Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojownik ....

ma ktos rybki bo mam pare prostych pytan

Polecane posty

Gość ja mam....
ja tu widze ze pupa1977 jest kompetentna osoba z ktorej powinienes czerpac wiedze a nie ten wowowowow

Gość wowowowoowowowow
6l. a 400 owszem roznica:)

Gość bojownik ....
eee to moja ma swiatlo zzaokna

W pokrywie z reguły montuje sie oświetlenie. Zupełnie wtedy ta woda inaczej wygląda i można dac rośliny, bez dodatkowych lamp, samym światłem z okna mało co przezyje- może właśnie gałęzatka. Nie wiem jak silne jest to światło z okna, z reguły unika sie stawiania akwariuw przed oknem, bo latem woda za bardzo sie nagrzeje, i swiatło słoneczne strasznie przyspiesza rozwój glonów.

Gość wowowowoowowowow
odstaw od okna, bo glonik bedzie kwitl, nie zart

Gość bojownik ....
i tak co tydzien wymieniam wode wiec wiesz, niech kwitnie.

z drugiej strony jeśli nie ma swietlówek, to lepiej że ryba będzie miała trochę tego światła, to organizmy na światło wrażliwe, bez niego chorują i zdychają, podobnie jak człowiek.

Gość bojownik ....
ok jutro dam znac jakz nowa ryba. teraz ide spac narazie,

Gość ja mam....
koles ta ryba sobie wytwarza swoja flore w tym akwa a ty tym wylewaniem i wlewaniem nowej ja mu zaburzasz! kipnie ci szybko! bo bedzie oslabiona i chorowita!

a on wylewa całą wodę? Z reguły sie podmienia do max. 1/3 raz w tygodniu, chociaz w tak małym akwarium powinno sie jednak trochę wiecej moim zdaniem, inaczej ryba utopi sie w swoich odchodach.

Gość bojownik ....
jakpo 10 dniach plywa za mgla to chyba tez nie jest ok ?

Gość bojownik ....
tak wylewam cala, myje kamyki plastikow drzewko i wlewam cala nowa wode i uzdatniacz ktory se odpuszcze.

Gość ja mam....
no on wylewa mu cala wode :O musisz mu podmieniac i filtrowac! tylko ze w takim malym akwa bedzie ciezko bo jak napisala kolezanka pozwyzej bedzie plywal we wlasnych odchodach...

tak wylewam cala, myje kamyki plastikow drzewko i wlewam cala nowa wode i uzdatniacz ktory se odpuszcze. czy to był podszyw? Nigdy sie tak nie robi, w akwarium dobrze prowadzonym tworzy sie stan równowagi biologicznej. W wodzie są bakterie, ale te pozytywne- co pomagaja rozkładac produkty przemiany materii. Zmieniając całą wodę, usuwa sie te bakterie. Z reguły nawet jak sie płucze filtr to powinno sie to robic tak, żeby woda nie była za goraca i nie zabiła znajdujących sie w nim mikroorganizmów.

Gość wowowowoowowowow
hahaha, kobieto nie masz wlasnego zycia? Wczulas sie w chooooy :P w sprawie biednych rybek, tusk da Ci order:P

Gość wowowowoowowowow
do ja mam, bo Ty pupcia widze, ze masz pojecie:)

Gość ja mam....
wowowow to do mnie? bo jesli tak to powiem ci: odpierdol sie ode mnie :D probuje kolesia uswiadomic ze robi zle, ze jesli sie nie zna a chce miec zwierzatko to powinien dobrze przy nim oporzadzac! czy w tym jest cos zlego?

Gość ja mam....
idioto! nie widzisz ze pisze to samo co pupcia? tylko prostszym jezykiem! pisalam ze nie ma mu wylewac i wlewac nowej bo mu niszczy flore bakteryjna!! tepaku. pupcia tez uwazasz ze sie nie znam? :O

Gość wowowowoowowowow
Pi8erdoli mnie to wiesz?:P bo faceet ma swoj leb:) a ty dalej wczuwaj sie :) Dobranoc ide spac, tyle w temacie

Gość ja mam....
bo facet ma swoj leb :O taki ma ze sie nie zna! skoro uwazasz ze dobrze robi to uwazam iz dalsza dypsuta z Toba nie ma wiekszego sensu...

ja mam- masz rację, nie denerwuj sie. :) nie wiem skąd tyle chamstwa na tym forum....

Gość ja mam....
pupa ufff bo juz zwatpilam! ;) tez nie wiem skad w tych ludziach taka ingorancja! ja przed zakupem bojownika spedzilam kilka nocy czytajac rozne artykuly o hodowli i w ogole...a nie w ciemno kupowalam... milo ze sa na tym forum jeszcze takie fajne i kompetentne osoby jak Ty :) 🌻

Gość bojownik...
szkoda czasu czytac jakies kasiazki dla rybki za 6 zl. wole metoda prob i bledow.

Gość ja mam....
no to co z tego ze ona kosztuje 6 zl?! u mnie kosztowala 4 i?? i czytalam bo chcialam jej zapewnic normalne warunki! a nie na chybił trafił, wiesz co? po co Ci wlasciwie ta rybka? kup sobie chomika mniej roboty przy nim a i nie jest zbyt wymagajacy...poza tym z takim podejsciem to chcialabym zauwazyc ze nie powinienes miec zadnego zwierzecia...bo ich zycie przekladasz na cene...

no prostak z gościa.... ale takich w tym kraju od groma.... :( Tyle że taki dyletantyzm nie opłaca się- w zasadzie wystarczy jeden artykuł o zakładaniu akwarium i jeden i wymaganiach danej rasy. I wszystko chodzi jak w zegarku....

Gość ja mam....
no wiec dokladnie! ja weryfikowalam wszystko jedno z drugim...ech w ogole szkoda gadac na ta znieczulice i bezmyslnosc ludzka.

Gość bojownik...
toz to tylko ryba !! nie dajcie sie zwariowac.

Gość prawda o mediach
ludzie czymający zwierzęta w bloku to znęcacze zwierząt 😠

Gość ja mam....
ryba ktora czuje i tez ma swoje potrzeby jest to takie samo stworzenie jak my tez oddycha widzi jest glodna etc... ja tak widze zycie zwierzat to nie sa "tylko ryby" "tylko psy" itp !