Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość Monyyka
moaj ma dwa zeby i wogole łagodnie jak do tej pory te zabkowanie przeszła... dziewczyny zwierze sie Wam z czegos... myslałam ze jestem w ciazy i bylam załamana juz bo tu Luizka mała a tukolejny maluch BY BYŁale naszczescie jzu wszystko wiem...:)i jest ok.. A TAKIEGO STRACHA MIAŁAM ....

Czesc dziewczyny... Moja Julka ma 5zabkow,ktore wyszly bezbolesnie. Zadnych boli,stanow podgoraczkowych itp .

basi poki co wyszedl jeden zabek ale jest jeszcze malenki, przy samym dziasle :) (ile czasu minie zanim wyrosnie??) .Teraz chyaba idzie drugi. Mala nie goraczkuje,ale boli ja strasznie i jest nieznosna :)

Gość Agnieszka18
No to ją tu widzę,że sobie trochę poczekamy na tego naszego ząbka :).

Gość Agnieszka18
Ją? Hehe no ją akurat mam synka :):).skusiłyśmy sie na delikatny rosołek :) mały zjadł z rozkoszą :) bardzo mu smakowalo :)

Gość Agnieszka18
WyNic sie nie stało :) a jak u was z karmieniem piersią było? U mnie do 4miesiąca super była sama pierś ale po pewnym czasie kuba odpychal sie strasznie od piersi...denerwował sie i krzyczał...nasze karmienia kończyły sie jego płaczem i moim...myślałam że jestem jakąś zła matka skoro nie umiem dać dziecku co najlepsze i naj zdrowsze...Wyszło tak że do tej pory odciągam mleko laktatorem i chowan do lodówki...męczące to jest bo trzeba utrzymywać laktacje i w miarę regularnie odciągać...Ale dajemy radę :)

Ja karmilam tylko 3miesiace :( Julka ma skaze bialkowa i nie wytrzymalam diety bezbialkowej :( Mala bardzo chetnie przeszla z cycka na butle z mlekiem modyfikowanym.Nie bylo zadnych problemow. Teraz ma 10miesiecy i powoli wprowadzamy nabial np jogurty naturalne.Jogo je juz od niedzieli i narazie nie widac zadnej wysypki :) Milego weekendu. Odezwe sie w poniedzialek :)

Gość Agnieszka18
No kubełek też nie narzekał jak mu podałam butelkę z moim mlekiem :).no to do poniedziałku :) miłego weekendu :) :*

no to ja mam koszmarny problem z odstawieniem... mecze sie odkad mala miala skonczone prawie 6 mies. Chcialam ja odstawic po 6 miesiacu, ale jedyne co, to udaje mi sie ja czasem butla dokarmic, bo zazwyczaj na widok butelki jest ryk. Tylko na noc chetnie pije... Aha, i musze jej dodawac kaszki, zeby bylo slodsze, bo mleko z piersi jest slodsze niz mm i mala nie chciala go pic.. Ogolnie to chcialabym juz miec spokoj i nie karmic piesia :) zawsze to wieksszy komfort niz godzinna proba zmuszenia dziecka do wypicia z butli. A nie bardzo odpowiada mi juz obnazanie sie przy rodzinie itp. w koncu to juz nie taki dzidzius maly ;p

Gość mamamama26
to nauczy z łyżeczki - mój na modyfikowanym wogóle odrzucił butle w 5 miesiącu i je w dzień tylko z łyżeczki - butla po kąpaniu na śpiąco i w nocy

Gość Agnieszka18
Ja mam odwrotnie.mój to na widok piersi płakał strasznie więc podaje swoje odciągniete mleko w butelce...z jednej strony to dobrze bo nie będę miała problemu z odciągnieciem od piersi no,ale z drugiej zawsze chciałam karmić piersią dosyć długo ...Ale dobrze że to moje mleko jest :) zresztą podaje mu od 4miesiąca kaszki i deserki :) i nie jest źle :) mała pyza sie zrobiła :)

ja karmie piersia, wlasnie minelo 6 mcy. U mnie w ciagu dnia to malo je z piersi, bo nie ma za bardzo kiedy. Je rano o ok 6 piers, pozniej kaszka, obiadek, deserek, piers ok 17- 18 i kasza ok 20-21. Za to w nocy je ze 2 - 3 razy a juz nie powinna :o

a i karmie ją łyżeczka, z butelki pije tylko herbatki. Niedlugo sprobuje jej dac z kubeczka i zobacze jak to bedzie szlo

Gość Agnieszka18
No mój ma podobne godziny jedzenia :) o 6mleko moje później kaszka, mleko,obiadek,deserek,mleko, i na wieczór kaszka :) no, ale w ciągu nocy przynajmniej 2do 3razy pije moje mleko :)...Głodomorki z tych naszym maluchów :)

Gość Monyyka
ah...a moja wogole nie chciała piersi tylko butelke... ale martwi mnie to bo strasnzie malo pije...niechce sie jej pic...powinnam sie martwic chyba co,bo sie odwodni ah... poradzcie cos...

Gość Agnieszka18
Eh...ją właśnie wróciłam z małym ze szczepienia...oczywiście trafiłam na jakąś nowa lekarkę...zaraz w drzwiach stwierdziła że mały jest za grubiutki...Zaraz zapytała czym go karmie to odpowiedziałan że piersią i wprowadziłam kaszke jakiś deserek warzywa jakieś ...ona pow że w ogóle co ze mnie za matka jeśli daje mu takie rzeczy...że za mały na takie rzeczy Itp...we mnie sie już gotowało..dałam go na wagę a tam 8100 ona oczywiście że ma ładna nadwage...no ją myślałam że zwariuje..eh..mój kuzyn jest 6dni młodszy od kuby i waży o 200g więcej...ale był u innego pediatry...myślałam że zapisuje sie do naszego pediatry a tu bum...jakąś nowa starsza kobieta...czy ją źle robię? Źle go karmie? Wydaje mi sie że jest dobrze karmiony...

Dobrze karmisz malego... Moja mala je warzywa,owoce,miesko i kaszki od 4miesiaca i pediatra Nas chwali,ze wprowadzamy nowe posilki.

Jakie ryby dajecie swoim dzieciom? co wybrać na początek i w jakiej postaci ( gotowane???)

Gość Agnieszka18
Hehe no to jej tłumaczyłam że dobrze robię a ona swoje :( szkoda że nie trafiliśmy na naszego pediatrę...bo tamtą tylko go zważyla i tyle...nie pójdę już do niej...a jak ci daga minął weekend? :)

Do AGA Dzieki,weekend minal mi bardzo przyjemnie... W sobote robilam porzadki przed swiateczne,a w niedziele pojechalismy na caly dzien do Spaly. Taki rodzinny wypadzik. A Tobie jak minal weekend??

Gość Agnieszka18
Mi mniej przyjemnie :( gorączki dostałam wysokiej więc nie dało sie dużo robić :( ale niedługo powinno mi przejść :)

Gość Monyyka
ja cała sobote myłam okna... podłogi....pranie robiłam.... cos strasznego.. a w niedziele pojechalismy do moich rodziców na obiad... i wiecie co ,wogole nie odpoczełam....

Gość Monyyka
W poniedziałek wielkanocny rodzinka do nas przychodzi co moge im podac..?? ratunku

Gość Monyyka
W poniedziałek wielkanocny rodzinka do nas przychodzi co moge im podac..?? ratunku

Gość Monyyka
ale wam Fajnie..:) my zracji tego,ze "młode"małzenswto to na nowym ieszkanku przyjmujemy gosci...ah.. dam rade dziewczyny,co?