Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam 28 lat i odkładam ciąże

Ile miałyście lat gdy urodziłyście pierwsze dziecko ? Świadomy wybór czy wpadka

Polecane posty

Gość Mam 28 lat i odkładam ciąże

Mam czasem doła, bo moje niektóre koleżanki mają po 3, 2 dzieci w moim wieku, a ja jeszcze odkładam te plany na póżniej... Męża mam już 36 letniego ale to On mówi mi żebyśmy zaczekali (jestesmy 2 lata po slubie) że niby jest wygodniej nam teraz poremontowac dom, pojechac na wakacje itp itd. Niby ma racje ale czas tak szybko leci...a przecież dziecko to nie aż taki wielki "garb" żeby sobie nie dać rady. A co maja powiedziec matki 18,20 letnie ??? Jakoś sobie poradziły i mają fajne dzieciaczki... W tym roku jeszcze zaczekamy ale od przyszłego bire sie do roboty.

Gość no ja urodze jak bede miala
25 lat ,swiadomie zaplanowane nie z wpadki

Gość mama 20 miesiecznego synka
30 lat, swiadomy wybor.

Gość 222222
ja miałam 32 lata, świadomie ale dopiero w wieku 31 lat wyszłam za mąż (w zasadzie dopiero wtedy spotkałam TEGO JEDYNEGO :P ) więc dlatego...

Gość googo
mam 25 lat i przeraza mnie mysl o zostanu maka, moj maz jest wyrozumialy ale wiem ze bardzo chciałby zostac ojcem

Gość Ola _b
witam! Ja urodziłam synka jak miałam 22 lata. Była to wpadka, ale się cieszę, bo teraz synek ma ponad 2 lata i jest kochany, a tak to nie wiem czy byśmy się zdecydowali na dziecko. Pozdrawiam :)

23 lata, ciąża nieplanowana, ale gdybym miała świadomie się zdecydować to chyba bym nie potrafiła. drugie dziecko mam nadzieję, że też będzie niespodzianką :)

Urodzę prawdopodobnie koło 2 czerwca, 27 czerwca skończę 29 lat. Dziecko planowane, ale mam podobnie jak koleżanka wyżej. Dopiero w wieku 27 lat wyszłam za mąż, bo dopiero wtedy spotkałam tego jedynego. ;)

Gość ciekawosc_ok
23 lata- wpadka, teraz 25lat i znow wpadka:P

właśnie to dużo zależy od sytuacji życiowej. nie zawsze wiek jest miernikiem. ja byłam młodziutka, za to z moim mężem byłam już 8 lat i wiedziałam, że to ten :)

Jak urodziłam miałam 25 lat, córa ma już 3 lata. Planowana, wyczekana. Teraz staramy się o drugie.

A potem będą mylić was z babcią dziecka;) pierwsze dziecko najpóźniej do 30:) ok 24lata;) rozumiem, osoby które są tak jak 222222 że dopiero w wieku 31 wyszły za mąż ale być ze sobą po 10 lat i nie mieć dziecka to znaczy planować go na ,,stare lata'' to trochę śmieszne;) tak wiem wy wszystkie chcecie się kształcić i używać z życia;)

Gość inamina
Mam 28 lat i odkładam ciąże - mam bardzo podobna sytuacje do twojej. Ja mam 29 a maz 36. Tylko, ze to on chce dziecka, a ja sie boje. Tez chyba zaczniemy starania w nastepnym roku, bo w tym chyba sie nie zdecyduje. Mamy bardzo dobre warunki materialne, ale za wygodnie nam teraz, a jak pojawi sie dziecko to sie wszysko wywroci do gory nogami. Kurde boje sie i nie wiem jak siebie przekonac

Urodziłam moją wspaniałą Jagodę gdy miałam 19 lat. W ciąże zaszłam można tak powiedzieć z planowanego przypadku :):) Wcześniej przez zok nie zabezpieczaliśmy się ( z moim obecnym mężem:) ) i coś wydawało mi się nie tak bo nie zachodziłam w ciążę. Byłam u lekarza, przepisałmi jakieś tabletki ale stwierdziłam, że jestem przed maturą i jak zajdę w ciążę to stres i te sprawy mągłyby zaszkodzić dzidziusiowi więc ich nie zażywałam i zabezpieczaliśmy się jako tako:) ale po rozdaniu wyników matury dowiedziałam się że jestem w ciąży. Pomimo młodego wieku nigdy tego nie żałowałam. Teraz mam 22 lata i jestem najszczęśliwszą mamą na świecie i za nic bym nie cofneła czasu! Myślę że jeśli chcesz mieć dzieckonie powinnaś czekać. Są rodzice, którzy zabierają dzieciaczki w przeróżne podróże, na biwaki itp. itd. i nie mają z tym najmniejszego problemu. A mężowi chyba jest już chyba tak wygodnie, bo dla dziecka wiadomo trzeba pewnych wyżeczeń a z wiekiem tym bardziej się nie będzie chciało tych wszystkich obowiązków związanych z wychowaniem dziecka.

Gość nie zawsze od razu wychodzi
Tylko pamiętajcie, że to niestety nie jest tak, że jak zaczniecie się strać i hop siup będzie ciąża, czasem się z tym schodzi, my od lipca się nie zabezpieczamy, co prawda ostro staraliśmy się tylko 2 miesiące, ale jednak..no i w ciążę jeszcze nie zaszłam w tym roku kończę 30 lat...

ja 18 lat jak urodziłam- wpadka ale jestem przeszczęśliwa!!! :) córka ma już 5 lat

Miła jak zawsze - a co złego jest w tym że ktoś nie chce siedziec w pieluchach w wieku np 22-23 lat czyli zwykle od razu po skończeniu studiów i zamiast tego woli np podróżować po Polsce albo jesli fundusze nie pozwola to spełniać mniej kosztowne marzenia? Czy taka osoba jest gorsza niż ktoś kto ma rodzinę? :-P no i co z tego że ktoś wziąłby mnie za babcię zamiast za matkę? Jego sprawa, nie moja, dla mnie jest wazne moje szczescie a nie co ludzie sobie pomyślą. zajmuje się własnym życiem a na opinię "życzliwych inaczej" mam wyjebane ;)

Gość mamamama26
u w wieku 25 lat - planowana wpadka tzn będzie co ma być - i teraz siedzi na kolanach 6 miesięczniak ;)

Gość mamamama26
a i myśle że lepiej wcześniej "odchować" - jeśli ma się warunki do tego bo potem to się już nie chce - już życie jest poukładane i ustabilizowane a tu nagle wywrotka - młodemu jakoś łatwiej sie przestawić - poza tym kiedy drugie itd? czy chce się wychować wypacykowanego jedynaka... pozatym zajście w ciąże to tez nie tak hop siup - niektóre pary latami się starają - więc uważajcie żeby nie bylo za późno...

Gość ollllllol
corka-mialam 22 lata-planowana-staralismy sie ponad rok ,teraz mam juz dwojke-zaluje,ze pierwszego dziecka nie urodzilam na poczatku studiow

Gość Do Miła jak zawsze
Mało wiesz,nigdzie nie byłas i nicnie widziałaś :) Jesl dla ciebie po 30 to starośc to niewiem czy gratulować czy wspólczuć światopoglądu :) Może juz kup sobie miejsce na cmentarzu ,bo niedługo sie tam przeniesiesz? Jak ide do szkoły po syna ( ma 6lat),to widze i rozmawiam z czekającymi rodzicami i jedynie 3 z nich wygląda bardzo młodo ,większośc to ludzie grubo po 30, a nawet starsi! I często mamom towarzyszymłodsze rodzeństwo.. Według ciebie oni wszyscy juz stoja nad grobem :) A w temacie: 1 dziecko 22 lata , wpadka po 3 latach małużeństwa :) 2 dziecko: 35 lat,wpadka-niespodzianka 3 dziecko: 40 lat,planowane i wyczekane:)

świadomy wybór, zaczelismy starania 2 lata po ślubie, udało się w pierwszym cyklu :D mam termin na swoje 28 urodziny czyli za miesiąc :)

Gość Do Miła jak zawsze
Zapomniałam dodać : NIE MIESZKAM W POLSCE !

Gość w Twoim wieku wciąż byłam
nie gotowa;) zaszłam w ciążę na 3 miesiące przed 30 urodzinami, bo już miałam ciśnienie, że jeśli nie teraz to nigdy, bo zawsze będę "nie gotowa na dziecko";) urodziłam mając dokładnie 30,5 roku;) całkowicie świadomie i planując:D

Gość alaaa ma kotaaaaa
rocznikowo 22 lata rok po ślubie :)

Gość w Twoim wieku wciąż byłam
aaaaaaa i w 8 roku związku;)