Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość jjjjjj jjjjjjjj
moja mala ma juz 7 mies (jak pisalam:)) i niestety gdy miala miesiac to przez zwykle przeziebienie lezalysmy w szpitalu :( Teraz mala jest zdrowa, sama jeszcze nie bardzo potrafi usiasc, ale jak sie ja posadzi to potrafi tak siedziec wiele godzin. Choc teraz stwierdzila, ze jej to nie wystracza, probuje wstac i przez to zwala sie a brzuch, ogolnie zrobila sie okropna;p nie mozna z niej spuscic oka, bo miota sie jak oszalala, pelza to na lewo, to na prawo (choc tylko do tylu,bo do przodu nie potrafi:)), a jak ma spokojny dzien to siedzi i sie bawi zabawkami, czasem przewala sie na brzuch i tak caly dzien. Niestety od ok tygodnia siedzenie przestalo ja satysfakcjonowac i mam pelne rece roboty..:( :D My jestesmy ze slaska

Gość jjjjjjjj jjjjjjjj
aha, moja mala spi raz, max dwa razy dziennie , w nocy wciaz sie budzi,ech :D

Moja ważyła ok 6,700 jak miała pół roku ale nie wiem ile wtedy mierzyła, ogólnie jest dośc wysoka.

Gość mamy6miesięcy
Moja ma 6 i pół miesiąca waży 7800g i ma 73 cm długości.

Wychodzi na to,ze moja Julka to kruszynka przy Waszych pociechach... Pediatra mowi,ze to dobrze,ze nie jest taka "ubita" .

Gość mamy6miesięcy
No twoja ważyła mniej widzę niż nasze dzieciaczki ale i też jest krótsza

hmm moja wazyla chyba 7kg... a ile mierzyla to nie wiem, chyba nosila 68 ciuszki, zreszta z tymi ciuchami to co firma to inna rozmiarowka... :/

i dzis przez calutki dzien spala...20 minut.. Myslalam ze zwariuje :D mala ogolnie szaleje, ciagle sie gdzies wyrywa, najchetniej to juz by pobiegla w sina dal, sama nie wiem juz co z nia zrobic :P Dopiero budujemy swoj dom i mala nie ma wlasnego pokoju, dlatego boje sie, ze jak zacznie sie przemieszczac to zrobi sobie jakas krzywde...

Gość ja wam powiem
hej co to jest ta jelitówka dokładnie? mój synek (6mc za 3 dni) od wczoraj robi taki rozwodniony stolec i to kilka razy dziennie, pupka cała czerwona i piecze :( dałam dzisiaj nifuroksazyd, mam nadzieję że szybko mu przejdzie bo aż mi go szkoda :( ja sama jak mam rozwolnienie to nie czuje się z tym zbyt komfortowo to taki dzidziuś który nie wiele jeszcze rozumie? byliśmy u pediatry ale jak na złość dzisiaj obie doktorki wolne miały :/ no i tak się zastanawiam czy to to. niby temperatury dziecko nie miało. i tak z innej beczki to co myślicie o bananie dla takiego dziecka? wiadomo że nie cały ale kilka łyżek, w tych deserkach jest delikatny banan już po 4mc

Gość _co do banana
to mój dostaje od 5 miesiąca pół banana zmiksowanego z mlekiem i kleikiem na noc. Śpi po nim do 6 rano. Trzeba jak najwięcej wprowadzać urozmaiconych owoców i warzyw.

Gość ja wam powiem
no też tak właśnie myślałam ale jak zrobiła mu się ta biegunka to zaczęłam się zastanawiać ... wiesz już wszystko biorę pod uwagę

kurcze, dawaj mu duzo wody do picia, nifuroksazyd jest dobry, powinno pomoc. to jescze maluszek wiec jakby zaczal wiecej spac, byc oslabiony itp to zglos sie na pogotowie, niech CI podepna pod kroplowke nawadniajaca (skieruja do szpitala albo cos). Jesli ma apetyt to podawaj ryz z gotowana marchewka. Jesli zaczna sie wymioty koniecznie zglos sie do lekarza w trybie natychmiastowym .

Gość Agula18
Hej mogę sie przyłączyć? Mój mały w niedzielę będzie miał 5miesięcy :) to nie pół roku ale może sie dowiem czegoś ciekawego :).Mojemu małemu idą już ząbki i strasznie cierpi.prawie w ogóle nie śpi w ciągu dnia, a jeśli już zaśnię to na dworze jedynie :).mieszkamy na śląsku :).

Gość ja wam powiem
kurde gorączki nie ma, nie jest zmęczony ani ospały i poza zaczerwienieniem odbytu nic nic się nie dzieje, może to wina tego że moja babcia (jak to zwykle babcie wszystko wiedzą najlepiej :/ ) stwierdziła że przecier jarzynowy który podaje jest za gęst i dzień przed tą biegunką jak wyszłam na rozmowę w spr pracy to ona właśnie go karmiła może dolała wody i to jest winą biegunki. moim zdaniem za gęsty nie był bo dziecko nigdy nie miało problemów ze stolcem! załatwiał się regularnie, codziennie tak samo............

Gość ja wam powiem
oki zrobię tą marchewkę

Jak rozszerzacie diete przy skazie bialkowej?? Ja robie nalesniczki :) I powoli daje serki (tak karze Nasz pediatra). Mala dostaje lyzeczke serka co 2dni. Co o tym myslicie??

Gość mamy6miesięcy
Jeżeli chodzi o biegunkę to polecam smecte i lakcid. Moja nie ma skazy białkowej ale z tego co wiem to unika się alergenu.Dlaczego masz podawać serki? Banana też podawałam ale właśnie okazało się,że mała ma na niego uczulenie.

Masz pediatra twierdzi,ze trzeba stopniowo alergen,zeby go zwalczyc... Mala narazie nie ma wysypki,biegunki i innych obiawow... W srode mamy wizyte kontrolna i zobaczymy co Nam powiedza...

mój ma skaze - od kiedy masz podawać serki? mój ma 5,5, miesiąca i wprowdzam mieso i zaraz gluten a własnie niedopytałam pediatry id kiedy próbowac seki itd

do _co do banana a jakim smoczkiem dajesz ten kleik z bananem?? bo mój tez by takie pił ale mam problem ze smoczkiem bo zatyka.. i jakie proporcje dajesz?? i dzieki za odp z waga - mój ma 5,5 miesiaca - 7250 g i 70 cm wiec widze ze całkiem ok :)

nutramigen - z tym ze teraz wogóle niechce go pić - tak po 3 miesiacu sie zaczęło - dobiedowaliśmy do 4 tego i teraz je kaszke na nutramigenie, sinlaka, obiadek i deserek - wszystko łyżeczką- a mleko po kapaniu na śpiocha i w nocy...

Nie pisałam bo myślałam że topik upadł, a patrzę ile mam już :) Adoptowanie ze wskazaniem, córka siostry trochę długa historia. Moja już zaczyna siedzieć, co do biegunki naszczęście nie było jeszcze.