Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamie sie zaraz

mechanika na studiach mnie dobija, mial ktos tak?

Polecane posty

Gość zalamie sie zaraz

jestem na studiach technicznych z początku mechanika szła w miarę, wiadomo początki statyki są proste, ale teraz niby mam proste kratownice i nie wiem jak je zrobić, a jutro koło;/;/;/ szlak mnie trafia

Gość zalamie sie zaraz
a to dopiero początki :(

Gość Marek Wawa
Zeby cie pocieszyc - kratownice sa bardzo proste. W ogóle mechanika jest dosc prosta - problemy zaczynaja sie dopiera z dynamika. Potem jest tylko gorzej - na poczatek w miare prosta wytrzymalosc, a potem dopiero cos ciezszego. Co studiujesz dokladnie

Gość zalamie sie zaraz
mniej wiecej to czaję, ale 5 pkt na 10 z kolokwium mnie nie satysfakcjonuje, Technologia drewna

Gość krzykaczka
Rozumiem Cię, ja do statyki się nie przyłożyłam i teraz muszę męczyc się z tym 2 raz. Nie denerwuj się kołem, tylko licz dokładnie i sprawdzaj się cały czas:) dasz radę

Gość zgaga20
tez tak mialam. duzo osob na pewno tak mialo. :) trzeba robic duzo zadan, zeby dojsc do wprawy. potem juz bedzie szlo z automatu :) na wytrzymalosci materialow jest jeszcze ciekawiej :)

Gość gvd
ja jej do końca nie rozumialam, trochę olalam z efektem takim, ze musiałam powtarzać rok (jak 100 innych osob :P ) strasznie to przeżylam, ale teraz pracuję w zawodzie i widzę, ze mam dobre podstawy

Gość gvd
Marek - zgadzam się, ale trzeba poznać PODSTAWY , jak dobrze to zakumasz to potem będzie dobrze

Gość gvd
dla mnie wytrzymalość w porownaniu z mechaną byla dużo prostsza

Gość zgaga20
wytrzymalosc moze i jest prostsza, ale u mnie na studiach czepiaja sie o wszystko, zly zapis, zly symbol, cokolwiek. wiec niby prostszy material, a trudniej o zaliczenie