Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amamda O

Rosjanie wymienili tablicę na kamieniu w Smoleńsku

Polecane posty

Gość Pressvkiller
09.04.2011] 13:30 [zgłoś do usunięcia] Shatyn A poza tym nikt nie spytał Rosjan o pozwolenie... A więc nic dziwnego że z cała radoscia nas upokozyli... Jesteś tego pewien?Żadnych pozwoleń?Żadnych aktów chociażby lokalnej administracji w tej kwestii nie było?Pełna samowola?Nawet Gubernator nic nie wydał? --------------------------------------------------------------------------------------- 13:31 [zgłoś do usunięcia] bmblondyn i badzo słusznie, że wymienili, dwa powody, to jest terytorium Rosji i mogą sobie w swoim ogródku, robić, co im się podoba a całej reszcie gówno do tego. Po drugie zasadniczy błąd, to nie była zbrodnia sowiecka , tylko zbrodnia za którą winnę ponosi konkretna osoba, czyli Stalin i jego służby NKWD. Amen. To oznacza,że jeśli uczyniły to na rozkaz Stalina ''jego służby''to nie uczynili tego ''sowieci''a kim oni byli?A od kiedy formalnie zsrr istnieje?Państwo to obejmowało obszar 22 mln km od Morza Bałtyckiego i Czarnego do Pacyfiku, istniało od 30 grudnia 1922 do 26 grudnia 1991. W przypadku oficjalnej nazwy państwa, początkowo stosowano formę Związek Socjalistycznych Republik Rad (bez tworzenia przymiotnika), natomiast w przypadku potrzeby użycia przymiotnika pospolitego stosowano formę sowiecki. Formę radziecki, znane użycie w polszczyźnie ok. 1644 w odniesieniu do rady miasta, zaproponował w 1938 roku sowietolog Wiktor Sukiennicki. Upowszechniła się ona w okresie PRL-u. Obecnie stosowane są obie formy są one uważane za poprawne i synonimiczne, aczkolwiek zgodnie z opinią niektórych językoznawców forma sowiecki ma konotację negatywną. Słowo sowiecki było w użyciu w aktach prawnych publikowanych w oficjalnych publikatorach, tak przed II wojną światową (częściej), jak i po niej, w tym także po 1989 r. Sporadycznie używano go także w kontekście tłumaczenia oficjalnej nazwy państwa (np. Dz. U. z 1930 r., Nr 68, poz. 538 ze zm.: Związek Socjalistycznych Sowieckich Republik, Dz. U. z 1933 r., Nr 17, poz. 115 ze zm.: Związek Sowieckich Socjalistycznych Republik Rad), czy stosowania jej formy skróconej (Związek Sowiecki Od kiedy rządził Stalin? Jako sekretarz generalny KPZR-od 3 kwietnia 1922 do 5 marca 1953(jako przewodniczący Rady Ludowych Komisarzy ZSRR od 6 maja 1941 do 19 marca 1946).Natomiast sama Zbrodnia katyńska (w Polsce określenie równoznaczne ze słowem Katyń i las katyński) stanowiła wymordowanie na mocy decyzji Biura Politycznego KC WKP(b) z 5 marca 1940 r. przez funkcjonariuszy NKWD na wiosnę tego roku przetrzymywanych w obozach na terytorium ZSRR nie mniej niż 21 768 obywateli polskich jeńców wojennych osadzonych w specjalnych obozach jenieckich NKWD w Kozielsku, Starobielsku i Ostaszkowie oraz osób cywilnych, aresztowanych i osadzonych w więzieniach na terenie okupowanym przez ZSRR Kresów Wschodnich Rzeczypospolitej Polskiej. Fakt,że stało się to na rozkaz stalina nie wyklucza prawdziwości stwierdzenia,iż ofiary były wymordowane przez sowietów-a to czy mieli czy nie mieli prawa zmieniać tabliczki to tylko kolejny dowód na to jak niwygodne są nadal pewne treści niestety dla drugiej strony. bmblondyn to ktoś kogo wypowidzi tu stanowąi argumentację mainstreamowego IDIOTY wychowanego na jakichś durnych medialnych racjonalizacjach.....w stylu ''nie sowieci tylko stalin"'.Kącząc swą wypowiedż słowem Amen(z hebrajskim oznacza również wierność)daje dodatkowo dowód swej zidiociałej wierności kretyńskim żonglowaniem faktami.AMEN.

amen znaczy, koniec, potwierdzam, niech tak będzie. A sowieci, to wytwór chorej wyobraźni Lenina, co chciał na siłę uszczęśliwić ludzi. A całkowitą winę za zbrodnie wojenną w Katyniu ponosi tylko i wyłącznie Stalin. A sowietami, byli także ludzie żyjący w ZSRR, którzy tak samo jak Polacy ginęli w Katyniu, oczym delikatnie przypomiał Putin polskim oszołomom, podobnym do ciebie.

Gość brawo rząd PO-PSL...
Mamy dobre stosunki z Rosją. Walą nas prosto w ...

ponadto Polacy zginęli w Katyni, jako wynik, azjatyckiem mściwości Stalina za uporzenia, które zadali mu Polacy poczas wojny polsko-boszewickiej, gdzie jako komisarz czerwonoarmista został zwyciężony przez wojsko polskie. Katyń, jest to prywatna zemsta Stalina, i nic poza tym.

Gość wiecznie to samo
cieszcie się ,że nie osrali zmienili tablice i bardzo dobrze,to jest ich ziemia,ich kraj i moga sobie robic co chcą,starą nawet mogli osrac,bando nawiedzonych jełopów wiecznie tylko tablice,pomniki pielgrzymki,zgadza sie ,ja bym na ich miejscu nie zezwolił na zadne tablice

Gość vbc fgh
09.04.2011] 14:41 [zgłoś do usunięcia] bmblondyn Polacy znów w swoim zadufaniu w siebie , dali pretekst, do tego by Rosjanie śmiali się z "polskich panów"......żałosne und głupawe. żałosne i głupawe to są twoje posty.''zadufaniu w siebie''???/ Chyba ''zadufaniu w sobie''....co ty wiesz wogóle o Polakach...jesteś żałosnym internetowym szczekaczasz na nich tylko nie ptrafiąc i nie próbując nawet ich zrozumieć i robisz to wszędzie podobnie jak kilka jeszcze innych nicków co się tu ''usadowiły w dyskusji''.......kropka

Gość przepraszam że się wtrącę
wymiana tablicy w takim kraju jak rosja jest o tyle uzasadniona, że tam od zawsze coś takiego jak prawda nie istnieje, a tamtejsza władza słynie od zamiatania tego co niewygodne pod dywan

Gość vbc fgh
bmblondyn-Masz 60 i uwiesz mi gówno o nich wiesz...co więcej z wiekiem ci się jeszcze będzie pogarszać i nie licz na szacunek z uwagi na wiek bo na szacunek to sobie trzeba zasłużyć a ty z uwagi na to co piszesz już go straciłeś....pajacu.

Gość nieodpowiadała im to
zmienili

wawcia, tyś taka głupia sama z siebie, czy masz to wrodzone. Moja żona młodsza ode mnie 11 lat, mówiła n a mnie staruch, a ja jakoś żyje a ona rozwaliła się golfem o drzewo, więc nie szastaj tak z tym komu bliżej do piachu.

Jaśka nie łaź po kafe jak ból po kichach. Wracaj na rodzimy topik

bmblondyn czytam cie od kilku dni i uwazam ze jestes pierdolniety ale to widocznie jest normalne w twoim wieku bo dziady na starosc po prostu dostaja pierdolca

Gość Kunzitte Sammmana
Od zawsze wiadomo ze rosja traktuje polske jak scierwo a padajacy im do stop tusk z komororowskim stanowia posmiewisko dla calej Europy. Trudno zeby kraj ktory zabija w 21w dziennikarzy na rozkaz polityczny, kraj ktory nie potrafi sie rozliczyc z wlasna historia, w inny sposob zareagowol. Proponuje abysmy rosjanom sprzedali nie tylko LOTOS ale tez zupelnie wszystko. A co do tabli to przypominam sobie jaka afera na froncie miedzynarodowym wybuchla kiedy podczas odslaniania jakies kolejnej tablicy upamietniajacm armie czerwona w Polsce, czesc osob sie wkurwila i dorysowala tam sierpy i mloty. Polska zostala zmieszana z blotem przez rosyjskie media.

09.04.2011] 16:04 [zgłoś do usunięcia] vbc fgh bmblondyn-Masz 60 i uwiesz mi gówno o nich wiesz...co więcej z wiekiem ci się jeszcze będzie pogarszać i nie licz na szacunek z uwagi na wiek bo na szacunek to sobie trzeba zasłużyć a ty z uwagi na to co piszesz już go straciłeś....pajacu. a ja wcale nie chcę twojego szacunku ze względu na wiek, Jarosław Kaczyński jest 2 lata starszy ode mnie a tak głupi, że się włos na piczce jeży, a szefowa 10 lat młodsza, a tak mądra, że normalnie jajko mozna zniesć z wrażenia.

wacie, a mnie to koło dupy lata, na starego dziada trzeba sobie zapracować, głupia cipo.

Gość nie daj sie nabierać wawcia
bmblondyn to shatyn w innym ubranku

Wawcia, czytałem cię na innych topikach, i wydaje mi się, że jesteś upierdliwym babsztylem, którego niewielu lubi, więc daj sobie siana i odperdol się ode mnie.

no prosz nie ma to jak wywołać wilka z lasu i tak ciekawa dyskusja poszła w niebyt

.04.2011] 16:23 [zgłoś do usunięcia] Wawcia Returns jak bys czytal mnie na innym forum to bys wiedzial ze nie jestem kobieta glabie p i e r d ol o n y tak wlasnie czytasz uwaznie uhuhuhu spadaj na ryj shemalu zayebany.

Gość ale waci blondyn pojechał
haha! "Pamięci 96 Polaków na czele z prezydentem RP Lechem Kaczyńskim którzy 10 kwietnia 2010 r. zginęli w katastrofie lotniczej pod Smoleńskiem w drodze na uroczystości upamiętnienia 70 rocznicy sowieckiej zbrodni ludobójstwa w Lesie Katyńskim dokonanej na jeńcach wojennych i oficerach Wojska Polskiego w 1940 r." trzeba było dyplomatycznie taki napisa kosultowac wg mnie Rosja jest na punkcie Katynia delikatnie mówiąc "uczulona " ... wg mnie napis nie był zły sam w sobie bo wyjasniał dokąd i w jakim celu leciały te osoby co zgineły tabblica taka upamietnia 96 ofiar a nie oficerów jak pisała IKE

Gość aluffilll
No przecież wyraźnie napisane jest''...w drodze na uroczystości upamiętnienia 70 rocznicy....''i dalej jest o ofiarach więc niestety........IKE nie umie czytac:D:D...ty zresztą też:O

jary chyba jak opie**olisz palete viagry to moze ci cos tam dygnie pie**olcze wawcia może przenieś się na erotyczny? skoro interesują cię dygania lub brak dygań wiadomej części blomondyna i daj ludziom podyskutować bez tego typu epitetów- bo sorry naprawdę świadczą tylko i wyłącznie o tobie