Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

witam mamusie, mam córeczkę Marikę, przy urodzeniu miała 3880g. i 55 cm. mam pytanie- chcę małej dziś zrobić zupę pomidorową , ale nie wiem jak, może któraś z was kiedyś robiła?

Sylviana ja termin mialam na 12 :) Maja mala te placki tez miala na ramionkach i lokciach, teraz jej ladnie zeszly i czekam czy jej wyjda po tej mlecznej kaszce czy nie. Catterinka ja sama nie gotuje, daje sloiczki to Ci nie pomoge, ale mysle ze ja bym zrobila z pomidorkow z puszki te co sa cale bez skorki. Wzielabym takiego pomidorka i ugotowala z ziemniakiem i marchewka, ewentualnie dorzucilabym drobnej kaszki mannej,zmiksowala i juz

Gość Agnieszka18
Ją też ci nie pomogę :( robiłam jedynie małemu rosółek...:)

Gość Agnieszka18
Ja zakładam :) taką cienką :) wolę być ostrożniejsza :) ale widziałam też dzieciaczki które nie noszą już czapeczęk :)

Jak Wam mija dzien dziewczyny?? Piekna pogoda dzisiaj. Bylam z mala na spacerze w lesie i wiecie co?? Widzialam matke z dzieckiem (moze mialo 4-5miesiecy) i bylo bez czapeczki i mialo KROTKI rekaw. Wiem,ze bylo cieplo,no ale nie az TAK!! Mojej malej zakladam czapeczke i bluze od dresu (jest rozpieta,ale to zawsze cieplej). Co o tym myslicie?? Moze jestem przewrazliwiona??

ja tez zakladam czapeczke i jeszcze mi sie nie spocila, bez przesady, w cieniu jak jest wiatr jest chlodno a caly czas po sloncu nie chodze.

Nie wiem co te niektore matki maja w glowach... Najgorsze jest to,ze dzieciak rozebrany,a mamusia wrecz przeciwnie (polgolf i kurtka).

Gość Agnieszka18
No ja też wole być ostrożna na taką pogodę :) mój ma czapeczkę i bluzę bo naprawdę w cieniu nie jest za ciepło dla takiego malucha :) ale pogoda jakby nie patrzeć bardzo ładna :) może już sie utrzyma tak :)

Gość Agnieszka18
No zdecydowanie jest za zimno na krótkie rękawki...no ale widać że niektóre mamy lubią wydawać pieniążki na lekarstwa :)

Gość porady mamy
wszystkim przyszlym i obecnym mamom polecam stronke z poradami, celnymi wskazowkami, ciekawymi artykulami www.poradymamy.com.pl zapraszam do komentowania, czekam na ciekawe pomysly

Gość Agnieszka18
No dokładnie...szkoda tych maleństw...

Jeździcie juz w spacerowkach czy jeszcze gondole? Maly jeszcze nie siedzi, a gondola juz taka na styk. Raz wybralam sie ze spacerowka, ale nie przypadla malemu do gustu:/

Witam :) Od kiedy wróciłam do pracy mam mniej czasu żeby zaglądać na kafe. Mój mały już jeździ w spacerówce, jeszcze sam nie siedzi ale mam ją rozłożoną na pół leżąco i jest ok. Małemu się podoba. W gondoli też już miał troszkę ciasno. Ja kupiłam ostatnio jeszcze jeden wózek spacerowy, lekki i łatwy do złożenia na parasolkę. Mam ją jak jadę z małym na miasto bo ten większy wózek to trochę ciężki i źle się go składa, a jeszcze jak bym go do bagażnika miała włożyć to wolę nie myśleć, zawsze to mój mąż robił ale nie zawsze jeździmy razem. Mam pytanko czy zagęszczacie czymś mleko maluchom na noc? bo mały zaczął mi się budzić o 5 rano i jest głodny a zawsze do 7 wytrzymał. Zastanawiam się czy nie dać mu do mleka trochę kleiku ryżowego. Pozdrawiam

aisha_hm ja swojemu zageszcam kaszka ryzowa, ale i tak o 5 jest glodny :) a ostatni posilek je o 21, tyle, ze robie mu taka plynna, a nie na gesto.

Gość czesc dziewc
jak przykładowo ubieracie swoje maluchy bo ja już zgłupiałam :$

Gość Agnieszka18
Hej dziewczyny :) jak wam minął dzień ? :) mi tak sobie...mały był niespokojny nie chciał spać w ogóle eh...zmęczył siebie i mnie przy okazji :) tylko on już śpi a ją do spania mam daleko :p

Czesc,dziewczyny... Ja milo i pracowicie spedzilam dzien. Dwa spacery z mala,zakupy. Upieklam dwa ciasta. Jeszcze tylko prasowanie i bede miala czas dla siebie :)

hej! a my dzisiaj pierwszy raz w spacerowce i jest super, mala zadowolona bo wszystko widzi i smacznie tez w niej spala, takze jest ok. mielismy od rana sprzatac, ale bylo tak pieknie, że ze 4 godz. spacerowalismy Ja dzisiaj Zuzie ubralam tak, ze miala body z krotkim, cienka bluzeczka, bluza, rajstopki, lekkie buciki i lekka czapeczka. Nie spocila sie w kazdym razie. Ja mleczka nie zageszczam, bo karmie piersia, procz tego daje kaszki, rano i wieczorem. Dzisiaj wieczorem dostala bezmleczna na wodzie, bo jakies drobniutkie krosteczki jej sie pojawil w okolicy skroni. Jutro zrobie reszte zakupow i dokonczymy sprzatac. Wyjme mieso z zamrazalnika, na wieczor natre przyprawami a w sobote upieke.

Czesc dziewczyny :) Jak Wam minal dzien?? Sluchajcie,wroce dopiero po Swietach,wiec... Wesolych Swiat Wielkanocnych, Kolorowych pisanek I mokrego Dyngusa :)

ale cieplo sie zrobilo, super :) Moja mala dzis w krotkim rekawku i rajsopaach ze spodniczka + czapeczka, bo pod wiatr nie chcialam, zeby jej uszka zawialo :) w kazdym badz razie malej cieplutko bylo, kark miala cieply wiec oki :) no i ja tak mala ubieram i nie mam zadnych problemow, nie latam po lekarzach, nie goroczkuje wiec nie panikujcie mamy :) jak jest bezwietrznie to i czapeczke sciagam, albo jak stoimi a mala spi. a te krosteczki przy skroni to moze potowki, moja czasem miala takie po nocy jak gdzies sie wtlamsila i jej sie czolko spocilo :-)

Gość Agnieszka18
Hej dziewczyny :) jak tam wam dzionek minął? :) my dużo spacerowaliśmy dzisiaj bo piękna pogoda :) no ale też dużo roboty bo przed świętami i trzeba było iść ze święconka :).mały oczywiście wariowal w kościele...i na spacerze też :p lobuz...wogóle zbiera sie mu ropka w oczku...z czego to jest spowodowane? Wiecie może :) ? Co chwilę sie mu to zbiera i zbiera...robię mu okład z rumianku :) ...ją mam do tego jeszcze zapalenie uszu...i kompletnie prawie nic nie słyszę...tego mi brakowało po prostu...całuje gorąco :) pozdrawiam..

Ja też bym nie ubrała w sam krótki rękawek, chociaż sama byłam w bluzce bez rękawa. Dzisiaj mala miała sweterek ale czapeczki nie nosi już. a jak wasze maluchy dzisiaj w kościele? bo Laurunia jak ksiądz pokropił wodą się rozpłakała.

moja w kosciele to szalala, ledwo ja utrzymalam ;p no ale na szczescie nie plakala ani nic wiec do konca swiecenia dotrwalismy ;p w ogole jak wracalam ze swiecenia to myslalam ze umre... Mnostwo ludzi z wozkami i patrze jedzie taki chlopiec.. minimum rok mial.. Skwar jak nie wiem, ledwo sie wytrzymac dalo w krotkim rekawku a to dziecko w grubym swtrze, czapce, cala twarz w wypiekach, ledwo zylo... masakra jakas;/;/ ja tam moja w krotki rekawek ubieram bo jej cieplo

Gość Agnieszka18
Życzę wszystkim wesołych oraz spokojnych świat :) i mokrego dyngusa :).:*