Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaburzona :>

Samoistne odstawienie Depakiny przy zaburzeniu osobowosci typ emocjonalno impuls

Polecane posty

zdiagnozowano u mnie zaburzenie osobowosci typ emocjonalno impulsywny. zgadzam sie 100% z opisem tego zaburzenia, jestem bardzo mloda a mieszkam sama i praktycznie sama sie utrzymuje, studiuje tez dziennie. wychowalam sie jakby sama, teraz mam problemy w zyciu osobistym w sensie ze rzeczywiscie podchodze do wielu rzeczy zbyt emocjonalnie i przez to niedogaduje sie z ludzmi. przeszlam depresje, czuje sie juz dobrze, nie mam mysli samobojczych. po pobycie w szpitalu lekarka przepisala mi depakine na wyrownanie nastroju. bralam ja jakis czas regularnie. wg mnie to "cofało" moj mozg :] nie bylam soba myslac 2x wolniej. nie bylam tez tak sprawna fizycznie jak wczesniej. czy jesli eeg wyszlo mi w normie, wysokoamplitudowe i w diagnozie bylo podane jedynie zaburzenie osobowosci to znaczy chyba ze nie posiadam zadnej CHOROBY psychicznej? czy ktos jest pewien tego jak to jest diagnozowane? ja odstawilam ten lek jakies 5 dni temu sama z siebie. czuje sie spowrotem soba. normlanie mysle. duzo szybciej wszystko lapie niz na tych lekach. czy wystarczy mi sama 12tygodniowa psychoterapia na ktora sie udam zeby nauczyc sie zyc ze swoim zaburzeniem czy powinnam truc sie lekami ktore tak znaczaco wplywaja na mozg, niech mi ktos prosze doradzi :]

Gość cze, poka tzytze
:)

Gość Bix
Wiesz chociaż co to znaczy "samoistne"? To by było wtedy, gdyby lekarstwo odstawiło się samo z siebie, bez twojego udziału. Jeśli twoje lekarstwo mówi, że już nie musisz go brać, zgłoś się natychmiast do psychiatry na leczenie zamknięte - jesteś niebezpieczna dla otoczenia.

oj przepraszam pomylilam sie :P w sensie mialam na mysli ze sama przez swoja decyzje chce odstawic leki. nie trzeba byc odrazu takim niemilym ja prosze tylko o rade :)

depakina chrono? widzisz, z depakina jest tak ze lekarze przepisuja ten lek jak leci, wiem bo sam bralem, ale ja dostalem recepte na depakine po zakrzepicy, co jest juz wogole dziwne. udaj sie do neurologa

w szpitalu po moim eeg powiedzieli ze nie ma co nawet dawac wizyty u neurologa. Depakine upośledza sprawność psychofizyczną dlatego też nie wolno prowadzić pojazdów mechanicznych ani wykonywać czynności precyzyjnych w trakcie stosowania preparatu. w ogole te leki na "uspokojenia emocjonalne" tak dziaja wg opisow w necie. jak przepisuja to jak leci to troche beznadziejnie bo ona ma dosyc silne dzialanie :]

Gdybym byl lekarzem, dwa razy zastanowilbym sie nad przepisaniem depakiny, informacje o tym ze dzialanie tego leku nie jest do konca poznane mozna znalezc bez problemu