownik nie jest wymagajaca rybka, uwierz...

Gość wowowowoowowowow
heh, znajoma nawet w kieliszku 3mala i dozyl starosci:P

Kurwa, jak można byc takim debilem? Przecież to zwierzę.... Ja czytałam i czytałam zanim załozyłam pierwsze akwarium. Temperaturę odmierza sie dokładnie termometrem, powinien byc w akwarium i raz dziennie sprawdza sie czy nie podskoczyła dziwnie- albo obnizyła sie.... :(

Gość bojownik ....
tak mi typ w sklepie powiedzial . ze najlatwiej bedzie ja chodowac, bez grzalek filtrow iitp. bo chcialem zlota.