Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojownik ....

ma ktos rybki bo mam pare prostych pytan

Polecane posty

W garnkach sie wody do ryb nie trzyma, najleipej w plastikowych baniakach np. po wodzie mineralnej 5 l.

Gość bojownik ....
wowowo co radzisz bo widze ze najlepiej trybisz temat. mowisz odpuscic se ten uzdatniacz ? ok tak zrobie, a co z woda ilema odstac ?

woda powinna odstac min. 24 godziny, najlepiej 3 doby. Lepiej nie dawac uzdatniacza.

Gość ja mam....
chodzilo mi o jakis pojemnik generalnie zeby choc przez noc przelezalo! a nie ze z 2 h polezy i niby dobrze! potrzebuje filtr bo jak kazda ryba SYFI!

Gość ja mam....
no wowowo sie chuja zna! pieprzy ci glupoty same ale ok sluchaj "madrzejszych" to kolejna rybe wykonczysz

Gość wowowowoowowowow
kup aqua safe Tetry (uzdatniacz) tylko proporcji nie pamietam.... cena ok 10zl. (starczy na dlugo). Nalej letniej kranowy, wlej uzdatniacz, odczekaj ok. 5 minut, torbe z ryba poloz na tafli wody i wpusc rybke razem z woda w woreczku

Gość wowowowoowowowow
owszem jezeli nie masz filtra to musisz co tydzien podmieniac wode

Gość bojownik ....
to czemu typ sprzedal mi ten jebany uzdatniaczz ? skoro jest lipny.

Gość ja mam....
koles wowowowo jaki Ty kurwa tepy! najpierw piszesz zadnej chemi potem ta tetre kazesz wlac i po 5 min rybe wlozyc! rece opadaja jak sie to czyta!!

Gość wowowowoowowowow
chemi to plyny do mycia akwarium tepaczko

W tak małym akwarium to filtr sie nie zmieści. Ale sa takie roslliny jak np. gałęzatka, co pełnia rolę naturalnego filtra. Są b. małe i tanie, takie mechate zielone kulki. Bojowniki tak w ogóle to lubia rośliny, nawet sporo. Tylę że do większości z nich potrzebne jest oswietlenie, tam w ogóle jest jakieś?

Gość wowowowoowowowow
fan mikro filtr aquaela sie zmiesci:P

Gość ja mam....
a to chemia nie jest tepaku? mowie ze byla u ICHTIOLOGA KURWA W ZOO to ten sie chyba zna co nie?! mowil zeby zadnych uzdatniaczy nie uzywac!! woda ma byc ODSTANA!! czy to tak trudno pojac albo zrobi?! zamiast tu siedziec i pisac ruszyl bys ta dupe i nalal do tego pojemnika ta wode i mialbys z glowy!!

Gość wowowowoowowowow
tak, ale woda musi odstac i byc filtrowana jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj chooy sie na akwarystyce znasz a sie rzucasz

Gość ja mam....
w takim malym akwa to przez filtr sie bojownik zestrsuje i caly bialy zrobi!! poza tym ruch wody go bedzie wciagal i ten nie bedzie wiedzial co sie dzieje!

uzdatniacze sa niebezpieczne bo bardzo łatwo przekroczyc daną ilośc i mozna zrobic wiecej szkody niz pozytku.... A tak tylko odlewa sie wcześniej wodę, i tyle.

Gość wowowowoowowowow
nieznana mi firma, lepiej zainwestuj w lepszy uzdatniacz

Gość ja mam....
no wlasnie ja widze ze ty sie chuja znasz! imprertynencie doskonale wiem ze woda musi byc filtrowana! ale jak popierasz trzymanie ryb w kieliszku to nie mam wiecej pytan "specjalisto"

W moim akwa filtr wysiadł 2 lata temu, ale mam sporo roślin i to one dostarczają i tlenu i filtrują.

Gość wowowowoowowowow
czy my mowimy o hodowli bojownikow? bo chyba temat malenka pomylilas, udzielaj sie na forach o akwarystyce

Gość bojownik ....
to zart ?

czyli to akwarium nie ma pokrywy? Ja sie trochę dziwię, bo akwaria sa własnie sliczne z roślinami w środku, i oświetleniem.

Gość ja mam....
a kto tu mowi o hodowli bojownikow?! tu mowa o jednej rybce ktora rowniez wymaga i potrzebuje godnych i prawidlowych warunkow do zycia!! uzdatniacze sa zle!! taki "specjalista" z ciebie i tego nie wiesz?

Gość wowowowoowowowow
patrz, a moje piranie, jakos zyja:) z uzdatniaczem:)

Gość bojownik ....
akwarium mozna powiedizec ma i niema pokrywy, bo ma nakladana od gory ramke krora ... jest ramka ima spore wyciecie . poco jest pokrywa ??

Gość ja mam....
piranie a jeden bojownik w 6 litrowym akwa :O to jednak roznica koleżko!

Ja używam uzdatniacza bo nie wiem gdzie i w czym miałabym trzymać wodę do swojego akwarium :O A bojowniki nie wiem ile żyją ani nie wiem ile jeszcze pożyje znajomych w każdym razie tyle ile napisałam puki co w kuli wytrzymał im... nie moja rybka nie mój interes. Nie jestem jakąś fanatyczką co do zwierząt więc też spróbowałabym z 3 ale nie używaj żadnych płynów do szyb i podomestosowych gąbek. Rybkę też zawsze kupuje tak żeby zaraz ją zawieźć do domu. Ja trzymam rybki 3 rok i jedne żyją i rosną mi pięknie a niektóre niestety poszły na straty. Nie kupuje na zasadzie idę do sklepu - ta mi się podoba, tylko coś tam zawsze tu to tam poczytam i dopytam w sklepie. U mnie te bojowe są łagodne a te łagodne są bojowe to nie wiem jak to jest i kogo słuchać czasami przy zakupie :D

Gość wowowowoowowowow
pokrywa ma swiatlo, zazwyczaj dla roslin