Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

witam! my nigdzie sie nie wybieramy, jutro mamy komunie, mojego bratanka a meza chrzesniaka, wiec i tak bylby weekend rozerwany, poza tym pogoda ma sie zepsuc, mam tylko nadzieje, ze nie bedzie padac. ja do pracy wroce we wrzesniu, teraz ciagne urlop wypoczynkowy az do 1 czerwca a pozniej ide na wychowawczy na 3 m-ce mala obraca sie juz na wszystkie strony, siedzi bardzo ladnie, apetyt ma wilczy :) pozdrawiam

Gość Agnieszka18
No my też zostajemy w domku i nigdzie nie wyjeżdżamy :) mamy spotkać sie z rodzina więc wychodzi na to że w rodzinnym gronie spędzimy ten weekend majowy :) zresztą słyszałam że pogoda ma już taka brzydka zostać :( a tak było pięknie :) :* mój maluch też obraca sie już na wszystkie strony :) Ale jeszcze stabilnie sam nie siedzi :) zato rwie sie do stania z czego zadowoleni nie jesteśmy...pozdrawiam wszystkie mamy :)

hmm my tez zostalismy w domu :) planowalismy weekend w domku w gorach z rodzina meza, ale pogoda jest tak paskudna, ze szkoda paliwa na to, by i tak siedziec w domu, tyle ze innym ;p Ja ostatnio mam malo czasu, bo mala juz sama siada z pozycji lezacej, podnosi sie i stoi przy meblach wiec ciagle musze jej pilnowac. Non stop sie wspina.. Martwie sie, ze jak w kpncu sie zabierzemy kiedys za nocnik to mala na nim nie wysiedzi !! Moglam zaczac poki jeszcze siedzenie ja interesowalo, czyli jakies 2-3 miesiace temu.. tak fajnie siedziala i bawila sie zabawkami... A teraz to diabel wcielony :) temat troche pada, bo teraz swieta, malo kto ma czas :) powiedzcie mi, czy wasze maluchy tez pchaja wszystko do buzi? Moja od urodzenia tak ma, ale teraz to wpycha tak gleboko nieraz, ze na wymioty jej sie zbiera.. Boje sie, ze kiedys cos szkodliwego polknie , bo cokolwiek zobaczy, to ledwo spojrzy a juz do buzipcha:(

Gość Agnieszka18
Hej dziewczyny ją mam pytanie ma ktoś może z was laktator z aventu?

hej! odnosnie laktatora ja nie mam, posiadam tommy t. jjjjjjjjj moja tez tak wszystko pcha do buzi, wszystko co w raczke to i do buzi, taki wiek, co zrobic :D ostatnio jadla swoje adidaski a najbardziej lubi piloty :)

Gość Agnieszka18
Pytam bo pękły mi takie małe nakładki gumowe...i z powodu takiej małej pierdoły muszę kupić cały laktator...:(

cóż , moja od urodzenia pcha wszystko do buzi- najpierw non stop lapsko pchala, a jak sie nauczyla chwytac zabawki to zaczela pchac je+rozne przedmioty codziennego uzytku :) wlasnie, wy zakladacie dzieciom buciki? Bo ja mojej nie zakladam, przeciez ona nawet chodzic nie potrafi.. Moja mama i tesciowa mowia zeby kupic, zeby mlodej stopy nie marzly ale po 1 przeciez jest lato (no moze pomijajac kilka ostatnich dni;p), a jak jest chlodniej to zakladam jej dodatkowe skarpety na rajstopki czy cos... No nie wiem, moze zle robie.. A jak wy robicie? Ja niestety mam laktator z lovi, ale napisz nowy temat to moze jakas mama, ktora juz nie uzywa swojego laktatora sie zglosi.

Gość Agnieszka18
No spokojnie znalazłam na stronie internetowej do kupienia te nakładki :) ale dziękuję :) W ogóle jakich uzywacie pampersów dla waszych maleństw? :)

ja uzywam dada i jestem bardzo zadowolona :) mala pampersy uczulily, happy i huggiesy strasznie przeciekaly, a w rossmanie jestem rzadko, choc te ich pieluchy tez sa fajne, mieciutkie. Osobiscie bardziej bylam zadowolona ze starej wersji dady. Byly co prawda bardziej sztywne i 'brzydsze', jednak teraz wg mnie sa mniej chlonne. No ale nie narzekam bo naprawde nie ma na co ;p

Gość Agnieszka18
No ją używam właśnie dady, babydream i jestem bardzo zadowolona z nich ale najczęściej chyba używam pampersów :) jakby nie patrzeć są najlepsze chociaż to zależy od dziecka czy akceptuje je :)

Hej! Ja malej jak jest chlodno zakladam lekkie adidaski z materialu, jak jest cieplo to tylko skarpetki. Pieluszek uzywam huggies premium, mala ma uczulenie na pampersy i na baby dream tez zauwazylam, uzywalysmy dady przed ta zmiana ale po zmianie maja wklad aloesowy i tez moze ja uczulac. Najbadziej jej pasuja pieluszki niczym nie nasaczone.

Gość Monyyka
Hej:) podróz jakos przezyłysmy... my uzywamy pampersów a na odpoazenia co jestskuteczne tak wlasciwie??

Gość Agnieszka18
Ja na odpażenia używam sudokremu albo linomagu :) i są bardzo dobre :)

Witajcie !! Dawno mnie nie bylo... Majowke zaliczam do malo udanych... 1maja bylismy w ZOO SAFARI,A KOLEJNE DWA DNI SPEDZILISMY W DOMU Z POWODU POGODY :( My urzywamy pieluch z rossmanna i sa SUPER:) Na odparzenia polecam LINOMWG (zielona tubka).

hej! nas jak narazie odparzenia omijają, profilaktycznie stosuje sudokrem. U nas dzisiaj tylko 1 stopien na plusie i śnieg, masakra :O

noo, pogoda fatalna.. choc dzis juz troszke lepiej... choc ja zlapalam gume w wozku wiec albo wyjde z mala na podworko na rekach, albo zostaniemy w domu, bo na rekach to raczej dlugo nie wysiedzi :/ nas omijaja odparzenia wiec nic nie stosuje, jak jakies krosteczki sie pojawia to sudocrem, ale raz mala sie dosc mocno odparzyla, polecam Tormentiol (na mocniejsze odparzenia), jeden dzien i ani sladu :) linomag i sudocrem raczej sie nie naadaja jak cos mocniej odpazy pupcie, ale to wszystko zalezy od dzieciaka

Gość Agnieszka18
No pogoda u nas była bajeczna :) byliśmy na spacerze dwa razy i za drugim razem zamieniłam wózek głęboki na spacerówke :) i powiem szczerze, że wydaje mi sie, że małemu sie bardzo spodobało :) rozglądał sie, że hej :) zafascynowany przyroda był...mam nadzieję, że pogoda sie utrzyma a słyszałam ,że weekend ma być piękny :)

hej! a my dzisiaj wyszlismy z domu, bylo piekne slońce a po pol godzinie jak nie lunie :) i tak sobie pospacerowalismy dzis :D nasza mala tez bardzo lubi jazde w spacerowce, wszystko pieknie widac

a my od kilku dni sie 'hamakujemy'- zlapalam gume, opona jeszcze nie pzyszla, wiec siedzimy z mala (tzn najpierw mala sie bawi a pozniej usypia od bujania;p) po 2 godzinki na hamaku :) z tym ze u nas dzis koszmarnie wialo, ale widac, ze sie rozpogadza :)

Gość Monyyka
dzieki sudokrem jest super!

Witajcie :) Przepraszam,ze jestem na forum tak zadko,ale grzech siedziec w domu jak taka piekna pogoda za oknem... :) :) :) Na dodatek mala zaczela chodzic i nawet na sekunde nie mozna spuscic jej z oka :) Spacery sa coraz gorsze (woli chodzic niz siedziec w wozku)a moj kregolsup sie buntuje :( :( A co u Was?? Jak malenstwa??

Gość Agnieszka18
No mnie też dawno nie było...pogoda piękna sie zrobiła :) i mam nadzieję że tak sie utrzymię :)...moje maleństwo dzisiaj pierwszy raz tak stabilnie usiadło :) no po prostu cudowny widok :) siedziałam tak cały dzień i wpatrywałam sie w niego :) hehe :p a co słychać u innych maluszków i ich mam? :)

Gość Monyyka
hej.... a moja mała chce zeby ja na rekach nosic na dworze nie chce w wozku siedziec wiec wziełam sie na sposob i buciki jej sciagam wtedy widzi ze cos jest nie tak i nie moze wyjsc z wozka bo butow nie ma..:) u nas tez fajna pogoda to łazimy ile sie da ...

hejka! pogoda rzeczywiscie bardzo spacerowa, my tez malo w domu siedzimy. Moja mala tez mi dzisiaj scene zrobila, nie chciala w wozku siedziec, musialam ja troche ponosic i zabawic zeby laskawie z nia isc gdzies dalej, naszczescie pozniej jak zasnela to juz spala ze 2 godziny

Gość Monyyka
moja non stop robi mi sceny ... rozpiesczona przez meza...

Gość Monyyka
wkoncu coreczka tatusia.... jak tam wasze maluchy?:)

Gość Agnieszka18
Mój widzi tylko mamę :) hehe wyjść z pokoju nie można bo inaczej sie drze :) :p mam nadzieję że mu to przejdzie... :P

moja tez nie umie wytrzymac nieraz jak ide sie za przeproszeniem wysikac, ale na punkcie tatusia to ma totalny odlot. Maz duzo pracuje i jak wraca (lub rano) wezmie ja na rece i zabawi to jest przeszczesliwa. Za to za zadne skarby nie chce od niego odejsc, tylko tatus tatus. Jak musi isc do pracy czy zjesc kolacje i daje ja mi lub mojej mamie to jest taki mega wrzask jakby ja ze skory obdzierali... Taka w tate wpatrzona ;p My dzis z mala caly dzien u tesciowej bo miala wolne :) siedzialysmy na kocu w ogrodzie cale popoludnie, mala byla przeszczesliwa :) tak cieplo bylo, ze lazila w samej bluzce, pampersie i chustce na glowie :) az strach pomyslec co bedzie latem, nie chcialabym, zeby jakiegos udaru dostala;/

Cześć dziewczyny, może mi pomożecie:-) mój synek 28 maja skończy 6 miesięcy. Od kilku dni w ciągu dnia w ogóle nie chce jeść mleka. Karmię go swoim mlekiem ale przez butelkę. Zazwyczaaj w ciągu doby jadł ok 800ml plus 100ml zupki i pół słoiczka owoców. Od kilku dni w dzień potrafi zjeść max 200ml i z 350 w nocy+zupka i owoc. Nie martwiłambym się tym gdyby nie to, ze ogólnie słabo prtzybiera na wadzę. Robiłąm wcześniej morfologie i mocz ale wszystko wyszło ok. pediatra stwierdził że może taki jego urok. Ale teraz jak tak mało je to cała w nerwach chodzę że znów słabo przybierze. Nie wiem czy to zęby po łapki do buzi wkłada od 3 miesięcy, to samo ze ślinieniem się a żabka nie widać. Może też macie taki problem? pozdrawiam