Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojownik ....

ma ktos rybki bo mam pare prostych pytan

Polecane posty

heh, znajoma nawet w kieliszku 3mala i dozyl starosci a ta starośc jak długo trwała? DWa lata? Czy w miesiącach?

Gość bojownik ....
tak zrobie se doktorat z akwarystyki bo chce miec 1 bojownika.

Moi znajomi też trzymają w małej kuli, bez "wspomagaczy" i żyje hmmm 1,5 roku już jakoś będzie. Ale moim zdaniem to troszkę szkoda rybki po prostu, w kuli ponoć ryby głupieją

Gość wowowowoowowowow
heh, z internetu sie kuu... dowiecie, fora akwarystyczne to jeden wielki pic. Lepsza jest praktyka:)

Gość ja mam....
przeciez to jest zwierze!! ono CZUJE hello!! to sie meczy!! w takiej kuli gdzie mu tak zimno niemilosiernie!! jakie to przykre...

Gość wowowowoowowowow
hahahhaha, zabawni jestescie, a psy na lancuchach albo w blokach 3macie:P

Bojownik zle znosi niskie temperatury, powinien miec pow. 25. Jak ktoś ma bardzo ciepło w domu to istotnie może sie obyc bez grzałki. Ale temp. nie może byc wyższa niż 29-30 stopni, i powinna byc dosc stabilna. Ajak dlugo trwała podróz jego ze sklepu do akwarium? rybę po kupieniu umieszcza sie w akwarium we worku i go przedziurawia, zeby nie było szoku termicznego ani pod względem innego ph.

Gość ja mam....
nie mam psa bo mieszkam w kamienicy i jest to wlasnie powodem wiec mi tu koles nie pierdol ze na lancuchu trzymam albo w bloku ja ogolnie szanuje zwierzeta ale widac niestety ze nie kazdy robi podobnie...dobrze ze robia teraz te akcje o tych zwierzetach moze sie spoleczenstwo obudzi w tej kwestii...

1,5 roku- no osiągnięcie.... Takie ryby normalnie zyją dwadziesicia pare lat idioci. A kuli nie powinno sie stosowac nie tylko z powodu braku warunków w niej , ale w kulach ryby slepną

Gość bojownik ....
hmm do akwarium z godzine. bo kupilem rybke poszedlem na zakupy, poznije jeszcze spozywka, wrocilem , hmmm umylem jeszcze raz akwarium to mozei 2h byl w worku, ale zyl jak wpuszczalem.

Gość ja mam....
dokladnie jakbyscie zyli w takim pomieszczeniu z taka zakrzywiona szyba to tez byscie na leb dostali!!

Gość bojownik ....
a po huj rybie wrzok ?? na grzyby nie idzie, i w kuli sie nie zgubi ... ja nie mam kuli mam akwarium 6 L

No to sie udusił w tym worku.... Jezu, ale jesteś tępy człowieku..... 2 godziny żadna ryba nie wytrzyma. 15-30 minut. Daj juz sobie z tym spokój, kup plastikowe to nie zdechna.

Gość ja mam....
mam nadzieje ze to byl podszyw :O

Gość bojownik ....
tepy jestes ty, mowie ze zyla jak wrzucalem bo plywala jeszcze minute

Gość wowowowoowowowow
hahahhahahah, a w sklepach zoologicznych zyja tygodniami w kubkach:P nie liczac czasu w hurtowni i transportu

Gość ja mam....
haha plywala jeszcze minute dobre sobie!! ostatnie podrygi pewnie miala plus wahanie temperatury, srodki chemiczne = kaput!

Gość bojownik ....
dokladnie na wystawie stala w kubku, jak jeszcze 10 innych, moze dostala pierdolca bo mam jednak za duze te akwarium jak wczesniej byla w kubku

tyle że te kubki, pajacu, nie są zamkniete, i jest dostęp powietrza, a woreczek nie był otwarty... tylko zamknięty. Prawda?

Gość bojownik ....
ok jutro ostatnie podejscie, z rana wymyje akwarium sama woda, ostoi sie do poludnia i na szybkiego przywioze i wrzuce wtedy zobaczymy

Gość ja mam....
pewnie trzymal w otwartym woreczku (haha :O )

Gość wowowowoowowowow
przygotuj sobie baniaczek wody, tyle ile masz litrow w akwarium i odstaw na ok.3 tygodnie i nawet uzdatniacz nie bedzie potrzebny

Gość bojownik ....
tak ale miala whuj powietrza wdmuchanego, byla jakby w balonie.

Gość ja mam....
dzis kiepie wode odstaw juz w jakims garnku a nie jutro na kilka godzin!! nie wroze tej 3 rybce dlugiego zywota :O

Gość bojownik ....
mam okolo 6-8 litrow.

Gość bojownik ....
niechce mi sie wstawac, a rybka huj tam 6 pln.

Gość ja mam....
kurwaaaaaaaa nie rybka 6 zl tylko rybka = normalne zywe czujace stworzenie ty chamie paskudny!!

Gość wowowowoowowowow
Im bardziej bedziesz sie przejmowac tym gorzej, tylko bez chemii :P

tak w chuj na 15 minut... :( nieraz transportowałam ryby ze sklepu, nie mam samochodu i wahałam sie czy w pół godziny zdążę. Sprzedawca mówił że powinno starczyc, ale żeby sie spieszyc. A on jako jedyny w całym moim mieście zna sie naprawdę, bo jest właścicielem hodowli i to jego zamiłowanie. :(

Gość wowowowoowowowow
ale nie bojownik, on nie potrzebuje napowietrzania, a rybki w ogolnym potrzebuja i tu jest roznica