Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwie sie moja szyja

szyja, zdrowie, ortopeda - jak jest u was?

Polecane posty

Gość Drganie powiek
Proszę bardzo: 3. OCZYSZCZANIE KOŚCI I STAWÓW Podstawową przyczyną zanieczyszczenia kości i stawów jest spożywanie nadmiernych ilości posiłków. Nie strawione posiłki gniją tworząc toksyny, które osadzają się w stawach. Przez długie lata nieprawidłowego odżywiania nagromadzony w organizmie kwas szczawiowy " cementuje" nasze stawy. Stawy tracą elastyczność i zaczynamy odczuwać bóle. Z początku odczuwamy bóle w stopach, kolanach, w stawach biodrowych. Toksyny " wędrują" wzdłuż kręgosłupa do ramion, szyi, barków i palców rąk. Spróbujcie pokręcić głową a usłyszycie chrupanie - to kryształki toksycznych kwasów, które, usadowiły się w kręgosłupie. Niezależnie od tego, ile kto ma lat, jest tylko jedna przyczyna utraty elastyczności stawów - zanieczyszczenia organizmu. Oczyszczanie stawów należy przeprowadzić przez kolejne trzy dni, na co zużyjecie Państwo 15 g liścia laurowego. Podczas kuracji w miarę wydalania soli i piasku mocz może zmieniać barwę od zielonego do jasnoczerwonego. To normalne zjawisko. Po 7 dniach kurację oczyszczenia powtórzyć. 1-szy dzień - 5 g liścia laurowego drobno pokruszyć, wrzucić do 300 ml wrzątku, gotować na małym ogniu 5 minut, następnie wywar wlać do termosu i odstawić na 5 godzin, żeby się odstał. Następnie płyn przecedzić, przelać do naczynia i pić małymi łykami co 15 -20 minut w ciągu 12 godzin. UWAGA ! Całego naparu od razu pić nie wolno, ponieważ można spowodować krwotok ! ! ! 2-gi dzień, 3- ci dzień- tak samo jak w pierwszym dniu. W trakcie kuracji najlepiej nie spożywać produktów białkowych ( mięsa, jaja, mleko, żółty ser, twaróg itp).

Muszę to sama jakoś przeanalizować w wolnym czsaie, może kupię taką książeczkę i poczytam... Bo jak jakis niestrawiony pokarm ma się dostać do stawów? Jaką droga? nie rozumiem tego, może w swoich książkach ma to lepiej opisane...

Gość Drganie powiek
No jak to jaka droga???droga pokarmowa a pozniej poprzez krew dalej tak samo jak jest odrzywiany cały organizm

Gość khymkhymkhym
Oczywiscie ze tak - dna moczanowa; artretyzm; podagra - ale jesli te krysztalki juz sa, to na pewno SAMO oczyszczanie organizmu nie pomoze a nawet jesli, to jest to dlugotrwaly proces. Jest wskazana odpowiednia dieta ale zapobiegajaca powstawaniu nowych. O tym co sie je trzeba myslec wczesniej. Mnie tylko denerwuje ta powszechna moda i jedno lekarstwo na wszystko - oczyszczanie organizmu. Tak jak pisalam ani artrozy ani ciesni nadgarstka to nie wyleczy. Gdyby to bylo tak genialnie proste, to miliony ludzi nie umieraloby na rozne choroby. Mam w rodzinie przyklady maniakow na tym tle i... niestety. Raczek puka do organizmu i zadne zamiatanie nie pomaga - czasem jest juz za pozno na leczenie, bo przeciez stosowalo sie "OCZYSZCZANIE ORGANIZMU". Fajnie dawac takie rady bedac samemu zdrowym i nie majac obok siebie kogos naprawde chorego. I jeszcze jedno - mozna sugerowac: sprobuj to, czy tamto. Tutaj wiekszosc nawiedzonych bluzga na tych,ktorzy slepo nie ulegaja tej metodzie, stosowanie medycyny tradycyjnej to wg. nich archaizm i ciasnota umyslu. Dlaczego nie potraficie w spokojny i kulturalny sposob przekazac swoich racji? Z agresja i wyzwiskami spotykam sie nie raz z waszej strony, dlatego czasem i mnie puszczaja nerwy, kiedy tylko natkne sie na slad waszych despotycznych przekonan.

Jakoś mało przekonujaca jest jego teoria... chyba ze terminem "kryształki" określa on zmiany zwyrodnieniowe... Ale i w tym przypadku Ameryki nie odkrył... Choć tu sama dieta nie pomoże...

Ja to w ogóle nie wierzę w skutecznośc medycyny naturalnej... Jeśli kogoś uleczyła, to był w moim przekonaniu jedynie przypadek.

Gość Drganie powiek
No prosze i widze ,że ozieble pozegnałas ,ale sledzisz pilnie wypowiedzi innych,a to nie jest moda z tym oczyszczaniem to juz jest wymóg naszych czasów,a rak tez jest wyleczalny tylko innymi metodami,i nie mów mi,ze łatwo podawac rady jak sie samemu jest zdrowym,bo nie wiesz czy ktos jest zdrowy czy nie??czy włąsnie dzieki tym metoda pomógł sobie czy nie,jakos dziwnie reagujesz na żekoma agresje innych ale sama tez jakby oceniasz nie znajac faktów,hmmmmm

Gość Drganie powiek
Ty Edyciak,wiadomo,ze nie wierzysz w medycyne naturalna,bo chodzisz do szkoły gdzie ucza innej medycyny,a ja nie wierze wogóle w działanie mycyny akademickiej,bo medycyna naturalna lecze juz od 20l i sprawdza sie zawsze:)wiec nie mam mowy o przypadkach:)

Gość khymkhymkhym
Pomijam twoje inwektywy. Leczylam naturalnymi metodami uszkodzony stozek rotatorow u takiej "lekarki" jak ty - jestem teraz po operacji. doszlo do zaniku miesni, sciegna sa nie szyte a latane. Mam nadzieje, ze rehabilitacja pomoze mi wrocic do conajmniej 80% sprawnosci - lekarz daje mi tylko 60% szans. Na temat i zdrowego odzywiania (wlasny ogrod) i wszelkich nowinek sama bym mogla napisac podrecznik. Wiec nie przesadzaj z ta skutecznoscia. Pozwol niech ludzie sami zadecyduja i uszanuj ich decyzje. To naprawde niewiele a swiadczy o kulturze - rownierz lekarskiej. Nie potepiam w czambul metod naturalnych, uwazam, ze stosowane w rozsadny sposob wspomagaja leczenie tradycyjne a w lzejszych przypadkach moga ja zastapic. Ale to tez zostawiam do indywidualnej decyzji.

Gość khymkhymkhym
A.., nie: zekoma a: rzekoma, pani doktor.

Gość Drganie powiek
A kto tu obrzuca się inwektywami????poprostu stwierdzam fakty,ale to tez warto spojrzec na sibie jak Ty agresywnie zaatakowałas w pierwszej czy drugiej swojej wypowiedzi,agresja wywołuje agresje ,powinnas to wiedziec,leczenie metodami naturalnymi to bardzo ogólne pojęcie tu tez jest wazne co sie podaje na co i kiedy samo ogólne stwierdzenie,ze ktos cos stosuje stosował,niczego nie wyjasnia,bo tu tez jest wazne co stosował kiedy i na co.czy były jeszcze jakies inne działania czy tylko jedno???to nie takie proste ocenic ,zreszta i tu w medycynie naturalnej sa i lepsi i gorsi fachowcy róznie diagnozuja i rózne metody stosują,oczywiscie kazdy ma wybór moze nawwet wybrac smierc i ma do tego prawo,ale warto tez powiedziec jaki ma wybór,zeby tez mógł wybrac,bo ludzie najczesciej nie znaja metod naturalnych,media i pogon za pieniadzem medycyny klasycznej skutecznie wybiła im to z głowy,a szkoda bo co natura to natura,zawsze przyjazna człowiekowi,zreszta człowiek została stworzony do zycia z natura i ma wszystko co mu potrzeba,ale cóz ludzie zawsze chca byc madrzejsi i pewnie za jakis czas dopprowdza ludzkosc fo katastrofy,ale co tam liczy sie dzis ze zarabiam że ograbiam,ze depcze innych kalecze i zabijam to mało dzis znaczace sprawy zreszta nazywa sie to przedsiebiorczosc,:)

Gość khymkhymkhym
A nie pomyslalas, ze to dziala i w druga strone? Mowie o tej "przedsiebiorczosci" - ilu jest takich naciagaczy na naturalne leczenie? Przejdz sie zreszta do sklepow BIO ceny z sufitu a biozywnosc z bio ma tyle wspolnego co nazwa na pudelku. Podobnie i w medycynie tradycyjnej - akademickiej, sa i fachowcy i partacze. Nie bylam agresywna, raczej zgryzliwa, bo przeciez wystarczy wrocic do pierwszej strony by przeczytac: okulary no to jak napisałem,nadgarstki to tez stawy,nalezy oczyscic je z kryształków tam nagromadzonych,powodujacych sztywnosc i chrupanie przy poruszaniu. to diagnoza na ciesn nadgarstkow. No sama powiedz - nie widzial na oczy tego nadgarstka, nie dotknal, nie wspominam o RTG czy echografii - on juz wie. Krysztalki sa odpowiedzialne za wszystko. Kolejne wpisy w dziwny sposob, tez nie wplynely na zmiane mojej opinii o tym oczyszczaniu a poglebily przekonanie o nawiedzeniu niektorych. I to na tyle.

Stożek rotatorów w ogóle się długo leczy i nie zawsze wyłącznie rehabilitacja pomaga... no i nie wiem, w jaki sposób medycyna naturalna miałaby na to pomóc :) a ten ktoś z tym nadgarstkiem też tak wyskoczył jak Filipi z Konopi.

Gość Drganie powiek
Dlatego jak powiedziałam,trzeba tez kierowac sie intuicja i zdrowym rozsadkiem naciagacze sa wszedzie,ale ogólnie rzecz ujmując prawdziwe jest to dla czlowieka co jest blizsze natury,bo tak został stworzony i do tego przygotowany reszta jest tylko wymysłem człowieka łapczywego sławy i szybkiego dorabiania sie,a medycyna klasyczna włąsnie na tym sie opiera ,masz prawo do włąsnego zdania i nikt nie zamierza Ci go odbierac,ale forum jest od tego,zeby kazdy mógł sie wypowiedziec i przedstawić swoje doswiadczenia spostrzezenia i swoje racje,wybór ostateczny zawsze nalezy do jednostki.

Gość Drganie powiek
No nie wiesz Edyciak,bo niby skad masz to wiedziec jak medycyna naturalna moze sobie z tym poradzic,przeciez Ty wogóle ja odrzucasz,to tym bardziej skad masz to wiedziec??a w szkołach klasycznej medycyny nie ucza takich rzeczy,nie wolno.

Gość Drganie powiek
medycyna klasyczna jest ustawiona na biznes a nie na wyleczenie,firmy farmaceutyczne sponsoruja akademie medyczne i nie tylko i ustawiaja program pod sprzedaz swoich chemicznych wynalazków reszta jest zabroniona a juz niedopuszczalne jest to by móc cos wyleczyc bez ich zgody

Gość uupppppppp
a dlaczego zaraz jak filip z konopi???? temat o stawach przeciez jest