Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość Monyyka
Hej dziewczynki moje kochane.... tak czytam co piszecie własnie...:) i u siebie w miescie tez zauwazylam ,ze niektóre mamusie albo ubieraja zagrubo albo zacienko maleństwa... widzialam takiegfo chlopczyka w sandałkach uwazam ze to troche przesada jescze.... ja swoja Luize ubieram w bluzeczke i katanke i dzinsy długie jesli wieje teraz wiaterek.... czy żle robie?? pozdrawiam

Gość Monyyka
własnie powiem Wam ,że przezyłam jakos te śniadanie wielkoanocne jako gospodyni domu... stres mialam nieziemski... ale dałam rade.... a własnie mam pytanie czy kładziecie swoje maluszki na noc do ich wlasnego pokoiku?? mój mąz chce Luize naczyć zeby spała sama w pokoiku obok.. ale ciezko mi z tym bedzie.. fakt faktem jest samodzielna(w sensie taskim,ze potrafi sama sie zajac w kojcu jak ja cos robie w tym czasie i czasem udaje sie jej nie płakac za mną)ale mimo wszystko ciezko mi bedzie jak jej nie bedzie ze mną -- z nami w łóziu....:( poradźcie cos....

Gość Gotowa na wszystko ;)
Któraś z Was napisała że niektóre z mam ubierają swoje dzieci albo za grubo albo za cienko. A czy uważasz że Ty wiesz najlepiej jak ubierać dziecko? Według ciebie przy plus 20 stopniach trzeba pół roczniakowi założyć czapke a inna mama jak to zobaczy to się w głowę popuka. Więc nie myśl że jesteś alfą i omegą i skoro ty zakładasz np swetr gdy jest +18 stopni to wszyscy tak muszą.

Gość Agnieszka18
Moim zdaniem dziecko powinno mieć chociaż cienką czapeczkę...mój mały nie robi awantur z powodu czapki ale jeśli jest bardzo bardzo gorąco to widzę że mu przeszkadza...Ale jestem za tym żeby dziecko nosiło czapeczkę :) no i ubierać dziecko tak żeby mu nie było ani za ciepło ani za zimno :)

Gość Monyyka
pewnie .. teraz taka pogoda zdradliwa ,ze czapeczke dobrze by było żeby założyć dzieciątkowi:)

Witajcie :) Jak tam Wam Swieta minely?? Sluchajcie,mam nieziemski problem :( Chyba znowu w ciazy!!!! Pomozcie...

Gość Agnieszka18
Hej.:) no my święta spędziliśmy w gronie najbliższej rodziny i było bardzo przyjemnie :) ją latałam po szpitalach miejskich bo zapalenie uszu mi sie trafiło i prawie nic nie słyszę na nie :) a kubuś wariuje :) w kościele lobuz krzyczał strasznie...a na śniadaniu wielkanocnym płakał bo my jedliśmy a on nie :) przy nim jeść nie wolno hehe :).daguś a czemu myślisz że znowu jesteś w ciąży? Jakieś objawy masz? No i to wszystko zależy czy chcesz mieć teraz drugiego bobasa...pozdrawiam

Sytulacja wyglada tak... -Biore pigulki antykoncepcyjne JEANINE. Jak wiesz blister ma 21piguly.Niestety w ciagu tych 21dni dwa razy zapomnialam wziasc pigulke,a normalnie wspolzylam z mezem (pigulki wzielam po ok 12-14godzinach). Teraz mam tygodniowa przerwe i powinnam krwawic ALE NIE KRWAWIE. Leciutko plamie(kilka kropelek dziennie) taka brazowa wydzielina(taka jaka plamilam na poczatku pierwszej ciazy). Dzis musze chyba kupic test ciazowy :( Nie chcemy teraz drogiego dziecka. Nie mamy warunkow i pieniedzy.

Gość Agnieszka18
No to sytuacja ładnie sie wymknęła...może nie będzie tak źle...kup test i sprawdź dokładnie czy jesteś czy nie...:) życzę powodzenia :)

Gość Monyyka
Daga mialaam to samo zreszta wam pisałam.. umierałam ze strachu.. nie taki diabeł straszny jak go malują.... moze nie jestes.... ale wiem co to znaczy jestesmy z Tobą bedzie dobrze... ja to jestem taka panikara i strasznie panikuje ,ale maz mnie pocieszał ze wie co robi... takze teraz mam nauczke pilnowac sie.... tylko wez pod uwage ze ty tabletki bierzesz a ja nie biore... i szłam po "bandzie" nazywca ale jakos los tak cchiał ze nie jestem.. takze 3mam kciuki za to zeby bylo po twojej mysli:)

Gość Monyyka
a i dziewczyny pytałam Was co sądzicie o spaniu waszych /naszych bobasów w swoich pokoikach? moze Wasze niuśki juz same spią,cio?? pozdrawiam pozdrowienia dla maluszków od małej Luizki:)

Gość Monyyka
a i Daga daj znać co i jak z Tobą....:)

Gość Monyyka
a i wiecie co Dziewczyny było najgorsze ,ze mój mąż wogole sie tym nie przejmował ze ja sie stresuje ze jestem znowu w ciazy... bo on chciałby juz drugie dziecko... ja ledwo bo ledwo wrocilam do formy po ciazy a on juz drugie... ale nasczescie wyszło na moje... dlatego wiem co to znaczy dla Dagi....ale bedzie dobrze...

Hej... Co do spania... My mamy male mieszkanko (28m2),czyli jeden pokoj,wiec mala spi z Nami w pokoju :) Kupilam test i rano zrobie. U mnie to maz panikuje bardziej,ale ja tez mam stresa :)

Gość Monyyka
nie bedzie tak żle...dobrze bedzie..musi... patrz jaką ja glupote zrobilam i jakos udało sie ,że nie.. mój mąż to mowi ze nawet piątke by cchiał...ale nigdy w zyciu juz mu to powiedzialam ..dwójke bym chciala no ewentualnie trojkę...ale narazie nie ma mowy Luzia jest jescze za mała....najpierw jej musze troche uwagi poswiecic.... Daga bedzie git zobaczysz głowa do góry!

Gość Monyyka
ale z drugiej strony miec kolejna taka kruszynkę.... takie dzieciatko niewinne ... sa plusy i minusy tego... mi sie upiekło bo ja mam 3 pokoje akurat wiec jakos bym dała moze radę z kolejnym malcem ,ale tak jak juz wspomniałam wczesniej nie jestem jescze na to gotowa...

Hmmm, a ja jeszcze karmie trloche piersia na zmiane z mm i wciaz nie mam okresu ( a mala ma juz prawie 8 mies...) i szczerze mowiac to co kilka dni mam straszna panike, ze jestem w ciazy.. z mezem zabezpieczamy sie prezerwatywami, bo po cerazette mialam takie humory, ze ciezko bylo ze mna wytrzymac;p No i przez ten brak okresu to nie mam bladego pojecia czy jestem w ciazy czy nie.. Mam nadzieje, ze nie jestem, szczerze mowiac to jesli bym byla to bym sie chyba zaplakala. Niedlugo sie wynosimy na swoje, pieniedzy tez by nam nie braklo, jednak od pazdziernika chce wrocic na uczelnie (mam dziekanke) i naprawde to byloby ponad moje sily. Zwlaszcza, ze Basia to zywe srebro. Nawet w krzeselku do karmienia trzeba ja szczelnie upinac, zeby nie wylazla i nie spadla.., Co do czapeczki, to np moja basia jak jest cieplo i nie ma wiatru, a ja jej czapki nie zdejme to zaczyna piszczec i sama ja sciaga z glowy, dlatego zawsze mam daszek spacerowki zasloniety, zeby byla w cieniu, zeby jej lepetyny nie zagrzalo :) Choc od niedzieli jest u nas na slasku tak zimno.. Jak sobie pomysle, ze jeszcze w sobotre mloda w krotkim rekawku chodzila, a w niedziele juz polar i kurteczka.. Po sobie to tak nie widze roznicy pogody, bardziej po tym, jak ubieram corke:) a co do spania. Nasza spi z nami w pokoju, bo budzi sie w nocy i nie mialabym sily tak ciagle wstawac :) Z tym ze spi w swoim lozeczku, dopiero jak obudzi sie nad ranem, albo baaardzo pozna noca i nie chce juz spac, ma taki bardzo lekki sen, ze budzi sie zaraz po odlozeniu do lozeczka, to wtedy ja biore do nas do lozka i juz do rana spi z nami. Teraz jedynym celem mojej malej jest stanac samodzielnie.. Ciagle sie chwyta wszystkiego byleby tylko sie podniesc choc na chwilke, ech, jak ja tesknie za tymi czasami gdy tylko leżala i gugała :D ;p

Gość Agnieszka18
Daguś zobaczysz że będzie dobrze :) jesteśmy z tobą :)

Gość Monyyka
u nas tez tak leje ciagle ze masakra nic mi sie nie chce... bez pracy nudzi mi sie juz w domu... a wy dziewczyny pracujecie?

Gość Agnieszka18
Ją na ten moment zrezygnowalam ze szkoły...od września będę szła zaocznie...więc zobaczymy jak to będzie...teraz siedzę dniami w domku z małym i powiem szczerze że takie dłuższe siedzenia są straszne :) hehe taka rutyna że niewiem co.:) zawsze jest co robić to jest fakt ale jak mi ktoś proponuje np wyjście gdzies to odmawian bo siedzi we mnie coś że nie powinnam zostawiać małego jeśli jestem jego mama :p niewiem czy tylko ja tak mam ale nigdzie nie chodzę :) hehe

Gość Agnieszka18
No widzisz :) mówiłysmy ci że będzie dobrze :) Jak wam minął dzień? :)

Dzien dobry :) Przepraszam Was,ze tak malo pisze,ale moj maz pracuje od rana i nie lubi jak siedze przed komputerem :( Jak Wam minal wczorajszy dzien?? Jak Wasze maluszki?? Sluchajcie,moze bedzie latwiej "rozmawiac" na gg?? Co Wy na to??

Gość Monyyka
nie mam gg bo mam taki stary komputer ze jesli chcem sciagnac gg to pisze mi zawsze ODMOWA... takze milo by mi bylo jesli bysmy tutaj rozmawiały:* ale nie mam glosu za wszystkich takze jak wolicie na gg to spoko gadajcie sobie dziewuszki:) no ja tez siedze w domu i tak mnie to meczy ze szok.. ale z drugiej strony jak pomysle ze na 8 godzin mialabym zostawic Luizke to niedałabym rady chyba....:(

Gość Monyyka
czasami pojde do firmy meza, ale to nie to samo swoja praca to swoja... ta satysfakcja ale na to musze poczekac jescze troche zanim Luzia urośnie....:):)

Ja z jednej strony chcialabym wrocic do pracy,ale z drogiej strony nie wyobrazam sobie zostawic Julki w zlobku,albo u babci na ok 10godzin

Gość Monyyka
noa jak jescze praca w galerii to niekiedy 12 godzin jakas masakra.... tym bardziej ze moja mama pracuje wiec nawet jej nie moglabym zostawic z nia...

Gość Agnieszka18
I co tam u was i maluszków słychać? :)

Dzien dobry,mamuski :) NASZ TOPIK CHYBA SIE WYKRUSZA :( Coraz mniej kobitek tu zaglada,a te co zagladaja robia to coraz zadziej :( Szkoda... Jakie macie plany na Dlugi Majowy Weekend?? Wyjezdzacie gdzies??

Gość Monyyka
Tak my wyjeżdzamy odpoczać sobie... udało sie nam akurat do Sopotu zarazerwowac nieedrogo pokój takze mam nadzieje ze bedzie ok.. wyjezdzamy dzis w nocy wtedy mam nadzieeje mała bedzie spała mam nadzieje ze podróz zniesie dobrze jakos... 3majcie kciuki:) milego wekeendu:*