Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość Agnieszka182
A my byliśmy w poniedziałek na bilansie :) i kuba waży 9720g :) ciężki chłopak :) jak na 7miesięcy :) a tak to broi chłopak :p pozdrawiam :) :*

To faktycznie jest "duzy" :) Julka ma 11,5miesiaca i warzy 9kg i ma 73cm. Wyglada dobrze. Pulchna buzia,pulchne raczki i nozki :) Nie wyglada na niedozywiona.

Gość Agnieszka182
No mój też nie wygląda na niedożywionego :p ładny pulchniutki chłopczyk :p hehe

Witajcie dziewczyny :) Sluchajcie mam problem... Moja cora 18czerwac bedzie miala 1urodzinki. Nie mam pomyslu na prezent. Od babci kupilismy taki rowerek 3kolowy. Pomozcie...

Gość nifma z nibylandu :)
a mala ma juz swoj pokoik??? znajomi mojego meza na 1-sze urodzinki corci urzadzili jej wlasny pokoik... nie przesypiala odrazu w nim calej nocy ale za o durzo przebywala w nim w dzien co pomoglo jej sie zaklimatyzowac i przyzwyczaic...po jakis 3 tygodniach spala w nim sama...miom zdaniem to byl swietny pomysl i sama chce go wykorzystac ale mam jeszcze troszke czasu moje dziecaki maja po 7 miesiecy dopiero

Gość Agnieszka182
hmm...no ciężko mi powiedzieć,ale napewno sobie poradzisz :) co tam u waszych maluchów ? :) mój maly dzisiaj zepsuł chodzik :( miesiąc temu kupilismy chodzik i mały dzisiaj go rozwalił...to jest tez takie kupowanie na allegro...:( albo to wina jego wagi :P hehe :) pozdrawiam was gorąco...:)

Dziewczyny,co u Was slychac?? Nie macie czasu,czy ochoty na wchodzenie na forum?? Jak dzieciaczki??

Gość Agnieszka182
No u mnie tak wygląda to , że mały powoli zaczyna wstawać i stawiać pierwsze kroki...coś za szybko kurcze :p ponad 7miesięcy lobuz ma :p a co u was? Mam nadzieję że będzie ktoś na forum wchodzić

Gość Agnieszka182
Mam mały problem...dostałam okres po 5miesiącach od porodu...i przyznam szczerze że jest taki nijaki...jeden dzień i bum koniec...i nie jest taki regularny...mam pytanie czy to jest możliwe żeby sie spóźnial? Przyznam , że ostatnio doszło z moim partnerem do zbliżenia ale nie było nic takiego poważnego...tylko zabawa...i dotknął mnie tam tylko nim...i ją od tej pory na szpilkach chodzę itp...nie chce drugiego dziecka...dodam że karmie piersią synka :) proszę o pomoc :*!

Slonko,jestem juz rok po porodzie i moj okres jeszcze nie doszedl do normy. Zaczynam "plamic" biorac pigulki,a powinnam zaczac dopiero w czasie 7dniowej przerwy. Okresy mam "marne" . Bardziej to slabe planienia,niz krwawienie. Wspolzyje normalnie z mezem. Moj ginekolog mowi,ze hormony jeszcze "buzuja" we mnie :) i ze z czasem wszystko wroci do normy. Nie martw sie :) A jak maly?? Chodzi juz sam??

Gość Agnieszka182
Mały stawia kroczki powoli :) okresu dalej nie ma a ja zastanawiam sie czy dostanę go...nie doszło do niczego między nami ale jakoś sie boję eh...a co tam u córeczki? :)

Gość Agnieszka182
Hehe dostałam okres :) byłam najszczęśliwszą na świecie po prostu :) hehe trzeba iść do ginekologa po tabletki :) powiedzcie mi bierze może ktoś te cerazette czy jakoś tak? :P i jak sie po nich czujecie? :) dzisiaj mojemu maluchowi naprawilismy chodzik :) i znowu młody szalał :) jej po prostu wariuje w nim :)...

Dziewczyny,moja cora 18.czerwca skonczyla roczek. Zlapala lyzeczke,rozaniec i kielicha :) Ja biore pigulki JEANINE. Po LOGEST i JASMINEL czulam sie fatalnie (bole glowy,mdlosci i hustawki nastroi :( ). JEANINE bralam ok 2lat przed ciaza i biore je teraz. Moja Jula probuje sama wchodzic na wersalke. Nie moge spuscic jej z oczu. A jak wasze maluchy??

ja cerazette bralam 3 mies , ale mialam takie nastroje, ze wybralam prezerwatywy :) dopiero teraz po 9 mies od porodu dostalam okres, mniej wiecej 1,5 mies po tym jak skonczylam karmic. Teraz wybiore sie po jakies normalne tabletki :) a moja mala juz raczkuje mega szybko, swobodnie wchopdzi przy meblach i wspina sie na lozko itp, chodzi przy meblach podpierajac sie jedna raczka a druga sie bawi, kuca, siega po zabawki. Ogolnie to szaleje. :) bawi sie w chowanego z kocykiem, robi papa, 'pierdzi' przy np mojej rece czy brzuchu ustami nie wiem czy wiecie o co chodzi.. Tanczy (kreci sie na pupie w kolko) jak tylko uslyszy dziecieca muzyke. Jesli jest za szybka to macha rekami w gore i w dol. Osobiscie brakuje mi tego jak tylko lezala i spala;) nadal NIE przesypia nocy, ma dwa zabki i prawie zero wlosow ;p I jest malym pulchniaczkiem, wazy prawie 9 kg a nosi ciuszki na 74-80

Gość Agnieszka182
Ją to mam problem...od wczoraj mały strasznie mi gorączkuje...dzisiaj dopiero raczyli mi go przyjąć...eh nie mam po prostu pojęcia czy to ząbki czy jakąś infekcja...robi po 4kupki dziennie i strasznie wodniste :( gorączka dzisiaj była 38.6 :( jedynie co pomaga to czopki...a on strasznie sie męczy...na 16idę dopiero do lekarza...mam nadzieję że mu przejdzie...

Dziewczyny,bylam dzisiaj z Julka na szczepieniu przeciw odrze. Moja corcia dostala odznaczenie "DZIELNEGO PACJENTA" . Nawet nie poczula igly i ciagle sie smiala :) Jestem z niej taka dumna !! :) Julcia ma 12miesiecy i 4dni - warzy 9200kg i mierzy 74cm. Przez niecale 3tygodnie przytyla 0,200kg i urosla 1cm. Aga,mam nadzieje,ze malemu nic nie bedzie :) Milego dnia :)

Gość Agnieszka182
Byłam u lekarza z małym i powiedziała nam pani doktor że to infekcja która mogła powiązać sie z ząbkami ale mówi że raczej nie ząbki a ją znalazłam mała plamke na dziasle więc mam nadzieję że to jest to ah bo naprawdę męczy sie strasznie maluszek...a twoja Julka ładnie przybiera :) zuch dziewczynka :) pozdrawiam :*

Gość Agnieszka182
Ha znalazłam kropkę na dziasłach i jestem pewną że idą ząbki :) zresztą mały jest bardzo marudny...mało je...robi luźną kupkę i ma taki stan podgórączkowy :) przeszedł właśnie trzydniowke więc zawsze coś sie dzieje :) mam pytanie długo taki ząbek będzie szedł? ;) co tam u was słychać?

U mojej Julki szla dwa zeby na raz (dwie jedynki dolne). Trwalo to ok tygodnia,z tym,ze nie goraczkowala,nie byla marudna. Nie miala zadnych objawow. Wstyd sie przyznac,ale zabki "znalezlismy" przez przypadek :) Dobrze,ze ida mu zabki. Bedziesz mogla wprowadzic "nowe" posilki :) Bardziej urozmaicone. A co u Nas?? - Mala biega jak szalona. Nic nie jest w stanie Jej powstrzymac :) Milego dnia Wam zycze :)

Gość Agnieszka182
No to dobrze :) już sie ich doczekać nie mogę :) mam nadzieję że wyjdą niedługo :)

Gość Agnieszka182
Hej dziewczyny :) jak tam wasze maluszki? :) ją czekam na tego słynnego ząbka :) A nam pytanie do was :) jak u nas z wypłata tego z pzu za urodzenie dziecka ? :) bo właśnie załatwiańz to i nie wiem jak to jest :) czy to sie od ubezpieczenia liczy czy od składki i czy od ręki wypłacają czy trzeba czekać ? Pomocy :)

Hej, U mnie zalatwial to maz. Dostalismy przelew na konto (czekalismy ok 3tyg). Zalatwial to od razu po narodzinach Julki. Dostalismy (z tego co pamietam) 1000zl + 1000becikowego.

Gość Agnieszka182
Ale to o coś innego chodzi :) ją becikowe dostałam też właśnie po takim czasie ale pytam z pzu :) bo to inne :)

Zle mnie zrozumialas... Dostalismy z PZU ok 1000zl i + do tego 1000zl becikowego Nie zrozumialas mnie :)

Gość Agnieszka182
Ją becikowego dostałam 1000normalnego i dodatkowo 1500ale to z urzędu tak przynajmniej jest u mnie :) a chodziło mi z tego ubezpieczenia :) no ale jeśli to jest tak jak mówisz to dobrze :) nawet bardzo dobrze :)

Gość Agnieszka182
..Hej dziewczyny :) co tam u was? Ją mam pytanie pojawił mi sie biały śluz co on oznacza? Bo czytałam już wiele tegorii na ten temat że to dni płodne albo niepłodnę...a nawet ciążą...wie może którąś ? :) a z tym ubezpieczeniem to wogóle jest porażka...mojemu facetowi powiedzieli że nic nie dostanie bo nie ma ubezpieczenia dodatkowego...eh i tyle pieniędzy poszło sobie. Pozdrawiam :*

Gość Agnieszka182
..Hej dziewczyny :) co tam u was? Ją mam pytanie pojawił mi sie biały śluz co on oznacza? Bo czytałam już wiele tegorii na ten temat że to dni płodne albo niepłodnę...a nawet ciążą...wie może którąś ? :) a z tym ubezpieczeniem to wogóle jest porażka...mojemu facetowi powiedzieli że nic nie dostanie bo nie ma ubezpieczenia dodatkowego...eh i tyle pieniędzy poszło sobie. Pozdrawiam :*

Gość Agnieszka182
Kurcze wyszedł nam dzisiaj ząbek :) ale jestem dumna z kuby :) hehe mój dzielny :) :* !