Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhhahn

polska slużba zdrowia mnie rozpierdala.już nie wiem czy się smiać czy płakać.

Polecane posty

Gość hhhhahn

byłam dzisiaj u kolegi i miałam wypadek. zdarłam sobie kawałek skóry z nogi. nie było na tyle dramatycznie zeby wzywac karetke, ale na pogotowie pojechałam.. a tam. o masakra. nie dość, że z ta noga czekałam sobie jakieś 30 min, to baba sie do mnie przyczepiła, ze moglam sie lepiej zabandażować, a nie jej po podlodze krwią pryskam..:o a i tak najlepsze było w okienku. babka bierze moj dowód osobisty. patrzy na adres zameldowania i z morda na mnie, ze ja do złego szpitala przyjechałam. ze dlaczego ja przez pol miasta tutaj jechalam, jak powinnam pojechać tu i tu. ja w ogole sie zdziwiłam i mówię, że prosze pani wziełam taxi i przyjechałam gdzie miałam najbliżej, a ona, ze jak to tutaj najbliżej jak ona widzi, gdzie ja mieszkam i ze to nie jest najblizszy szpital.. po prostu stanelam jak wryta i mnie zamurowało, bo nie sądziłam, że można być takim kretynem :o

no wiesz jak mi sie noga zdarla to jechalam do domu opatrzyc. a nie na pogotowie.

Gość ehhhhhe
uprawiasz pissing ?

Gość dlaczego zdecydowaliście
a nie syszalaś o czymś takim jak rejonizacja kretonie niedomyty??

Gość welcome to the jungle
miałam to samo jak jechałam z ostrym zapaleniem pęcherza. godzina mi zleciała na awanturach z babą, która za chuja nie chciała mnie przyjąć, bo dzielnica, w której mieszkam ma inny szpital. godzina darcia ryja, a trzy minuty na zastrzyk i receptę, rzeczywiście było o co się kłócić :o porażka.

Gość hhhhahn
no raczej sie opatrzyłam. gaza i bandażem, chyba logiczne.. po co mialam jechac najpierw do domu? w domu niby mialam lepsze bandaże niż ma koleżanka czy jak?

Gość hhhhahn
no wlasnie oni chyba wychodzą z założenia, że wypadki ludziom się zdażają wyłącznie w miejscu zameldowania :o a jakbym miała wypadek w innym mieście? ciekawe czy tez by darli ryja, ze po co ja z innego miasta specjalnie na pogotowie jechalam :D

nie... mowie o tym ze nie mialas ataku serca ani wrzodow. tylko obdarta noge, ktora moglas sobie opatrzyc w domu i grzecznie pojsc do apteki i zakupic co trzeba. a w razie komplikacji zglosic sie do lekarza pierwszego kontaktu. pogotowie to raczej w naglych wypadkach??

Gość hhhhahn
kochanie, ja nie mam skaleczenia, a zdarty duży płat skóry.. :o

Gość hhhhahn
nie dość, ze dostałąm szczepionke na tężca, to mi jeszcze z rany drobinki szkła wyciągali w znieczuleniuz mięsa. uwazasz, ze dalabym sobie z tym rade spokojnie w domu?

Gość 87878787988
kto jedzi na pogotowie z obdarta noga???? Ja kiedyś ze wstrząśnieniem mózgu poważnie rozważałam czy jest sens jechac. Jesteśmy biednym krajem, a ty oczekujesz cudów? I tak nasza słuzba zdrowia jest nie taka zła. W Usa maja problemy...

Gość kutos
takie jaja tylko w polsce ale widac ludzie juz przywykli do tego zalosne to wszystko

Gość 87878787988
kutos, tak jedz do Ruandy, tam cię opatrza.....

Gość hhhhahn
zeby ci uzmyslowic jak mniej wiecej moja rana wygląda http://drtryzno.com/images_legs/varic_ulc_ba4_850_704.jpg to raz, a dwa temat nie jest od tego by sie sprzeczać, czy powinnam jechac z taka rana na pogotowie czy nie. i na pewno pani w okienku nie jest lekarzem, zeby oceniać. dla porównania razem ze mną czekał facet z wbitym jakims ostrym przedmiotem w dloń (chyba strzała jakaś) i tez sie musiał wykłócać o przyjęcie. twoim zdaniem coralik widać wszystko jest w najlepszym porządku. nie? koleś też powinien sie przespać ze ze strzałą w dłoni i dopiero na drugi dzien na swoją dzielnice jechać do lekarza pierwszego kontaktu :D btw. lekarz pierwszego kontaktu to sie rany nie dotknie nie wiem czy wiesz, tylko od razu cie skieruje do chirurga :D

ty no sorki ale metalowy pret wbity w dlon a zdarta skora to chyba zasadnicz roznica. nie uwazasz?

Gość hhhhahn
ja nie mam obdartej skórki :o ja mam wyrytą głęboką rane na łydce. dziewczyno co ty w ogole pierdolisz? wiesz jakie jest duze ryzyko wdania się zakażenia? to jest ZDARTA SKÓRA CAŁA DO CZERWONEGO MIĘSA, a nie zdarty naskórek :o ja pierdole :D pare lat temu miałam poparzenie 2giego stopnia to karetką mnie zabierali i w mojej ocenie wyglądało to znacznie lepiej :o

Gość gabinet pana prezesa
W Polsce nie ma "służby zdrowia", jest "opieka zdrowotna".

Gość fdsfvgv
coralick,ciebie chyba powalilo, ja place podatki i po to mam taka jebana sluzbe zdrowia,zeby mi pomogli. JEzeli mam duza rana o ktora sie boje to oczywiscie ze nie bede sama siedziec w domu tylko pojde do szpitala, to jest logiczne,niby dlaczego mam nie isc? OD tego są lekarze....

Gość hhhhahn
to ludzie ze zlamaniami jezdza na pogotowie, z bólem zęba.. bo od tego to kurwa jest ten ostry dyżór.. a codopiero z rana jak moja :o

no faktycznie nie ma sie to jak do zlamania:O jak zlamiesz noge to se urywasz witke z drzewa, bandazujesz i czekasz do poniedzialku buahahahahaha

Gość hhhhahn
wiesz co coralik. nie rozmawiaj wiecej ze mną. zycze ci zebyś sie kiedyś pozbawiła tak wielkiej połaći skóy (nie naskórka) i zobaczyła ile krwi sie leje i jaki to jest kurwa ból :o ból przy złamaniu przy tym to pestka.

Gość hhhhahn
co cie tak dziwi? czego niby mialam szukać? jakas przytepa jestes bez kitu :o

Gość 87878787988
akurat ryzyko zakażenia tęzcem przy odarciach nawet silnych jest znikome. Zeby doszło do rozwoju bakterii, musi byc długa, kłuta rana, siegające mozno wgłąb, bo bakterie tęzcowe rozwijają sie tylko w warunkach beztlenowych.

Gość hhhhahn
ja sie az tak na tym nie znam, ale nie pierdolcie mi, ze z taka rana powinnam sobie w domku siedzieć :D szczepienie w kazdym razie dostalam i na zmiane opatrunku mam jezdzic do szpitala do chirurga