Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

moja Natalcia 5.04 skończyła 7 miesięcy i ostatnio ważyła 9200 a wzrost ma 76 niezły z niej okaz wielkości :) ale ona się duża urodziła.Co do skazy białkowej moja też chyba ma do końca pediatra nie powiedziała cz to skaza ale co jakiś czas małej wskakują takie krostki na policzkach, ale ja karmie ja piersią i dostałam jakiś syrop który muszę jej dawać przez 25 dni.

Moja pije bebilonpepti 2 i jest smaczne (smakuje jak bebiko troche slodkawe) :) Robie z tego mleka kaszki i nalesniki z maka ryzowa :) Mala je uwielbia. U Nas skaza zaczela sie pomiedzy 2 a 3miesiacem zycia. Na poczatku bylo mylone z potowkami :( Achhh Ci lekarze... :(

mojej malej dzis wyrznal sie pierwszy zabek :) wstyd sie przyznac, ale moja mala nie ma jeszcze wyrobionej karty czipowej,,, Nie mam pojecia gdzie mam to zalatwic:( czy jesli jestem bezrobotna to mala moze byc ubezpieczona na mnie w UP czy na meza musi byc? Kurcze, help me :)

wydaje mi się że powinna być ubezpieczona na twojego męża ale pewna nie jestem a co do karty czipowej to chodzi ci o taką dyskietkę do lekarza? to wyrabia się w placówce NFZ

no u mnie na nutramigenie 2 też pisze "nowy smak" ale ja tej nowości nieczuje.. taki ochydny jak był a co do ubezpieczenia to albo ty zgłaszasz do UP ze ubezpieczasz dziecko albo mąż u siebie w pracy - mnie się pytali w UP i podalam ze jest u męża - ja też byłam na zasiłku macierzyńskim zgłoszona u męża a teraz przejął mnie UP

Gość jjjjjjj jjjjjjj
z tym, ze ja wolalabym, ze jesli to mozliwe, zeby mala byla ubezpieczona na mnie.. Maz ma wlasna firme i roznie z tymi skladkami, czasem troche sie spoznia z termiem splaty bo ma cos innego na glowie, a ja wolalabym, zeby mi se pewnego dnia w przychodni nie okazalo, ze mala nie jest ubezpieczona... no coz, pojade jutro do UP i zapytam sie czy ubezpiecza na mnie dziecko.. mam nadzieje, ze tak

Gość Mama Ali
Witam. Czy mozna sie dolaczyc do waszego topiku?

Gość atramika
dziewczynki ja też jestem mamusią i mam do Was pytanie... Sorki, że zaśmiecam Wam topik, ale robiła może któraś z Was sałatkę grecką??

Gość tiak
Hej jestem mama pół rocznej Luizy:) pozdrawiamy

dziewczyny jakimi łyżeczkami karmicie swoje dzieci? bo ja stanełam w sklepie i zupełnie niewiedziałam jaka wybrać - chodi głownie o rozmiar jak to mozna tak nazwac..

Ja na początku używałam do wszystkich posiłków łyżeczek z rossmana baby dream są wąskie i na początek były dla małej idealne.Teraz używam ich tylko do obiadków, natomiast do kaszek używam łyżeczek z hipp (takie co dostałam w pudełku razem z próbkami) one są dużo szersze.

Gość _co do banana
Używam smoczka z takim krzyżykiem specjalny do kaszek, bo nawet przez największa dziurkę w zwykłym nie chciało lecieć. Więc wypija na noc 210 mleka + 3 łyżki kleiku + pół banana (wszystko miksuje). Samych kaszek natomiast nie chce jeść-pluje nimi ;) Co do łyżeczki to jak dziecko nauczy się jeść z łyżeczki to każda mu przypasi. Ja raz zostawiłam męża z małym i nakarmił go zwykłą hihih Więc łyzeczka to chyba najmniejszy problem.

Gość moj ma 6 miesiecy
w czwartek - 14. Siedzi sam, ale trzeba go doprowadzic do siadu. przewraca sie sam z brzucha na plecy i odwrotnie. ładnie gaworzy. Je z lyzeczki od miesiaca. Podaje mu owoce, kaszki. Od tygodnia zupki jarzynowe z mięsem. W nocy spi od 19.30 do 7.30 z małą przerwa o godz. 23 na jedzenie - kaszke - je na spiąco. w dzien spi od 10-11 potem od 13.30 do ok. 16.00- 16.30. Ew. mala drzemka ok. 18. Przesypia cale noce odkąd skonczyl 2 miesiace - wtedy przestalam go karmic piersią.

Moja Julka je lyzeczka od 4miesiaca zycia. Kupilam lyzeczki z gumowa "glowka" (jedna byla wezsza,a droga byla jak lyzeczka od herbaty). Teraz ma prawie 10miesiecy i sama probuje jesc lyzeczka - ale kiepsko jej idzie.

Szkoda,ze wszystkie jestesmy z innych rejonow Polski... Moglybysmy sie spotkac na kawie i pogadac... :)

ja moja od jakiegos czasu karmie taka miniaturowa lyzeczka z zastawy naszej, taka mniejsza niz do herbatey bo mala ja lubi najbardziej. Z plastikowych nie bardzo chciala jesc, ale mysle, ze lyzeczka to najmniejszy problem:-)

Gość moj ma 6 miesiecy
ja karmie go malutką lyzeczka od herbaty. Ogladalam w Dzien dobry tvn Zawitkowskiego, mowil, ze dzieci nalezy karmic wlansie normalnymi lyzeczkami, bo nauka na złym "sprzęcie" to zła nauka - inaczej dziecko wyczuwa językiem cieplo posilkow itd. No wiec pomimo zakupionej silikonowej karmie go metalową

Gość Młoda mama21
Witajcie:) Jestem mama 5 miesiecznej Lenki:) Moge sie do Was dołączyc?

Gość Młoda mama21
Jestem z małopolski:) i ogolnie mam do Was wielka prosbe o pomoc:) od jakis 2 tygodni podaje małej jabłuszko itp deserki, Pani doktor powiedziała ze juz po mału moge jej wprowadzac zupki, wiec mam nadzieje ze mi pomozecie i napiszecie od czego zaczac:)

Do Mloda mama21 Moja corcia je zupki od 4miesiaca.Gotuje jej sama. Zaczynalysmy od zupki na miesku z indyczka+marchewka+ziemniaczek :)

Gość Monyyka
Ja własnie poraz pierwszy dałam swojej Luizie rosołku w niedziele trochę...zajadała,ze szok... dziewuszki a co dawac maluchowi na drugie danie ? mała 3 kwietnia skonczyla 6 mcy

Moja Julka nie lubi "wodnistych" zup. Zupka musi byc gesta. Takie dwa w jednym :) Ale czasem daje jej kasze gryczana,z pulpecikami z miesa z indyka i marchewka.

Gość Monyyka
o! to postaram sie stworzyc taki obiadek... a mam pytanie zinnej beczki,ze tak sie wyraze... moje drogie chcialabym kupic wozek nowy..spacerowke..poradzcie jakis.....chodzi mi zeby sie fajnie skladal do auta.. narazie mam graco quatro (pewnie kojarzycie taki z termometrem i zegarkiem) srednio fajnie sie sklada(duzo miejsca zajmuje...:)

Gość Monyyka
http://allegro.pl/graco-quatro-tour-sport-lekki-12kg-caly-zestaw-i1552604877.html a my taki ale inny kolor... chcialam fajny nowoczesny a wyszłam jak zablocki na mydle bo Luizka jest juz zamała do tej gondolki a do takiego wozka bez gondolki tez zle bo za mala jest ... tazke zastanawiam sie nawet moja kochana czy nowego głebokiego jej nie kupic... poradz cos... i inne dziewuszki tez mi radzcie chetnie posłucham...:)

Wizualnie ladny... Moja cora jest czerwcowa i musielismy kupic taki wozek,aby gondola byla dobra jeszcze w marcu. W jedo gondola jest ok7cm dluzsza niz w innych wozkach.Dopiero w polowie marca przesiadlysmy sie na spacerowke. W sumie jestem zadowolona z tego wozka,ale ma on swoje wady :( Zajmuje CALY bagaznik i jest dosc ciezki (ok14kg). :(